Akvaryum.Com
  • Tatlı Su Midyesi Akvaryumun Altını Üstüne Getiryor


    Profil resmi
    slowmo

    Arkadaşlar akvaryumumda 4 adet 6-7 cmlik midye var İnanırmısınız ağaçların köklerine kadar iniyorlar, ne yaptıysam durduramadım. Akvaryumun altını üstüne getiriyorlar.
    Bunları sabit tutmanın bir yolu yokmudur varsa yardımcı olursanız sevinirim

    (0) (33)

    Çatlak Akvaryum


    Profil resmi
    NobleThoth

    Selamlar çatıda tozlu yerlerde çok eski bir akvaryum buldum 60x30x30 ölçülerinde taban camında 6-8 cm aralıklarında bir çatlak var sızdırma yapmıyor ama tabi ki kullanmayacağım patlama riskini göze alamam.
    Taban camı değişimi yapıldığı sürece tekrar bir sorun yaşar mıyım?

    Profil resmi
    ÇaĞRı

    [QUOTE=NobleThoth]Selamlar çatıda tozlu yerlerde çok eski bir akvaryum buldum 60x30x30 ölçülerinde taban camında 6-8 cm aralıklarında bir çatlak var sızdırma yapmıyor ama tabi ki kullanmayacağım patlama riskini göze alamam.
    Taban camı değişimi yapıldığı sürece tekrar bir sorun yaşar mıyım?
    [/QUOTE]
    A.selam bir sorun olmaz, güzel temizleyip yapıştırdığınız taktirde.

    (2) (107)

    Bir Anda Ölen Karidesler


    Profil resmi
    albaraven

    [IMG]null[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/241674/010520242007551.jpg[/IMG]
    Merhabalar öncelikle.
    akvaryumda beğenmediğim bir bitki vardı onu söküp yeni bitki ekledikten ertesi gün mavi melek karidesleri bu halde ölü buldum hepsini sebebi nedir?
    tekrar karides eklediğimde aynı sorunu yaşayacakmıyım ?

    Profil resmi
    ÇaĞRı

    [QUOTE=albaraven][IMG]null[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/241674/010520242007551.jpg[/IMG]
    Merhabalar öncelikle.
    akvaryumda beğenmediğim bir bitki vardı onu söküp yeni bitki ekledikten ertesi gün mavi melek karidesleri bu halde ölü buldum hepsini sebebi nedir?
    tekrar karides eklediğimde aynı sorunu yaşayacakmıyım ?[/QUOTE]
    Merhabalar,
    tecrübe ettiklerime göre sadece bitki değişimi değil ölüm sebepleri.
    Budur yada şudur diyemem, caridina tankımda bile çok bitki söktüm ekledim ama bunları hep dezenfekte ederek yaptım. Çünkü hassas türler bakmaktayım. Dezenfekteden kastım, 1-2 gün akvaryumdan aldığım suda beklettim bitkileri duruladım diyim anlayın. Gözden kaçan birşeyler olmalı.
    Ama Talha Bey' e kesinlikle katılıyorum, suda bir değişiklik yada müdahale olduğu için ölüm yaşadınız. Test kitleriniz varsa bakmanız lazım ph,gh,kh ve iletkenlik vs.
    Test kitleriniz yoksa sık su değişimi yapın 1 hafta boyunca. Sonra az az canlı eklemesi yaparak gözlemleyin problemin devam edip etmediğini. Geçmiş olsun üzücü bir olay.

    (2) (130)

    Hightech Serüveni


    Profil resmi
    Laterthanbefore
    03:21
    7 beğeni
    Ölçüler:100x50x45h
    Canlı Türleri: şimdilik canlı yok, ilerliyen süreçte 2 farklı tetra türü, corry türü ve karides eklemeyi planlıyorum.
    Bitki Türleri: montecarlo ,anubias mini coin, birkaç farklı tür bucephalandra, lobella cardinalis , ranunculus inundatus, hygraphila araquio,ammania sulawesi ,ismini bilmediğim bir bacopa türü ve gene ismini bilmediğim rotala türü
    Tankın Yaşı: 4 gün
    Filtrasyon ve Işıklandırma: arma türk 1100l serisi, aquael ultrafilter 1200 modeli.
    Tasarım ve Dekorasyon: flame wood,creaqua dekor taşları, chihiros bitki kumu( 9lt) aquamins kum (10kg) internette mini land space olarak geçen kayalar. (Fil derisi taş olarak da adlandırılıyor sanırım)

    Bu tanıtımı hem yeni başlayanlara yardımcı olması , hemde tavsiyelerinizi, görüşlerinizi almak için açtım.
    Şunu farkettim: forumda bulunan tanıtımlar bölümü akvaryumu kurarken ençok yararlandığım bölüm oldu.
    Özellikle tasarım açısından ilham alınabilecek pekçok tanıtım mevcut, her tanıtım aynı zamanda birer öğretici gibi bu sayede kısa sürede pekçok bilgi edinebiliyoruz.

    Fikirlerinizi belirtmeniz bu sebepten ötürü önemlidir, yapılan tartışmalar ve fikir alışverişi bizden sonrakiler için gerçekten çok faydalı olacaktır.

    Tankın şuanki görünümü:
    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/240275/210320240128131.jpg[/IMG]


    Uzun süredir heveslendiğim akvaryuma kavuşmuş oldum. Tabi bu süreç çok kolay olmadı, parçaları birleştirip akvaryumun 4. gününe gelebilmem yaklaşık 5 ay sürdü.
    Başlangıçta lowtech kurmayı planlamıştım hatta buche ve anubiasları buyüzden almıştım,bitki olarak sadece bu türleri besleyecektim.
    Tabi 5 aylık süreçte pekçok karar değiştirdim sonuç olarak başlangıçta hayal edemeyeceğim bir akvaryum kurmuş oldum, ilk olarak co2 ve diğer takviye ürünlere korkarak yaklaşmıştım ama lise düzeyi fizik, kimya, biyoloji ile çözülemeyecek şeyler olmadığını farkettim.
    Hobiyi araştırdıkça dünyamızdaki olağan pekçok olayın altında yatan sistemleri çok daha iyi anlamaya, ilgi duymaya başladım sokakta gezerken gördüğüm kaldırımda yetişmiş herhangi bir bitki herhangi olmaktan çıkıp benim için çok daha dikkat çekici olmaya başladı, normal bir kişinin farketmeyeceği hatta farkedemeyeceği pekçokşeyi bu hobi sayesinde farkettim, farketmeye devam ediyorum.
    Kısaca akvaryum hobisi aslında sadece bir hobi değil aynı zamanda yaşam hakkında bizlere pekçok deneyim ve farklı bakış açısı kazandıran çok kapsamlı bir ders.

    Gelelim kurulum sürecine:
    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/240275/150320240118111.jpg[/IMG]
    Dolabı kendim yaptırdım, bana başta çok sağlam gözükmese de yaptığım testler sonucunda gayet sağlam olduğuna kararverdim.

    Yaşadığım bölgede istediğim boyutlarda akvaryum bulamayınca yakınımda nekadar camcı varsa hepsine uğradım ve istediğim ölçülerde akvaryum yapıp yapamayacaklarını sordum, tabi güzel ülkemin güzel esnafı hiç durur mu? Camın fiyatı kaç paraysa akvaryum için camın fiyatı 4 katı oldu :), elbette uygun fiyat verenlerde oldu ancak tecrübesiz olduklarından bu kişilere yaptırmaktan çekindim buyüzden internette ve forumda biraz araştırdım hatta kendim yapmayı bile düşündüm.
    Son dakika karar değiştirip "bidaha mı gelicez dünyaya?" Diyerek ortalama 2 katı fiyata ultra clear aldım ki gayet iyi bir karar oldu.
    8 Saatlik yolculuk sonucunda ankarada bir petshoptan akvaryumu aldım.

    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/240275/150320240117541.jpg[/IMG]

    Taban çok istediğim gibi olmadı , bu boyutta bir akvaryum için 20 lt kum yeterli gelmiyor yeni kurulum yapacak arkadaşlara tavsiyem bu boyutlar için 25-30 lt civarı kum almaları.

    Ülkemize yeni gelen chihiros bitki kumunu deneme fırsatım oldu: ben beğendim daha önce aldığım diğer markalardan daha sert ve ağır bu sayede hem kolay kolay ezilip dağılmıyor hemde bitki ekerken bitkiyi daha iyi tutuyor ,kolay ekim fırsatı sunuyor ,fiyat olarak daha uygun.

    Tabana 25lt+ lav kayası koydum, lav kayalarını mükemmel dikiş yeteneklerimle(!) diktiğim tüllerin içerisine koydum (kayaların ilerleyen süreçte kum üzerine çıkmaması için) ve tabana yerleştirdim bu sayede hem bakteri döngüsüne katkıda bulundum hemde gerekenden çok daha az miktar kum ile istediğim yüksekliği elde ettim.

    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/240275/150320240118251.jpg[/IMG]

    Tasarım kısmında akvaryumu aldığım petshop çok yardımcı oldu, tasarımı petshop sahibinin yönlendirmesi ile düzenledim, bitki seçiminde de yardımcı oldu.
    Tasarım sadece taşlık olacaktı, üzerine odun figürleri ekleyerek oynadım.
    Akvaryumun arka planında beyaz buzlu cam kaplaması vardı aslında o kaplama da gayet güzeldi ancak siyah arkaplan bitkilerin renklerini daha iyi vurguladığından arka fonu siyah olarak değiştirdim.
    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/240275/150320240118381.jpg[/IMG]
    Buche ve anubiasları kayaların oyuklarına hızlı yapıştırıcı ile yapıştırdım, şahsen çok güzel olduğunu düşünüyorum, buche ve anubiaslar bu kayalar üzerinde çok doğal görünüyor.

    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/240275/150320240118021.jpg[/IMG]

    Gerekli bileşenleri bağlayıp akvaryumu çalıştırdım, yakın zamanda zaman ayarlı priz ile otomasyon sağlayacağım.
    DIY gübre kullanacağım, forumda çok stabil sonuçlar alınamadığı söyleniyor ancak doğru oranlarda karıştırılmış malzemelerden başka şeyler olmadıklarından el yapımı ürünler ile de gayet başarılı sonuçlar alınabileceğini düşünüyorum.
    Şuanda herhangi bir gübre eklemedim ilerleyen süreçte su değişimlerinden sonra ayrı günlerde belli miktarlarda eklemeyi düşünüyorum.
    Işıklandırma 10 saat civarı akşam ışık şiddetini azaltacak şekilde açık.
    CO2 11 saat civarı açık, ışıkları yakmadan önce ve sonra yarım saat açık tutuyorum.

    Filtre için ayrı bir yorumda bulunmak istiyorum: ben bu filtreyi sessiz olduğu iddia edildiği için almıştım, adamlar harbiden bu işi becermişler, dolap içerisinde çıkardığı ses ile kesinlikle hiç problemsiz uyunabilir filtre almayı düşünenler özellikle "sessiz" filtre arıyorlarsa bu modeli ,markayı tavsiye ederim.
    Sessiz olması dışında filtrasyonu da gayet güzel, haznesi geniş yanında gelen filtrasyon ürünleri yeterli.

    Öneri ve görüşlerinizi bekliyorum.
    [EDIT]Laterthanbefore,2024-04-11 13:33:26[/EDIT]

    Profil resmi
    Laterthanbefore

    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/240275/020520240124111.jpg[/IMG]

    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/240275/020520240124131.jpg[/IMG]

    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/240275/020520240307031.jpg[/IMG]

    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/240275/020520240307041.jpg[/IMG]
    Bu vesile ile üşengeçliği bir kenara bırakıp yeni görsel ekleyeyim bende.

    Güncelleme yapmak gerekir ise aralıklarla 40 adet balık ve omurgasız ekledim 4 adet otocinculus cüce vatoz(6 adet olmasını planlamıştım ama otobüs yolculuğunda 2 adet kaybettim) , 20 adet neon tetra, 10 adet karides (muhtemelen şuan 50nin üzerindeler) 4 adet cüce kerevit (absürd bir tercih evet ama hal ve haraketleri çok komik) ,10 adet Pseudomugil furcatus (furcata rainbow) 6 adet de komando çöpçü ekledim başlangıçta kongo tetra planlamıştım ancak eklediğim karidesler çoğalınca ikisi arasında seçim yapmam gerekti bende temizlikçi tayfayı seçtim sonuçta akvaryumu çekip çevirenler onlar [:D]
    çöpçü de almayacaktım tavsiyelerinizde haklıydınız biraz partikül oluştu ama dip çekimi konusunda bana kolaylık sağladılar, bitkileri sökmeseler çok güzel canlılar aslında.

    Yeni eklediğim bitkiler :

    2 Adet lotus ekledim ne alaka bende bilmiyorum ama gayet güzel oldu. (2. fotoğrafta taşın arka kısmındaki büyük yapraklı bitki)
    şuanda görseli bulunmayan canlılar ve bitkiler mevcut onlarında görsellerini ekleyeceğim.
    Güzel çekimler yapmaya çalışıyorum.

    Büyük bir öbek round pelia moss ekledim (gene 2. fotoğrafta ön taraftaki taşın üzerindeki moss) şahsen bu moss'a bayıldım, gerek karides yavruları için saklanma alanı sağlıyor oluşu gerek tuzlu su akvaryumlarındaki şahane yosun türlerine benzemesi beni çok etkiledi ,eklemeyi düşünmüyordum ama eklemiş bulundum.

    Gelişmeler:
    Balıkları ekledikten kısa süre sonra beyaz benek hastalığına yakalandılar akvaryuma kimyasal ekleyerek zarar vermek istemediğimden sadece ısıyı yükseltip dip çekimi yaptım, 2 hafta içinde %95 oranında azaldı sürece devam ediyorum.
    Co2 regülatörümün gelmesini beklerken bitkilerin bir kısmı eridi (2. görselde sol arka kısımdaki bitkiler yüksek ısı ve co2 yetersizliğinden büyük oranda eridi eriyen bölgeleri budadığım için şimdilik biraz boş görünüyor yakında tekrardan kapanacağını tahmin ediyorum.)
    Çok hızlı olmasada camlar, dekorlar yosunlaşmaya başladı vatoz, sae eklemek şart oldu (cüce vatozlar iyi iş yapıyorlar ama 4 adet yeterli değil)
    Bitkilerin ilk budamasını yaptım, artan bitkilerin bir kısmını diğer akvaryumuma ektim.
    Cidden uzun bir süre canlıların detaylı görsellerini çekmeye çalıştım ama çok hareketli olduklarından 1 tane bile kayda değer görsel çekemedim, tripod ile video çekip yüklemeyi deneyeceğim.

    Karides akvaryumundaki karideslerimi ana akvaryuma aldım ve bu akvaryum boşa çıktı ,canlı öneriniz var ise belirtebilirsiniz.(30lt) belki gene farklı bir tür karides besleyebilirim.
    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/240275/240420241503261.jpg[/IMG]

    (19) (8269)

    200 Litre Low Tech Bitki Önerileri


    Profil resmi
    eren12345
    15:22
    200 litrede kolay low tech bitkiler
    (ışıklandırma sistemi petshoptakilerden co2 sistemim yok ancak tüpsüz olanlardan alabilirim)

    Profil resmi
    yasiiinyldrm

    [QUOTE=EyupAsik3452]

    Anladım hocam ama internette arattığımda bir çok micra isminde bitki geçiyor ben bir çeşidini aldım fakat çoğaltamadım. Micranthemum micra ve hemianthus micra vs gibi isimler mevcut ben ön plan için arıyorum[/QUOTE]


    Hemianthus micra, budama şekline göre ön - orta ve arka kısımlarda kullanılır ama genelde önde zeminde kullanılıyor. Ben de kullanıyorum gayet güzel görüntü sağlıyo tavsiye ediyorum[:iyi:] hocam

    (10) (1151)

    Japonda Kabizlik Suphesi


    Profil resmi
    Mrtknd

    Japonumun karni sisti surekli sabit duruyor ve verdigim bezelyeleri yemiyor. 4-5 farkli yemle besliyorum japonlarimi ve normalde ara ara da bezelye haslayip veriyorum ancak yeni gelen bir balik oldugu icin duzene henuz uyum saglayamadi sanirim biraz da stresle kabiz oldu. Öbür kerata sapasaglam hatta surekli kabiz cocugu dürtüp duruyor. Simdilik tanktan ayirdim bir fanusa aldim bezelyeleri yediginden emin olmak ve öbür cocuk sakin biraksin diye ama hala öylece duruyor. Ne yapmak lazim bu noktada tavsiye verebilecek varsa cok memnun olurum.

    35-40L
    pipo filtre
    4 anubias ve java moss
    2 japon
    su sicakligi yaklasik 22-24 derecelerde
    5 gunde bir %20 dip cekimi
    kabiz baligim tanka geleli bir hafta oldu disi ve öbürüne gore boyut olarak yari yariya [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/243866/010520242232071.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/243866/010520242232151.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/243866/010520242232221.jpg[/IMG]

    Profil resmi
    GhostKoi

    Japon balığı sindirim sisteminin anatomik yapısı ve buna bağlı hızlı besin çevrimi asla kabız olmayacakları anlamına gelmez. Doğalarında bitkisel ağırlıklı beslenen bu canlıları uygun olmayan yemlerle farklı şekilde beslerseniz pekala kabız olabilir ya da sindirim problemi yaşayabilir. Bir besinin dışkıyı yumuşatmasının ön koşulu büyük oranda sindirilmeden dışarıya atılmasıdır. Bu insanda bile böyledir. Buna antitez oluşturma çabasıyla bilmem hangi yabancı profesörün yazısını linklemeyelim lütfen.

    Bezelye, ıspanak, salatalık, buğday filizi, marul, havuç gibi bitkisel besinleri uygun şekilde verirseniz kirlilik yaratmaz hem de beslenmesine ve sindirimine kakı sağlar. Hatta elodea, su mercimeği vesaire gibi yumuşak bitkiler de besin kaynağı olur. Japon balıkları için üretilmiş kaliteli yemlerin kullanılması da kabızlık problematiğinin önüne geçmek için yeterlidir.

    Fakat ek unsurlar göze çarpıyor: 1 balığa anca yetecek yere 2. balığı eklemişsiniz. Ve bu balık yarı yarıya ufak. Cinsiyet farkından bağımsız olarak diğeri tarafından ezilme olasılığı her zaman mevcut. Filtrenizin yeterliliği kestirilemiyor. 2. balık geldiği yerden hasta gelmiş de olabilir. Onu fanusta tutmak bir fayda sağlamayacağı gibi durumunun kısa sürede daha da kötüleşmesine neden olabilir. Bence onu geldiği yere geri göndermeye çalışın. Ve daha büyük bir akvaryumda eşite yakın boylarda balıklar besleyin. Japon balığının gereksinimleri için pipo filtre biraz yetersiz kalabilir.

    (2) (117)

    Welcome To The Jungle


    Profil resmi
    AETHM
    23:17
    21 beğeni
    GÜNCEL
    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/235255/230420241411011.jpg[/IMG]
    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/235255/230420241410351.jpg[/IMG]
    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/235255/230420241410171.jpg[/IMG]

    Herkese merhaba. 2 hafta önce yaptığım akvaryumumun tasarımını dark start esnasında pek beğenmeyip bozma kararı aldım. Jungle tarzı ve derinliği olan akvaryumlar ilgimi çekmişti, özellikle şu yarışma tankı çok hoşuma gitmişti. [URL]https://www.youtube.com/watch?v=7dHKf8Kl-kc[/URL]
    Ben de esinlenerek 45cm akvaryumda olabildiğince yapmaya çalışıyayım dedim. Daha bitmedi sadece kabasını bitirdim ve yaklaşık 3 saatimi aldı. Arkaya daha fazla derinlik katması amacıyla küçük objeler koyacağım şimdilik bu kadar yaptıkça güncellerim.

    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/235255/231220232304431.jpg[/IMG]

    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/235255/231220232304391.jpg[/IMG]

    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/235255/231220232304361.jpg[/IMG]

    EKIPMAN VE MALZEMELER:
    Eheim 2213
    Seachem Matrix + Eheim Substrat pro+ Seachem Purigen
    6mm optiwhite cam
    Aquario Neo Flow
    Creaqua Firefly V2 60cm
    Aquario Neo Diffuser
    2HR Aquarist APT 1
    Aquario Neo soil
    ADA Powersand S
    Reversed Osmos Water
    10lt CO2 tüpü+ regulatör vsr.[EDIT]AETHM,2024-04-23 14:40:40[/EDIT]

    Profil resmi
    AETHM

    Sizlere de bir şey danışmak istiyorum 1,2 ay içinde yaz sezonunda akvaryumu bozmak durumunda kalacağım bozmak yerine tüm ekipmanları ile satıp seneye kışın elime geçen parayla başka bir akvaryum kurarım diye düşünüyorum sizce her şeyiyle beraber ne kadara satmaliyim bu akvaryumu ışık filtrasyon gübreleme ve gerekli olan tüm ekipmanlarla beraber

    Yardımcı olursanız sevinirim

    (70) (45616)

    Sadece Bir Lepistes Su Üstünde Duruyor Hep


    Profil resmi
    Auditore
    01:54
    Üstadlar şu güzelim baligimi kaybetmek istemiyorum çok güzel maşallah, hiçbir balığım böyle tepki vermiyor bazıları da su üstünde duruyor bazen ama genelde aşağıdalar ama bu Lepistesim hep su üstünde nedendir lütfen kurtaralım bunu [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/205214/300420240154131.jpg[/IMG]

    Profil resmi
    Megatron(betam)

    [QUOTE=Auditore] şimdi anladım peki hocam ben koydum suyu bu balık hâlâ üstte duruyor suyu koyali 3 gün oldu bir kaç güne yine aşağı doğru iner mi su değişimi yapmasam da bu arada sakal yosununa bir öneriniz varmi[/QUOTE]
    Az önce gördüm bitane forum üyesi bitki üstündekilere moly ve cae ekleyip kurtulmuş camlardada salyangoz iş görürmüş ben daha karşılaşmadım o Lepistes biraz huy da yapmış yada yem istiyor olabilir yem yiyince iniyor mu ?

    (15) (906)

    Dark Method 60x40x40 High Tech Bitkili


    Profil resmi
    vel1d

    Herkese merhabalar, ilk defa "Dark Start Method" ile bitkili high tech akvaryum kurulumu gerçekleştiriyorum, denemek isteyen sevgili hobici arkadaşlarım için de umarım oldukça güzel ve faydalı paylaşımlarımın olabildiği bir süreç olur [:)]

    [B]Akvaryum:[/B] 60x40x40 Full Ultra Clear
    [B]Filtrasyon:[/B] Fluval 107, sırasıyla mekanik sünger, biyolojik sünger, Sera Siporax, ince elyaf, Eheim Substrat Pro, kalın elyaf, ayrıca emiş borusuna takılı ön mekanik temizleme aparatı mevcut.
    [B]Taban:[/B] Sadece 18 lt. Chihiros Aqua Soil, tabanda 8-9 cm yükseklik oluşturdu.
    [B]Aydınlatma:[/B] Aquantum SiriusRGB 45 cm
    [B]CO2:[/B] 5 lt CO2 tüplü sistem, Ista 3 in 1 difüzör.
    [B]Su:[/B] (Zatek) firmasından satın aldığım "High tech 0 ppm" RO arıtma sistemi.
    [B]Gübreleme:[/B] ilk 3 ay sadece APT1.
    [B]Katkılar:[/B] Seachem Stability, Aquantum GH Plus[EDIT]vel1d,2024-05-01 16:59:34[/EDIT]

    Profil resmi
    Baris124

    Aynen bende ro su kullanıyorum bitki ne dusunuyorsunuz

    (5) (228)

    Yeşil Sakal Yosunundan Nasıl Kurtulurum


    Profil resmi
    Hamdi bayram
    22:15
    Oturmuş akvaryumumda yeşil sakal yosunu ile karşılaştım bundan nasıl kurtulabilirim camların üstündekiler temizleniyor ama bitkilerimin üstündekilerini nasıl temizleyebilirim yardımcı olabilirmisiniz

    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/236614/300420242216411.jpg[/IMG]
    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/236614/300420242217091.jpg[/IMG]

    Profil resmi
    ozelturlepistes

    Merhaba, akvaryumla ilgili detaylı bilgi veriniz lütfen aydınlatma,kum,gübreleme vs şeklinde.

    (5) (260)
  • SON MESAJLAR

    GÜNCEL 100 TANITIM

    SON İLANLAR

    KULLANICILAR

    • 27 Online Kullanıcı, 15 Üye

    Online Kullanıcılar

    FORUM İSTATİSTİKLERİ

    • 3,797,668 Mesaj
    • 408,613 Konu
    • 91 Forum
    • 145,128 Forum Üyesi
    • 1,466 Özel Forum Üyesi
    • 29 Kıdemli Akvarist
    • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

    Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.

    Akvaryum Tanıtımı

    Shallow High Tech Tank Tecrübem


    Profil resmi
    Andaç Azak - 20:44

    [K]Ölçüler:[/K] 130/40/30h - 156 Litre
    [K]Canlı Türleri:[/K] 2 adet sae balığı + eski tankımdan kalan 2 adet cherry balığı
    [K]Bitki Türleri:[/K] Repens brown,Orange juice,erectus,Palustris red,Ovalis pink,Carpa mini,tonina blossom,Rotala florida,lindernia variegated,Rotala refish,Mayaca,Araguaia,Reinecki rosanervig,Reinici mini,Peruensis,Bukit kelam
    [K]Tankın Yaşı[/K]: 114
    [K]Filtrasyon ve Işıklandırma:[/K] Sera ful bioactive 250 +UV, Şelale filtre, Oase skim 350, [B](Creaqua firefly V2 100W günde 7saat)[/B]
    [K]Tasarım ve Dekorasyon:[/K] 27L Ada Amazonia + Tropica Substrate 5L
    [K]Gübreleme:[/K] Tropica Specialised Nutrition (yeşil)

    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/236667/280320242012121.jpg[/IMG]

    Herkese merhaba, 4 aylık bitkili akvaryum serüvenimi sizlerle paylaşmak istiyorum
    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/236667/280320241936351.jpg[/IMG]
    Kötü bir bitki dizimi ile ilk başlangıçımızı yaptık :)) buradaki hatalara bakarsak erectus ve florida bitkisi yan yana duruyor, en yavaş uzayan bitkileri en arkaya koymuşuz.[:cik:]
    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/236667/280320241936411.jpg[/IMG]
    1. Gün
    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/236667/280320241936471.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/236667/280320241947061.jpg[/IMG]
    19. Gün
    Nihayet hatamın farkına varıyorum ve bitki yerleşimini güncelliyorum
    Bu günden sonra bitkilerde aşırı düzeyde erime gözlemliyorum. Su değişimini arttırıp bakteri kültürü girdikten sonra sorun çözülüyor
    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/236667/280320241955001.jpg[/IMG]
    50. Gün
    Akvaryum yavaş yavaş oturmaya başlıyor ama hala istediğim görselliği ve renk tonlarını elde edemiyorum.
    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/236667/280320242002471.jpg[/IMG]
    57. Gün ilk budama
    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/236667/280320242012121.jpg[/IMG]
    68. Gün
    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/236667/280320242018151.jpg[/IMG]
    83. Gün
    68-83. Günlerin arasında ciddi bir yosun sorunuyla karşı karşıya kalıyorum aydınlatma süresi ve gübre dozajını azaltıyorum
    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/236667/280320242020581.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/236667/280320242021031.jpg[/IMG]
    110. Gün
    Ve son.

    (17) (28) (11)
    Canlı Tanıtımı

    Bitkili Akvaryum


    Profil resmi
    stone - 18:33


    Ölçüler 50*34*34
    Filtre eheim 2213 ve sunsun hw602b
    Aydınlatma 5630 smd led bar


    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/193042/170420241828421.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/193042/170420241828461.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/193042/170420241828501.jpg[/IMG][VID]https://youtu.be/P2lC_R_AU_g?si=04qv_ZZ2Cos6fziZ[/VID]

    (9) (24) (4)

    En Güncel 50 İlan


    Forumda Son Konular


    SON MESAJLAR

    Dondurulmuş Yemler (ocean.nutrition.frozen.foods)


    Profil resmi
    Umut Katipoğlu - 14:35

    Merhabalar,
    Bir süredir benimde memnun kalarak kullanmış olduğum Dondurulmuş yemler hakkında elbette pek çok araştırmalar yaptım. Bu konuda çok fazla Türkçe kaynak olmamasına rağmen markanın kendi sitelerinde İngilizce olarak içerikler, faydaları, kullanımları hakkında pek çok bilgi mevcut.

    [url=http://www.oceannutrition.com]www.oceannutrition.com[/url]              
    [b][url=http://www.oceannutrition.eu]www.oceannutrition.eu[/url][/b]

    Öncelikle bu yemlerin kullanım ölçüsünde olan parçasını ortam ısısında bekletip tamamen çözüldükten sonra canlılarınıza vermenizi tavsiye ederim. Ambalajlı yemleri buzlukta - 18 Derecede muhafaza ediniz. Asla kullanmayacağınız yemleri ortam ısısında bekletmeyiniz. Temin ettiğiniz akvaryumculardan eve taşırken geri getirilmek üzere mevcut bulunan buz akülerinden isteyiniz.

    Beslediğiniz balık sayısına göre yeterli miktarda ve türüne göre doğru çeşit yemleri almak için aşağıdaki çeşitleri inceleyiniz. Ancak ülkemizdeki akvaryumcularda yada internet üzerinden satış yapan firmalarda bu yemlerin tüm çeşitlerini bulma imkanınız yoktur. Size en uygun olanı tercih ediniz. Elimden geldiği kadarıyla yemlerin Türkçe adlarını yanlarına yazmaya çalıştım.

    Gördüğüm kadarıyla 2013 yılı sonuna doğru bu yemlerim 100 gr'lık ambalajlardaki perakende fiyatları 12-18 TL arasında değişmektedir. 25-30 TL gibi fahiş fiyat uygulayanlardan alıp almamanız kendi tercihinizdir.

    Şahsi görüşüm olarak şu zamana kadar ülkemizde yaygın biçimde ve uygun fiyata bulunabilirlik açısından en başarılı soğuk zincir ürünü oldu diyebilirim. Ben yemlerin performansından oldukça memnun kaldım. Canlılarımda bu yemleri oldukça keyifli ve istekli tüketiyorlar. Yemin kalitesi balıklarımın büyümlerine ve renklerine yansıdı. Firmayı ürün tasarımından ötürü tebrik ederim, ülkemiz temsilcisinide yaygın ağı kurduğu ve pek çok çeşidi şimdiden bize ulaştırdığı için teşekkür ederim.
    [b]Ocean Nutrition Frozen Food Single (Dondurulmuş Yemler)[/b]
    Microplankton (Zooplankton/Fitoplankton)
    Red Plankton (Kırmızı Plankton)
    Polychaetes (Borukurdu/Halkalısolucan)
    Rotifers (Mikroorganizma)
    Cyclops (Mikroorganizma)
    Artemia (Artemia Karidesi)
    Daphnia (Su Piresi)
    Bloodworms (Kan Kurdu)
    Tubifex (Tubifeks Kurtları)
    Gammarus (Bacaklı Halkalı solucan)
    Squid (Kalamar)
    Mysis (Mysis karidesi)
    Fish Eggs (Balık Yumurtası)
    Lobster Eggs (Istakoz Yumurtası)
    White Shrimps (Beyaz Karides)
    Whole Cockles (Bütün İstiridye)
    Chopped Cockles (Doğranmış İstiridye)
    Whole Mussels (Bütün Midye)
    Chopped Mussels (Doğranmış Midye)
    Clams (Doğranmış Clams İstiridye)
    Krill Pacifica (Bütün Kril)
    Chopped Krill Superba (Doğranmış Kril)
    Whole Krill Superba (Bütün Kril)
    Black Mosquito Larvae (Siyah Sinek Larvası)
    White Mosquito Larvae (Beyaz Sinek Larvası)
    Lance Fish (Bütün Balık)
    Spinach (Doğranmış Ispanak)

    Invertebrate Food (omurgasızlar için; midye, istiridye, yosun)
    Discusfood+30% Artemia (Dana Yüreği+Artemia)
    Discusfood+30% Krill (Dana Yüreği+Kril)
    Discus Quintet (Dana yüreği, Hindi Yüreği, Ispanak, Artemia, Kril)
    Discusfood (Dana yüreği, Ispanak)
    Cichlid Mix (Balık eti, Kankurdu, Su Piresi, Mysis Karides, İstiridye)
    Special Mix (Mysis Karides, Kankurdu, Su Piresi)
    Tanganyika Mix (Ispanak, Marul, Spirulina, Mysis Karides, Su Piresi, Pasifik Kril)
    Malawi Mix (Ispanak, Balık Eti, Mysis Karides, Su Piresi, Pasifik Kril)
    Marine Mix (Artemia, Kril, Rotifer, Doğranmış İstiridye)
    Marine Quintet (Artemia, Rotifer, Kalamar, Doğranmış İstiridye, Kril Superba)
    Tropical Mix (Kankurdu, Mysis Karides, Artemia, Su Piresi)
    Tropical Quintet (Kankurdu, Larva, Mysis Karides, Artemia, Su Piresi)
    Turtlefood (Balık eti, Hindi Yüreği, Gammarus, Ispanak)
    Artemia with Spirulina and garlic (Artemia, Sarımsak, Spirulina)

    [img]http://www.hizliresimyukle.com/images/2013/12/17/nYZsw.jpg[/img][img]http://www.hizliresimyukle.com/images/2013/12/17/ojkq3.jpg[/img][img]http://www.hizliresimyukle.com/images/2013/12/17/JrqbW.jpg[/img][img]http://www.hizliresimyukle.com/images/2013/12/17/rBATb.jpg[/img][img]http://www.hizliresimyukle.com/images/2013/12/17/97IY4.jpg[/img][img]http://www.hizliresimyukle.com/images/2013/12/17/Rv0Xy.jpg[/img][img]http://www.hizliresimyukle.com/images/2013/12/17/HvlJk.jpg[/img][img]http://www.hizliresimyukle.com/images/2013/12/17/f2lEX.jpg[/img][img]http://www.hizliresimyukle.com/images/2013/12/17/JfWOg.jpg[/img][img]http://www.hizliresimyukle.com/images/2013/12/17/RrlhL.jpg[/img][img]http://www.hizliresimyukle.com/images/2013/12/17/nhCl6.jpg[/img][img]http://www.hizliresimyukle.com/images/2013/12/17/NEx5P.jpg[/img][img]http://www.hizliresimyukle.com/images/2013/12/17/tfgv.jpg[/img][img]http://www.hizliresimyukle.com/images/2013/12/17/hvdm3.jpg[/img][img]http://www.hizliresimyukle.com/images/2013/12/17/WPr2E.jpg[/img][img]http://www.hizliresimyukle.com/images/2013/12/17/O5vfe.jpg[/img][img]http://www.hizliresimyukle.com/images/2013/12/17/0PW1.jpg[/img][img]http://www.hizliresimyukle.com/images/2013/12/17/pikf3.jpg[/img][img]http://www.hizliresimyukle.com/images/2013/12/17/fymkw.jpg[/img][img]http://www.hizliresimyukle.com/images/2013/12/17/cGW0V.jpg[/img][img]http://www.hizliresimyukle.com/images/2013/12/17/vLEQd.jpg[/img][img]http://www.hizliresimyukle.com/images/2013/12/17/UjzIN.jpg[/img][img]http://www.hizliresimyukle.com/images/2013/12/17/DWOBa.jpg[/img][img]http://www.hizliresimyukle.com/images/2013/12/17/3faEZ.jpg[/img][img]http://www.hizliresimyukle.com/images/2013/12/17/Q6OF.jpg[/img][img]http://www.hizliresimyukle.com/images/2013/12/17/Wx86.jpg[/img][img]http://www.hizliresimyukle.com/images/2013/12/17/8S2Nj.jpg[/img][img]http://www.hizliresimyukle.com/images/2013/12/17/SYqXv.jpg[/img][img]http://www.hizliresimyukle.com/images/2013/12/17/NHy5i.jpg[/img][img]http://www.hizliresimyukle.com/images/2013/12/17/Y9OCZ.jpg[/img][img]http://www.hizliresimyukle.com/images/2013/12/17/pSzcq.jpg[/img][img]http://www.hizliresimyukle.com/images/2013/12/17/BVrF8.jpg[/img][img]http://www.hizliresimyukle.com/images/2013/12/17/yghPv.jpg[/img][img]http://www.hizliresimyukle.com/images/2013/12/17/kdBno.jpg[/img][img]http://www.hizliresimyukle.com/images/2013/12/17/XBFyP.jpg[/img][img]http://www.hizliresimyukle.com/images/2013/12/17/CHVtP.jpg[/img][url=http://www.hizliresimyukle.com/images/2013/12/17/s2V5O.png][img]http://www.hizliresimyukle.com/images/2013/12/17/s2V5O.png[/img][/url]
    [b]
    Ocean Nutrition Frozen Formula Food (Dondurulmuş Formül Yemler)[/b]

    [b]Formula One [/b](Krill, plankton, gel binder, shrimp, spinach, clams, kelp, fish hydrolysate, tuna eggs, fish meal, squid, lecithin, vitamins)
    [b]Formula One RDF [/b](Krill, plankton, gel binder, shrimp, spinach, clams, kelp, fish hydrolysate, tuna eggs, fish meal, squid, lecithin, vitamins)
    [b]Formula Two[/b] (Krill, gel binder, spinach, plankton, shrimp, clams, kelp, fish
    hydrolysate, peas, tuna eggs, fish meal, squid, lecithin, vitamins)
    [b]Formula Two RDF[/b] (Krill, gel binder, spinach, plankton, shrimp, clams, kelp, fish
    hydrolysate, peas, garlic, tuna eggs, fish meal, squid, lecithin,
    vitamins)
    [b]Spirulina Formula[/b] (Krill, clams, squid, gel binder, brine shrimp, Spirulina, fish hydrolysate, lecithin, fish meal, marine fish oil, vitamins)
    [b]Prime Reef Formula[/b] (Marine shrimp, marine clams, squid, krill, fish hydrolysate, spinach, seaweed, fish oil, mussel, fish roe, vitamins)
    [b]Discus Formula[/b] (Bloodworms, clams, plankton, shrimp, spinach, gel binder, fish hydrolysate, marine fish meal, wheat, kelp, Spirulina, vitamins)
    [b]Angel Formula[/b] (Shrimp, krill, clams, spinach, peas, marine sponges, marine algae, gel
    binder, fish meal, plankton, tuna roe, squid, kelp, lecithin, spirulina,
    canthaxanthin, paprika, fish oil, vitamins)
    [b]Pygmy Angel Formula[/b] (Krill, fish hydrolysate, marine algae, shrimp, squid, gel binder, brine
    shrimp, spinach, tuna roe, peas, lecithin, kelp, fish meal, vitamins)
    [b]Shark Formula[/b] (Krill, mackerel fillets, salmon fillets, squid, clams, shrimp, gel
    binder, fish hydrolysate, tuna roe, kelp, fish meal, canthaxanthin,
    astaxanthin, vitamins)
    [b]Trigger Formula [/b](Krill, mackerel fillets, spinach, squid, clams, fish hydrolysate, tuna
    roe, kelp, sea urchin, silversides, canthaxanthin, paprika, fish meal,
    gel binder, vitamins)
    [b]Brine Shrimp Plus Formula[/b] (Marine shrimp, brine shrimp, marine clams, squid, krill, fish
    hydrolysate, spinach, fish oil, green algae, astaxanthin,
    canthaxanthin, vitamins)
    [b]HUFA Enriched Brine Shrimp[/b] (Brine shrimp (Artemia sp.), marine lipids (omega-3 HUFA), emulsifiers,
    vitamins (ascorbic acid (stabilized Vitamin C), Vitamin A,
    beta-carotene, biotin)
    [b]Special Frozen Formula VHP[/b] (Fish meal, shrimp, krill, clams, fish hydrolysate, gel binder, peas,
    tuna roe, plankton, squid, kelp, spinach, lecithin, Spirulina, paprika,
    fish oil, canthaxanthin, vitamins)

    [img]http://www.hizliresimyukle.com/images/2013/12/17/Kk36a.jpg[/img][img]http://www.hizliresimyukle.com/images/2013/12/17/fhHUN.jpg[/img][img]http://www.hizliresimyukle.com/images/2013/12/17/CBpFa.jpg[/img][img]http://www.hizliresimyukle.com/images/2013/12/17/bNBYe.jpg[/img][img]http://www.hizliresimyukle.com/images/2013/12/17/QHWtz.jpg[/img][img]http://www.hizliresimyukle.com/images/2013/12/17/UXwRN.jpg[/img][img]http://www.hizliresimyukle.com/images/2013/12/17/IHCK2.jpg[/img][img]http://www.hizliresimyukle.com/images/2013/12/17/votFg.jpg[/img][img]http://www.hizliresimyukle.com/images/2013/12/17/a6dZY.jpg[/img][img]http://www.hizliresimyukle.com/images/2013/12/17/8GgtW.jpg[/img][img]http://www.hizliresimyukle.com/images/2013/12/17/Qiw6.jpg[/img][img]http://www.hizliresimyukle.com/images/2013/12/17/vk4pb.jpg[/img]
    [url=http://www.oceannutrition.com/test/wp-content/uploads/2010/10/FormulaFoods.png][img]http://www.oceannutrition.com/test/wp-content/uploads/2010/10/FormulaFoods.png[/img][/url][url=http://www.oceannutrition.com/test/wp-content/uploads/2010/10/SingleItemFoods.png][img]http://www.oceannutrition.com/test/wp-content/uploads/2010/10/SingleItemFoods.png[/img][/url]

    Ürünlerin ülkemizdeki Distrübütör firması [url=http://www.rotifer.com.tr%20][b]Rotifer Su Ürünleri ve Yay.San.Tic.Ltd.Şti.[/b][/url]'dir.
    Ürünler toptancılara ve akvaryumculara [url=http://www.polarxp.com.tr/]PolarX [/url](soğuk zincir lojistik) firması ile dağıtılmaktadır.
    [url=http://www.rotifer.com.tr]http://www.rotifer.com.tr[/url]


    Forumumuza kayıtlı olan Salih Bey firma sahibidir. [url=http://www.akvaryum.com/Forum/member_profile.asp?PF=48967]salih_alpbaz[/url]

    [QUOTE=salih_alpbaz]Merhaba,[url=http://www.oceannutrition.eu/Retailers-Search.aspx?lang=en]http://www.oceannutrition.eu/Retailers-Search.aspx?lang=en[/url]adresinden Türkiye'yi seçerek ülkemizdeki satıcı petshopların bilgilerine ulaşabilirsiniz. Eğer
    bulunduğunuz bölgeye yakın bir petshop listede yok ise, bize
    bildirirseniz, size yakın ve listede olmayan petshop var ise iletişim
    detaylarını gönderirim. Selamlar ve saygılarımla[/QUOTE]

    [b]OCEAN NUTRİTİON TÜRKİYE BAYİİLİKLERİ[/b]

    [b]İstanbul Anadolu Yakası[/b]
    Tutku Akvaryum: Kefcedede Cad. Tunusbagi Cad. No:7/2 Üskudar Istanbul
    Mercan Çiftliği: Gullubaglar Mah. Okul Sok. No:8 Pendik Istanbul

    [b]İstanbul Avrupa Yakası[/b]
    Rainbow Akvaryum: Hobyar Mah., Çiçekçiler Sitesi, D:18-19 Sirkeci, Fatih Istanbul
    Köşk Akvaryum: Molla Gurani Mah., Adnan Menderes Bulvarı, No:43/A Fatih Istanbul
    Ozan Akvaryum/Petshop: Yesiltepe Mah., 56.Sokak, No:7, Zeytinburnu Istanbul
    APG Akvaryum Sistemleri: Soğanli Mahallesi Setustu Sokak No 21/2 Bahçelievler Istanbul
    Beynur Akvaryum: Mahmutbey Cad., No:4, Barbaros Mah., Bağcılar Istanbul
    Yaren Akvaryum: Velioğlu Cad., İlkay Sok., No:1, Fatih Mah., Bağcılar Istanbul
    Reef Dreams: Pazarici Mah., Toprak Sok., No:14, Gaziosmanpaşa Istanbul
    Marin Akvaryum: Üniversite Mah., Cavus Sok., No:8-A, Avcılar Istanbul

    [b]İzmir Bölgesi[/b]
    Penguen PetShop: Mansuroğlu Mah., Sakarya Cad., No:45/2B, Özkanlar, Bornova Izmir
    Arme PetShop: Çamkıran Mah., 275/8 Sok., No:14/C, Bayraklı Izmir
    Zoo PetShop: Kazımdirik Mah., 184 Sok., No:48/A, Bornova Izmir
    Calvus Akvaryum: 1724 Sokak, No:6/A, Karşıyaka / Izmir
    Rainbow Pet Market: Yalı mah 6418 sok no:77/b Karşıyaka / Izmir
    Cup Cup Akvaryum: Kamil Tunca Bulvarı, No:79/A, Yeşilova / Izmir
    Altın Akvaryum: Kamil Tunca Bulvarı, No:66, Altındağ / Izmir
    Bedir Kuş Cenneti: Reis Mh. Uluönder Cd. No:42/A Yeşilyurt / Izmir
    Kermit PetShop: İnönü Cad., No:653/B, Hatay/ Izmir
    Gezer Petshop: 5681 Sk. No:19/A Karabağlar / Izmir
    Sude PetShop: Cemil Seboy Cad., No:160/A, Şirinyer, Buca / Izmir
    Petna PetShop: Ata Cad., No:124/A, Balçova / Izmir
    Akvaryem(akvaryem.com.tr): Akıncılar Mah., 545 Sok., No. 35/A, Şirinyer / Izmir

    [b]Ankara / Bursa / Tekirdağ / Afyon / Isparta / Antalya / Adana / Konya[/b][b] / Manisa[/b]
    Discusmarketim(discusmarketim.com): Şenlik Mh. Baldıran Sk. 25/A Keçiören /[b] Ankara[/b]
    Bettamarketim(bettamarketim.com): Yeşilova Mh. Gazi Cd. No:85/A Osmangazi / [b]Bursa[/b]
    Bayraktar Evcil: Küplüpinar Mh. 2.Cami Sk. No:6/A Osmangazi / [b]Bursa[/b]
    Açık Yem: Yeniçiftlik Kasabasi Bulvar Cd. No:149 Marmaraereglisi / [b]Tekirdağ[/b]
    Tez Akvaryum: Bozcalı Işhanı, Bodrum Kat., No:9 [b]Afyonkarahisar[/b]
    Yıldız Akvaryum: Cumhuriyet Cad., Özbalcı Pasajı, No:16 [b]Isparta[/b]
    Discusfunclub: Yenimahalle 2445 Sk. Aydemir Apt. No:19 Dükkan No:1 Varsak /[b] Antalya[/b]
    Guppy PetShop(evcilal.com): T.Özal bulvarı Çukurova TV karşısı Çukurova / [b]Adana[/b]
    Ege Marine PetShop: Yazır Mh. Ulusal Sk. No:75/A [b]Konya[/b]
    Safari Akvaryum: Ağacişleri Sanayi Sit., Aksu Sok., No:16, Selçuk / [b]Konya[/b]
    Park PetShop: Anafartalar Mah., Gaziosmanpasa Cad., No:43/A  / [b]Manisa[/b]

    Ülkemizde hobi adına büyük gelişim sağlayan bu haraketin daha çok bilinmesi adına bu konuyu derledim.
    Ocean Nutrition firmasının hiçbir ülkedeki hiçbir kolu ile uzaktan yakından bir alakam yoktur. Bilginize...[EDIT]bjkalley,2017-02-10 12:22:12[/EDIT]

    Cevapsız Konu
    Kırmızı Ve Turuncu Karides Aynı Akvaryum

    Profil resmi
    alperenyagci -

    Merhabalar,

    turuncu karides üretmek için akvaryumum var, bugün üreticiden Turuncu karides istedim kırmızı yollamış yaklaşık 60 adet falan turuncuya 15 adet kiraz karides var kırılma olur mu nasıl yapayım yollasam yollayamam fikirlere açığım[EDIT]alperenyagci,2024-05-01 19:48:06[/EDIT]

    PROTOMELAS FENESTRATUS STEVENİ "TAIWAN REEF"


    Profil resmi
    baygezgin -

    PROTOMELAS FENESTRATUS STEVENİ "TAIWAN REEF" Malawi gölünün en gözalıcı ve muhteşem balık türlerindendir Ortalama 12-13 cm civarıdır

    (3) - (591)

    Son 50 Tanıtım


    Profil Yorumları

    Betta Splendens double Tail & Crown Tail.


    Profil resmi
    onuribrahim - 18:30



    Henüz yeni aldık zamanla daha iyi olacak paşalar. 😊[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/121433/240220171825041.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/121433/240220171824571.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/121433/240220171824171.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/121433/240220171824081.jpg[/IMG]

    (9)
    Canlı Tanıtımı

    Eurostar Aquaclay Filtre Malzemesi


    Profil resmi
    OSsi - 19:44


    Bu filtre malzemesi kullanan veya hakkinda detayli bilgisi olan varmi tropheuslar icin nasildir?


    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/174953/130320171943591.jpg[/IMG]
    .
    Eurostar Aquaclay filtre malzemesi % 100 saf organik bir filtre malzemesidir. 8-16 mm parçacıklara bölünmüş ve 1200 c ısıda fırınlanmıştır. Hiçbir yapay katkı, pestisit yada boya içermez ve bir çok akvaryum tipi için ideal bir filtre malzemesidir.
    Biyolojik filtrasyon
    Eurostar Aquaclay filtre malzemesinin yüzey alanı çok geniş ve çok gözeneklidir. Piyasadaki bütün filtre malzemelerinden daha fazla yüzey alanına sahip bir malzemedir. Bu gözenek yoğunluğu aynı zamanda faydalı nitrifikasyon bakterilerinin korunmasında ve bu sayede en ideal biyolojik filtrasyonun oluşmasını sağlar. Bu fiziksel özellikler aynı zamanda su temizliği ve değişimi sonrasında tekrar nitrifikasyon bakterisi üremesini hızlandırır.
    Mekanik Filtrasyon:
    Eurostar Aquaclay filtre malzemesi "sabit yatak” bir filtre malzemesidir, yani filtrasyon süresince yer değiştirmezler. Şekil ve çeşitli ölçülerde olması sebebiyle katı atıkları efektif bir şekilde tutar ve su parlaklığını sağlar. Bunlara ek olarak ağırlık / yoğunluk oranı sayesinde diğer filtre malzemelerine oranla çok daha etkili bir temizleme sağlanır.[EDIT]OSsi,2017-03-13 19:45:52[/EDIT]

    (6) (0) (10)
    Harmoni

    Profil resmi
    rekurrens14 - 22:37

    Tank: 60x40x36 cm Tankın yaşı: 3 ay Dekor: Mini landscape kayaları, calluna vulgaris ağaç dalları Bitkiler: Spiky moss, monte carlo, p. helferi, s. repens, h. tripartiata, p. erectus Canlılar: White cloud mountain minow "Afrika akasya ağaçları"ndan ilham alınarak tasarlandı.Tüm katılımcılara başarılar.

    (9) (15321)
    Sohbeti tam ekranda aç  

    Ana sayfa gösterim biçimi: Günün ilk açılışında genel bakışı, kalanında akışı göster. (Varsayılan) Her zaman akışı göster. Her zaman genel bakışı göster.

    İstanbul


    Trend Akvaryum

    240 adet akvaryumda satışa sunulan balıklar, bitkiler ve karidesler, geniş malzeme ve yem stoğu ile hem deniz hem tatlı su canlıları satışı yapmakta olan Trend Akvaryum Türkiye'nin en büyük tatlı su akvaryumcusudur. Geniş ürün yelpazeli sanal mağazası da bulunan firma Üsküdar'da bulunmaktadır.

    İzmir


    Malawi İzmir

    Malawi ve Tanganyika Cichlidleri'nin çeşidi kadar, Dennerle bayisi olması ile bitkili ve tropikal türlerde de oldukça iddialı bir akvaryumcu.

    Ankara


    Doğa Akvaryum

    Tetra türleri, canlıdoğuranlar, cüce cichlidler, discus ve pek çok bitki türünü bulabileceğiniz bir akvaryumcu.

    Adana


    Guppy Pet Shop

    Geniş yelpazeli sanal mağazası ve dükkanıyla Anadolu'nun en öne çıkan firmalarından.

    Son 24 Saatte En Çok Mesaj Gelen Konular


    Son 24 Saatte En Çok Beğeni Alan Konular