ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Kajmeran_06
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
31 Mayıs 2010 22:51
Son Ziyaret:
10 Nisan 2011 11:34
Toplam Mesaj:
12 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
F.Mustafa Taşkafa
Doğum Tarihi:
04 Haziran 1991
Yaş:
32
İl:
Ankara
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Bana Aptalca Hayaller Peşinde Koşmayan Bir Kalp Gösterin;
Bende Size Mutlu Bir İnsan Göstereyim..
F.Mustafa Taşkafa

SON 10 MESAJI

iyiki doğdun reis
Doğum gününüzü en içten dileklerimle kutlar sağlık,sıhhat,huzur dolu nice mutlu senelere abicim.
Kobalt Mavisi
O yüzden size tavsiyem eğer bilmiyorsanız araştırmadan veya forumda bilen birine sormadan balık almayın cünkü bütün akvaryumcular ''tuttuğuna geçir ! '' felsefesiyle calısıyolar.. 
Kobalt Mavisi
Bu İşini Görür Sanırım..

http://www.akvaryum.com/maylandia_callainos_%28kobalt_mavisi_cichlid%29_tatlisur_3_994.asp#b
Karbon Kömürü...
Doğrudur, Aktif Karbon Bir Süre Sonra Suya Geri Salınım Yapıyor..Su Tazelenmek İstendiğinde Kullanılması Daha Uygun Mesela Su Değişiminden Sonra 5-10 Gün Kullan Sonra Çıkart Taa Ki Tekrar Su Değişinceye Kadar.. Bi Süre Sonra Zaten Kullanılamıyor.. Sporaxlarla İşlevleri Farklıdır..

Saygılar.
Kajmeran_062010-06-13 23:54:30
2 Tane Akvaryum 1 tane Hava motoru
Arkadasım Çok Acemisin Galiba.. Bence En Mantılısı Camı Kestirmeye Fln Uğraşma Balıklarıda Telef Etme,Paraya Kıy Ufak Bitane İç Motor Al Hem Balıkların Hemde Sen Rahat Et ;)
Balığımın türü ne acaba ?
Bence dişi bir şeker pembe.KaPTaN2010-06-08 22:14:07
Balığın türü tam olarak nedir
Bence Büyük Boyda Bir Suriye Japonu,Normal Japonlardan farkı İnce Ve Uzun Olmalarıdır.
Bana Öyle Geldi
Balon Ram'ler kısır değil
[QUOTE=ozkbaris]İddaa etmiyorum, olabilir diyorum. İkisi arasında büyük bir fark var. Lütfen yazılanları doğru okuyalım.

Yamuk yumuk derken sanırım arkadaş tam disk şeklinde değildi demek istedi. Tam disk şekli insanların arzu ettiği ama doğada olup olmaması şart olmayan bir şey de olabilir. Bu şekli elde etmek için de yine seçici üretim metodu kullanılıyor. Akvaryumlardaki neredeyse hiçbir balık doğanın içinde olduğu haliyle yok.

Ayrıca verdiğin örnekler alakasız olmuş. Balon ram farklı "TÜR"ler çiftleştirilerek elde edilmedi. Ramirezilerden seçici üretim yolu ile elde edildiler ve kısır olmayan döl verdiler. Evrim karşıtları böyle şeylere kızıyor olabilirler. Milyonlarca yıldır balıkların aynı olduğunu nerden biliyorlar? Belki de önce balondu sonra zamanla şimdiki normal ramirezi oldu!

Papağan ciklet böyle ise ramirezi de böyledir gibisinden genellemeci bir yaklaşım bana doğru gelmedi. Öncelikle ikisi birbirinden çok farklı türler ikincisi biri kısır diğeri değil. Katırın anatomisine bakıp insan hakkında yorum yapmak gibi bir şey bu yaptığınız.

Bence başkasının nereye girip girmeyeceği hakkında yorum yapmak yerine, bilginiz yoksa konuya girmeyin..
[/QUOTE]



''Akvaryumlarda ki hiçbir Balık Doğanın İçinde Olduğu Haliyle Yok' Diyorsunuz Bu Genellemeyi Nasıl Yaptığınızı Merak Ediyorum Doğrusu Çok Tecrübelisiniz Sanırım!
Yazının Genelinde bahsettiğim şey canlıların doğaya aykırı olmasıdır, o örneklerde onun içindir idrak ettiniz mi bilmiyorum ama papağanda doğaya aykırıdır,Balon ramlerde.. Benim Anlatmak İstediğim Şey buydu..
Balon Ramler Türler Kırılarak Oluşturulmadı Belki,Ama Genleriyle Oynandı Yoksa Ben Mi Yanlış Biliyorum? Önceden balon olsalardı hala balon olurlardı yazarken bile demişşiniz normal ramirezi! Ve ben bu genellemeyi çok rahat yapabliyorum;Papağanda Doğaya Aykırıdır,Balon Ramlerde! Evet İkisi Farklı Türler Fakat Onları Ortak Yapan Şey Doğada Olmayıp Yapay Varyete Olmalarıdır..
Evet Belki ramler hakkında çok şey bilmiyorum ama Bu Canlıların Doğaya Aykırı Olduğunun Bilincine Varmış Kişilerdenim..Ve Son Olarak İlk Söylediğinize Katılıyorum ve Küçük Bir Ekleme Yapıyorum; 'Lütfen Yazılanları Doğru Okuyalım ve Doğru İdrak Edelim! Artist
Balon Ram'ler kısır değil
Meselenin Kar Meselesi Olduğunu Sanmıyorum..
Demişsiniz Ya Genlerinde Olmayanı Aktarmıyor Diye..
O Zaman Aslanla Kaplanı,Geyikle Zebrayı Çiftleştirelim... Nasılsa Genlerinde Olanı Aktaracaklar?
Mantık Aynı Mantık O Hayvanlar Doğanın Kendi İçinde Yoklar.. Türlerin Defalarca Kırılmasıyla Bilimsel(!) Şekilde Ortaya Cıkmış Canlılar.Kimse Dur Şunları Bir Çiftleştireyim Diye Yapmıyor Bu İşi Ayrıca Yamuk Yumuk Olanların Daha Sağlıklı Oldugunu İddaa Ediyorsanız En Basit Papağan Cichlid İçin Yazılanları Okuyun,Balon Ramlere Girmeyin Bile..

Saygılar..
100x35x45 akvaryuma balık tavsiyelerinizi bekliyor

Bence tek çeşit bir prenses atın,yanına prensesleri mağaralardan çıkartacak hareketli balıklar koyun, 2 çeşit yeterli bence 5 sarı p. , 5 ahli veya 5 iceman uygun olur, çokta hoş bir görüntü oluşturur.
Saygılar.

KaPTaN2010-06-03 01:18:01

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.