ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
omrozd
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
9
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
17 Haziran 2021 21:39
Toplam Mesaj:
20 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Ömer özdemir
Doğum Tarihi:
29 Temmuz 1987
İl:
Ankara
Meslek:
Optisyen
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Ömer özdemir
SON 10 MESAJI
Reef Aralika
Merhaba ortalama ne kadar bi maliyet hesabı yaptınız acaba
Merhaba ortalama ne kadar bi maliyet hesabı yaptınız acaba
Video Eklendi ! Hightech Dutch
[QUOTE=Arifhb]
Lokal yapılır, siz de günlük uygulayın bölge bölge. Her uygulamada %10-20 su değişimi yapın. 10-20 mm ayara göre
Tamamen ölüyorlar. Alg yiyici varsa tankta ölenleri toplarlar, yoksa diğer bakteriler zamanla hallediyor.[/QUOTE] hocam son bir soru daha sormak isterim uygulama esnasında ışık açık kapalı olması birşeyi fark ettiriyor mu
[QUOTE=Arifhb]
Lokal yapılır, siz de günlük uygulayın bölge bölge. Her uygulamada %10-20 su değişimi yapın. 10-20 mm ayara göre
Tamamen ölüyorlar. Alg yiyici varsa tankta ölenleri toplarlar, yoksa diğer bakteriler zamanla hallediyor.[/QUOTE] hocam son bir soru daha sormak isterim uygulama esnasında ışık açık kapalı olması birşeyi fark ettiriyor mu
[QUOTE=Arifhb]Merhabalar; inşallah en az hasar ve sıkıntıyla devam ettirirsiniz sistemi. %3 seyreltimiş oksijenli su uygulayabilirsiniz şırınga yardımı ile. Yakın zamanda benim tankımda da vardı. Karidesleri ne derece etkiler bilemem; bende bir çift yavru inka ve neon tetra sürüsü vardı uyguladığımda, canlılar üzerinde olumsuz bir etkisini gözlemlemedim.[/QUOTE]
Lokal olarak mı yaptınız yoksa tanka genel bir ekleme mi yaptınız. Tanka genel ekleme nasıl yapılmalı peki bende biraz daha fazla çünkü. Ve ne kadar süreyle uygulamak gerek
[QUOTE=Arifhb]Merhabalar; inşallah en az hasar ve sıkıntıyla devam ettirirsiniz sistemi. %3 seyreltimiş oksijenli su uygulayabilirsiniz şırınga yardımı ile. Yakın zamanda benim tankımda da vardı. Karidesleri ne derece etkiler bilemem; bende bir çift yavru inka ve neon tetra sürüsü vardı uyguladığımda, canlılar üzerinde olumsuz bir etkisini gözlemlemedim.[/QUOTE]
Lokal olarak mı yaptınız yoksa tanka genel bir ekleme mi yaptınız. Tanka genel ekleme nasıl yapılmalı peki bende biraz daha fazla çünkü. Ve ne kadar süreyle uygulamak gerek
[QUOTE=Speedy]
Antibiyotik döngüyü sekteye uğratabiliyor sonrasında kesinlikle bakteri kültürü şart. Ama karartma yöntemide aynı şekilde bitkileri sekteye uğrattığı için sistem tekrar başa sarıp başka yosunlara davetiye verebilir düşüncesindeyim. Hidrojen peroksiti bu alg türü için kullanan bir kişi gördüğüm için emin değilim :)[/QUOTE]
Açıkcası antibiyotik uygulamasında ışık açık kalmalı mı değil mi bilmiyorum tam uygulama nedir onu da bilmiyorum ama ben antibiyotik tedavisi yapıyorum 4 gündür halen taşlarda Yosun problemi var monte karlo bitkilerimde de var uygulama hergün 3 adet 500 mg makrol 1 saate filitre kapalı ve ışık tüm gün kapalı mağaza ortamı olduğundan ışık giriyor tabi tank 360 lt [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/213597/081020192051131.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/213597/081020192051341.jpg[/IMG]
[QUOTE=Speedy]
Antibiyotik döngüyü sekteye uğratabiliyor sonrasında kesinlikle bakteri kültürü şart. Ama karartma yöntemide aynı şekilde bitkileri sekteye uğrattığı için sistem tekrar başa sarıp başka yosunlara davetiye verebilir düşüncesindeyim. Hidrojen peroksiti bu alg türü için kullanan bir kişi gördüğüm için emin değilim :)[/QUOTE]
Açıkcası antibiyotik uygulamasında ışık açık kalmalı mı değil mi bilmiyorum tam uygulama nedir onu da bilmiyorum ama ben antibiyotik tedavisi yapıyorum 4 gündür halen taşlarda Yosun problemi var monte karlo bitkilerimde de var uygulama hergün 3 adet 500 mg makrol 1 saate filitre kapalı ve ışık tüm gün kapalı mağaza ortamı olduğundan ışık giriyor tabi tank 360 lt [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/213597/081020192051131.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/213597/081020192051341.jpg[/IMG]
Aynı sorun bende de var umarım bir çözüm yolu bulabilirsiniz. Okuduğum kadarı ile nitrat eksikliği olduğunu ve aslında Tür olarak bakteri olduğunu öğrendim. Antibiyotik tedavisi, karartma, hidrojen peroksit yani oksijenli su tedavisi yöntemleri var. Takip edeceğim umarım bilgili arkadaşlar yardımcı olacaktır. Karartma en temiz yol olarak görünüyor. Antibiyotik döngü de sorunlar yaratabiliyormuş sanırım kesin birşey yok deniyor. Hidrojen peroksit yöntemi ile çok net bilgiler yok ama kullananlar çok etkili olduğunu yazıyor
Aynı sorun bende de var umarım bir çözüm yolu bulabilirsiniz. Okuduğum kadarı ile nitrat eksikliği olduğunu ve aslında Tür olarak bakteri olduğunu öğrendim. Antibiyotik tedavisi, karartma, hidrojen peroksit yani oksijenli su tedavisi yöntemleri var. Takip edeceğim umarım bilgili arkadaşlar yardımcı olacaktır. Karartma en temiz yol olarak görünüyor. Antibiyotik döngü de sorunlar yaratabiliyormuş sanırım kesin birşey yok deniyor. Hidrojen peroksit yöntemi ile çok net bilgiler yok ama kullananlar çok etkili olduğunu yazıyor
60x40x40 High-tech Kurulumu
Çöp şişeleri merak ettim açıkcası nasıl yaptınız yakın bir çekim varsa yardımcı olursanız sevinirim.
Çöp şişeleri merak ettim açıkcası nasıl yaptınız yakın bir çekim varsa yardımcı olursanız sevinirim.
170×60×60 Bitkili Akvaryum Kurcam ?
Sump nereye koyacağınıza bağlı içten sump olacaksa hiç sorun yok. Ben kullanıyorum alt sump olacaksa co2 için istikrarsızkıklar meydana gelir alt sump harici yan sump temiz
Sump nereye koyacağınıza bağlı içten sump olacaksa hiç sorun yok. Ben kullanıyorum alt sump olacaksa co2 için istikrarsızkıklar meydana gelir alt sump harici yan sump temiz
Sıvı Gübre Nasıl Hazırlanır ?
Kendimi düzeltiyorum şimdi oldu sanıyorum ben ekstra birde potasyum veriyordum buda bazı noktalarda sıkıntı oluşturabiliyormuş doğrusu bu ve extra potasyum sulfate gerek yokmuş [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/213597/140920192003581.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/213597/140920192051221.jpg[/IMG]
Birde co2 için şöyle bir fikrim var tankın her 2 köşesine co2 vereyim diyorum çözmesi için
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/213597/140920192009491.jpg[/IMG]
Yinede Emrah bey bir kontrol ederse sevinirim
[EDIT]omrozd,2019-09-14 20:51:41[/EDIT]
Kendimi düzeltiyorum şimdi oldu sanıyorum ben ekstra birde potasyum veriyordum buda bazı noktalarda sıkıntı oluşturabiliyormuş doğrusu bu ve extra potasyum sulfate gerek yokmuş [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/213597/140920192003581.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/213597/140920192051221.jpg[/IMG]
Birde co2 için şöyle bir fikrim var tankın her 2 köşesine co2 vereyim diyorum çözmesi için
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/213597/140920192009491.jpg[/IMG]
Yinede Emrah bey bir kontrol ederse sevinirim
[EDIT]omrozd,2019-09-14 20:51:41[/EDIT]
[QUOTE=mrah]
Ben seramda kullandigim icin elimde mevcut bu urunu tuketmek adina akvaryumada dozliyim dedimde, filtrede purigen olmasina ve 0.05ppm'i sadece EDDHA selatli olarak kullanmama ragmen ciddi bi renklenme soz konusu. Son bir kac ml birsey kaldigi icin kullanmaya devam ediyorum, artik kullanmayi dusunmuyorum. Size de bu yuzden onermem. Dozlamak isterseniz rotalabutterfly.com'daki hesaplayicidan yararlanabilirsiniz. Hesaplayicida EDDHA'da mevcut.[/QUOTE]
Diğer gübreleri sizin tarifiniz ile yaptım çok memnunum açıkcası. Çok teşekkür ederim. İlginiz için
[QUOTE=mrah]
Ben seramda kullandigim icin elimde mevcut bu urunu tuketmek adina akvaryumada dozliyim dedimde, filtrede purigen olmasina ve 0.05ppm'i sadece EDDHA selatli olarak kullanmama ragmen ciddi bi renklenme soz konusu. Son bir kac ml birsey kaldigi icin kullanmaya devam ediyorum, artik kullanmayi dusunmuyorum. Size de bu yuzden onermem. Dozlamak isterseniz rotalabutterfly.com'daki hesaplayicidan yararlanabilirsiniz. Hesaplayicida EDDHA'da mevcut.[/QUOTE]
Diğer gübreleri sizin tarifiniz ile yaptım çok memnunum açıkcası. Çok teşekkür ederim. İlginiz için
[QUOTE=mrah]
Kullanmasina kullanirsinizda suyu ciddi sekilde kirmiziya boyar. O yuzden kullanmaniz pek mantikli degil.[/QUOTE]
Peki Emrah bey ne oranda kullanmak gerekir bilginiz var mı 1 litreye 3 şeker kaşığı atsak olur mu
[QUOTE=mrah]
Kullanmasina kullanirsinizda suyu ciddi sekilde kirmiziya boyar. O yuzden kullanmaniz pek mantikli degil.[/QUOTE]
Peki Emrah bey ne oranda kullanmak gerekir bilginiz var mı 1 litreye 3 şeker kaşığı atsak olur mu
SON MESAJLAR
- 7 Yıl Aradan Sonra Yeniden Merhaba :) MuratOzdemir, 10:53
Akvaryum Tanıtımı - İthal Akvaryum Aldım Akıntı Çok Mu Güçlü? Nickim10Harf, 09:14
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Neon Tetralarımın Ağız Bozukluğu Orhan76, 09:03
Amerikan Tetraları - Denizden Blackwatera Dönüş Aguamentist, 07:49
Akvaryum Tanıtımı - Karides İçin Takviye Önerisi Aguamentist, 07:47
Omurgasızlar - Bitkili Akvaryum Bitki Önerisi Aguamentist, 07:40
Bitki Akvaryumları Genel - Yeni Bitki Akvaryum Kurulumu. Aguamentist, 07:39
Yeni Üye Forumu - Oranda Balığım Ters Dönüyor bahautkuu, 01:07
Yeni Üye Forumu - 160x60x60 Akvaryumum Tata, 23:47
Akvaryum Tanıtımı - 60x35x35 High Bitkili Kurulum Başlangıcım emresycn, 23:34
Akvaryum Tanıtımı - Co2 Sistemi Hakkında Bilgi Ehtiyar, 23:27
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Şelale Fitre Önerisi emrehsrc, 22:26
Filtreleme Seçenekleri - 100x45x55 İçin Dış Filtre Tavsiyesi Srknatmn, 21:53
Filtreleme Seçenekleri - 60x40x40 Akvaryum Camı Fiyatı MG, 21:45
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bir seni sevdim bir de Endleri 💞😁 İnci Kefali, 21:06
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - Lepistesleri Min Toplu Ölümleri gorkem41, 20:25
Hastalıklar ve İlaçlar - Su emiş borusu dipte olmak zorunda mı ? Samet.guven, 20:00
Filtreleme Seçenekleri - Balık Hastalığı Danato, 18:33
Hastalıklar ve İlaçlar - Büyük Dış Filtre Sorunu GhostKoi, 18:32
Yeni Üye Forumu - Resimdeki Canlıyı Bilen Var Mı Ehtiyar, 18:09
Bitki Akvaryumları Genel - Fluval Bio Fx Yeni Biyolojik Filtre Ürünü ! Hoppala, 17:56
Filtreleme Seçenekleri - Ro (ters Osmos) Filtrede Dı Reçine Filtre Sartmı Eminsalih, 16:46
Yeni Üye Forumu - Neon Tetra Ve Bitkili Akvaryum Acemihobici33, 16:11
Akvaryum Tanıtımı - Kastamonu'daki Akvaristler Fatih_hakankaan, 14:44
Akvarist Grupları ve Buluşmaları - Erkek Velifera Büyütme Deneyimlerim Ramazan Güleç, 14:36
Canlı Doğuranlar - 60 Litre Apisto MG, 14:18
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bitki Ve Balık Önerir Misiniz Hakanyldr, 14:10
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin Goldfish2000, 13:31
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - 420 Litre Akvaryum Japon Balığı Ekleme Syrex, 13:07
Sazansıgiller - Neocaridina Karides Hastalık Tatar10, 12:35
Hastalıklar ve İlaçlar - Akvaryum Dalgıç Işık aprancoz, 12:25
Aydınlatma - Yeni Kurulum Ve Balık Tavsiyesi hoplatanceset, 10:53
Akvaryum Tanıtımı - Yeni Kurulum 20x20x20 Masaüstü Nano Tank IsmailTskn, 06:50
Akvaryum Tanıtımı - Yeni Neocaridina Tankım IsmailTskn, 06:47
Yeni Üye Forumu - Sıfırdan Beta Akvaryumu Kurmak IsmailTskn, 06:46
Yeni Üye Forumu - Akvaryum, Süreç, Sorular Ve Sorunlar.. IsmailTskn, 06:38
Yeni Üye Forumu - Vahşi Bettalar Cyber_Scout, 03:24
Akvaryum Tanıtımı - Poso Orange Rabbit Snail(tavşan Salyangoz) Afyon0303, 03:18
Yeni Üye Forumu - Halfbeak Platinum- Dermogenys Pusillus Cyber_Scout, 02:57
Akvaryum Tanıtımı - Beta Balığım Hastalandı Mı? pianoƒish, 02:18
Hastalıklar ve İlaçlar - Paramesyum Kültürü Efe ulu, 02:16
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Lepistes Akvaryumu Kurmak İstiyorum Cyber_Scout, 01:40
Yeni Üye Forumu - 40x40x40 Bitkili Kurulum.. Dako, 01:25
Akvaryum Tanıtımı - Karides İçin Kaç L Uygundur pianoƒish, 23:59
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Su Mercimeğinden Yem Yapımı Kaangzkr, 22:07
Hastalıklar ve İlaçlar - Mikrofex Kültürünü Çoğaltma Kaangzkr, 22:05
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Lowtech Tank Kurulum Aşkın5252, 21:02
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Pipo Filtre Üstünde Biriken Baloncuklar Normal Mi? NightWist, 18:30
Filtreleme Seçenekleri - İstanbul Şişli Beşiktaş Civari Moss Satan Yer Sarriie, 16:46
Yeni Üye Forumu - Hobiye Tekrar Dönüş sedatkaryurek, 16:42
Yeni Üye Forumu
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Hemigrammus Bleheri (kırmızı Burun Tetra) ozkan61 11:11
- Armatürk 80cm Akvaryum Aydınlatma 2080h MuratOzdemir 11:00
- Poso (tavşan) Salyangozu Arıyorum Ve Bitki Arıyoru ferhattt 10:56
- Albino Cüce Vatoz Erkekleri ferhattt 10:56
- Cüce Vatoz (1e - 1d) Emirk 10:41
- Gold Laser Corydoras (3e-6d) Emirk 10:41
- Eheim 3701 Air100 Hava Motoru BadgeR 10:10
- Akvaryumların İhtiyaçları GETS34 10:08
- Mangrow Üstü Anubiaslar(yeni), Cüce Cyrptocoryne nikon_ 10:08
- Damızlık Corydoras Sterbai nikon_ 10:08
- Mikro Kurt Kültürü nikon_ 10:08
- Hobiye Son.malzemeleri Satıyorum. Update-09/03/26 osmandbnl 09:49
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 09:25
- Karides ,vatoz, Bitki Çeşitleri, Gübre reano 09:25
- Mikrofex & Su Piresi & Mikrokurt scorpion26 09:22
- Katil Saly. & Kiraz & Sarı Ateş & Ramshorn scorpion26 09:22
- Leleupi & 3 Çeşit Nadir Endler scorpion26 09:22
- Koleksiyon Luk Endler Ve Guppy Varyeteleri Lotus88 08:59
- Üretilebilir Tubifex ( İzya Kurdu) Ve Diğer Yemler Lotus88 08:59
- Low Tech Ve High Tech Bazı Bitkiler hll_aquascaping 08:35
- Su Piresi , Balık Yemi , Pipo Filtre gyunda 08:27
- Pistia , Flame Moss , Java Moss gyunda 08:27
- Karides , Salyangoz , Kırma Karides 3tl gyunda 08:27
- Fluval Ve Jbl Sıfır Kapalı Kutu Son 1 Er Adet propecia 08:24
- 1 Metre Set Akvaryum Veya Tek Tek propecia 08:24
- Anubias. Yeni İthalat. Whatsapptan Yazabilirsiniz propecia 08:24
- İndirimm Moly,plati,lepistes,vatoz EKAR 08:17
- Süper Formda Amazon Bitkisi (dişi) EKAR 08:17
- Java Moss , Java Fern Filizleri Miller 08:12
- Rasbora Arıyorum Miller 08:12
- Osmos Ve Muhtelif Malzemeler Formicasmind 05:55
- Ada Solar (green) Aporetti 04:11
- Otomatik Yemleme Makinesi SinanBulut 03:06
- Hailea Aco 6604 Çift Çıkışlı Hava Motoru SinanBulut 03:06
- Anubias Ve Java Moss Sarılmış Magrow Kök 30x15 SinanBulut 03:06
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 01:57
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 01:57
- Bitki Çeşitleri emreemin 01:57
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 01:57
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 01:57
- Güncellenmiş Bol Çeşitli Akvaryum Malzemeleri Samoo 01:04
- Anubias Barteri , Bucephalandra Samoo 01:04
- Apistogramma Cacatuoides Samoo 01:04
- Gerçek Hobiciden Dost İşi Akvaryumlar BRHNSNMZ 00:50
- Crptocoryne Crispatula Var buraktanatar 00:29
- Bitki Armatürü buraktanatar 00:29
- Bitki Armatürü buraktanatar 00:29
- Özel Tür Half Black Hb Gold Tuxedo Lepistes buraktanatar 00:29
- Yunus - Sarı Prenses - Beyaz Prenses - Auratus - Malawi market 00:29
- Safkan Sajica Yavruları Malawi market 00:29
KULLANICILAR
- 114 Online Kullanıcı, 62 Üye
Online Kullanıcılar
MasterChiefHakan,
a.gumrah,
tsp7,
Hak@N,
Brdk64,
Volkaann,
EKAR,
MiSoSiKiaN,
ferhattt,
yeekim,
Ercankurt,
mutama,
Anselmo458,
ciways,
SaRCoPhiLiuS,
-RBG-,
reprise,
fikret43,
emresycn,
UmutDertsiz,
pitsem,
Muhammetisler,
sina cen,
Hüdai,
ASY58,
MuratOzdemir,
Ozzgur,
Ugur79,
ysuf15,
osmandbnl,
Orhan76,
Mderhan,
BuRAK,
erdimtnn,
Öğretmen Ali,
ozkan61,
gorkem41,
DenizUlucutsoy,
Tatar10,
hasancn,
yasiiinyldrm,
fantom,
Kaangzkr,
ByOscar:),
Hidro Dinamik,
hakanmorcicek,
FerhatDumann,
ssener,
oguzozt,
merttercn,
exCaLiSTa,
BilalM.,
atakanaydin,
ÖĞRÜNÇ,
mutlubaba,
mtzworks,
Nickim10Harf,
NotEvenBeginner,
Emir Kara,
eryildirim,
rseven,
Bataron,
orcrist,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.