ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Atabek
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
13 Haziran 2010 13:39
Son Ziyaret:
12 Eylül 2021 21:21
Toplam Mesaj:
120 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Atabek Sen
Doğum Tarihi:
28 Aralık 1980
Yaş:
43
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Atabek Sen
200Lt Astronot - 60lt Canlı Doğuran - 110Lt Bitkili Melek - 40 Lt Bitkili neon + kerevit - 5lt Betta
120m2 Beagle :)

SON 10 MESAJI

Pet Shop Balık
Hava motoru yerine şelale filtre koyarsanız hem akıntı sağlamış olursunuz hemde filtrasyon işinizi pratik bir şekilde çözersiniz.
Pet Shop Balık
Merhaba,

Akvaryumcunun tamamen ticari kaygılarla hadi bari birde pahallsından hava motoru satalım düşüncesiyle verdiği yanıt olarak düşünüyorum. Pet Shoplarda da ölümler oluyor ama siz oraya sadece 10-15 dakikalığına girip çıktığınız kendi tanklarınız kadar detaylı incelemediğiniz için görme  yada denk gelme şansınız çok düşük. Balıklar için yeterli oranlarda tanklar koymaya çalışsalar sadece oscar tanklarından oluşan akvaryumcular olurdu. Yada challenger satan akvaryumcu olmazdı. Akvaryumcular kısa sürede ellerindeki stokları tükettiklerinden ve az öncede belirttiğim gibi ticari süreçle hareket etmek durumunda olduklarından minimum alanda maksimum canlı barındırarak sirkülasyonla birlikte bu işin içinden çıkıyorlar. Örneğin oradaki akvaryumlarda balık boylandıranları görmeniz pek mümkün değildir. Hava motoruna gelince tanklarınızın içinde yeterli akıntı varsa hava motoru koymanıza pek gerek kalmaz.
Melek balığı yavru alabilirmiyim
Merhaba,

Balıklarınız eş tutarsa tabiki yavru alabilirsiniz. Konuyla ilgili aşağıdaki başlıktan tüm detayları edinebilirsiniz.

Düzeltme : Bağlantı düzenlendi
http://www.akvaryum.com/Forum/melek_belgeseli_(aradiginiz_hersey)_k233706.asp
Atabek2014-05-03 16:15:41
Kendinden Sumplu deniz akvaryumu önerisi
Aldığınız ürünleri fiyatlarıyla birlikte palaşırsanız çok sevinirim. Uygun bütçelerle bu sürece girecek hobicilere örnek olacaktır.

Sağlıklı canlılar dilerim,
Kendinden Sumplu deniz akvaryumu önerisi
Merhaba,

öncelikle hayırlı olsun, örnek hazır sistemlere aşağıdan bakıp fikir alabilirsiniz. forumdaki tuzlu su kısmından konuyla ilgili detay bilgi ve görüşte alabilirsiniz. Fakat bence belirttiğiniz rakamlara tuzlu suya girmek oldukça zor olacaktır. Örneğin en ucuz tuz ölçer 30-40TL 7kg lik tuz 80TL - ph, nitrat, amonyak vb testleride adet başına ortalama 30TL (kit olarak daha uygun bulunabilir). Hele PS fiyatlarına falan hiç girmiyorum. Hevesinizi kırmak gibi olmasın ama Tuzlu su biraz Tuzludur.
akvaryum kapasitesi...
Merhaba,

162Lt kapasitesi var. http://www.akvaryum.com/Hesaplayici/akvaryumyapim.asp Buradan hesaplamalarınızı yapabilirisniz.
akvaryum sızıntı sorunu
Cam değişikliği yapın, baş türlü önüne geçemezsiniz. Basınç arttıkça alta koymaya çalıştığınız silikonu zamanla ortadan kaldıracaktır. Bir gün geldiğinizde allah korusun tankı boş bulabilirsiniz.

Sağlıklı balıklar dilerim,
Yılan bas
Yılanbaş çok agresif ve baskın bir tür bildiğiniz üzere, ağzının içine sığmayacak başka balıkalar koyulabilir. Belki aynı ebatlarda bir Arowana. Fakat 15cm üzeri başka balıklar ile birlikte bu 300lt yeterli olmayacaktır. size tavsiyem tek tür olarak bakmaya devam edin.
Astronotlu Akvaryumu Nasıl Temizliyeceğim?
Bu gibi durumlar için çift taraflı akvaryum camlarını temizlemek için aparatlar mevcut. onlardan kullanabilirsiniz. Ayrıca içeriden su boşaltmak için dip çekimi yaparsanız hem kum içinde birikmiş pislikliğide aradan çıkarmış olursunuz.

http://www.hepsiburada.com/liste/rs-miknatisli-yuzen-cam-silecegi-kucuk/productDetails.aspx?productId=ptm2310&categoryId=60000434

http://www.hepsiburada.com/liste/shark-sifon-uzun-mp-199/productDetails.aspx?productId=ptsadmp199&categoryId=60000433

Sağlıklı canlılar dilerim,
Akvaryumu kurduk yavaş yavaş eksikleri gideriyoruz
Biraz bitkilendirerek çok güzel bir canlı doğuran tankı olur. Hem ilk tankınızda yavru aldıkça heyacanınız keyfiniz artar. Yeni tanklara yelken açarsınız. Canlı konusunda karar verdiğinizde tankın dekorasyonu bitkilendirmesi konusunda da detaylı bilgi paylaşabiliriz.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.