ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
tremusa
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
19
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Ağustos 2010 10:58
Son Ziyaret:
26 Mart 2014 13:59
Toplam Mesaj:
499 [0.10 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Adem Ozturk
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1981
Yaş:
43
İl:
Kahramanmaras
Meslek:
Yazılım Geliştirme
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Elodea Aldım
Uzun süre tasta ,poşette dayanır. Suda serbest yüzerken sağlıklı ve tam anlamıyla büyüyemez. Kaba bi tabirle kıç aşağı ,baş yukarı bakacak illaki. Toprak şart değil. Vantuzlada tutturulabilir. Kök gelişimi yoktur ,benzeri uzuvlar çıkarsada gelişime katkısı pek yoktur. Işık ayırdetmez ama olursada yok demez. Co2 siz olur ama verirsende kudurur .Alır başını gider.Besin takviyesi gerekmez ,ama olursada yok demez.Sonuçta bu canlıdır. Minimum ihtiyaçları vererek maksimum performans beklemek akıllıca değildir. 1 metrelik akvaryumdan 3 ayda  20şer cm lik 5 kökten 25-30 metre halat çıkardım.Yerini severse akılalmaz hızda çoğalır. Sap uzar gider ,canı istediği yerden gövdenin herhangi bir yerinden filiz atarak kendini çoğaltır.Dilediğiniz yerden kırıp dikebilirsiniz. İlla filiz olacak diye kayde yok. 30 cm lik bir dalı 3 eşit parçaya böl ,3 tane ana birey oluşur. Filiz yoksa bile yerine alışınca filiz verir çoğalır.
benim Green Spotted Balon balığıyla imtahanım
Biz zehirini tartışırken elin adamı elinde seviyor :)  Güzel hayvan şu puffer. Dişlerini kesmemek lazım. Videolar örnek teşkil etmemeli. 
Su piresi ve dondurulmuşkarides hakkında
Makbule hanım ,bir böceksever olarak şunu hatırlatmalıyım ,su böcekleri 15 -25 derecedeki sulardan çok hoşlanırlar. Bu bağlamda en güzel başlangıç zamanı şu aralardır ve kış boyu devam eder. Şu an tohum karidesi kültürü üzerinde çalışma yapmaktayım. Daha öncede peri karidesi ,artemia,triops ,daphnia üzerinde çeşitli denemelerde bulundum. Hepsinde gördüğüm ortak özellik su sıcaklığı 27-28 ... diye tırmanmaya başladığında kültür zıvanadan çıkıyor ,ani ölümler başlıyor. Burada benimde payım yok değil. Hızlı gelişim için ufaladığım balık yemini maya ile karıştırıp dökmekteyim. Bu kültürü çok hızlı geliştiriyor. Ama sıcak artarken besinde çürüme hızlandığından suyun çabuk bozulmasına neden oluyor. Bu beslenme şeklinde su kokar. Ama en hızlı gelişimi bu şekilde yakalarsınız. Tabi kültür çökme ihtimalide o derece yüksektir. İnsanlar mayayı bu yüzden sevmiyor + hava desteği olmadan maya ölüm sebebidir.

Eğer niyetiniz kendi mikro dünyanızı beslemekse bu iş için kocaman bir akvaryumu feda etmeniz gerekecek. 200 - 300 litreden aşağısı zaten her hasattan sonra kültürün kendini toplaması için 30- 45  gün beklemeniz demek olacağından bu girişiminiz fantezi olarak tozlu raflarda kalacak. Su piresi öyle bir gecede nüfusunu 2 ye katlamaz. Doğan yavrularda 2 haftadan önce adam gibi üretime katılamayacağından adımlarınızı buna göre atmanız iyi olacaktır. Ayrıca mekan ne kadar daralırsa şartlar o derece hızlı değişebileceğinden emekleriniz 1 günde duman olabilir. Kararlıysanız 1 akvaryumun kapılarını o çok sevdiğiniz böceklere açmanız kaçınılmaz :) Öyle balkonlarda ufak bir kovada bakılan kültür sizin yavrularınızın dişinin kovuğuna yetmez :)
Mağara hakkında sorum var !
Yumurtayı döküyor ,anında ağzına alıyor. Düz zemine yapıştırma diye birşey yok. Çiftleşme illa mağarada olacak diye bir durumda yok. Ama mağara yaparlar. Hobi gibi birşey bu. Benim akvaryum ayın kriterleri gibi heryer çukur, mağara... genelde zemindeki kumu dairesel boşaltıp taban camını buldukları yerde çiftleşiyorlar. Sen ne ortamı yaratırsan yarat o istediği yeri aşk yuvası yapacaktır. O yüzden çok takmamak lazım mağara olayını. Sana güzel gelen dekoru yap bırak. Taşın altı kumlu olmasın ,direkt cama temas ettir. Taşın altını eşelerken ezilme riskleri var.
Artemia(Acilll)
60ml lik dev şırıngalarla ortadan çekiyorum artemiaları. Bu işi akşam yaparsanız şişenin göbeğine vereceğiniz led ışık o bölgeye toplanmalarını sağlar. Daha sağlıklı hasat edersiniz.
Artemia(Acilll)
Hava verince su çalkalansın yeter.Işık çıkma oranını artırıyor. Isı vermeyen ışık kaynağı kullanabilirsin. Ve deneme yanılma ile tuz artemia oranınıda tespit edersen tamamdır. Ben 2 yemek kaşığı kaya tuzunu 1,5 litre suyla karıştırıp yarım çay kaşığı artemia atıyorum.Ek olarak yarım çay kaşığı tatlı soda ekliyorum. Eklemediğim zaman dibe çöken yumurta oranı artıyor. İlk 24 saatte %70 oranında açılma gözlemliyorum. Bunları toparlayıp kalanı için 1 gün daha hava veriyorum ,açıldı açıldı açılmayanları 2. günden sonra döküyorum. Kültürün yoğunluğundan su kokmaya başlar zaten.

Hazır paketli tek atımlık artemia kullanacaksan paketin üzerinde yazan metnin dışına çıkma verim alamazsın. Genelde onlarda tuz olduğundan su eklemek yeterli geliyor.

Karides besleyebilir miyim ?
Göreceli bir konu, tartışmaya gider. Bende doğada sınırsızlığı yaşayan  ,metrelerce alanı koruyan bir balığı 60-80 cm lik bir akvaryuma koloni olarak koymaya karşıyım ama hobi bunu gerektiriyor. Sizin sınırınız 1 fanus olabilir ,belki benim sınırım 1 bardaktır. Canlı boyut- oran- ihtiyaç durumu göz önüne alındığında 1 metrelik akvaryumdaki Oscar ile bu 1,5 litredeki karides arasında fark göremiyorum. Göreceli yaklaşmak gerekir. Arkadaş japon besleyeceğim demiyor ,japonun yüzgeci kadar hatta daha küçük bir canlıya yuva kuracağım diyor.
Karides besleyebilir miyim ?
Olmaz diye birşey yok. Nanoya kaçtıkça işler daha da zorlaşır. Şartlar çabuk değiştiğinden canlılık sıkıntıya girebilir. Mesela 100 litrelik bir tank  kışın pencereyi açtığımızda veya ısıtıcı devre dışı kaldığında 10 saatte  birkaç derece düşerken ,nano 1 kaç dakikada ortam sıcaklığına düşer. Bu içerdeki canlıyı zorlar. 100 litreye 1 çay kaşığı yem atarsın yenmeyen bakterilere yem olur ,nanoya bir çentik yem fazla gelir ,canlılık biter. Kontrolü zor olan bazı insanlara hoş gelir. Kesip atmamak lazım "OLMAZ" diyerek. 
Işık
Işıksız hamsi gibi görünürler. Gerçek renk yansımalarını hissedemezsin. Haliyle keyif vermez.
Tür Değişikliğine Gitmek İstiyorum
Sistem harika , neon tetra 20-30 lu bir sürü ,yine aynı oranda rasbora, ne dekoru rencide eder ne de göz zevkinizi. Rasboralar sürü halinde gezerken neonlar dağılıp dağılıp birleşirler. Değişik bir deneyim olabilir. Daha iri canlılar bu ormanda çok şık olmayabilir. Tür çeşitliliğindeki artış göze hoş gelmeyebilir. Şu an elinizde bulundurduğunuz tür çeşitliliğinin çok fazla olduğunu düşünüyorum.En fazla 3. tür olarak yosun canavarı eklemeniz yerinde olacaktır.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.