ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
FerhatDumann
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
38
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
8 Saat 6 Dakika önce
Toplam Mesaj:
72 [1.04 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
64 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ferhat Duman
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Denizli
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ferhat Duman

SON 10 MESAJI

10 Litre Akvaryumda Beta İle Birlikte Ne Yaşar
Lütfen artık 10-20 litrelik tanklarda balık rastgele zemin dekor + balık eklemeyi bırakalım ... Tabikide küçük tank kurmayın vs gibi birşey demiyorum ancak bu tarz hacimlerde bitki + karides , salyangoz belki kerevit gibi tercihler yapalım . Hem canlılara zorluk yasatmayalim hemde hobi anlayışımız gelişsin .

Emir değil RİCA 🙏
Oranda Ara Sıra Dik Duruyor
[QUOTE=Esra8181]Evet yapay dekorlar var zararlı olduğu kesin mi acaba eğer öyleyse çıkartırım ama şunu düşündüm dış filtre de plastikten oluşuyor o zaman o da salınım yapabilir suya [/QUOTE]

Öncelikle plastikten öte boyalı olma durumu .
İkinci durumda filtreler ( aquael , eheim vb )
Sert plastik malzemeden oluşur ve salınım tabiki yapmaz .

Başka bir konuda devirdaim olan su ile , suyun içerisinde sabit duran ürünün salınım şekli farklı olur .
Oranda Ara Sıra Dik Duruyor
[QUOTE=Esra8181] hayır 5 yıldır balık besliyorum sadece japonların boyutunu büyüttüm dış filtre konusunda herkes farklı konuşuyor sadece . Bazıları aktif kömür koyarken bazıları da etkisi kosa süreli diyor o bakımdan filtreye ne malzemeler eklenmesi lazım diye sordum🙂[/QUOTE]

5 yıldır hobi içerisindeyseniz , biraz araştırmayla biliyor olmalısınız bence .
Filtre içine seramik , elyaf vb malzemeler koyulur . Hangi petshop a gitseniz aynı malzemeleri verecektir .

Dış filtre içerisine 3-4 malzeme koyulur farklı , birtek aktif karbon soru işaretinden dolayı dış filtre temin etmeyi ertelememelisiniz . Aktif karbon genelde ilk kurulumlarda tercih edilir ve ömrü diğer filtre malzemelerine göre kısadır...
Olmazsa olmaz bir parça değil aslında ( filtre hiç olmamasındansa )

Akvaryum içeriğiniz tamamen yapay ürünlerle dolu ve buda oldukça zararlı olduğunu düşünüyorum .

Zemin + Taş yapsanız bundan daha sağlıklı .
Seiryu , dragonstone vs vs vs ...

Son olarak beta beslenecek bir tankta 3 oranda besliyorsunuz . [EDIT]FerhatDumann,2026-03-10 17:34:18[/EDIT]
Mobilya Akvaryumu Taşır Mı
[QUOTE=Me0]

300L tank mdf mobilya üzerinde. Yıllardır hiçbir orun yaşanmadı. Kabarma, çatlama, atma vb. yok. Demir profil giydirme elbette daha güven vericidir ama mdf mobilyayı yabana atmayın. Doğru dizaynla; mobilya ortasında göbek yapacak messafe bırakmadan yapılan bir mdf mobilya ile sıkıntı yaşanma ihtimali nerde ise hiç yok. Tabi bunu ortalama tank hacimleri için söylüyorum, aşırı yüksek hacim 500L ve üzeri gibi metal iskelet giydirme her türlü daha iyidir.

Mobilya dış kenar ayaklarından emin olamadım, onun dışında malzeme mdf ise, ayak ve direk konumlarına bakılırssa sorun yaşamazsınız.[/QUOTE]

Bende MDF den kullanıyorum ama dediğim gibi yüksek hacimlerde mobilyanın eskiligi , MDFLam mi SuntaLam mi , nem görmüş mu gibi etkenler çok etkiliyor diye düşünüyorum ...

Aslında demek istedigim MDF olmaz demekten ziyade , yüzde yuz Garanti olandan yana ilerlemek . Çünkü akvaryum konusunda mobilyadaki bir hata evin içine edebiliyor maalesef.
250 Lt Lik Akvaryum İçin Sorular
[QUOTE=Brnhobi]Hocam silikonları nasıl kontrol edebilirim? Neye bakmak lazım yani ondan peki [/QUOTE]

@Cyber_Scout arkadaşın dediği gibi yapmalısın . Ek olarak silikonlari elinle kontrol et hala elastik halde mi yoksa biraz ufalaniyor gibi mi . Ama en önemlisi bolca su doldrup bekletmek .
250 Lt Lik Akvaryum İçin Sorular
Akvaryum çok sağlıklı gözükmüyor şahsi fikrim . Bu büyüklükteki tanklarda anlık patlama riskine karşı kusaklari tamamlamanizi ve silikonlari kontrol etmenizi tavsiye ederim .

Dış filtre kullanmanız kanaatindeyim .

Isıtıcıta gelince de tercih size kalmış birazda alacağınız marka bile etkiler . 50 wattngibi düşük seviyelere düşmeyin yeterli bence 200 watt idealdir ama tekrar belirteyim markaya bağlı .

Başlangıç seviyesindeyseniz tavsiyem lepistesden ( canlı doğuran ) yana olur . Yada ciklet türüne yönelebilirsiniz (kusturma yöntemi )

Başlangıç için bu şekilde ilerlemek sizin ve canlılar için daha sağlıklı olacağıni düşünüyorum . Kararlarınızı verip araştırmalara başlamanızı tavsiye ederim .

Akvaryum hobisi acele gelmez dikkatli olalım . Seçilen canlı ve dizayna göre aşama aşama ilerlemek daha garanti olur .
Mobilya Akvaryumu Taşır Mı
[QUOTE=Enjoes][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/275399/050320261159401.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/275399/050320261159411.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/275399/050320261159431.jpg[/IMG]
Arkadaşlar Merhaba.100x50x40 boyutlarındaki akvaryumu bu mobilya taşır mı acaba.Resimden analiz yapmak zor ama yine de fikirlerinizi almak isterim [/QUOTE]

İçeriğinde demir olmayan hiçbir standa yada üretime net bir şekilde taşır taşımaz denilemez . Eğer içerisinde demir kullanılmışsa bu durum tartışılabilir , fikir alışverişi yapılabilinir .

Şahsen ben düz Mdf veya sunta kullanılarak yapılan mobilyalarda 30-40 lt dışındaki tankları tavsiye etmem . Çünkü yük altında ve neme karşı tepkisi öngörülmez .
Bunun Ne Olduğunu Bilen Var Mı?
[QUOTE=tanaka]50 cm ebatlı, pipo filtre ile çalışan bir akvaryum kullanıyorum. Günlük yaklaşık 4–5 saat ışık veriyorum. Akvaryumda çöpçü, vatoz, elma salyangozları ve lepistesler bulunuyor.[/QUOTE]

Kurulum süresi ne yeni mi kurdunuz ?
Su değişimi yeni mi yaptınız yaptıysanız cesme suyumu kullandınız
Bunun Ne Olduğunu Bilen Var Mı?
[QUOTE=tanaka]Bu tortu bitkilerin üzerinde bir süredir birikiyor ve bitkileri hareket ettirdiğinizde büyük bir kısmı suya karışıyor. Bu balıklar için sorun yaratır mı? Bundan nasıl kurtulabilirim? (lepistes akvaryumu)

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/247430/030320261526081.jpg[/IMG][/QUOTE]

Yüzde yüz dememekle birlikte , fotoğraf net değil ama benim fikrim nitrat sorunu .
Karidesler İle İlgili Sorun
[QUOTE=fishhyy]
Walstad metodunda bahçe toprağı kullanıldığı için en az 1 buçuk 2 ay beklenir. Bu süreçte devamlı olarak su değişimi yapılır. Ağır metalleri salması için zaman gerekiyor yanlış bilgi yaymayalım lütfen[:)][/QUOTE]

Yorumunuz için teşekkürler .
2. Ay olucak birkaç güne .

İlk ay haftada 2 %10-15 kadar su degisimi yaptım
Şuan haftalık %15 ( 70 içme suyu + 30 dinlendirilmis su ) damlama yöntemi ile ortalama 4-6 saatte değişimleri yapmaktayım.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.