ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
neomeo
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
413
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
1 saat 20 dakika önce
Toplam Mesaj:
454 [0.07 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
121 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mehmet ÖZCAN
Doğum Tarihi:
06 Nisan 1977
İl:
Rize
Meslek:
Öğretmen
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mehmet ÖZCAN

SON 10 MESAJI

Dış Filtre Borusunu Kısa Tutmak Hk.
[QUOTE=asliaral]Merhabalar.

Dışfiltre borularımda bollaşma oldu sanıyorum. İşaretli yerden sürekli boru çıkıyor.

Ancak bu çıkma sırasında farkettim ki; debi daha gür görünüyor ve sanki böyle suda daha iyi bir sirkülasyon var

Acaba göz yanılgısı mı? Yoksa boruyu yine bu resimdeki uzun uzatmalı hali ile mi kullanmalıyım?

Sizlerden boruyu bu ok çıkardığım yerden eklemesiz şekilde kullanan var mı?

Akvaryumum 100*50*50 ölçülerde.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/191417/171220251513021.jpg[/IMG]

[/QUOTE]

Ucuna ekleme yapmaddan kullandığınızda daha fazla debi varmış gibi görünmesi normal çünkü ucuna takılan borulardaki fıskiye su çıkışlarından da su çıkışı oluyor. Bu da doğal olarak boru ucundan daha az ve yavaş su çıkışına sebep oluyor.
İlk günden bu yana ucuna birşey takmadan kısa haliyle kullanıyorum. Bir sıkıntı yaşamadım. kısa şekliyle de kullanabilirsiniz.[EDIT]neomeo,2025-12-17 16:40:38[/EDIT]
Multi Tankım - 0dan Tanganyika
[QUOTE=İnci Kefali]

Ahahahah onu nereden anladınız[/QUOTE][:)))]
0dan tanganyika daki sıfırı "o" olarak okuyunca odan sanki japonca bir kelime gibi geliyor [:D]
Dedim samuraylı katanalı bir tank görceğiz herhalde ama bambaşka bişey çıktı karşımıza[:D][:D]
Multi Tankım - 0dan Tanganyika
[QUOTE=ternapi]Şu konuyu her seferinde ilk olarak "Mutlu tankım-Odam tanganyika" diye okuyan tek kişi ben değilimdir umarım...[:D][/QUOTE]
Valla ne alan söyleyeyim, ben de ilk okuduğumda japon sitili tanganyika herhalde dedim bi merakla daldım konuya [:)))][:)))] sonradan uyandım olaya[:D][EDIT]neomeo,2025-12-16 08:59:33[/EDIT]
55 Litre Kerevit Akvaryumu İçin Filtre Önerisi
[QUOTE=TropheusTRe]Hocam peki bu tetranın kerevit yemini yerler değil mi çünkü büyük tablet şekli gibi yiyorlar kıskaçıyla tutması için umarım yemlerde o problemi yaşamam birde akvaryum ölçüleri iyi mi 60x40x40 50x40x40 ikisinde birini bulacağım.

Birde gurami kırmızı barb labio ve çöpçü için kaliteli marka ve yem önerisi alabilirmiyim ayrıca vatoz özellikle hem renk hemde kaliteli yemle beslemek istiyorum direk önerin bende alayım.[/QUOTE]
60*40*40 tercih edersen daha iyi olur. Yem konusunda tetra ve seranın yemlerini önerebilirim. Ben bu iki markayı kullanıyorum. Tropical de iyidir onun softline americasını kullanmıştım.
TetraMin, TetraPro Colour, Tetra Micro Granules bu yemleri hemen hemen tüm tropical ufak boyutlu balıklarda kullanabilirsiniz. ilk ikisi su yüzeyinde yüzen yemdir, granules olan ise ufak granüllerden oluşuyor yavaşça batan yemdir. Granul olan labio ve çöpçü için daha rahat yiyecekleri bir yem. Bu üçünü mixleyerek balıklarnıza verebilirsiniz. Vatoz için ise Tetra pleco multı wafers olabilir. Yosun içeriklidir, hem diğer balıkların otçul beslenme kısmını da tamamlar. [:iyi:]
[QUOTE=TropheusTRe]Hocam senden allah razı olsun şu guramiyi senden sonra aldım inci ve bal olmak üzere çokta güzel bakıyorum hemde karışık akvaryumda gayet uyum içindeler çok sevdim şimdede kerevit akvaryumu kurdum bu kırmızı kabuklu olanlardan yani çok tür var şuanda hangisi olduğunu bilmiyorum ama kiraz heralde birde 2 dişi 2 erkek aldım ürerler diye yarında gidip bakacağım 60x40x40 veya 50x40x40 akvaryum daha geniş alanda daha rahat ederler diye bakalım.

Bende öyle düşündüm öyle aldım hatta ac20 alacaktım ama kalmamış birde 60x40x40 alırım diyede aldım o yüzden pipo filtre tam çekemiyor istediğim gibi dış filtrede alabilirdim ama oda kalitesiz almak istemedim birde gereksiz geldi o yüzden şelalenin en iyisini alayım dedim birde 3 kg dragon stone birde moss ayrıca bir kaç tanede bitki söyledim hem ana akvaryum için hemde kerevit için ama bir yem verdiler suyun içinden geçti resmen bembeyaz oldu su sarımsak kokuyor gittim tetranın tüm kerevit yemlerini aldım atacağım onu.

[/QUOTE]
Elbette daha geniş alan daha iyi olur. şelale filtre bizde çok revaçta olmasada, aslında iş gören bir filtre türü. o boyuta dış filtre dediğiniz gibi gereksiz olur. Ac 30 rahat rahat işinizi görecektir. Yem konusunda bilindik markalardan şaşmayın. Risk almaya değmez. Şimdiden hayırlı olsun.[EDIT]neomeo,2025-12-16 01:13:03[/EDIT]
Su Değişimi Sonrası Akvaryumum
[QUOTE=LionelMehmet10][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/233674/151220252141161.jpg[/IMG]

Su değişimi sonrası sonuç su seviyesinin arttırdım evi çıkarıp baska bisey ekledim sonuc böyle sizce nasıl ilk bitkili akvaryum deneyimimde belki düzeni dekor olarak daha iyi yapabilirdim değişmeyi dusunuyorum tasarımı ne önerirsiniz [/QUOTE]
Naçizane uzun bitkileri arka cama yakın konumlandırırsanız daha güzel bir görüntü elde edersiniz. Emeğinize sağlık.
[QUOTE=TropheusTRe]Arkadaşlar şuan pipo kullanıyorum ama yemlemeden ötürü biraz kirlendi yeni aldım üreteceğim lakin güzel böyle şelale filtre düşündüm fluval ac 30 sizce nasıl 50 versiyonuda var ama güçlü gelir diye bilemiyorum kum ve taş ayrıca moss bitkisi sarılı kayalardan aldım 2 tane birde mongrow kütüğü aldım küçüklerden onun dışında bir şey almadım sizce ne yapayım pipo filtrem var ama oda yetmiyor ayrıca 2 erkek 2 dişi var 4 kerevite uygun mudur filtre?[/QUOTE]
Kerevit için yavaş akan yada durgun su doğal biyotop olarak geçiyor. O nedenle ac 30 daha uygun olur diye düşünüyorum.
Ne Yapmalıyım?
[QUOTE=KaanE]

Komşum vermişti dersiniz [:D][/QUOTE]

bak bu olur işte [:)))]
Yosun Lekeleri Ve Kireç Lekeleri Çıkmıyor
[QUOTE=Cyber_Scout]

Sitrik asidi ayda 2 kg kadar kullanıyorum ..

Durulayamamız durumunda ne olur?[/QUOTE]
Aslında sitrik asit silikona kolay kolay birşey yapmaz, silikonun sitrik asit dayanımı oldukça yüksektir ama yinede içimiz rahat etsin diye iyice durulamakta fayda var[:D] Tamamen psikolojik yani, pimpiriklilik de diyebiliriz. Sorması ayıp olmazsa ayda 2kg sitrik asidi akvaryumda nerede kulanıyorsunuz? Karbondioksit üretmek için mi?
Ne Yapmalıyım?
[QUOTE=KaanE]Flagy ve Cipro'yu direkt temin edemezsiniz. Aile hekimine gidin, önce Flagy ve Cipro'nun endikasyonlarını okuyun, onlardan birinden muzdaripmiş gibi hastalık öyküsü uydurun ve daha önce geçmiş senelerde 2 kere falan oldum Flagy (ya da cipro için cipro) çok iyi gelmişti falan diyin yazdırın. Birini böyle yazdırın diğerini de başka biri aynı şekilde kendine yazdırsın.[/QUOTE]
Sistemde geriye dönük yazılan tüm ilaçları görüyor doktor. Daha önce olmuştu kullanmıştım derse ve doktor da kontrol ederse arıza çıkabilir. Aranızın/ iletişiminizin iyi olduğu bir doktora durumu izah ederek yazdırmak daha makul olur bence.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

1

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.