ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
koraykbl
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
356
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
1 saat 41 dakika önce
Toplam Mesaj:
538 [0.95 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
250 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
1

BİLGİLER

Ad Soyad:
koray kubeli
Doğum Tarihi:
07 Haziran 2007
İl:
Afyon
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

~Hayvanların dili yoktur ama sessizlikleriyle çok şey anlatırlar.~ [B]Mevlana[/B]

SON 10 MESAJI

Ciklet Balığı Beyaz Noktalar
Merhabalar. Şuanda hiçbir sorun yok gibi ama yakın ve net fotoğraf atabilirseniz çok iyi olur. kendi deseni olabilir veya eğer kendi deseni değilse mantar olma ihtimalide var ama bence mantar değildir.
Akvaryumdaki Garip Şey
[QUOTE=Sadel]

Sera bio nitrivec + bacto feed'i düzenli ve olması gereken şekilde kullanıyorum. Zaten bir tane betta var çok yemleme yapmıyorum, artık yem neredeyse hiç olmuyor. [/QUOTE]
Valla hocam o zaman kullandığınız nitrivin biriktirdiği bi yapı olabilir. Daha bilgili arkadaşlar yardımcı olurlarsa daha iyi olur.
Akvaryumdaki Garip Şey
Filtrasyonunuz yetersizse ve üstüne çok yemleme yapıyprsanız biyofilm dediğimiz tabakayı veya dipte çöken tabakayı oluşturur. Aklıma gelen tek şey bu yönde.
Bitkili Akvaryuma Balık Önerisi
Merhabalar. Litrenize uygun çok naidr balık önerisi maalesef biraz dar. Öncelik olarak düşünürseniz ve akvaryum özel tür olsun isterdeniz salyangozunuzu papu orange spotted alabilirsiniz. Onun haricinde balık önerisi olarak özel tür betta alınabilir ama bunları nomral petshop veya hobiciden bulamazsınız. Özel olarak endonezyadaki bir üreticiden getittirebilşrainşz. Bu konuda petshop aracı olup kar payıyla size getirtebilir. Betta stiktos, betta smaragdina ve betta rutilans getirtebilirsiniz. Türkiyede çok az kişide gördüğüm balıklardır ve nadir türlerdir. Bundan sonrasında ise özel olarak getirtip besleyebileceğiniz diğer bir balık türüde heterandria formosa olabilir. Bu konuda yapay zekaya destek isteyebilirsiniz ama bence o akvaryuma nadir betta daha iyi gider ama bir o kadar masraflı olur. Çünki nadir balıklar daha pahalıdır. Ayrıca böyle bir içinde test kitleriniz hep bulunsun ve su değerlerini hep takip edin.
Sonradan Eklenen Dişi Betta Sorun Yaratır Mı ?
[QUOTE=Kizmaz]Selamlar herkese iyi günler dilerim. bundan bir süre önce bir cüce vatoz ve bir çöpçü balığı aldım ancak çöpçü balığını aldığım akvaryumun büyük olması nedeniyle kendi akvaryumuma kıyasla biraz büyük geleceğini hesap etmemişim. 2 hafta kadar akvaryum dekorunun içinde yaşadıktan sonra geçen günlerde en küçük moli balığım kayboldu. Ortada hiçbir şey bırakmadan yok olduğu için çöpçü balığının yediğini düşünüyorum. Cumartesi günü gidip çöpçü balığını aide edeceğim ve fazladan 1 dişi bettayla beraber 1 erkek moli alacağım. Şuan hali hazırda akvaryumda yaşayan 1 dişi bettam var dolayısıyla araziyi sahiplenmiş durumda ikinci bir dişi bettayı sonradan eklersem ezilir mi ?[/QUOTE]
Merhabalar. Bana kalırsa aynı şekilde arkadaşa katılıyorum. Atlamış olabilir veya filtrenize çekilmiş olabilir. Çöpçülerin yiyeceğine ihtimal vermiyorum. Dişi balık konusunda akvaryumda saklanma alanınız yoksa birbiri arasında kuracakları baskı sıkıntı yapabilir.
Kafalı Yunus Akvaryum Dizayn İçin Yard. Lazım ?
Merhabalar. Mermer ışıkta yosun yapar temizlemesi zorlaşır. Ayrıca birde devrilme riski mevcut. Onun yerine aşk küpü diye geçen küplerden alıp köşelere 2 adet yerleştirebilirsiniz. Bu sayede rahat yavru yaparlar. Kuytu köşe alanlar lazım ve dişi erkek içeride rahat dönmeli. Şuanki akvaryumda köşe alanları kullanın derim. İyi hobiler. Mağrada yapılabilir...
Betta Hakkında
[QUOTE=MelikeAk]Merhaba bir kaç sorum var aklıma takılan yardımcı olursanız sevinirim.
1-Salyangoza saldıran bettanın karidese saldırmama gibi bir ihtimali sizce var mı?
2-Bettalar blackwaterden hoşlanıyor diye biliyorum sera aquatan blackwater su düzenleyicisini kullandım zararı dokunur mu?
3-linhart led ışık kullanıp memnun olan var mı?
4-Tetra betta menu 4in1 yemi kullanan var mı?Acaba parasına değer mi?
5-Lepistes otu sıklığı betta için sorun çıkarır mı?Arasında sıkışmaz kolay kolay diye düşünüyorum fakat ne olur ne olmaz sorayım dedim
6-Betta gerekli mineraller için su düzenleyiciler var fakat çok fazla gördüm şunu kesin almalısın dediğiniz var mı acaba?
Şimdiden teşekkürler[/QUOTE]
Merhabalar.
1-Bettanızın karakterine bağlı bir durumdur. Salyangoza saldırıyorsa karidesede saldırma ihtimali vardır.
2-hayır dokunmaz. Sadece düzenli su değişimi yapıp suyuna catappa yaprağı ekleyin.
3-bu konuda hakkım yok maalesef.
4-kullanmıyorum ama pekte pahalı yeme gerek duymuyorum. Ben genelde tetra discus pul yem ile besleme yapıyorum. Eğer ihtimaliniz varse su piresi alarak ve çoğaltarak haftada 1 2 gün diyetine katarsanız aynı yola çıkar hatta daha iyi olur. Bende var ilgilenirseniz.
5-aşırı sık olmayacaksa ve düzenli budanacaksa sorun olmaz. Kendisi zaten onları düzerek yuva yapar.
6-su düzenleyici değil ama kesin kullan dediğim bişeyde yok. Sadece baktomix öneririm ama black water kullanılırmı bilmiyorum. Akvaryumklübü ig size her konuda yardım eder. Ürünlerini kullanan ve beğenen bir müşterisi olarak baktomix doğru kullanıldığında vidden faydalı.
Not: tankınız kaç lt ve yenimi başladınız?
Akvaryumda Yeterli Nem Olmuyor
Merhabalar.
Eğer işinizi görecekse elektronikçilerde satılan kuluçka makinaları için kullanılan ultrasonik nem sensörleri var. Ufak bir dht11 ve sensörle yeteri kadar nem ayarlanabilir. Arduino gerekli ama. Bulabilirseniz işineze yarar.
Serseri Tetrazon
Eğer aşırı rahatsız etme söz konusuysa petshoptan değişim talep edebilirsiniz veya şuanki akvaryumlarına saklanma alanları oluşturabilirsiniz. Çok rahatsızlık verirse diğer balıkların stresten ölümüne dahi götürür.
Karma Ciklet
[QUOTE=Egey]Merhaba arkadaşlar ben üretin koloni si alacam neler yapmayılım hızlı üretim için[/QUOTE]
Merhabalar. Üretim için güzel bir akvaryum ve güzel filtre ve yer lazım. Cikletlerde üretim tecrübem çoğu kez oldu. Genellikle baskın balık almanız gerekli. Üreticilerden bulabilirsiniz. 1 erkek 4 fişi gibi koloni kurarsınız. Şuan için aklınızda nasıl bir yer kurma fikri ve bütçeniz nedir gibi konulara açıklık getirmek gerekli.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.