ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
GÜVEN
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Kullanıcı Başlığı:
[B]4250,1[/B] [C]2,2,23556[/C]
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
72
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
06 Mart 2007 12:17
Son Ziyaret:
21 Kasım 2019 16:45
Toplam Mesaj:
2190 [0.35 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
GÜVEN CEBECİOĞLU
Doğum Tarihi:
02 Temmuz 1977
Yaş:
46
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

GÜVEN CEBECİOĞLU (100 litrede karides ve salyangoz türleri)

SON 10 MESAJI

Sera siporax ağırlık hesaplaması nasıl yapılır
[QUOTE=fkarakaser][QUOTE=Gknbjk][QUOTE=GÜVEN]
Sevgili Kaan sayfalar dolusu yazıda defalarca dile getirdim. 1 litrelik kutuda satılan siporaxı 1litrelik pet şişeye doldurduğunuz zaman tam dolmadığını göreceksiniz dedim ama demekle kaldım sadece.
[/QUOTE]
İlk sayfada Osman Bey 1 litrelik olarak iddia ettiği kabı, kullanılmamış sera siporax ile doldurarak 294 gr. geldiğini zaten kendince kanıtlamıştı.
Bence sizde gelmediğini kanıtlamadığınız için konu bu kadar uzamış olabilir.


[/QUOTE]
İlk sayfalardaki mesajımdan kopyala yapıştır yapıyorum. (Mavi punto)
Tekrar tekrar son kez yazıyorum. 1 litrelik su şişesini, yem kabını yada gıda malz. yada inşaaat malzm. ürününün kabını tek bir malzeme ile mesela kumla doldurun sonra tartın her bir kaptan çıkan kumun ağırlığının farklı geldiğini göreceksiniz. Bu bilimsel bir gerçektir.

Faruk bey benim siporaxımı pet şişeyle ölçüyor. Sıfır kullanılmamış olduğunu iddia ettiği siporaxı da farklı bir kapta ölçüyor. (Ki kap ne tür bir malzeme için kullanılmış belli değil.)Eğer iki ürünü de aynı kapta ölçse kendine göre doğru bir ölçüm yapmış olabilirdi öyle değil mi?

Eğer inatla siporaxların litrelik ölçüm yapan terazi yerine farklı ürünlerin ambalajlarında ölçmeye kalkılacaksa ambalaja konan ürünün sera siporaxla aynı özelliklerde olması gerekmezmi ne dersiniz?

Yani elimde sıfır siporax olsa inanın pet şişeye koyup resimleyeceğim ama kahretsin ki yok. Şu saatten sonra da şunu bunu ikna edecek halim yok. 

Şunu iddaa ediyorum bu ürünü alıp kullanan herkes benim söylediklerimin doğru olduğunu bilir yada görür.

Ticari arkadaşlara mesela CEYLAN beye mesaj atıp konuya yönlendirmek istedim ama sanırım bu tür konulara müdahil olmaktan çekiniyorlar. 

Daha bu konu ne kadar uzayabilir bilmiyorum ama artık mesaj yazmak istemiyorum.

GÜVEN2014-12-11 17:40:44
Sera siporax ağırlık hesaplaması nasıl yapılır
Bana cevap hakkı doğduğu için yazıyorum. Yoksa bu rahatsız edici konuya yazmak istemiyorum artık.

Osman bey şaka gibi ölçümlere devam ediyor. Yaptığım imayı bile anlamamış resmen akvaryumdan çıkarıp ıslak olarak gr ölçümü yapıp bir de halaaaaaa 5 litrelik su şişesiyle resim çekebiliyor.

Bari hiç olmazsa bir de gr ölçümü yaparken litre ölçümü yapan bir tartıda tartsaydı hiç olmazsa kendi adına doğru litre ölçümünü bulmuş olurdu. (Önce 2.8 litre diyor, sonra 3 litre kadar diyor, son olarak 2.5 litreye kadar iniyor)

Sevgili Kaan sayfalar dolusu yazıda defalarca dile getirdim. 1 litrelik kutuda satılan siporaxı 1litrelik pet şişeye doldurduğunuz zaman tam dolmadığını göreceksiniz dedim ama demekle kaldım sadece.

Yani biz boşa yazmışız sayfalar dolusu yazıyı onu anladım. Bu kadarına da pes diyorum. Resmen dumur durumdayım. Osman bey bir tek şeyi kanıtlıyor. Islak ölçümde normal olarak fazla gelen 285 gr geri göndermeyi teklif ederek espri yapabildiğini kanıtlıyorDehşet ve ibretle takip ediyorum.

Not: Ticari arkadaşlara sesleniyorum lütfen bu ürünün satış mantığını yazın litre ölçümüne de netlik getirin. Yoksa bu konu pek çok bilgisiz arkadaşın aklını karıştırmaya devam edecektir.




GÜVEN2014-12-11 15:26:37
Sera siporax ağırlık hesaplaması nasıl yapılır
Mavi punto cevaplarımdır.

[QUOTE=O.CELIK #7]Osman bey sizin dediğiniz gibi sadece bu durumu ifade etmiyor suçluyor mesajlarına bakarsanız anlarsınız. Yoksa konunun yeri burası değil Akvaryum bilimi altında olurdu.

Konuyu oraya açmıştım ancak buraya siz taşıttınız, kimin niyeti kimin iyi niyeti belli oluyor herhalde(gerçi niyetide geçtim direk iftira oluyor göz göre göre hemde)..

Memnun olmadığınız, talep ettiğinizden az geldiğini iddia ettiğiniz bir alışveriş söz konusu ben istemesem de karşılıklı cevaplar sonucu konu zaten buraya taşınacaktı. Geçmiş te hep öyle oldu ve olacak ta.

Şuna kızıyorum hiçbir şekilde lt=gr ölçmediğiniz halde nasıl bu kadar emin olabiliyorsunuz, üstüne pişkinlikle suçlayabiliyorsunuz..

Ürünün satışı gr. üzerinden olduğu için 1.500 gr olarak tartıp gönderdim. Peş şişelerde falan litre olarak ölçmeye kalkışacağınızı nereden bileyim.
Emin olduğum tek konu bu ürünü kimden alırsanız alın 290 gr olarak elinize geçeceğidir. Tüm dünyada satışı bu şekildedir. 

"Ben nereden biliyorum. Çünkü aramızda geçen mesaj trafiğinde ve ortadaki mesajlarda resimleri bana da göndermişti sayfa kalabalığı yapmasın diye resimleri çıkarıp sadece dialogları koydum. Ve bana sıfır ürünler kıyasladığını hiç bir şekilde ifade etmedi zaten böyle olsaydı kendisi haklı olurdu ve ben gözü kapalı mağduriyetini giderirdim." Bunu yazanda sizsiniz, hem bunu söylüyor hemde ısrarla aksini iddia ediyorsunuz ve beni kötü niyetle suçluyorsunuz

Evet ben yazdım. Mesajlarınızda sıfır ürünü ayrıca bir kaba koyup tarttığınıza ilişkin tek cümle bulunmuyordu bir hobici hariç herkes öyle anladı.  Sonra söylediniz de öyle haberimiz oldu.
İki tane örnek gösterdim yukarda bir söylediğniz öbürünü tutmuyor bunu için konuyu bu moddan çıkartalım artık
Akvaryumdan çıkartıp yerine sıfır bir malzeme koymak başka birşeydir, çıkartıp ölçüm yapıp 2 saat içerisinde tekrar akvaryuma koymak farklı birşeydir, sizin gibi ÜSTADların bunu bilincinde olduğuna eminim.
Ne demek istediğinizi anlamadım. Yani benden aldığınız ürünü akvaryumdan çıkarıp ölçüm yapmanın mantığını mı ifade ediyorsunuz?

Haftasonu sabah erken bir saatte ürünü 5 litrelik bir şişe içerisinde kapladığı hacime karşılık çektiği ağırlığı fotoğraflayacağım . Dediğim gibi parayla pulla işim yok. 
Ne demek hazmedemiyorum, ürünün parasını FAZLASIYLA vermişim ben birşey demiyorum size hiç düşmez bunu söylemek.
Önceki mesajımdada belirttiğim gibi sadece ölçümlerini yapıp paylaşacağım , iadeymiş para iadesiymiş hiçbir işlem yapmacağım, ancak doğru gözüksün istiyorum. Senle benle ilgili yorumlar yapmayıda bırakalım, konuyu saptırmayalım . Konunun yerini TEKRARDAN BENİM AÇTIĞIM KONU BAŞLIĞA OLAN AKVARYUM BİLİMİ'ne taşımamızı rica edelim ve buna uygun görüşler verelim..

Akvaryumda kullandığınız ürünü ıslak bir şekilde çıkarıp nasıl sağlıklı ölçümler yapacaksınız bilmiyorum ama şu saatten sonra yapacağınız ölçümlerin güvenirliliği tartışılır olacaktır. (Özellikle benim için)
Kaldı ki İlk yaptığınız ve iddia ettiğiniz ölçümlerin izahını yapmanız daha sağlıklı olacaktır.

Tekrar ve tekrar yazıyorum.

Düşünün bir 1.500 gr geldiğini ifade ettiğiz ürünün 3.8 litre gelebilmesi nasıl mümkün olabilir. 
Islak olsa litre ve gr ölçümü de paralel olacaktır. Bu kadar büyük fark o-la-maz. 
[/QUOTE]

Dediğiniz gibi artık senle benle ilgili yorum yapmak şu saatten sonra anlamsız olacak. Madem herhangi bir talebiniz yok Akvaryum bilimi adı altında başlığa taşınması için hata vara basıp talep edebilirsiniz ben yazdım ama sanırım konuyu siz açtığınız için sizin talep etmeniz yerinde olacaktır.

İlgili başlıkta artık kullanılmış siporaxın gözeneklerine dolan partiküllerin ağırlığa oranı mı tartışılır yoksa firmanın satış şeklinin litre ile çeşitli ambalajlarda ölçümünü mü irdelenir bilemem ama şu saatten sonra bu konuya yazacağım son mesaj olacaktır.

Saygılar
GÜVEN2014-12-05 15:49:41
Sera siporax ağırlık hesaplaması nasıl yapılır
[QUOTE=fkarakaser][QUOTE=karadeniz37]Konuyu açıldığından beri takip ediyorum. Birçok kimse Güven beyi haklı buluyor benim gibi. Verilen orneklerde de lt lik kapların bir olmadığı ayrıca aldığınız urunun sıfır değil kullanılmamış olduğu söylendi. Sera markasıda lt=290 olarak satıyorsa demekki bu urunun satışı bu şekilde yapılıyor. Güven beyin tek kusuru okuduğum kadarıyla ilanında lt olarak satışa sunması. Belki lt=290gr olarak satıldığının bilmesidir. Zaten bu konuda da diğer arkadaşlar yorumlarda bulunmuş böyle satıldığına dair. Şikayeti açan arkadaşın da hesaplamayı gr üzerinden yaparak doğruyu bulması taraftarıyım. Kişisel fikrim Güven beyin haklı olduğu diğer arkadaşında bi yanılmayla olayın bu noktalara getirildiğidir. Eğer içinize sinmediyse kullanmayıp geri iadesinde bulunabilirsiniz buda sizin kararınız. ( telefondan giriş yaptığım için noktalama ve imla hataları için kusura bakmayın)
İyi akşamlar. Saygılar.[/QUOTE]
Barış bey,
Güven Bey,  memnun değilseniz malı gönderin; paranızı göndereyim diyerek sorumlu bir satıcının yapacağı gibi zaten olayı kendi açısından çözmüş.
Daha önce karşılıklı mesajlarından anlaşıldığı gibi, kendi aralarında çözemedikleri bu alışverişi forumda konu açarak tartışmak üzere karar almışlar.
Bizde burda kendi fikirlerimizi söylüyoruz ve her seferinde iki kişininde bu satışta kasti bir hatası olmadığını açıkça belirtiyoruz ve her ikisinide konunun başından beri suçlamıyoruz.
Lafınızın içinde geçtiği gibi olayı yanılmayla bir noktaya getirdiğimiz vs. yok.
Burada benim ve diğer arkadaşların tek takıldığı konu kullanılmış ve kurutulmuş bir ürünün, yeni bir ürüne göre daha ağır çekip çekmediğidir. Dolayısı ile  kullanılmış ve kurutulmuş bir ürün gerçekten ağır çekiyor ise, bundan sonraki alışverişlerde alım yapan kişinin bunu gözönünde bulundurmasını sağlamaktır.
[/QUOTE]

Faruk bey inanın bana kullanılmış ve kurutulmuş bir ürünün yeni ürünle arasında ağırlık babında gözle görülür bir etkisi olmaz heleki 5 litreyi 3.8 litre yapacak kadar olması mümkün değil ki zaten ben 50 gr fazla gönderdim. 


Osman bey sizin dediğiniz gibi sadece bu durumu ifade etmiyor suçluyor mesajlarına bakarsanız anlarsınız. Yoksa konunun yeri burası değil Akvaryum bilimi altında olurdu.

Kaldı ki farklı hacimlerde ve ağırlıklarda ürünlerin ambalajlarında ölçüm yapıp baştan yanlış ölçüme sebebiyet veriyor. 

Düşünün bir 1.500 gr geldiğini ifade ettiği ürünün 3.8 litre gelebilmesi nasıl mümkün olabilir. 
Islak olsa litre ve gr ölçümü de paralel olacaktır. Bu kadar büyük fark o-la-maz. 

Sonuçta ben ürünümü kullanmasını hazmedemiyorum. Ver ürünümü al paranı diyorum. Onu da kabul etmiyor. İstiyor ki birileri farklı anlamlarda farklı görüşler öne sürsün kafalar karışsın. Konu amacından sapsın.

Biraz empati lütfen bu yaşadığım olay sizin de başınıza gelebilirdi.

Sera siporax ağırlık hesaplaması nasıl yapılır
Sevgili arkadaşlar ilanımda 1 litre =290 gr olarak yazdım. Yöneticiler isterse çıkarıp buraya koyabilir.

Düşünün bir Osman bey ben değil de herhangi bir ticari arkadaştan,şirketten vs. siporax aldı. Ticari kişilikte benim yaptığım gibi 290 gr gönderecektir. Yani kimi isterseniz arayıp sorun ticari ilanlar bölümünden yada başka bir yerden bu ürün 290 gr olarak alınıp satılıyor çünkü SERA öyle satıyor. 

Yani bu osman beyle yaşadığım olay osman bey kimden alırsa alsın yaşanacaktı ama osmanbey=piyango bana vurdu.


Sera siporax ağırlık hesaplaması nasıl yapılır
Güzel Türkiye’m de her şey de olduğu gibi hobimiz de ilerleyeceği yerde geriye gidiyor. Geçmiş zamanda hobimiz inanılmaz ivme kazanmıştı. Dernekler açmış konferanslar ve seminerlerle, buluşmalar ile altın çağımızı yaşıyor idik. Üstatlar harika konular açar bilgilerini paylaşmaktan çekinmezdi. Peki ne oldu da hobimiz düşüşe geçti. Nerede eski üstatlar bunu bir düşünüp sorun kendinize. 

Beni bu hobiden soğutan etmenlerden birisi de caanım Türkiye’m hobicilerinin tavırlarıdır. Beni ve diğer tecrübeli arkadaşlarımı forumdan uzaklaştırıp paylaşım yapmayı bıraktıran da bu tavırlardır.

Bu sayfalar ibretlik sayfalardır. Benim bir daha asla paylaşım yapmama kararımı kesinleştirmiştir.


Gelelim asıl konumuza,

Tekrar tekrar son kez yazıyorum. 1 litrelik su şişesini, yem kabını yada gıda malz. yada inşaaat malzm. ürününün kabını tek bir malzeme ile mesela kumla doldurun sonra tartın her bir kaptan çıkan kumun ağırlığının farklı geldiğini göreceksiniz. Bu bilimsel bir gerçektir.

Şimdi Sera siporax almamış ve kullanmamış sevgili genç hobiciler bu ürünü alacağınız zaman şunlara dikkat ediniz. 

1- Bu ürün ticari olarak 1litre =290 gr olarak satılmaktadır. Satış şekli budur. Başka bir ticari satış şekli yoktur.

2- Sakın satıcı tarafından 1 litre olarak gönderilmesini kabul etmeyin yoksa elinize daha az siporax geçer.

(Çünkü ürün bol gözenekli çok hacim kaplayan ama hafif bir malzemedir. Satıcı litre hesabı ile işine gelen litrelik farklı ürünlerin ambalajları ile tartıp göndermeye kalkabilir.)

Ben 10 yılı aşkın süredir bu ürünü satın alıp kullanıyorum yani tecrübem ile konuşuyorum. İlk defa kutulu bir şekilde almıştım.

Resimdeki gibi kutudan çıkan mereti 1 litrelik su şişesine koymuştum ve tam doldurmadığını görmüştüm.

Ama =290 gr olarak yazdığı için kafama takmadım. Çünkü 290 gr ağırlık ölçüsü hiç bir soru işaretine yer bırakmayan bir ölçüdür. 

Daha açık nasıl anlatabilirim bilmiyorum. 

Osman beyin derdi para değil inatlaşmanın son aşamasıdır. Bu saatten sonra yapacağı ölçümler yada resimler hiç bir şeyi kanıtlamaz. Ben özür de beklemiyorum pişkinliğinin son demlerini ortaya koyuyor çünkü.

Kendisine açık bir şekilde ürünü iade et paranı al diyorum. Akvaryuma koydum suyun dengesi bozulur İzmirden birisi gelsin onunla ölçelim görsün diyor. Bana göndermediği ürünü sudan çıkarıp nasıl ölçüm yapacak onun cevabını vermiyor.

Bu konu amacından sapmış ve sürekli tekrar eden bir hale gelmiştir. Beni çok rahatsız eden konunun yöneticiler tarafından kilitlenmesini talep ediyorum.

Sera siporax ağırlık hesaplaması nasıl yapılır
Cevaplarım mavi punto ile yazılmıştır.

[QUOTE=O.CELIK #7]O ölçtüğüm malzeme sizden aldığım malzeme değil, size normal şartlarda sera siporaxın 1lt = 290 gr geldiğini göstermek için çektiğim bir resimdi..(Yapmanız gereken aynı 1 litrelik kabı benim siporaxımla doldurup iki ürünü de kıyaslamaktı ama benimkileri su şişelerine doldurmayı seçtiniz)

Hiçbir mesajı anlamak için yanıtlamadınızki, suçlamaya çalışmaktan öteyede gidemediniz.
Sera sıfır bir ürünü 1=290 gr olarak satabilir
Yahu neden anlamıyorsunuz benim aldığım ürün 1500 gr ama 3.8 lt (1.500 gr gelen ürün seranın o kahrolası kutularında satılan gramajla aynı hesaptır. Siz gittiniz pet şişelerinde kuru yem kutularında litrelik ölçüm yaptınız 3.8 litre geldi. Seranın orijinal ambalajından çıkarıp benimkileri ölçütüğünüz kaplara koysaydınız aynı sonucu elde edecektiniz. Siz anlamamakta direniyorsunuz herkez anlıyor mesajları yanlış okuyan yada yorumlayan 2 kişi dışında bir siz anlamıyorsunuz.)
1 lt = 290 gr (1 litre seranın ölçümü)
3.8 lt=1.5 kg (3.8 litre sizin su şişeleri yada kuru yem kapları ile yaptığınız ölçüm)
Bu denklem neden bozuluyor .
Yok Güven bey tanındıkmış bilmemneymiş , hesap yanlış ama . Herkes hata yapabilir tanınmıi bilinmişte olsa 
Benden ısrarla özür bekleniyor yahu ayıp be (Şu saatten sonra sizin gibi birinden özür beklemek komiklik olurdu. İş buralara vardıktan sonra allah bir desek inandıramayız size)

Eksik mal alan benim, bu kadarmı egom güçlüyMÜŞ. Egom o kadar tavanki eksik mal gönderdiğiniz halde suçlamalarınıza karşı bile hassas davranıyorum . 
Yaptığınız hesapta bir hata olabileceğini hiçmi düşünmediniz ? ? ( Bu bağlamda benim  hesabım yanlış ise dünyaya bu mereti satan SERA yanlış, Türkiyede bu mereti satan herkez yanlış, bir siz doğrusunuz. Çünkü kerkes bu şekilde satıyor bu haltı)

Kötü niyet arıyorsunuz madem şöyle devam edeyimde kötü niyetli olayım 
7 litre olarak ilan açıyorsunuz 2 hafta sonra 9 litreye çıkıyor . Yanlış hatırladım demişsinizdir belki ama görülüyorki hesapta bir problem var değilmi (Zaten şimdi yazmadan önce son mesajlarınızda bunu gündeme getirerek arıyorsunuz zaten)

Ürünü geri yolluyayım tamam ama o kadar basit değil İzmirde kimi tanıyorsanız gelsin aynı tartımları yapalımda belki kimin özür dilemesi gerektiğine karar verirsiniz (Konu buraya geldikten sonra sonra size kimi göndersem yada ne ölçüm yaparsanız yapın inandırıcılığı olmayacaktır. İnsanoğlu haklı çıkmak adına her şeyi göze alır.)
(Arkadaşlardan birinide beni tanıyıp savunduğu için suçalayacak kadar farklı konulara gelebiliyorsunuz . İlk açtığım mesajı hiç değiştirmedim yine başka şeyler iddia edersiniz diye . Sera siporax resimlerinin üzerinde sıfır olarak alındığında normal şartlarda çıkması gereken ağırlıkları yazmıştım tekrar  tekrar okuyun derim)
(Yok onu öyle demiş yok bunu demiş , şöyle olsaymış mağduriyetini giderirmiş gibi konuşmalarda hiç hoş değil bi haftadır anlatamıyorum anlatsaymışım olcakmış yani)
Çok üzüldüm inanın çok üzüldüm forumda duayen olarak değer gösterilen bir insan olan sizin davranışlarınıza ve eleştriye hataya olan bakış açınıza çok üzüldüm . Ayıptır günahtır yazıktır. (Eleştiriye açığım ama haksızlığa gelemiyorum yapım icabı sertleşiyorum. Bu olay da o kadar açık ve net ki 14 yaşında kardeşimiz bile şaka olarak görüyor.) 

(İş icabı sürekli foruma giremiyorum konuyu gizli gizli takip ettiğimi beyan edebilecek kadar vahim durumlara gelmişsiniz )( Son olarakta konuyu ordan oraya taşıyın konuyu açın kapatın diye karar verecek kişi siz değilsiniz, o kadar da değil)

(Sizin gibi inatçı ve sabit fikirli bir insan benimle ısrarla her gün mesajlaştığı halde, konu açtığınız halde gelecek cevapları merak etmeyeceksiniz öylemi ? 6 gün boyunca hem de ?

Evet forumun duayenlerindenim yılların tecrübesi var kusura bakmayın yemiyorum. Yanlış anlayan yada yorumlaya 1-2 kişiyi sürekli ikna etmek için aynı cümleleri kurmaktan sıkıldım. Konuda saçma olduğu için siz de 6 gündür cavap veremeeeeediğiniz için kilitlenmesini istedim.)

[/QUOTE]

Son söz: Arkadaşlar ticari arkadaşlar yada sizler elinizde siporax olan tüm ahali lütfen elinizdeki ürünü hassas terazide 290 gr olarak tartın. Sonra bu ürünü 1 litrelik kuru yem kabı yada su şişesine doldurun tam gelmediğini göreceksiniz. Buradan da resimlerle yayınlayabilirsiniz. (Gerçi arkadaş bunu da fıtratı icabı göremeyecektir ya o ayrı)

Eksik ürün mağduriyeti yaşadım demişsiniz bende satıcı olarak derhal ürünü 1.500 gr olarak geri göndermenizi ve paranızı iade edeceğimi beyan ettim. Bundan sonra yapılabilecek iki şey var. Ya geri gönderir paranızı alırsınız konuyu kapatırız; yada geri göndermez iseniz üründen memnunsunuz demektir hatanızı kabul etmişsinizdir özür dilersiniz (Asla olmayacak şey)

Alttaki mesaj sizin mesajınız. Ne diyorsunuz bakalım? Satın aldığım 5 litre siporaxtanda benim beklediğim 5 litrelik su şişesini doldurmasıydı

Başka söze gerek yok.

-- Önceki Mesaj --

Gönderen : O.CELIK #7
Gönderen : 20 Kasım 2014 
Tamam Güven bey önemli değil

Ancak ben sizden 1.5 kilo siporax almadım
5 litre siporax aldım . Litre hesabıda elime ulaşan 3.8-3.9 litre .
Ne kadar kuru olduğunu ne şekilde ölçebilirsinizki . Litre hesabıda çok basit elinizdekilerde deneyin isterseniz özelliklede kuru olanlarda . 1 litre su şişesini doldurun kaç gr geldiğini ölçün . 
Satın aldığım 5 litre siporaxtanda benim beklediğim 5 litrelik su şişesini doldurmasıydı . Ancak çok farklı
Neyse dediğim gibi önemli değil 20 lira yanlış hesap beni fakir ettirmez . Sadece üzüldüm çünkü hem elime çok geç ulaştı hemde eksik olarak elime geçti ve ben yine siporax alacağım . Bunu bilmeniz yeterli 
GÜVEN2014-11-29 11:24:17
Sera siporax ağırlık hesaplaması nasıl yapılır
[QUOTE=Bingül]Kerem bey dogrudur kati urunlerin hacim sapmasi parcalar kuculdukce azalir ve bu fark dediginiz gibi cuzi bir yuzdede olur. Konuyu acan arkadas 3,7-3,8 lt yazmis yanlis hatirlamiyorsam ve 5 lt ile aralari da ciddi bir fark var. Ben de bunun uzerine adama cullanmaya gerek yok, mantiksiz bir soru sormamis durup dusunmek lazim demisim. Tabiki icindeki tortu vs yuzde yirmibes tutmaz, ben bunu teorik olarak diye belirtmisim ve bunlari soruyu sorana kizmamak gerektigini anlatmak icin soyledim.
Bu arada muhattap daima mali satandir uretici degildir, LG tv bozulursa Kore'yi degil aldigimiz yeri ariyoruz. Burada da satan kisi bana ne ben de boyle aldim herkeste boyle satiyor demese daha yapici olmus olurdu. [/QUOTE]

Bakın arkadaşlar aramızdaki yanlış anlamalar olayı tam çözemediğimizden kaynaklanıyor. Size soon kez açıklamaya çalışayım. (Resmen bazı cümleleri sürekli tekrarlıyorum) 

Sıfır yeni siporaxı ambalajından çıkarın Konuyu açan şahsiyetin yaptığı gibi 5 litrelik pet şişelere yada 1 litrelik yem kaplarına koyun gene aynı sonucu elde edeceksiniz. Firma yanlış anlamaların önüne geçmek için 1 litre = 290gr olarak satıyor bu mereti. 

O yüzden firma neden 1 litre dediği halde neden farklı hacimlerdeki ürünlerin litrelik ambalajlarını tam doldurmuyor dememize gerek yokkkkkk. Ben de aynı şekilde sattığım için bana da sormanıza gerek yok.

Ben de bu nedenle böyle aldım böyle satılıyor herkez de böyle satıyor diyorum kastettiğim buydu lütfen anlayın artık. 

Bu arada konuyu açan şahsiyet bize bir yerleriyle gülüyordur muhtemelen.

Not:Bu son yazımdı artık kimseye cevap yazmayacağım. Yöneticiler arkadaşın kaç gün daha çevrimiçi olmasını bekler bilmiyorum ama en kısa sürede bu saçma konuyu kilitlemelerini rica ediyorum. 


GÜVEN2014-11-28 09:57:30
Sera siporax ağırlık hesaplaması nasıl yapılır
[QUOTE=fkarakaser]Valla Güven Bey aslında ikinizede şahsen tanımıyorum.  Ama sizi forumdan daha çok tanıyorum diyebilirim , çünkü daha önce açtığınız tanıtım konsunda fotoğraf makinenizin markasını vs sormuştum yardımcı olmuştunuz.

Ben sadece mantıken ürünün sıfır olduğunu düşündüm, sizin gönderdiğiniz 1 litre ürün eğer fotğraftaki gibi 294 gram gelmişse, zaten itiraz etmesini gerektiren bir durum olmazdı ki. Böylelikle seranın litre/gram ölçü hesabı tutmuş oluyor o şekilde.

Yanlış anlaşılmaları önlemek amacı ile ben konuya son kez yazıyorum.
[/QUOTE]

Arkadaşlar bilindiği üzere hiç kullanılmamış kuru sera siporaxın 1 litresi 290 gr civarı geliyor .
fakat bu siporaxı eğerki kullandıysak ne şekilde satmalıyız gram olarakmı yoksa litre olarakmı ?
Geçen gün forumda birisinden 5 litre sera siporax aldım ancak elime geçen 3.7-3.8 litre cevabı oldu, arkadaşa bunun bilgisini verdiğimde suyun hacmiyle sera siporaxın hacmini kıyasladığım ve bilmemenin neysede öğrenmemenin ayıp olmasıyla ilgili bir mesaj aldım . Bana söylenen ben size 50 gr da fazla verdim oldu yani 1.5 kg sera siporax almış oldum ancak ben 5 litre siporax almak istemekteydim . 
Akvaryumdan çıkan sipraxın iç kısmının ne kadar kuruduğunu hesaplayamayız ?

Faruk bey arkadaşın mesajını kopyala yapıştır yaptım. Dikkatle baktığınızda kalın punto ile belirtiği gibi benden 1.500 gr siporax aldığını beyan ediyor. Ancak kendisi sıvı likit yada farklı ambalajlarda litre bazında ölçerek 5 litre almadığını söylüyor.

Dediğiniz gibi mantıken 294 gr aldığı için heryerde 290 gr olarak satılan bir ürün için itiraz etmesine gerek yok ama ediyor.

Ve ben hala bazı sevgili hobicilerin durumu anlamadığını görüp üzülüyorum. Daha fazla mesaj kalabalığına gerek yok artık kapansın bu konu sırf karşıt görüş yazmak adına iyice okuyup yorumlamadan birşeyler yazmayalım artık. 


GÜVEN2014-11-27 16:49:10
Sera siporax ağırlık hesaplaması nasıl yapılır
[QUOTE=fkarakaser][QUOTE=GÜVEN][QUOTE=fkarakaser]İlk sayfada gözden kaçan bir durum var, arkadaş test amaçlı sıfır siporax'ı 1 litre kaba koyarak tam 294 gr. geldiğini fotoğraf ile belgelemiş ki sera da bu ürünü zaten bu mantıkla satıyor.

2. el olarak gelen siporax'ın ise aynı ölçülerde olmadığını belirtmiş (Gram/Litre farkı)  ve bence gayet mantıklı bir soru sormuş.

Burada iki arkadaşı eleştirmekten ziyade, 2. el bu ürünün neden litre / gram farkı olduğunu tartışabiliriz. Gerçekten ürünün tam olarak kuru olmadığından mı yoksa Mustafa Bey'in belirtildiği gibi mikro gözenekler dolması sebebi ile mi ağır çekti? 

2.el siporax satan arkadaşlar ürünü satarken böyle bir durumla karşılaşmamak için bence dikkat etmeleri açısından gerçekten yararlı bir konu olmuş. Bende tankımda siporax kullanıyorum ve günün birinde ürünü satarsam kesinlikle artık bunu dikkate almam gerektiğini anladım.
  
[/QUOTE]

Faruk bey sanırım siz yanlış anladınız o ölçtüğü siporax sıfır değil benden aldığı malzeme ve 294 gr. geldiğini açık açık beyan ediyor. 

Mustafa bey +1 verdiğinize göre siz de başından veri yanlış mı anladınız acaba
Yani bu kadar açık konuda hala yanlış anlamalar olabilmesine pes diyorum.

[/QUOTE]
Güven Bey, bence siz yanlış anlamışsınız.
Tartı da 1 litre 294 gram gelen ürünün sıfır kuru bir siporax olduğunu fotoğraf üzerinde belirtmiş.
Sizden giden file içindeki en üstte görünen siporax.

Anladığım kadarıyla test etmek amaçlı gidip sıfırını bu şekilde ölçmüş.
[/QUOTE]

Faruk bey siz kendisiyle konuştunuz mu yani kendisini tanıyor musunuz? Çünkü konusunda sıfır ürün kullandığını belirtmediği halde  ve pek çok üye öyle anlamadığı halde sadece siz öyle olduğunu düşünüyorsunuz.

Ben nereden biliyorum. Çünkü aramızda geçen mesaj trafiğinde ve ortadaki mesajlarda resimleri bana da göndermişti sayfa kalabalığı yapmasın diye resimleri çıkarıp sadece dialogları koydum. Ve bana sıfır ürünler kıyasladığını hiç bir şekilde ifade etmedi zaten böyle olsaydı kendisi haklı olurdu ve ben gözü kapalı mağduriyetini giderirdim.

İlginçtir kendisi konuya kullanıcı adıyla giriş yapmıyor ama dikkatle takip ettiğine eminim. Gene ilginçtir birileri onu haklı çıkarmak için ilginç durumlara giriyor bu saçma konu uzayıp gidecek belli.

Yönetimden konunun silinmesini yada kilitlenmesini talep ediyorum.
GÜVEN2014-11-27 16:01:35

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 14 Online Kullanıcı, 8 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.