ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
kubilaykoparan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
45
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
2 Saat 3 Dakika önce
Toplam Mesaj:
34 [0.24 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
32 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Kubilay Koparan
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Kubilay Koparan

SON 10 MESAJI

60*30*40 Nature High Tech Denemesi :)
[QUOTE=CoryCory]Denk gelmedi size yazdığımız gibi zamanı geldi sadece :D. Şu diatom işini insanlar bir türlü anlamıyor. Diatom süper abuk zubuk silikon tabanlı bir micro alg. Bu meret okadar ilkel okadar abuk bir canlıki tankta hiç bir şey olmasın full osmos su ve inert bir kum olan tankta bile oluşabiliyorlar. Fakat işin güzel tarafı diatom yine süper ilkel bir canlı olmasından dolayı complex canlılar işin içine girince pattes oluyor. Diatomla savaşmak denize ateş etmek gibi saçma bir durum zira savaşmanızada gerek yok, boşuna buna yeni tank sendromu denmiyor. Siz binlerce farklı değişiklikte yapsanız tankın içinde, bu arkadaşlar zaten bir kaç hafta içinde yok oluyorlar, yapmasanızda yok oluyorlar. Diatomla savaşın tek yolu tankı kurarken farklı bir başlangıç yapmak bunu yapmadığınız anda zaten beklemek ve mekanik temizlik dışında hiç bir şansınız yok. Hobici ancak BBA, staghorn, cyano, bazı string algea türleri gördüğünde endileşenmeye başlamalı ve önlem almalı aksi taktirde tankı kurcalamak iyi bir şey değil. Resimli güncelleme bekleriz zamanınız olduğunda[:iyi:][/QUOTE]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/255042/270620250011191.jpg[/IMG]

Düzene gireceğiz sanırım;)
Update bildiriyorum denk mi geldi bilmiyorum ama ışığı yaklaşık 3-4 cm yukarı alıp filtreden zeoliti çıkarttığımdan beri yeni alg oluşumu durdu sanırım 😅
Selamlar gerçekten ben mi çok acele ediyorum bilmiyorum ama bu işte bir yanlış var mıdır Arkadaşlar yada gerçekten kendiliğinden geçecek mi emin miyiz tüm bitkilerde pearling bile görüyorum hergün yeni yapraklar açılıyor fakat ertesi gün kahverengi kaplanıyor bu durum normal midir ya ?
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/255042/230620251923381.jpg[/IMG]
Sizin tankları görünce imreniyorum diatom başlangıcı öncesi olan tankıma hasret duyuyorum şuan tüm renkler kahve tonlu yıldırdı beni bu namussuz başlarda süreyi de 8-9 saat olarak kaçırınca kontrolü kaybettim iki hafta olmuş diatom başlangıcından itibaren umarım daha uzun sürmez stres basıyor 😅
[QUOTE=CoryCory]Dediğim gibi diatom her tankta kurulumda olur, dark start yapmadığınız sürece diatomdan bir kurtuluş yok. Mekanik temizlik yapın yada zamanla geçmesini bekleyin ro su ilede oluyor diatomdan bir kaçış yok yeni tank sendromu. Max 2 haftada tamamen geçmesi gerekiyor uzun bir süreç değil, Gübrelemede hangi methodu uyguluyorsanız o şekilde devam edin. Su değişimi ve zaman dışında bir sorun görmüyorum ben tankta. Zaten tankta herşey yolunda gidiyordu farklı şeyler denemenize gerek yok çok kurcalıyorsunuz gibi geliyor bana [:)))][/QUOTE]

Ahahha hocam durmadan artmaya başlayınca miktarları ürküp önlem almaya çalışmaya başladım ayriyeten biraz da yeşil toz yosun sorunumuz var onun için fosfatı bir tık arttırdım şimdilik sakin gibi o zaman sabretmeye devam teşekkürler ;)
[QUOTE=CoryCory]Diatom kendiliğinden geçer sorun edecek bir şey değil. Tankınız daha çok yeni diatomda normal. Taşa sirke sürmeye falan gerek yok onlar hurafe.[/QUOTE]

Hocam affınıza sığınarak bu çok uzun süren bir süreç midir çünkü tüm yaprakları özellikle monteleri kaplıyorlar bitki sağlığı açısından da sıkıntı oluşturmasını istemiyorum ro suyum olmadığından silikatı engellemek içinde sera silicate Clear ekledim filtreye şuan bu şekilde test ediyorum fakat gübrelemeyi nasıl devam ettirmeliyim diy full set var elimde kararsız kaldım
@CoryCory @Eminsalih
Selamlar bu algin özellikle sürekli taşların üzerinde birikmesinden şüphelenip çıkarıp sirke ile test ettiğimde aşırı köpürüyordu hafif bastırınca da dökülüyorlardı alg sebebi olabileceğini düşündüm doğru olma imkanım var mıdır 😅
[QUOTE=Eminsalih]

Otocinclus alabilirsiniz neriteler de belki biraz yerler diatomu arıtma su kullanıyorsanız muslukla karıştırmayın arıtma suyuna mineral takviyesi yapın seachem equilibrium gibi ürünler ile arıtma suyuyla düzenli değişim yapın filtredeki bakteri kültürü sağlamsa haftada iki kere yüzde 60-65 lik su değişimleri yapılabilir elle temizleyin camları kazıyıcı vs ile diatom olan yapraklı kesip atın alt yapraklar çok kötü olduysa üst temizleri ayırıp kökü atın temizleri dikin zamanla geçecektir. gübre konusuna dikkat edin misal gübrenin üzerinde sıvı gübrede yani veriyorsanız başlangıçta önerilen dozun yarısı ile başlayın yetersiz gelirse bitkiler belli eder arttırırsınız. ışık konusunda da düzen oturtun timer ile süreyi de 7s den fazla tutmayın aç kapa yapmayın tek seferde 7s açık kalsın ben konuyu okuyamadığım için genel bilgileri verdim siz kendinize göre uyarlayabilirsiniz. [/QUOTE]

Hocam selamlar ışığı 6 saat sabit kullanıyorum,musluk ile arıtmayı karıştırıyordum ondan vazgeçiyorum o vakit sadece arıtmaya döneceğim seachem ürününü de inceleyeceğim teşekkürler.
Kahverengi diatom konusunda desteklerinize açığım filtreye sera silicate Clear ekledim 2 gün oldu lakin henüz bir etkisini göremedim onun dışında fotosentezde gelişimde herşey yolunda ilerliyor :)
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/255042/180620250051001.jpg[/IMG][EDIT]kubilaykoparan,2025-06-18 00:52:16[/EDIT]
[QUOTE=MehmetAkif]
Silikat tutucu madyalar var dış giltreye ekliyorsunuz. Slikatex’di sanırım biri. Uç noktada oda kullanılabilir.
Su değişiminde imkan varsa eğer ki arıtmadan %75 diyorsunuz, ben komple arıtma kullanır mineralleri sonradan kendim girersim. Sırf arıtmaya üşendiğim için direk çeşme suyu kullanıyorum ben dinlendirmeden.[/QUOTE]

Selamlar çeşme suyunu test etmiştim hocam ph ve klor fazla geliyo diye arıtmayı kullanıyorum ama arıtmada mineral bakımından zayıf kalıyor dediler diye karıştırmaya başlamıştım silikat tutucuları gördüm araştırıyorum en son çare bir süre kullanmak olacak sanırım deli gibi fotosentez yapan montelerin üstü kahverengi kaplanıyor hiç hoş değil 🥲

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.