ÖZELLİKLER

BİLGİLER
İMZA
SON 10 MESAJI
Diğer balıkları ayırdım ama iki erkek vatoz küpte kavgaya tutuşunca yavrular yuvadan dışarı çıktı 30 yakındı saydığım sabah kalktığımda sadece 5 adet görebildim galiba diğer vatozlar afiyetle yediler yavruları yada katil salyangozlar yedi orasını tam bilemiyorum bir daha yumurta bırakırlarsa yavruları görünce küpte yavruluğa koyacağım tek başlarına o şekilde yaşatabilirim belki
Selamlar akvaryumum da 15 yakın vatozum var yumurta bırakmış bir tanesi aynı akvaryumda 4 tetra 3 çöpçü helena salyangozlar ve 1 tane ceviz büyüklüğünde elma salyangozum var yavrular henüz çıkmadı bu şekilde yavrular çıktığında yavrulara zarar verirmi diğer balıklarım onları ayırmam gerekirmi
Bir bilen yok mu arkadaşlar. Bu canlının ne olduğunu ?
Bunlar çok minik zıplıyor öyle kepçe ile yakalanacak gibi değiller. Su dışındaki akvaryum camında yaşıyorlar.
Selamlar arkadaşlar akvaryumum da bu canlılar türedi ne olduğunu bilen var mı zararlı mı ne yapmam gerekir. Cevaplarınızı bekliyorum teşekkürler.
Evet çok yaşamayan balıklar yaşama oranları yarı yarıya akvaryuumcuların hile yoluyla sattıkları balıklar.
Fotoğraf:




Canlıdaki Belirtiler: Altında yumurta benzeri sallanan bir şey var.
Akvaryum Kapasitesi (litre):70lt
Akvaryumdaki Diğer Canlılar: Canlı doğuranlar.
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):----
Filitrasyon: Tepe filtre
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:----
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : Hafta bir %30 su değişimi
BU PAYLAŞMIŞ OLDUĞUM BELGESELİN TAMAMI NETTE HİÇ BİR YERDE BULAMADIM KENDİM TV DEN RİPLEYİP BURADA PAYLAŞMAK İSTEDİM BÜYÜK OLASILIKLA ÇOĞU KİŞİDE YOKTUR.BİR ÇOK KİŞİNİNDE BUNDAN FAYDALANACAĞI KANATİNDEYİM.
Ok ben nete yüklüyorum isteyen arkadaşlar oradan indirebilir. Kusura bakmayın silinmeyecek başka bir site varsa orayada yükleyebilirim.
Coğrafya
Malavi Gölü, büyüklük bakımndan Doğu Afrika'da sadece Tanganika ve Victoria Gölü'ne geçilir ve Yeryüzü'nün dokuzuncu büyük gölüdür. Gölden kaynaklanan akarsu, Shire Nehri'dir. Malavi Gölü'ne kıyısı olan ülkeler Tanzanya, Malavi ve Mozambik'tir.
Gölün güney kısımları, geniş ve güzel plajlarıyla oldukça sevilir. Kuzeye doğru kıyılar dikleşir. Tamamen kuzeydeki Tanzanya kısmında Livingstone Dağları'nın 2.500 m yüksekliğe ulaşan dik duvarları gölün hemen yanından yükselir. Burada çok şiddetli rüzgarlar ve yüksek, tehlikeli dalgalar meydana gelir. Karşı tarafta bulunan Malavi kısmındaki Karonga ve Chilumba arası çok daha az sarpken Chilumba ve Nkhata Bay arası yeterince diktir.
Göl ekonomisi ve ulaşım
Malavi Gölü, balık türlerinin zenginliği ile (yaklaşık 1.500 tür) aquaristik (akvaryumculuk) alanda çok ünlüdür. Renk bakımından çok görkemli olan birçok tür, aquaristik alanda çok yaygındır. Bu balıklar, yumurtalarını ve yavrularını koruma amaçlı ağzında taşıyan Cichlidae familyasına (Cichlidler) aittir. İlginç olan ise, bu familyadan Tilapia cinsinin besin amaçlı ihracatta işe yaramasıdır. Bu balıklar ekonomik amaçlı sadece Malavi Gölü'nün en güney kısmında avlanırlar. Balıkçılar oyma kayıklarla da bu balıkları olta ile avlasalar da bunların miktarı ticareti yapılabilecek düzeyde asla değildir. Hemen kıyıdan ağ sallama ile balıkçılık çok daha yaygındır ancak balıkların büyük olanları burada bulunmaz.
Malavi Gölü'nde yolcu ve yük taşımacılığı motorlu gemiyle (MS Ilala) yapılır. Güneyden kuzeye limanlar, Monkey Bay, Chipoka, Makanjila, Nkhotakota, Nkhata Bay, Mphand Port, Ruarwe, Charo,Mlowe, Chilumba ve Karonga şehrindeki Kambwe 'dir. Monkey Bay-Karonga arasında gidiş-dönüş yolculuk 5 gün sürer. Nkhata Bay'den haftada iki kez Chizumulu ve Likoma adalarına sefer vardır.
Göl hayvanları
Göl suyu sırça gibi berraktır. Rüzgarsız zamanlarda birçok metre derinlikte zemin görülebilir[kaynak belirtilmeli]. En başta dikkat çeken bir unsur ise suda da karadaki gibi çok hareketli ve hızlı olan su aygırlarıdır. Hantal cüsseleri aldatıcıdır. Bu hayvanlar bitki yiyicidir ancak açık suya kaçış yollarını kestiklerinde insanlara saldırırlar. Su aygırları her yıl, balık bakımından zengin olan gölde yeterli besini bulan timsahlardan daha fazla sayıda insanı öldürmektedir. Üzerinde yerleşim olmayan küçük adalarda piton yılanı ve varan(kertenkele cinsi) gibi vahşi hayvanlar bulunur. Karşılaştırıldığında, gölün yerleşim olan yerleri daha tehlikesizdir. Gölde çiklit olarak tabir edilen balık türleri bulunmaktadır. Bu balıklar akvaryumculuk hobisi ile uğraşanların büyük ilgisini çekmektedir. Ülkemizde ve dünyada bu balıklar gittikçe önemli bir hale gelektedir. Malavi çiklitleri ülkemizde artık bolca bulunan akvaryum balığı türlerindendir. [kaynak belirtilmeli].
Milli park
1980 yılında 88 km2 büyüklüğünde Lake Malawi National Park Monkey Bay'in güneyinde kurulmuştur. Park, gölün bir kısmını, Khumba Yarımadası 'nı oniki küçük adayı kapsar. Milli Park, 1984 yılından beri UNESCO'nun Dünya Doğa Mirası listesindedir.
Tanganyika, Orta Afrika'nın ve Rusya'daki Baykal gölünden sonra Dünyanın en büyük gölüdür. 3° 20' den 8° 48' güney paralelleri ve 29° 5' den 31° 15' doğu meridyenleri arasında yer alır. Yeryüzünün 6. en büyük gölüdür.
Doğu Afrika Yeryüzü Kırığı'nın (Büyük Rift Vadisi) batı kısmında yer alır ve bu kırığın duvarları, gölün sınırlarını oluşturur. Afrikanın en büyük yeryüzü kırığı gölü olup, aynı zamanda kıtanın en derin gölü ve en büyük 2. gölüdür. Göl, Afrikada'ki en büyük su miktarına sahip olup Dünya'da 2. sırada yer alır. Tanganyika Gölü, kuzey-güney doğrultusunda 673 km lik bir mesafeye uzanırken, ortalama genişliği 50 km dir. Göl alanı 32.893 km² olup kıyı şeridi uzunlığı 1.828 Km'dir. Tanganika su yüzeyi olarak 782 m'lik rakımdadır. Orta kısmında derinlik 570 m'dir.En derin yeri 1.470 m ile kuzey kısmıdır. Yani bu kısmının tabanı deniz seviyesinin 688 m aşağısındadır. Gölün derin katmanlarındaki su, fosil su olarak adlandırılabilir.
Tanganyika'nın etki alanı 231.000 km²'yi kapsar. Kuzeyden bu göle açılan Ruzizi nehri, gölün başlıca su kaynağıdır. Diğer su kaynakları ise Lufubu ve Malagarasi'dir. Göl'den doğan tek akarsu ise Lukuga'dır.
Tanganyika, Kongo, Tanzanya, Zambiya ve Burundi ülkeleri arasında yer alır. Kongo %45 ile ve Tanzanya %41 ile, Gölden en büyük payı alan ülkelerdir.
Tanganyika Gölü Su verileri
pH-:8,6 - 9,5 GH: 7 - 11° dGH KK: 16 - 19° dKH Micro Ölcümler 20°C 'de: 580 - 640 Mikrosiemens/cm Deniz Yüzeyi Sicakligi: 24-29° Celsius Derin nokta sicakligi: Ortlm. 23° Celsius Görüs mesafesi: 22 Metreye kadar
Göl canlıları[değiştir | kaynağı değiştir]
Tanganyika Gölü, muazzam sayıda balık türüne ev sahipliği yapar ki bu türlerden 300 tanesi sadece buraya özgüdür. Göl yöre halkının önemli besin tedarikçisidir. 45.000 insan burada balıkçılık yaparken 1 milyon insanı bu şekilde beslerler. 1950 li yıllarda başlayan endüstriyel balıkçılık zamanla çok büyümüştür. 1995 yılındaki yakalanan balık miktarı yaklaşık 180.000 tondu. Bugün günlük 500 ton balık ihraç edilirken, bazı türler de akvaryum balığı olarak dışarıya gönderilmektedir.
Tanganyika Gölü | |
---|---|
Konum | Orta Afrika |
Koordinatlar | 5°30′G 29°30′D |
Kaynakları | Ruzizi Nehri, Malagarasi Nehri ve Kalambo Nehri |
Çıkışları | Lukuga Nehri |
Etki alanı | 231.000 km² |
Havza ülkeleri | Kongo, Tanzanya, Zambiyave Burundi |
Uzunluk | 673 km |
Genişlik | 50 km |
Yüzölçümü | 32.900 km² |
Ortalama derinlik | 570 m |
En derin noktası | 1470 m |
Su hacmi | 18.900 km³ |
Kıyı uzunluğu | 1.828 km |
Yüzey rakımı | 773 m |
Yerleşimler | Kigoma, Tanzanya veKalemie, DRC |
Viktorya Gölü, Afrika'nın doğusunda Tanzanya, Uganda ve Kenya topraklarında bulunan Dünya'nın en büyük ikinci tatlı su gölüdür. Afrika'nın en büyük gölüdür.
Nil Nehrinin başlıca su kaynağını oluşturur. Büyük bölümü Tanzanya ve Uganda'da kalır; küçük bir bölümü Kenya'ya taşar. Toplam 68.422 km²'lik bir alanı kaplar. Dünya'daki tatlı su gölleri arasındaKuzey Amerika'daki Superior Gölü'nden sonra ikinci sırada yer alır. Kenarları düzgün olmayan bir dörtgen biçimindedir; batı kesimi dışında kıyıları derin girintilerle örülüdür. Kuzey-güney doğrultusunda uzunluğu 337 km'yi bulur; en geniş yeri ise 240 km'dir. Suları, Batı ve Doğu Rift vadileri arasında uzanan büyük platonun ortasındaki sığ bir çukuru doldurur. Göldeki 200'den fazlabalık türünden ekonomik açıdan en önemlisi Tilapia'dır. Gölün su toplama alanı 238.900 km²'dir.
Göl kıyıları birbirinden çok farklı özellikler gösterir. Güneybatı kıyısının hemen gerisinde 90 metreye varan uçurumlar yükselir. Bu uçurumlar batı kıyısında yeriniKagera Irmağının deltasını oluşturan, papirüs ve bölgeye özgü dikenli ağaçlarla kaplı bataklıklara bırakır. Derin girintilerle oyulmuş kuzey kıyısı ise düz ve çıplaktır. Kuzeydoğu kıyısında ortalama 25 km genişliğinde bir koy 64 km kadar Kenya içlerine sokulur.
Uganda'nın Kampala ve Entebbe kentleri gölün kuzey kıyısında kuruludur. Gölün güneydoğu köşesinde Speke, güneybatı köşesinde ise Emin Paşa körfezleri yer alır. Göldeki sayısız adanın en büyüğü Speke körfezinin kuzeyindeki Ukerewe'dir. Kuzeybatı köşesinde ise 62 adayla Sese Adaları yer alır.
Gölü besleyen ırmakların en büyüğü ve en önemlisi olanKagera 1° güney enleminin hemen kuzeyinde, batıdan göle dökülür. Gölün batıdan aldığı öteki ırmaklardan yalnızca Kagera'nın kuzeyindeki Katongaönemli su taşır. Gölün tek gideğeni ise kuzey kıyısındaki Viktorya Nili'dir.
Nil'in kaynağını arayan Avrupalılardan İngiliz kaşif John Hanning Speke, 1858'de gölü gördü ve daha önce Araplarca Ukereve olarak bilinen göle İngiltere kraliçesinin onuruna Viktorya adını verdi. Gölün ayrıntılı araştırmasını 1901'de Sir William Garstin gerçekleştirdi.
Bu gölün nile açılan yerine ; "Ripon Falls" denir.Bu keşfi de "Speke" yapmıştır.Fakat bu keşifte ona eşlik eden "Grand" gibi isimleri hastalık(sıtma) ve sakatlıklarından ötürü geride bırakmıştır.
Mart 1964 de nilin başka bir kaynağı olan başka bir göl keşfedildi.Bu göle de Prenses Victoria nın ölmüş eşi "Albert" ın adı verildi.
Konum | Doğu Afrika |
Göl türü | Tatlı su |
Kaynakları | Kagera Nehri |
Çıkışları | Beyaz Nil Nehri |
Havza ülkeleri | Tanzanya, Uganda veKenya |
Uzunluk | 337 km |
Genişlik | 240 km |
Yüzölçümü | 68.800 km² |
Ortalama derinlik | 40 m |
En derin noktası | 84 m |
Su hacmi | 2.750 km³ |
Kıyı uzunluğu | 3.440 km |
Yüzey rakımı | 1.133 m |
Adalar | 3.000 Sese Adaları, Uganda |
Yerleşimler | Bukoba, Tanzanya Mıvanza, Tanzania Kisumu, Kenya Kampala, Uganda Entebbe, Uganda |
SON MESAJLAR
- Sıfırdan Zirveye, Acısu Velifera Günlüğüm MertSoyumert, 07:52
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - Balıklarım Ölüyor aethemd, 07:40
Hastalıklar ve İlaçlar - İlk Akvaryum [walstad] Bare, 06:33
Akvaryum Tanıtımı - Yeni Kurulum Hakkında Tavsiyeler Guramilks, 02:14
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Leopar Vatoz Bitkileri Yer Mi? koraykbl, 00:10
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 60*40*40 i.d.karagoz, 23:55
Filtreleme Seçenekleri - Tek Co2 Tüpü Aynı Anda 2 Akvaryumda Kullanılır Mı? hasancn, 23:00
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Multi Tankım - 0dan Tanganyika Neothauma, 22:35
Akvaryum Tanıtımı - Çapa Kurdu İnci Kefali, 21:42
Yeni Üye Forumu - Fazla Protein Göz Çıkarır Mı AquaVita, 21:34
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Hep Aynı Yemi Vermek Doğru Mu ? İnci Kefali, 21:21
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Balığım Ölüyor Mu :( Tallha, 21:19
Yeni Üye Forumu - 75 Litre Bitkili Akvaryum Samnastrp, 21:02
Akvaryum Tanıtımı - Riverside Shallow Tank TayfunSylkn, 20:49
Akvaryum Tanıtımı - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin Cyber_Scout, 20:35
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Sıfırdan 80 Lt Akvaryum Kurulumu fishhyy, 20:25
Yeni Üye Forumu - Neon Tetra Yumurtası Cyber_Scout, 19:40
Hastalıklar ve İlaçlar - Tetra Yumurta Alımı Cyber_Scout, 19:38
Yeni Üye Forumu - Kavisli Akvaryum Yansıyor OwOl, 19:12
Yeni Üye Forumu - Yavru Vatozlardaki Yaralar. Brscngz, 19:12
Hastalıklar ve İlaçlar - Saulosi Bebişler K0L0Ni, 18:36
Malawi ve Diğer Afrika Cichlidleri - Su Mercimeği Akıntılı Suda Olurmu? Zaid, 18:27
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Acemi Akvaryumumu Paylaşmak İstedim. K0L0Ni, 18:12
Akvaryum Tanıtımı - Aydinlatma Yeterlimi esmurates, 18:04
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Isıtıcıda Çatlak K0L0Ni, 18:02
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bitki Ve Watt Hesabı K0L0Ni, 15:49
Bitki Akvaryumları Genel - Akvaryumum K0L0Ni, 15:28
Akvaryum Tanıtımı - 275 Litre Akvaryum İçin Filtrasyon Seçenekleri Cyber_Scout, 13:28
Yeni Üye Forumu - 60*30*40 Nature High Tech Denemesi :) CoryCory, 12:54
Akvaryum Tanıtımı - Sunsun 603b Filtre Dizilimi? Hidro Dinamik, 11:28
Filtreleme Seçenekleri - Sunsun 603b Filtre Dizilimi Aguamentist, 09:55
Filtreleme Seçenekleri - Aquael Fzn Pro Serisi Şelale Filtre Orhan76, 09:09
Malzemeler ve Yemler Forumu - 80 Litrelik Akvaryum Sıfırdan Kurulum Malzemeleri Oguzhan.Y, 02:30
Yeni Üye Forumu - 200lt İçin Filtre Seçenekleri Guramilks, 01:18
Filtreleme Seçenekleri - Akvaryum Suyu Soğutma Projesi benaykut55, 01:02
Isıtma ve Soğutma Sistemleri - Anubias Kesimi K0L0Ni, 00:47
Bitki Türleri ve Bakımı - Değişik Bir Yosun Çesidi Brscngz, 00:41
Bitki Akvaryumları Genel - Boş Akvaryum Patladı LeonAqua, 00:26
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Taban Kurulumu Hakkında Bilgi Cyber_Scout, 23:51
Taban ve Gübreleme - Cüce Vatoz Mu Leopar Vatoz Mu Ramazan Güleç, 23:42
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Yunus Ciklet Çiftleşme Sorunu koraykbl, 23:14
Malawi ve Diğer Afrika Cichlidleri - Incı Guramı Cınsıyet Ayrımı Cyber_Scout, 23:04
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Co2 Tüp Antalya ahmetuslu, 22:41
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Co2 Hakkında Sorular Cyber_Scout, 21:12
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Eriyen Ve Sararan Yapraklar darkaura, 20:05
Bitki Akvaryumları Genel - 40x40x40 Lowtech Karidesli Akvaryum Kurulumu merutay, 20:05
Bitki Akvaryumları Genel - 60p High-tech Bitkili Eminsalih, 19:18
Akvaryum Tanıtımı - Bu Kum Problem Oluşturur Mu? Cyber_Scout, 17:45
Yeni Üye Forumu - 200 Litre Low Tech Tortuga7, 17:39
Akvaryum Tanıtımı - Malawi Kum Hk. K0L0Ni, 17:27
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Neocaridina Mavi Melek Karides Uguzel 07:55
- Neocaridina Kiraz Karides Uguzel 07:55
- Su Piresi , Balık Yemi , Pipo Filtre gyunda 07:43
- Pistia , Flame Moss , Java Moss gyunda 07:43
- Karides , Salyangoz . gyunda 07:43
- Co2 İndikatör Set cagdas_0606 07:20
- Armatür Boş Kasa Mehmet Yavuz 07:03
- Aquael Leddy 60 Xl Sessiz Motorlu Ers1905 06:13
- Apistogramma German Bred Triple Red Samoo 03:32
- Çeşit Çeşit Kusursuz Akvaryum Malzemesi Samoo 03:32
- L 201 - 333 Erkekler muyat 01:53
- Akvaryumları Boşaltıyorum metsi 01:01
- Akvaryum 30*30 metsi 01:01
- Bitki Çeşitleri emreemin 00:41
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 00:41
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 00:41
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 00:41
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 00:41
- Apistogramma Macmasteri Red Sholder Şahinöztürk 00:29
- Japon Oranda ozgur7890 00:14
- Caridina Tür Karides Arıyorum ozgur7890 00:14
- Xinyou Motorlu Pipo Filtre UnalCevahir 00:02
- Mdf Dolap Ve Ahşap Sehpa İmalatı GreeNWooD 23:18
- Sıfır Akvaryumlar Dış Filtre Aydınlatma GreeNWooD 23:18
- Ista Emiş Basış Seti Bysam 22:35
- Erkek Damılık Cüce Vatoz Bysam 22:35
- Powerled Armatür Bysam 22:35
- Ücretsiz Yetişkin Sae Bysam 22:35
- Basit Tür Başlangıç Bitkileri GOLDFISH 22:27
- Elma Salyangozunda Ve Najas''''''''ta Sezon Kampanyası GOLDFISH 22:27
- Fundulopanchax Gardneri Yumurta Cyber_Scout 22:25
- İnci Groumi,kerevit,mahachai Beta, Gardneri Kil. Cyber_Scout 22:25
- Magnezyum Nitrat Cyber_Scout 22:25
- Reeflowers Betta Fish Balık Yemi 15 Gr. Zarf Cyber_Scout 22:25
- 50x50x45h Ve 50x40x40h Akvaryumlar Tuby 21:52
- Apiatogramma Macmasteriler rhn35 21:48
- Resun Aco-012 TahaArif 21:45
- Moss Ve Lepistes Otu omersayar 21:25
- Tuxedo Lepistes , Ateş Neon Karides Ve Beyaz Kurt omersayar 21:25
- 2 Adet Dantum Melek Tekin35 20:28
- Makarna Kayası TurX 20:27
- Dişi Ramirezi (german Blue) TurX 20:27
- Mangrow Kökü TurX 20:27
- Silver Black Flame Lepistes Arıyorum Zaid 20:08
- Moss -pelia Moss - mightymurat 19:47
- Bitki Büyütme Lambası Full Spectrum mightymurat 19:47
- L333 - L397 Pleco Dişi Arıyorum mightymurat 19:47
- Severum, Geophagus, Guianacara djally 19:12
- Ramshorn Salyangoz (10 Adet) Amati340 19:03
- 2.67 Tüp Furcifer 19:02
KULLANICILAR
- 34 Online Kullanıcı, 19 Üye
Online Kullanıcılar
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.