ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
Erbil1234
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
4
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
02 Temmuz 2019 11:47
Toplam Mesaj:
7 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Mert
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
SON 6 MESAJI
Hydrocotyle Leucocephala Yaprak Uçlarında Erime
Arkadaşlar tetra cripto gömün dibine düzelmeyi göreceksiniz bide ışık iyi aldığına emin olun tecrübeyle sabittir.
Arkadaşlar tetra cripto gömün dibine düzelmeyi göreceksiniz bide ışık iyi aldığına emin olun tecrübeyle sabittir.
Kerevitler Yaşam Alanı
Evet yaşarlar
Evet yaşarlar
Sakura Karideslerde Gariplik
Süngeri çıkartın bence dış Filitre emiş borusu için yapılmış ucuna takılan aparatlar satılıyor piyasa da akvaryum .com da da uygun fiyata satan kar vardı isim olarak hatırlamıyorum ama gözüme çarpmıştı bi ara süngere tutunma olayına gelince karidesler çeşitli bitkilere tutunmayı sever özellikle yüksek bitkilere gözlemlerim olarak tutunup orda yosun flen yiyorlar ya da moss miktarını çoğaltıp tele yada dekorlara sarın ilgilerini çeker severler yeni aldığınız için adapte olmaya çalışıyodurlar bi kaç gün sonra bitkilere tutunup gezinmeye başlarlar illa dıy olarak yapcaksanız hırdavatcılar da teller satılıyo onu ikiye katlayıp onu Emile yapıştıra bilirsiniz ya da büyük makarna süzgeci alıp milyoncudan emiş borusunu onunla kaplayın istanın su altı yapıştırıcılarıyla yapıştırın canlılara zararı olmaz ya da herhangi bişeyle tutturun ben bi ara süzgeci kesip yapıştırmıştım size kalmış artık güzel hobiler dilerim
Süngeri çıkartın bence dış Filitre emiş borusu için yapılmış ucuna takılan aparatlar satılıyor piyasa da akvaryum .com da da uygun fiyata satan kar vardı isim olarak hatırlamıyorum ama gözüme çarpmıştı bi ara süngere tutunma olayına gelince karidesler çeşitli bitkilere tutunmayı sever özellikle yüksek bitkilere gözlemlerim olarak tutunup orda yosun flen yiyorlar ya da moss miktarını çoğaltıp tele yada dekorlara sarın ilgilerini çeker severler yeni aldığınız için adapte olmaya çalışıyodurlar bi kaç gün sonra bitkilere tutunup gezinmeye başlarlar illa dıy olarak yapcaksanız hırdavatcılar da teller satılıyo onu ikiye katlayıp onu Emile yapıştıra bilirsiniz ya da büyük makarna süzgeci alıp milyoncudan emiş borusunu onunla kaplayın istanın su altı yapıştırıcılarıyla yapıştırın canlılara zararı olmaz ya da herhangi bişeyle tutturun ben bi ara süzgeci kesip yapıştırmıştım size kalmış artık güzel hobiler dilerim
Bitki Yapraklarındaki Yosun
Monte Carlo bitkisi hightech bitki değil orta sınıf bir bitki yani tüketimi öğle düşündüğümüz kadar yüksek değil bunu tropica nın sitesi sinden bakabilirsiniz orda ayırmışlarda sınıflara her akvaryumun ihtiyacı ve koşulları farklı tropicanın sitesinde gün bazında nasıl verileceğini biraz incelerseniz bulursunuz miktar olarak değilde yarım doz tam doz veya daha fazla gibi ifadeler var buradan esinle ne bilirsiniz ben yaşadıklarım larımdan ve sizin anlattıklarınızdan yola çıkarak deneme yöntemiyle bu sorunu zamanla aşmıştım bazı üreticiler örneğin bunu yakinen biliyorum monte Carlo ya ilk 2 ay boyunca sadece ve sadece potasyum vererek bitki üretiyo sonradan da bitkilerin durumuna göre miktarı arttırıyor burada diğer arkadaşların yazdıklarınında benzerlerini bu sorundan kurtulmak için bende denedim ama bazen faydasını bazende yan etkilerini gördüm burada en mantıklı olanı bitkiye azdan çoğa doğru gübreleme yapmak bence bunuda gözlemleyerek vermek yinede tercih sizin birazda tecrübeyle alakalı zamanla oturuyor herşey yerine
Monte Carlo bitkisi hightech bitki değil orta sınıf bir bitki yani tüketimi öğle düşündüğümüz kadar yüksek değil bunu tropica nın sitesi sinden bakabilirsiniz orda ayırmışlarda sınıflara her akvaryumun ihtiyacı ve koşulları farklı tropicanın sitesinde gün bazında nasıl verileceğini biraz incelerseniz bulursunuz miktar olarak değilde yarım doz tam doz veya daha fazla gibi ifadeler var buradan esinle ne bilirsiniz ben yaşadıklarım larımdan ve sizin anlattıklarınızdan yola çıkarak deneme yöntemiyle bu sorunu zamanla aşmıştım bazı üreticiler örneğin bunu yakinen biliyorum monte Carlo ya ilk 2 ay boyunca sadece ve sadece potasyum vererek bitki üretiyo sonradan da bitkilerin durumuna göre miktarı arttırıyor burada diğer arkadaşların yazdıklarınında benzerlerini bu sorundan kurtulmak için bende denedim ama bazen faydasını bazende yan etkilerini gördüm burada en mantıklı olanı bitkiye azdan çoğa doğru gübreleme yapmak bence bunuda gözlemleyerek vermek yinede tercih sizin birazda tecrübeyle alakalı zamanla oturuyor herşey yerine
Aynısının benzerini yaşadım aquabasic kum üzeri JBL manado kullanmıştım ve ışıklandırmam t5 grolüx ve aquastar dı günlük 8 saat kullanmama rağmen ki bunu neden söyledim bunlarfarklıdır in tasarlanan lambalardır ama yinede başıma geldi her bitkinin gübre tüketimi birbirinden farklıdır ışık ihtiyacı da farklıdır bence kesinlikle gübreyi kıs arttırırsan patlatırsın yosunu bitkilerin kolay bitkiler dolayısı ile tüketimleri düşüktür öncelikle mekanik temizlik camlar filitreler önemli bunu halletiysen su değişimi sıklığı önemli akvaryumda kalan atık yemler ve diğer pislikler yanında fazla gübrelemeyle tetikliyor algleri gübrelerin üzerinde yazan miktarlarlar illa o ölçüde kullanılmaz burada önemli olan bitkiye ve şartlara göre gözlemlere göre gübreyi ve ışıklandırmayı ayarlamak tankında bulunan bitkilerin çoğu lowtec tanklarda bulunan bitkiler bende de aynı durum oluştuğu için söylüyorum yani bunu şuna benzetmek lazım ben bi oturuşta bi ekmek yerim sen yarım ekmekle doyarsın dolayısıyla her bitkinin tüketimi farklıdır
Aynısının benzerini yaşadım aquabasic kum üzeri JBL manado kullanmıştım ve ışıklandırmam t5 grolüx ve aquastar dı günlük 8 saat kullanmama rağmen ki bunu neden söyledim bunlarfarklıdır in tasarlanan lambalardır ama yinede başıma geldi her bitkinin gübre tüketimi birbirinden farklıdır ışık ihtiyacı da farklıdır bence kesinlikle gübreyi kıs arttırırsan patlatırsın yosunu bitkilerin kolay bitkiler dolayısı ile tüketimleri düşüktür öncelikle mekanik temizlik camlar filitreler önemli bunu halletiysen su değişimi sıklığı önemli akvaryumda kalan atık yemler ve diğer pislikler yanında fazla gübrelemeyle tetikliyor algleri gübrelerin üzerinde yazan miktarlarlar illa o ölçüde kullanılmaz burada önemli olan bitkiye ve şartlara göre gözlemlere göre gübreyi ve ışıklandırmayı ayarlamak tankında bulunan bitkilerin çoğu lowtec tanklarda bulunan bitkiler bende de aynı durum oluştuğu için söylüyorum yani bunu şuna benzetmek lazım ben bi oturuşta bi ekmek yerim sen yarım ekmekle doyarsın dolayısıyla her bitkinin tüketimi farklıdır
Tank ölçülerini ve kullandığın led gücünü yazarsan yardım etmeye çalışırım
Gübrelemeyi yarı yarıya azalt bence bitkileriniz ağırlıklı olarak kolay bitkiler mümkünse mutlaka reeflowers corbon u günlük kullan ışıklandırma yı 4 + 4 yaparken 1 saat ara ver akvaryumda balık yoksa kiraz karides al balık varsa nerita salyangoz ve sae balığı öneririm balık varsa bilmiyorum yemlemeyi ne kadar yapıyorsunuz yem lemeyi günde bi kaç kere küçük porsyonlar halinde yap su değişimi yaparken cam lardeki alg leri temizle ardından su değişimi yap akvaryum tam anlamıyla oturana kadar haftada 2 kez su değişimi yap bence filitre hortumlarını temizle yosun varsa
Tank ölçülerini ve kullandığın led gücünü yazarsan yardım etmeye çalışırım
Gübrelemeyi yarı yarıya azalt bence bitkileriniz ağırlıklı olarak kolay bitkiler mümkünse mutlaka reeflowers corbon u günlük kullan ışıklandırma yı 4 + 4 yaparken 1 saat ara ver akvaryumda balık yoksa kiraz karides al balık varsa nerita salyangoz ve sae balığı öneririm balık varsa bilmiyorum yemlemeyi ne kadar yapıyorsunuz yem lemeyi günde bi kaç kere küçük porsyonlar halinde yap su değişimi yaparken cam lardeki alg leri temizle ardından su değişimi yap akvaryum tam anlamıyla oturana kadar haftada 2 kez su değişimi yap bence filitre hortumlarını temizle yosun varsa
SON MESAJLAR
- Göz Hastalıkları Cagri_turkmen, 22:40
Yeni Üye Forumu - İzmir Ve Çevresinde Akvaryum İmalatçısı Önerisi? Aybike, 21:37
Akvaryumcu Önerileri ve Duyuruları - Akvaryumbitkicim Hakkında Zaid, 20:54
Şikayet Var! - Parlayan Guramilerin Cinsiyeti Ahmet53, 20:26
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Beylikdüzü'lü akvaristler kaynaşalım... Enfesia1, 17:53
İstanbullu Akvaristler - Ada Substrat Sistemi EthernalFlow, 17:45
Taban ve Gübreleme - Balık Tavsiye Betta_King, 16:34
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Su Değişimi İçin Otomasyon Planım pianoƒish, 15:37
Kendin Yap Sistemler (DIY) - Karidesleri Nasıl Yakalayabilirim ? ogurcay, 14:48
Omurgasızlar - Tankta Nüfus Patlaması Mdaecaglar, 12:11
Yeni Üye Forumu - 3.5mm Black Sand Ve Çöpçü Balığı SaRCoPhiLiuS, 10:32
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Türkiye Lepistes Evi serkancilek, 09:48
Akvaryum Dünyasından Haberler - Bitki Üzerindeki Beyaz Oluşum SoniG, 00:54
Yeni Üye Forumu - Galaxy Rasbora Karında Çökme Ve Kamburlaşma Ölüm Aquavatis, 23:49
Hastalıklar ve İlaçlar - Orta Amerika'ya Dönüş Frkn, 21:56
Akvaryum Tanıtımı - Tilki Kuyruğu Yusufbaba, 20:17
Bitki Türleri ve Bakımı - Ankara Akvaryumcuları Masaya Yatırıyoruz Yusufbaba, 20:13
Akvaryumcu Önerileri ve Duyuruları - Yeni Tankım Hakkında Destek Lenosepin, 19:45
Yeni Üye Forumu - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin Goldfish2000, 19:11
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Moli Balıklarımın Cinsiyeti Nasıl Anlaşılır ogurcay, 17:35
Cinsiyet ve Tür Belirleme - High Tech İçin Hangi Armatürü Tercih Etmeliyim? Ömer Kaan, 15:16
Aydınlatma - Petzoo Eurasıa İstanbul 2026 Ücretsiz Davetiye serkancilek, 14:17
Akvaryum Dünyasından Haberler - Transgenetik Tetra Cinsiyetleri SaRCoPhiLiuS, 13:27
Yeni Üye Forumu - Kum Sorunu TheDS, 11:34
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Betta'ya Dondurulmuş Kan Kurdu Nasıl Verilmeli SaRCoPhiLiuS, 11:04
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bitki Ve Moss Önerisi SaRCoPhiLiuS, 11:01
Bitki Türleri ve Bakımı - Çınar Akvaryum Bir Pişmanlık SaRCoPhiLiuS, 10:58
Şikayet Var! - Su Mercimeği Nasıl Yetiştirebilirim SaRCoPhiLiuS, 10:56
Bitki Türleri ve Bakımı - Bitkili Akvaryuma Asma Dalı SaRCoPhiLiuS, 10:22
Akvaryum Tanıtımı - Yunus Ciklet Rengi Koyulaştı Neden Liberty1907, 10:02
Malawi ve Diğer Afrika Cichlidleri - Akvaryumum Yusufbaba, 23:35
Akvaryum Tanıtımı - Bettam Yuva Hazırlıklarına Başladı. Sizce Hazır Mı Neothauma, 21:30
Labirentliler - İlk Defa High Tech Akvaryum Kuruyorum Kena, 19:13
Bitki Türleri ve Bakımı - Bakteri Kültürü Gerekli Mi & Doğal Şekilde Oluşur Mu? hoppala, 19:11
Yeni Üye Forumu - Melek, Cuce Vatoz, Harleyquin Rasbora Akvaryumu silver, 17:39
Akvaryum Tanıtımı - Ternapi Küçük Bir Su Birikintisi ternapi, 16:14
Akvaryum Tanıtımı - 50x50x50 Arkasumplu Akvaryuma Orta Boy Balık Fikir Betta_King, 15:15
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 150x45x50 İçten Sumplu İkinci El Akvaryum Kurulumu Bahribedir, 23:53
Akvaryum Bilimi - Tetra Ht 25 ErenYildiz, 22:50
Malzemeler ve Yemler Forumu - Akvaryum Yapımı Hakkında Bilgi. kerimkoz, 17:45
Akvaryum ve Kapak Yapımı - 37 Litrelik Siyah Neon Tetra Akvaryumum Ahmet53, 15:13
Akvaryum Tanıtımı - Dev Saz Kadar Dayanıklı Bir Bitki Önerisi Olan ? Hasan467, 10:05
Yeni Üye Forumu - 30 Litrelik Tankımda Hangi Balıkları Besleyebilirim? YA615, 01:59
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Pembe Solunca Benzeri Seyler Nedir BurakkkA, 23:23
Yeni Üye Forumu - Akvaryum 3'ü 1 Arada MCY4, 22:22
Akvaryum Tanıtımı - Sobo Sf 3000 Mi Eheim Kompakton 3000 Mi Cihann0637, 20:20
Yeni Üye Forumu - Bu Yapıştırıcılar Güvenli Mi SaRCoPhiLiuS, 16:34
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Thumbi West Samet20, 11:57
Yeni Üye Forumu - Betta Balığı Yem Yememesi Turank1, 22:23
Yeni Üye Forumu - Dünden Bugüne.. MCY4, 21:51
Akvaryum Tanıtımı
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Akvaryum , Su Piresi , Balık Yemi gyunda 07:35
- Flame Moss , Java Moss, Pothos Sarmaşığı gyunda 07:35
- Demasoni , Tiger Endler , Karides , Salyangoz gyunda 07:35
- 4 Lü Akvaryum Seti ( Alüminyum Profil) soliter83 07:19
- Mutlaka Listeye Bakınız Coskun59 07:14
- Jumbo Elma Salyangoz Altın Sarısı Coskun59 07:14
- Yavru Cüce Vatoz AnatoliaAquatics 06:28
- Basit Tür Başlangıç Bitkileri GOLDFISH 05:04
- Saklama Kabında Hazır Mikro Kurt wallece 02:30
- Chihiros Wrgb30-oase Dış Filtre-chrome Pipe Aporetti 02:03
- Ücretsiz Lepistes Yavruları Melez 6161 01:26
- Multifisciatus Yavruları iakyol 01:24
- Bloody Mary Karides Satışı MertY 01:21
- Moss - Galaxy Fishbone - Scr - Bluebolt - Taiwan nomercy 01:03
- Albino Greshakei - Albino İmparator - Venüstüs - Malawi market 00:36
- Kafalı Yunus Yavruları Malawi market 00:36
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 00:18
- Bitki Çeşitleri emreemin 00:18
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 00:18
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 00:18
- Eş Kakudu(fiat Düştü) Haci dağ 23:25
- Çift Endler Haci dağ 23:25
- Bolbitis Heudelotii, Trident Fern metsi 22:39
- Akvaryum 30*30 metsi 22:39
- Islak Rus Artemiası Piranhabull06 22:23
- Tetra Exodon Paradoxus (bucktoothed) [f0] Piranhabull06 22:23
- Yeni Tarihli Tropical Yemler Skt 2029 Piranhabull06 22:23
- Cam Parasına 150*70*55h Sumplı Akvaryum. Piranhabull06 22:23
- Balıkları Azaltıyorum. Piranhabull06 22:23
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 21:51
- Akvaryum Arıtma Sistemleri zafer3885 21:51
- A Kalite Akvaryum Malzemeleri apistoman 21:27
- L144 Blueice Dişiler hero14 21:03
- Tetra Tec Aps 400 Hava Motoru Aşırı Sessiz. Serkanjb 20:24
- Jbl Ve Tetra Otomatik Yemleme Makinesi dark blue 20:19
- Poso Orange Rabbit Salyangoz dark blue 20:19
- Apistogramma - İvancara Bimaculata Şahinöztürk 20:18
- Sobo Sa 2000 Ac Ayarlı Sump Motor Sıfır Ses Itokin 19:35
- Ekstra Clear Tanklar AtlasPoyraz 18:33
- Geophagus Red Head Tapajos Yavrular Canerkartal 18:25
- Çeşitli Malzemeler Koksal Gurkan 18:09
- Makrakanta, Oscar Koksal Gurkan 18:09
- L144 Tül - Düz Karışık Uyguna Koksal Gurkan 18:09
- Cryptocoryne Crispatula Var. ''''''''''''''''balansae'''''''''''''''' DenizUlucutsoy 17:12
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 16:31
- Karides ,vatoz, Bitki Çeşitleri, Gübre reano 16:31
- Sunsun 603b Dış Filtre TurX 16:17
- Anentome Helena (katil Salyangoz) TurX 16:17
- Saulosi 2-4 Cm Emirk 15:48
- İthal Oval Camlı Dolaplı Akvaryum salihclk 15:46
KULLANICILAR
- 33 Online Kullanıcı, 18 Üye
Online Kullanıcılar
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.