ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ruyaavcisi
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
9
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
30 Nisan 2015 15:40
Son Ziyaret:
31 Ağustos 2022 03:14
Toplam Mesaj:
13 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
M. Fatih Şengül
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1987
Yaş:
37
İl:
Kastamonu
Meslek:
pastane işletmecisi, inşaat teknikeri, m
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

M. Fatih Şengül

SON 10 MESAJI

Biolife Yavruluk
Selamlar hayırlı hobiler dilerim. Geçmiş yıllarda sırf merakımdan tetra akvaryumuma 5 dişi 2 erkek lepistes eklemiştim, renkleri birbirlerinden tamamen farklıydı, daha sonraları dişilerin karınları normalden fazla şiştiğini görünce artık hamile olduklarına kanaat getirmiştim, derken dipte sazların arasında gezen bir kaç tane minik yavru görünce anladım ki lepistesler yavrulamaya başlamış bile. Bir kaç kez hamile ve durgunlaşmaya başlamış dişileri biolife yavruluğun küçük doğum haznelerine koymak suretiyle izlemeye almıştım fakat stresten çırpınıp kendilerini dışarı attıklarını gözlemledim. Akvaryumda balık sayısı fazla olduğundan dişiler pek rahat edemiyorlardı, defalarca kez gözümün önünde akvaryumun orta yerinde yavrulamak zorunda kaldıklarına şahit oldum, en sonunda yavruluğun içindeki hazneleri çıkardım ve kenarlarında boşluk bırakmak suretiyle, dişinin geçemeyeceği biçimde yapay bitkiyle kapattım içini, iki gün içinde 30 dan fazla yavru gördüm yapay bitkilerin arkasında. Yavrular içgüdüsel olarak kendilerini büyük balıkların geçemeyeceği kıyı köşe ve diplere atıyorlar, keseleri yok olunca da toz yem yiyebiliyorlar.

Sırf balıkların doğumunu izlemek ve yavru almak istiyorsan gerçek bitkiyle uğraşmak yerine yapay bitkiyle uygun saklanma ve doğum yapma alanları oluşturmanı tavsiye ederim, Hamile dişiler özellikle su yüzeyine yakın yerlerde karanlıkta ya da loş ışıkta yavrulamayı seviyorlar, yani hem dipte yavrular için, hem de anne için su yüzünde yüzen yapay bitkilerden kullanabilirsin. Daha tecrübeli arkadaşlar vardır bu konuda ama benim kısa süreli lepistes maceramdan çıkarımlarım bunlar, bol yavrulu hobiler dilerim [:)]
Masa , Avaryum Ve Terazi Durumu
Herkese iyi akşamlar, şikayetinizi okudum ve bende yorum katmak istedim, 4 sene önce standart 1 m 130 lt akvaryuma marangoz arkadaşımla birlikte dolap yapmıştık, tüm ölçüler eşit olmasına rağmen bir kaç mm eğim vardı akvaryumun su seviyesinde, yıllarca kullandım çok şükür bir problem yaşanmadı, şimdi 140 cm kendinden mobilyalı var aynı zeminde ve herhangi bir eğim söz konusu değil. mobilyanın esnekliğinden de kaynaklanıyor olabilir, son ihtimal zeminden kaynaklıdır, ya da extrem düşünürsek bina açılı oturma yapmış olabilir Allah korusun :)
Vatoz Balığı Neden Ölür
İyi günler dilerim ilk önce geçmiş olsun. Akvaryum özelliklerinizi de yazarsanız daha açıklayıcı olur, ısıtıcı var mı su sıcaklığı nedir filtre sistemi nasıl vs. balık cüce vatoz türü mü yoksa normal vatoz mu?
Isiticim Kirildi Cikletler Bikac Gun
Beslediğiniz cikletlerin yaşam sıcaklıklarını az çok bilirsiniz akvaryum dereceniz ısıtıcı olmadan kaç gösteriyor? Ya da en iyisi yeni bir ısıtıcı alabilirsiniz kesin çözüm.
Kar suyu
Eski bir konu ama mevsimi geldiği için canlandırmak istedim izninizle. Bu hafta yağan karın en üst tabakasından 4 adet leğen doldurdum, eridiği an birleştirdim ve tek leğen anca doldu, oda sıcaklığına ulaştığı an düşük destekli bitkili tetra akvaryumuna ekledim, dakikalar sonra balıklarda hareketlilik gözlemledim ve birkaç tanesi gözlerimin önünde yumurta saçtı. ilginç bir deneydi. Hazır kar yağarken tekrar denemek istiyorum bakalım hayırlısı :)
Bitki Tohum Denemem
[QUOTE=abdullahguler]Selamun aleyküm arkadaşlar konu için biraz zaman geçmiş ama bugün benimde aldığım anubias tohumları geldi. Aliexpresten almıştım tohumları. Yanlız bir sorun var ki hemen para iadesi için aliexprese itiraz ettim paramı geri alacağım inşaallah. Zira tohumlar anubias tohumu değil. Sizin resimlere de baktım onlarda aynı tohumlar ve hiç biri anubias tohumu değil ve o yüzden çimlenen bitkiler suda eriyor. Ha diyeceksiniz ki tohumu nerden biliyorsun da bu kadar kesin konuşuyorsun. Onuda söyleyeyim. Daha önce muhabbet besleyenleriniz varsa çok iyi bilecektir ki o gelen tohumlarda onların yemi olan darı. Kırmızı ve beyaz darı tartıp 2 gram olarak göndermiş üç kağıtçılar. İnternet üzerinde biraz araştırma yaptım. Gerçek anubias tohumları http://www.aquaflore.ru/aroidnye/46-anubiasy-iz-semyan-ot-i-do.html bu linkte var görmek isteyen yada merak eden varsa baka bilir. Yeni bitki tohumu almayı düşünen arkadaşlara da tavsiyem satıcıyla irtibata geçip göndereceği tohumların resmini istesin önce mail olarak, sonra bu linkteki tohumla karşılaştırsın. O zaman ne aldığımızı görmüş oluruz. Nacizane fikrim bu. Ben hemen iade işlemlerine başlıyorum. Sağlıklı hobiler dilerim herkese.
[/QUOTE] Tam ben diyecektim ki siz cesaret edip söylemişsiniz, abi bunlar bildiğin karışık muhabbet yemi :) ben de uzun zamandır reklamlarını görüyorum sitelerde, hele ki hobiciyseniz direkt gözünüze çarpıyor sürmanşet reklam. Efendim bonsai tohumuymuş yok süs bitkisi tohumuymuş, akvaryum bitkisi tohumuymuş derken renkli ve dekoratif ürün kapak resimleri de cezbedici olunca insan ister istemez denemek için alıyor. Hele ki süsleme sanatı olan bonsai yetiştirme kitleri var akıllara zarar, insanın bir ömür boyu ; uzmanlık, bilgi, sabır, budama ve şekil verme yeteneği gerektiren sanat yöntemlerini adamlar paket yapmış satıyorlar, kapakta 30-40 yıllık uzman eli değmiş ağaç var, pakette ise tohum. Bunlar hayal satan insanlar. Küçük kelime oyunlarıyla hobici ya da meraklı insanları etkileyip satış yapıyorlar, hepsi de sahtekar olmayabilir tabi ki ama lütfen araştırmadan alışveriş yapmayın derim ben. Saygılarımla.
Değişik Tetra Balığı
Bu balığın siyah mutasyonu bende de var. 6 taneler ve rasbora grubu ile birlikte takılıyorlar. Tam olarak türü ve özellikleri konusunda benimde merakım vardı doğrusu.
Cüce Vatozum Bu Şekilde Ne Yapiyor (videolu)
Merhabalar :) balığınız damızlık özellikler sergiliyor. Yani o yuvalıkta yumurta olabilir ve cüce vatozlarda yumurta bakımını erkekler yapıyor, bunu bilirsiniz zaten. O dediğiniz yelpaze hareketleri de içindeki yumurtaların havalandırılması hareketi, yarı içeride durması ise hem içeriyi hem dışarıyı kontrol altında tutma hareketidir. Kuluçka sırasında ve yavru çıkımı sonrasında yumurta kesecikleri bitene dek yavrular dışarı salınmazlar baba tarafından içeride güvende tutulurlar bir süre. Bazen erkek cüce vatozlar içeride yavru olmasa da alışkanlık olarak bu hareketleri yapabilmektedirler, eğer dişili erkekli besliyorsanız bir kontrol edin yumurta varsa ve yavrular çıkmaya başlarsa güvenlik altına almanız gerekebilir malum akvaryum ortamı kalabalık gibi sanki.
akvaryem.com gerçekten bukadar kusursuz firma yok
Merhabalar, ben de bir kaç kez alışveriş yaptım Akvaryem'den. Kovadan bölme ya da kutulu ürünlerin hepsi de iyi durumdaydı, bir keresinde istediğim yemin tarih sıkıntısından dolayı satışını yapmayıp parasını bile göndermişlerdi geri. Buna iyi esnaf denir. Teşekkürler hayırlı günler herkese.
Cüce Vatoz Yavru Ölümü Bikaç Soru
Selamınaleyküm hobici dostlar. Ben de iki yıl boyunca albino cüce vatoz besledim ve ürettim, fakat yüzlerce yavrudan bir kaç tanesini büyütebilmiştim. Yavru ölümlerinin en başında su sıcaklığı, su değişimi sıklığı, su değerleri ve alan darlığı geliyor. Sonradan tanıştığım bir arkadaşın da tam tersi kayıpsız yüzlercesini büyütüp sattığını söyledi ve kanıtladı. Bunun için vatozlara cama cam kumsuz akvaryum, dinlenmiş ve uygun sıcaklıkta su ile karanlık ortam sağlamış. Genel bilgiler de bu yönde zaten.

Cüce vatozlar ortam uygunsa ve beslenme iyiyse ayda bir, ya da bir buçuk ayda bir üreme eğilimindedirler. Yaşına, tecrübesine, sağlığına göre yumurta sayısı farklılık gösterebilir, sadece çiftleşme anında bir araya gelen çiftlerdir. Çiftleşme işi bir ya da iki gece sürebilir, sonra dişi tekrar ayrılıp kendi hayatına devam etmektedir. Yumurtaların başında erkek vatoz bekler, görevi yumurtaların bulunduğu küpün içini havalandırıp kopan yumurtaları mantarlaşma riskine göre uzaklaştırmak ve çıkan yavruları sarı yumurta keseleri kaybolana dek küpün içinde alıkoyarak onları korumaktır.

Yavrulama küpünü erkeğin en çok sevdiği ve rahat hissettiği bölgeye koymalısınız, su sıcaklığı da 27 dereceden aşağı olmamalı mümkünse. İçerde başka balık olmaması hem kuluçka bekleyen baba için hemde çıkacak yavrular için güvenli olacaktır. Umarım uğraşlarınız sonucu bol bol yavru büyütürsünüz. Kolay gelsin.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 7 Online Kullanıcı, 4 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.