ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
valarmorghulis12
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
279
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
29 Mayıs 2020 16:31
Son Ziyaret:
1 saat 49 dakika önce
Toplam Mesaj:
197 [0.13 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
61 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

650Lt Karma Amerikan

SON 10 MESAJI

Bıolıfe 100 Bin Lira Ödül Veriyor!
[QUOTE=alifuatturk]
Üniversite testi olmadan işe yaradığını kanıtlayamazsınız bilimden uzak bir bakış açısı.




Biolife da akademisyen birisi çalışmıyor bildiğim kadarı ile firma sahibinden bahsediyor iseniz kendi yaptığı testlerin sonucunu üniversite ortamında kanıtlamış birisi.
Ayrıca biolife kullanıcıları memnuniyetini dile getirdiğince biolifenin adamı diyorsunuz, dış filtre övenlerle dolu forum o zaman siz de dış filtre firmalarının adamısınız buradan bu sonuç çıkar. Biolifedan memnun olan söyleyince adamısınız deyip de dış filtreden memnun olan adam söyleyince bir şey denmiyorsa sahtekarlık denir buna, olanı söylemek suç mu ?[/QUOTE]

Burada herkes dış filtreden cam sileceğine kadar kullandığı tüm ekipmanlardan memnun olduklarını övüp memnun kalmadıklarını yeriyor. Zaten forumun en büyük faydalarından biri budur. Ama kimse herhangi bir ekipmanı sayfalarca savunmaz. Sunsun 603 serisini forumda bir araştırın bakın. Yüzlerce sayfa entry var. Öven de var söven de var , kimse niye övüyorsun ya da niye sövüyorsun demiyor.
Biolife ile ilgili sıkıntı şurada başlıyor , firma sahibi çok iddalı söylemlerde bulunmuş. Yıllar önce de forum sakinleri bunlar çok büyük iddalar , böyle birşey olamaz demiş. Sonrasında Biolife gerek bot hesaplarla gerek kendi hesaplarıyla sürekli suni reklam yapmaya çalışmış. Sorun buradan ortaya çıkıyor. Bir gün bir Sunsun yetkilisi gelip burada sunsun filtreyi kötüleyen yorumlara benzer şeyler yazarsa , aynı tepki o filtreye de verilir ki tahminime göre (elimde üniversite araştırması yok kusuruma bakmayın , yeni açılan her konunun altında tavsiye edildiği için tahmin ediyorum ) Şu an hobide en çok kullanılan dış filtredir 603 serisi , anında tüm çekiciliğini ve sempatisini kaybeder.

Ben ekmek alırken bile bakkalın esnaflığına göre dükkan seçerim. Sırf esnaflığı daha iyi diye 3 sokak ilerideki terziye giderim. Biolife bu antipatik pazarlama stratejisinden sonra , dünyadaki tüm onay mercilerinden sayfalarca kanıt ve onay alsa da ben alıp kullanmam. Zaten bu kadar iyiyse , günde 50 kişinin online olduğu bu forumda bir şey kanıtlamasına da gerek yok. Şimdiye kadar organik olarak fazlasıyla büyümüş olması lazımdı.
Ama ben firma sahibinin yerinde olsam , reklam ve pazarlamadaki akademisyen hocalarımdan rica eder , yüksek lisans ya da doktoradan 2-3 öğrenciye kendi firmam üzerinden vaka çalışması yaptırıp tüm stratejiyi değiştirirdim.
Ya da bu yarışmadaki 100binlik bütçeyi , pazarlama danışmanlığına yatırırdım ki getirisi çok daha fazla olurdu
Bıolıfe 100 Bin Lira Ödül Veriyor!
[QUOTE=Hidro Dinamik]
Allah Allah neden böyle cellallendiniz ki? [:)))]
Altı üstü sıradan sünger ise ben bir çok farklı markanınkinide kullandım istediğim gibi tecrübemi aktarırım. [:)))]
[/QUOTE]

Bu "sahtekar" "madrabaz" kelimeleri tam bu biolife videolarındaki akademisyen dayının kullanacağı kelimeler gibi geldi bana [:?]

[QUOTE=alifuatturk]



Üniversite testi olmayan dış filtreler olsa olsa alt yapıda oynayan bir kaç genç olabilir, derseniz ki zaten dış filtre kendini kanıtlamış üniversite testi nerede ?
Ronaldo da burada biolife oluyor çünkü kanıtlamış testler ile. Dış filtre monera ve florayı test ettikleri videoları var en çok monera sonra flora en iyi pisliği tutuyor dış filtre yok denecek kadar az tutuyor hala da dış filtre mi üstün diyecekseniz yasak mı değil mi bilmiyorum ancak linkini atayım.
https://www.youtube.com/watch?v=J1Ooq7f3AaQ[/QUOTE]

Hocam o zaman bu kafayla Elon Musk'ın demesi lazım ki "Elektrikli araba almayan cahildir , Amerikan petrol şirketlerinin kuklasıdır. Irak ve Suriyenin işgaline alkış tutanlardır. Elektrik Petrolden daha verimlidir ve kanıtlanmıştır."

[QUOTE=Neothauma ]


Ilk ihtimal dogru. Ben filtre konusunda harbi cahil bir hobiciyim. Filtrenin hangi sepetine hangi medya konur, nasil dizilir hala hicbir fikrim yok. Bir tane sungere bir tane boru takip hava motoruna baglasaniz yetiyor bana. Eger filtre konusunda cahil olmasaydim belki bir dis filtre fabrikam olurdu da satislarimin dusmesini o zaman belki dert edinirdim...

Biolife markasinin hicbir urununu bu gune kadar hic kullanmadim, kullanmayi da dusunmuyorum. Muhtemelen bir yerlerde daha once bahsi de gecmistir ama ben de soyleyeyim; insanlarin dalga gectigi, alaya aldigi konu urunlerin performansindan ziyade ureticinin/saticinin abartili iddialari ve reklam stratejisi. Yani mesela 'biz biolife markasi olarak butce dostu, yerli uretim su bu ozellikte urunler uretiyoruz, fabrikamiz satis noktalarimiz sunlardir bunlardir' gibi mutevazi bir yol izleseydi belki de bu kadar cok tepki/nefret toplamaz, daha iyi bir yer edinirdi. Ha ben de cok girisimci, reklamci biri degilimdir ama bu sekilde cidden komik gorunuyor. Daha bugun alinan bir uyelikle markayla bagi olmadigini iddia ederek can hiras savunmak da fikra kadar komik o yuzden. [/QUOTE]

Farkında olmadan seninle neredeyse aynı cümlelerle aynı yorumu yapmışım şimdi fark ettim. Böyle alt alta okuyunca organize bir şekilde yazılmış gibi duruyor ama ben yorumu düzenlerken sen benden önce davranmışsın [:D]
Sonuç olarak demek ki herkeste aynı hissiyatı uyandırıyor
Bıolıfe 100 Bin Lira Ödül Veriyor!
[QUOTE=alifuatturk] Merhaba; Öncelikle şunu belirtmek isterim: Biolife ile herhangi bir ticari bağım bulunmamakta. Bu konuda, biolife gerçekten başarılı keza üniversite testi ile kanıtlanmış, maksat yüzey alanı ise; Bu yüzey alanını ister sinterlenmiş cam ile sağla ister sünger ile fark nedir ?
antibakteriyel diye satılan ürünler yüzey alanı neredeyse tutunması imkansız olacak seviye pürüzsüzdür. Bakterilerin yerleşmesi için yüzey alanı gerekir ve bu yüzey alanı süngerde de gayette fazlasıyla mevcuttur.
Bora v15 yan ve arka sumpdan daha fazla pisliği depolar ben şahsen kullandım çünkü sump da su çok fazla aşağı yukarı inişler çıkışlar yaptığından ötürü, debi ömrü azdır. Lakin bora v15 ( monera ile aynı mantık sadece daga gelişmiş veriyonu ) pisliği aşağı yukarı sumptaki gibi ilerletmez düz ilerletir ve aralarda süngerde kesik vardır bu da ömrünü uzun kılar ( şahsen 2 yıl önce aldığım bora v15 i hala da yıkamadım 600 lit ne hacmi olan tank da 45 cm 10 adet frontoza mevcut ilk kurulumdan itibaren canlı aynı ve filtre yıkanmadı ). Biolife su değişimi yapmayın demez, su değişimini en erken 3 ayda yapın hatta 1 yıl da değiştirmeseniz olur der ki üniversite testi ile kanıtlanmış nitrat ölümcül değildir. Döngüsü oturmuş tankda da sadece nitrat olur nitrat ise 1000 ppm de bile zararsızdır balıkların da ömrünü kısalmaz (test kitleri ile ölçtüğümde nitrat 1000 ppm ide balıklar gayet sağlıklı yavru da alıyorum hem de çok canlılar). Su buharlaşır bu su değişimi değildir eklemesidir. Biolife üniversite testinde buharlaşmayı engellemek için buhar camı olan bir akvaryumlarda, testleri başarı ile geçmiştir. Çok basit bir soru soracağım lakin bu konuda bilimsel bir kanıt beklemekteyim. Süngerdeki gözenek ile subtrat pro matrix siporax arasındaki gözenek açısından ne fark var ( yok) ? Var ise bunun bilimsel dayanağı nedir ? Sera, seachem ve eheim firmaları üniversite testi sunmuyor suyu siporax da olduğu gibi emmesi ise zaten sünger de emiyor amacım reklam değil, niyetim kötü değil. Ben sumpı 3 yıl temizlemediğimde biolife filtrelerin herhangi birisi ile 2 ay temizlemediğim biolife arasında fark yok idi yani biolife daha çabuk tutuyor ve depoluyor. Pekii neden bu durumu dalgaya almak yerine üniversite testine gitmiyorsunuz ? Eğer vaktiniz yok ise, kanıtlayamayacağınız bir iddiaa ile ( dış filtrenin yerini tutmaz iddiaası ) neden biolifea çamur atıyorsunuz. Bir akvarist ve biolifeden memnun olan biri olarak merak ediyorum cevaplarınızı.[/QUOTE]

Ben sahibini tanımam , ürünü bilmem , kullanmadım kullanmayı da düşünmüyorum ama foruma üye olup üye olduktan 20 dakika sonra bu konuya yaptığınız yorum bütün gerçekçiliğini kaybediyor. Hatta itici hale geliyor. Forumda Biolife için yapılan yorumlar benim gözümde örnek olarak "Yılmaz" soy isimli birinin açtığı herhangi bir işletmeye yine Yılmaz soyadlı 10 kişinin Google haritalar yorumu yapmasından farksız. Konunun markayla vs herhangi bir alakası yok. Aynı şey herhangi bir Alman forumunda Eheim için , Çin sitelerinde Sunsun için yapılsa yine gerçekçiliğini kaybederdi. Bence firma olarak bu forumda ve Youtube'da büyük büyük iddalarda bulunmak yerine , "yerli pipo filtre - hamburg filtre" tanıtımıyla ilerlenseydi çok daha fazla kabul görüp herkes tarafından desteklenirdi.
Dediğim gibi ürünü kullanmadım , araştırmadım , bilmiyorum. Sadece yanlış pazarlama stratejisinden bahsediyorum.
Chiclid Tür Önerisi
Zebra , Sajica , ramirezi , toprak yiyen türlerini araştırabilirsiniz
Yeni 700lt Kurulum - Planlama Önerileri
Birkaç görselle konuyu güncellemiş olayım
Ayrıca akvaryumu "içeriden" izlemek isteyen olursa , oldukça amatör bir çekimde ama balıkların yaşamına yakından şahitlik edebileceğiniz 1 saatlik videoya erişebilirsiniz :))
[VID]https://youtu.be/EhhZ-lABUGE?si=bZEJuM23PQNL9zSI[/VID]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/224123/170920242257411.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/224123/170920242257441.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/224123/170920242257461.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/224123/170920242257481.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/224123/170920242257501.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/224123/170920242257521.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/224123/170920242257551.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/224123/170920242257571.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/224123/170920242257591.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/224123/170920242258011.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/224123/170920242258031.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/224123/170920242258061.jpg[/IMG]
Isıtıcı Konumu
Genelde kafa motorunun yanına ya da dış filtrenin emiş kısmının yanına koyuluyor ama bence bu ısıtıcıdan ısıtıcıya değişen bir konu . Çünkü çin malı dandik bir ısıtıcım var , dış filtre emişinin yanındayken 22 dereceye ayarlıyorum akvaryum 26-27 derece oluyor. Emiş ve basıştan uzak konumlandırıp 24 dereceye ayarladığımda akvaryum 26-27 derece oluyor. Isıtıcı 100W , akvaryum brüt 100 litre Bence sorun ısıtıcının termostatının yeterli hassasiyette çalışmamasından kaynaklı.

Ama diğer akvaryumumda yine çin malı ama daha üst kalite dijital termometreli ısıtıcıyı nereye koyarsam koyayım yarım derece sapmayla çalışıyor. Akvaryum büyük olduğu için onu da emişe yakın konumlandırıp ısıttığı suyun filtreden dönüp su çıkışıyla her yere dağılmasını sağlıyorum. Isıtıcı 500W , akvaryum brüt 650 litre.

Eheim , JBL gibi markalarda kafa motorunun yanına koymak herhangi bir sorun çıkarmayacaktır bence
400lt Karma Tank
Çift oscardan kastınız eş tutmuş bir çift mi yoksa 2 adet anlamında bir çift mi [:D]

Eş tutmuşsa yanında vatozdan başka balık yaşatmanız zor
2 adet anlamındaysa yukarıda yazıldığı gibi birkaç adet çok sert olmayan ama kendini de dövdürmeyecek diğer amerikan türlerinden ekleyebilirsiniz. Pacu güzel bi tercih olabilir, gücünün farkında olmayan bir dev gibi çok hızlı büyür hatta dişlenir ama yavru balıklar dışında kimseyle kavga edemez. Yani en azından benim gördüğüm pacuların geneli bu şekilde. Pearsei de olabilir aynı şekilde

Texas, GT gibi sert amerikanlardan ekleyecekseniz akvaryumu kalabalık tutup bölge sahiplenilmesinin önüne geçip kavga edecek alan bırakmamanız lazım
500 Litre Yeni Kurulum ( Amerikan Karma )
[QUOTE=yavuzgunal]


Teşekkür ederim Urfa'da bı arkadaştan buldum dediğiniz gibi kırma sanırım bende tam bilmiyorum. Bende ilk görünce bu zebra dedim yok değişir daha rengi felan dedi ama bakalim[/QUOTE]

Stres , yeni tank vs çok hızlı renk değiştiryorlar ama gözleri mavi değil , desenleri de çok benzemiyor orjinaline
Balık balıktır hepsi can türü fark etmez ama ticari olarak sajica niyetiyle satıldıysa bilginiz olsun diye söylemek istedim
500 Litre Yeni Kurulum ( Amerikan Karma )
Hayırlı olsun ama sajicalar zebra kırması sanırım , orjinal gen sajica değil gibi geldi bana. Nereden aldınız ?
500 Litre Yeni Kurulum ( Amerikan Karma )
İstanbul , Ankara ve İzmir'de amerikan ve vieja türleri var ama Şanlıurfa tarafında nereden bulabilirsiniz bilmiyorum
Aşağıdaki linkten amerikan ciklet whatsapp grubuna girip sorabilirsiniz isterseniz

https://chat.whatsapp.com/ImxJ9WfJqQGGcMtOqyMjIa

Bu arada videonuzu yeni izledim , greenterrorler dişi-erkek sanırım. eş tutarlarsa ciddi bir terör çıkarabilirler :) Karmada türü ne olursa olsun dişi balık genelde ortalığı karıştırıyor

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.