ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
stas
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
26 Mart 2006 15:42
Son Ziyaret:
16 Şubat 2009 17:50
Toplam Mesaj:
25 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Stanislav Nikitin
Doğum Tarihi:
23 Temmuz 1986
Yaş:
37
İl:
Izmir
Meslek:
öğrenci DEÜ
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Stanislav Nikitin

SON 10 MESAJI

akvaryum suyunu banyo küvetine aktarma
   Küveti temizlemeye gerek yok, içine tek parça halinde kalın naylon sererseniz suyu alabildiği kadar doldurup balıkları bile içine koyabilirsiniz.
Tatlı su akv. Sump ve malzemeleri.
   Daha yeni kullanmaya başladım, pipetleri 5mm gibi parçalara bölüp ince gözenekli fileye doldurdum. Fikir benim değil aslında ama hesapladığıma göre bir tane pipet iç ve dış yüzeyi ile 140 cm2 alan yapar, doğranınca bir çay bardağına 10-15 tane sığıyor! Yani 1 litresinde en az 3 m2 alan oluşuyor. Su aralardan ve parçacıkların içinden çok rahat geçiyor ve farklı yönlere dağılıyor.
   Kesin çok faydalı olacak demiyorum ama kule tipi bir sistemin üst taraflarına yerleştirmeyi deneyebilirsiniz. Plastiği özel olduğu için zararı olmaz.
Tatlı su akv. Sump ve malzemeleri.
   Ben doğranmış pipet kullanıyorum. Kesme işi çok uzun sürüyor ama çok ucuz ve markalı malzemelerden daha büyük bir yüzey alanı oluşturuyorlar. Dağılmaması için fileye doldurulup bağlamanız gerekiyor.
Haydi hep birlikte harita yapalım
   Microsoft Autoroute programını kullanabilirsiniz. Google Earth gibi her ağacı göstermiyor ama İstanbul için ayrıntılı bir harita var. Sitede tanıtılan akvaryumcular haritaya kolay bir şekilde not edilebilir, aralarındaki mesafe bile hesaplanabilir. Sonradan güncelleme yapmak birkaç dakikalık iş. Yeni bir yer bulanlar mesaj yazar, İstanbulu iyi bilen birisi de haritaya yerleştirir.
Akvaryumda Büyük Kaya
    Belki inanmazsınız ama özellikle o kayayı akvaryumun içinde görmek için yeni tankın boyutlarını ona göre ayarladım. Camı çatlatması gibi bir sorun olamaz, çünkü tankın altındaki köpük kayanın altında da var. Dipteki çakılları daha ince kum ile kapladım ve bütün bunlar daha önce tuzruhu ve kaynar su ile iyice temizlendi, yani salınım yapmıyor. Balıklar da şikayetçi değil.
   Sonuçta resimlerdeki haline baktım gerçekten güzel görünmüyor ama canlı canlı içinde dolaşan balıklara bakmak çok hoş, gerçek bir derinlik hissi veriyor. Neyse herkesin güzellik anlayışı farklı, bana sorarsanız strafordan yapılmış taşlar, gemiler, plastik bitkiler hoş görünmüyor.
   Açık yorumlarınız için teşekkürler.
Akvaryumda elektrik kaçağı
   Hakan Bey, resimler için teşekkürler. Denk gelirse ben de benzer bir lamba alacağım. Benim deneyip beğenmediğim ampül küçük, mum şeklindeydi..
   Bu arada kaçak konusunda; yeni akvaryumumda sorun yok, sadece Gap 3 pompa çalışıyor ve kontrol kalemi çok hafif 12v gösteriyor. Yani diğer akvaryumda Hailea 1500a filtre bir şekilde elektrik kaçırdığı halde bana zararı dokunmuyor. Bu filtreden kullanan arkadaşlar varsa kontrol edin derim.
   Saygılar
Akvaryumda Büyük Kaya
   Kayayı sonunda yerleştirdim. Strafor yerine naylon köpük kullandım ve üstüne kayanın bastığı yerlere 4x4cm cam parçalar koyup hepsini silikonla yapıştırdım. Vatozlar için cennet olacak orası, artık yosunların oluşmasını bekliyorum . Acaba başka ne tür balıklar bu kayada yerleşebilir?


Akvaryumda Büyük Kaya
   Öneriler fatydalı oldu, teşekkür ederim.
   Straforu buldum, kayanın bastığı yerleri parçalamaması için de küçük cam parçalarla destekleyeceğim.
   Kayayı yerleştirmeden önce keskin yerlerini taşlayacağım.
   Saygılar
Akvaryumda Büyük Kaya
   Resimde büyük görünüyor belki, ama akvaryumun içine koyunca küçük bile kalıyor! Uç noktalarından hesaplarsak boyutları 40x20x15 cm. Asıl sorun ilk koyarken değilde sonradan olacak gibi geliyor bana. Çakıl ve kum olacak altında ve etrafında, temizlerken kaya yerinden kayarsa bunlar camı çizecek ve sonunda çatlatacak diye korkuyorum..
Akvaryumda Büyük Kaya
   Birkaç ay önce dağlarda bulup eve getirdiğim bir kaya parçası var, ağırlığı 20 kg civarında ve 3 noktadan yere basıyor. Bu kayayı yeni yaptığım akvaryuma(65x40x45h, 6mm) dipteki cam için tehlike oluşturmayacak şekilde nasıl yerleştirebilirim?
   Fikirlerinizi bekliyorum.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.