ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Eminsalih
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
149
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
3 Saat 53 Dakika önce
Toplam Mesaj:
193 [0.22 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
31 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
emin
Doğum Tarihi:
20 Eylül 1999
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

emin

SON 10 MESAJI

75*50*50 Ölçüleri İçin Dış Filitre Tavsiyesi
[QUOTE=Aykut kuru...]Merhaba Yeni bir akvaryum kuruyorum 75 x 50 x 50 ölçülerinde akvaryum için dış filtre tavsiyesi rica ederim Eheim 2215 mi fluval 107 mi
[/QUOTE]

canlı yükü hafif olacaksa ikiside olur tercihim eheimden yana olur çünkü daha çok filtre malzemesi alır ama o ölçüde bir akvaryumda 800l/h debi ve üzeri bir filtre daha iyi olur mesela eheim kağıt üstünde 600 litre çeviriyor ama temizken en fazla 520-530 civarı çevirir kirlenince o 400 e kadar çok rahat iner [EDIT]Eminsalih,2025-06-17 01:08:06[/EDIT]
60p Bitkili
Açlar ordusu :)
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/237924/170520252235491.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/237924/170520252235521.jpg[/IMG]
Su Değişiminde Isıtıcı
[QUOTE=GuccugPirens]Su değiştirirken su seviyesi ısıtıcının altına düşüyor, hemen suyu koymaya çalışıyorum patlamasın diye ama acele ettiğimden dolayıda pek verimli bir temizlik olmuyor. Su değişiminden 10 dakika önce ısıtıcıyı kapatmalı mıyım?[/QUOTE]

su değişimden önce fişini çekin yeterli olur ben bir keresinde unutup suyu indirmiştim üstüne bitki gelmiş ısıtıcının çalışıp bitkiyi haşlamaya başlamış :) cızırtı sesini duyunca fark ettim çektim fişini yani sandığınız kadar hassas hemen patlayan şeyler değil bu ürünler korkmayın suyu indirmeden çekin fişi kafi.
Aquael Ultramax Dış Filtre İnceleme
[QUOTE=Hoppala]

[IMG]https://natureaquariums.com/cdn/shop/files/2_Ultramax2000filterspecs_1080x.png?v=1726364537[/IMG]
[IMG]https://natureaquariums.com/cdn/shop/files/2_Ultramax1500filterspecs_1080x.png?v=1726364537[/IMG]
[IMG]https://natureaquariums.com/cdn/shop/files/2_Ultramax1000filterspecs_1080x.png?v=1726364537[/IMG][/QUOTE]

Bu değerler inch olarak verilmiş kafa karıştırabilir

[QUOTE=alperibis]Merhaba,
60 cm yüksekliği olan dolaba sığar mı?[/QUOTE]

ultramax 2000 modeli boru çıkışı dahil 55-56cm geliyor sığar
Oase Thermo 250 Ses
[QUOTE=Searlas]Hic bilmiyorum hortumlarin ciktigi delik cok ufak dolaba cok temas ediyor hortumlar ondan mi bukadr ses bilmiyorum bugun deligi buyutmeyi denicem olmaz ise aldigim yerle iletisime gecicem dunyanin parasini verdik cok ugultu yapiyor. Ayrica altındaki slikon ayaklar takılı hava yok cunku kabarcık atmıyor. Oturmayan yer yok bakmadim ama oturmasa kapagı kapatamam herhalde . Buşekilde ses butun hevesimi maf etti ya [/QUOTE]

benimde başıma farklı bir markada böyle bir sorun gelmişti motorundan çok ses geliyordu servis bir parçanın sorunlu olduğunu söyleyip ya 2 ay bekle yada para iadesi dedi sıfır ürün daha 1 haftalık para iadesi aldım ama gidip yine aynı üründen aldım tertemiz bazen sorunlu ürünler denk gelebiliyor maalesef
Oase Thermo 250 Ses
[QUOTE=Searlas]Selamlar oase thermo 250 filtremi yeni kurdum ama dolabindan çok ugultu sesi geliyor iyiki yatak odama kurmadim hic yatamazdik dolaptaki bu ugultu sesi icin oneriniz varmi yan oada oldugu halde bile gece hafif duyulabiliyor[/QUOTE]

aynı filtre markasının bir farklı modelini kullanıyorum yatak odamda yatağın hemen yanında dolapsız dışarıda kullanıyorum çok çok hafif bir uğultusu oluyor sizinki normal değil ya altındaki contaları takmadınız ya hava vs kaldı yada motor kısmında oturmayan bir yer var yada arızalı ürün.
Su Üstündeki Yağ Tabakası
[QUOTE=Gül]Akvaryumun su üstünde yağ tabakası oluyor suyu değiştirdikten 1 yada 2 gün sonra oluşmaya başlıyor küçük bir iç filtre kullanıyorum ama yararı yok acaba neden oluşuyor oluşumunu nasıl önleyebilirim bu durumdan çok sıkıldım lütfen yardım [:(][/QUOTE]

oluşumunu engellemenin pek bir yolu yok diye biliyorum oluşmasını gidermek için ya şelale aparatını iyice yüzeyi dalgalandıracak şekilde ayarlayın ama bu tamamen gidermez dalgalanan kısımlar temiz kalır gerisi yağlanır en işlevsel çözüm yüzey emici kullanmaktır.
60p Bitkili
[QUOTE=SuperSport]
Bakteri döngüsü oluşuyor,biraz sabır sonra çok berrak olacak su.Su değişimi yapmayın yeterli.[/QUOTE]

Teşekkürler geçeli çok oldu hocam :)
60p Bitkili
[QUOTE=Alphird]Merhaba tankınız çok güzel olmuş, co2 sistem kullanıyor musunuz?[/QUOTE]

teşekkürler evet sitrik asit karbonat yeterli geliyor tüpe gerek duymadım[EDIT]Eminsalih,2025-04-16 01:23:34[/EDIT]
60p Bitkili
[QUOTE=kerbob39]
Maşallah. Orta - üstteki bitkinin türü nedir acaba? Ayrıca CO2 desteği veriyor musunuz tanka?[/QUOTE]

pogostemon stellatus olması lazım evet co2 veriyorum

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.