ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
sunshine24
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
14 Ağustos 2010 13:58
Son Ziyaret:
29 Mayıs 2015 14:18
Toplam Mesaj:
26 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Kemal ALTINAK
Doğum Tarihi:
30 Haziran 1980
Yaş:
43
İl:
Istanbul
Meslek:
Muhasebeci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Kemal ALTINAK
100*50*50 Low Tech Bitkili Canlı Doğuran

SON 10 MESAJI

sump kafa motoru için
Bu şekilde sistemin sağlıklı işleyeceğini sanmıyorum onun yerine ilk önce en üstteki tanka sumptan su basmalı sonra oradan aşağıdaki tanklara sırası ile su devir daim olarak sumpa inmeli bu daha sağlıklı olur ve herhangi bir su taşması olayı ile karşılaşmazsınız.
Kapak için silikon
Öncelikle geçmiş olsun. Buhar damlaları tekrar akvaryuma döneceğinden akvaryum silikonu çekmeniz daha sağlıklı olur.
Difizöre gerek var mı sizce?
Merhaba,

Öncelikle sisteminiz hayırlı olsun. Aşağıda sorunuzla ilgili yanıtları bulabileceksiniz. Ben kullanmadığım küçük dış filtremden vortex reaktörü oluşturdum. Gayette başarılı bir işlem oldu tavsiye ederim.

Tetra ex 700 hortum sorunu
Merhaba,

Genelde Tetra ve bazı markalar şeffaf hortum kullanıyorlar buda içinden geçen suyun ışık ile fotosentez yapmasına ve çabuk kirlenmesine sebep oluyor. Bunun yerine yeşil renklli hortumlardan edinebilirsiniz. aynı şekilde bahçe hortumuda kullanabilirsiniz. Ben daha önceki filtremde kullanmıştım. Şuan bende Tetra 1200 kullanıyorum bende hortumları yeşil renkli hortumlar ile değiştirdim.
Kışa Hazırlık
Merhaba,

forumda bunlarla ilgili hesaplama araçları ve konular mevcut aşağıda linklerini gönderdiğim iki konu var. 

http://www.akvaryum.com/forum/akvaryum_elektrik_maliyeti_hesaplama_tablosu_k338513.asp

İlk Bitkili Denemem
Fotoğraf:
28.06.2013 ten itibaren belirli aralıklarla 03.08.2013 tarihine kadar çekilmiş olan resimlerim



Boyut (cm):100x50x50
Kapasite (litre):250 lt brüt
Canlılar:2 albino cüce vatoz, 2e 2d velifera, 1e 1d black ay molly, 5e 5d lepistes, 1e 2d kılıç, 9 adet neon tetra, 2e 4d platy 

Bitkiler
Bocapa australis
Bacopa monnieri
Elodea
Rotala Macrandra
Çam
Ovalis Gül
Damarlı Zeytin

Malzemeler: Tetratec 1200 dış filtre, JBL 200w ısıtıcı, Mayalı CO2 iç filtre vortex difüzor destekli sistem, geceleri O2 için iç filtre, Hopar armatür 21wx6, 15 kg dere kumu üzerine 15 kg siyah quartz kum tabandada 1 kg jbl bitki toprağı, İsta makas ve düz uçlu maşa

Akvaryum Bakımı:Haftalık 30 lt dip çekimli su değişimi, gübre desteği

Kullanılan Yemler: Tetramin pul yem. sera sipurilana tablet, pul artemia

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar:DIY nitrat,fofsfat,demir,potasyum sıvı gübre

Uzun süre chiclid baktıktan sonra evi taşırken balıklarımı kötü bir kaza sonucu kaybettim. Yeni evdede böyle olunca akvaryumuz sıfırdan kurmaya ve bitkili cüce amerikan yapmaya karar verdim. Dakat cüce amerikanları istediğim gibi bulamayınca ilk gözağrım canlı doğuranlara dönmeye karar verdim. Öncelikle akvaryumun iç sump kısmını sökerek kayıt ve kuşakları tekrardan yaptım. Işıklandırma sistemi bitkiliye uygun hale getirildi. 



Bitkili akvaryum olduğu için dış filtrenin yağmurlama borusunu kullanmak istemedim. Yağmurlama sistemi olmadanda filtre çıkışı akvaryum içerisinde çok fazla akıntı yapıyordu. Nasıl çözebilirim konusunu araştırırken lily pipe tarzı bir sistem yapmaya karar verdim fakat lily pipe sistemlerin gerek pahalı oluşu gerekse akvaryumuma kayıt ve kuşaklardan dolayı uymayacak olması sebebi ile vazgeçtim. Araştırmalarıma devam ederken yapı markette bahçe sistemleri kısmında aşağıdaki parçalrı buldum ve onları akvaryuma filtrenin çıkış kısmına monte ettim. Sonuçta bitkileri ve balıkları rahatsız etmeyecek derecede güzel bir akıntının içeride oluşmasını sağladım. Ayrıca giriş ve çıkış boruları aynı yerde bulunduğundan ve bitkilierin arkasında kalacak olmalarından dolayı görüntü kirliliğinide önlemiş oldum. Son resimdede akvaryumdaki fotosentez olayı gözle görülür bir hale geldi. Bayram dönüşü akvaryumdaki damarlı zeytin bitkilerinide söküp gülleri biraz daha arka kısma alacağım. Elodea, Çam, Bocapalar ile arka planı kapatıp ön planada parvula tarzı bir şeyler eklemeyi düşünüyorum.




sunshine242013-08-04 10:03:01
elodea

Keserek kısaltabilirsiniz. Bu sayede sayılarıda artmış olur. ayrıca yanlarından filizlenenler var ise onlarıda budayarak ayırabilirisiniz.
arka sump
Öncelikle akvaryumunuz hayırlı olsun güzel günlerde kullanmanız dileğiyle;
1- Karbon arada değiştirirken size zorluk çıkartmaması adına üstte bir noktaya yerleştirmeniz size kullanım  kolaylığı sağlayacaktır.
2-Akvaryum içerisindeki arka sumplarda su girişi alttan olduğunda bir noktadan sonra devir daimde sıkıntılar olabiliyor. Akvaryumdan sumpa su akışı fazla olmuyor. Buda ilerleyen dönemlerde taşma riskine dikkat etmenizi gerektirir. Mümkünse su alımını üstten yapın. Resimdeki aynı sistem bende mevcuttu ben pek verim alamadım ve en son oda değişikliği sebebi ile sesten dolayı söküp dış motora geçtim 
100x50x50 akvaryum kurulumu

İşlerimin yoğunluğu sebebi ile cevap yazamadım. Daha sonra tekrar dikkatli incelediğimde atmanın dıştaki alüminyum profil kaplamanın orta kısmında  olduğunu camda esneme olmadığını gördüm. Yinede emin olmak için akvaryumu içerisinden bir çok değişik noktadan ölçtüm bütün noktalarda uzaklık aynı  şuan ısıtıcı çalıştığı için camlarda buhar oluşuyor nisan, mayıs gibi ısıtıcı ihtiyacı azaldığında suyu tamamen boşaltmadan üstten kayıt ve kuşak atacağım.

Başlangıçta canlı doğuran beslemeyi düşünüyordum ama fikir değiştirdim ve chclid beslemeye karar verdim. Ufaklıkları aldım şuan akvaryumda mutlu mesut bir şekilde duruyorlar en kısa sürede resimlerinide yükleyeceğim.
100x50x50 akvaryum kurulumu
Herkese merhabalar

akşam nihayet uzun süredir istediğim 100x50x50 8mm akvaryumumu alabildim. akvaryum iç sumplu olarak dizayn edildi. Arkadan 15 cm lik kısmı sumpa ayrıldı. Akvaryum kullanım alanı 100x33x50 sump alanı 100x15x50 şeklinde sump 5 gözlü ve su girişi alttan yapıldı. Yalnız aldığım yer akvaryuma kayıt ve kuşak atmamış akvaryumu doldurduğumda üstten 2 mm kadar esneme yaptı problem olur mu?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.