ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
MilesDavis
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
4
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
17 Ekim 2007 19:53
Son Ziyaret:
22 Nisan 2015 18:14
Toplam Mesaj:
806 [0.13 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ali Aktaş
Doğum Tarihi:
19 Mart 1981
Yaş:
43
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


Gideceğiniz yeri bilmiyorsanız, vardığınız yerin önemi yoktur.

SON 10 MESAJI

SaltX+ColorX sorunu..
 Şimdiye kadar yapmış olduğunuz ölçümlerde belki de sera kh testi ile hatalı ölçüm alıyordunuz farkında olmadan. Mercanlarınızın daha düşük kh oranına adapte olması ve ani kh yükselmesine karşı verdikleri tepkide olabilir bu durum. Daha önce kullandığınız tuz nedir?

CoralX üreticisi Cihan bey ile irtibata geçip durumu anlatın ve kendisinden kh testi isteyin.
MilesDavis2012-06-15 04:32:43
Su almam lazım!
Siz araştırıp öğrendiğiniz halde soruyorsunuz tebrik ederim. Bilinen kaliteli markaları kullanmanız daha iyi olur. Ben osmos kullandığım için şu markada şu vardır diyemem şimdi size ancak internet aracılığı ile suların analizlerine ulaşabilirsiniz sanırım. Bu sonuçları paylaşırsanız en uygun olan için öneri alabilirsiniz.
Su almam lazım!
Burda herhangi bir bilgi paylaşımından tamamen vazgeçmiştim ancak maduriyetiniz beni rahatsız etti İnan bey. Suyu dinlendir kullan diyen arkadaşların kaçı deniz akvaryumu kurmuşlar ya da forumun ilgili başlığının nereye açıldığının farkındalar bilmiyorum ancak çeşme suyu ile kısa vadede olmasada ilerde sıkıntı yaşarsınız büyük ihtimalle. Fosfat,silikat, nitrat gibi değerleri 0 yada buna yakın değerlere sahip damacana sularını kullanmanız osmos imkanınız yoksa sizin için daha iyi olacaktır.
En ideal sump ölçüsü nedir
[QUOTE=tylnsiah]Arkadaşlar akvaryumcularda yaptığım araştırmalarda sump olmasada olur deniliyor.Daha masraflı ve gereksiz oluyor dediler.PS yi akvaryumada koyabilirsin diyorlar.Ve Forumda deniz akvaryumuna dış filtre koy diyene rastlamadım.Bana dış filtrede koyman gerek diyorlar.Ürün satma cabasımı acaba bu ? [/QUOTE]

Aynen ürün satma politikası. İmkanınız varsa mutlaka sump yapın. Şu anda deniz akvaryumlarını hobiciler akvaryumculara öğretiyor malesef. Tabi ki istisna gerçekten bu işi gönül vererek yapan konusunda bilgili akvaryumcu henüz çok az.
Yeni Nano Tavsiyeleriniz.
[QUOTE=hkntll]Şimdi sizlere bir acemi sorusu daha, tuzlu su akvaryumunda ışıklar sürekli açık mı kalıyor??
Elektrik maliyeti tatlı suya göre nasıl?
[/QUOTE]

Doğada güneş 24 saat ışık veriyor mu? Big%20smile
Tuzu nasıl eritirim
[QUOTE=mmoner]Genel kural litre başına 33 gram. Sizin için 16.5 kg. Tuz markalarına göre değişir mi onu bilmiyorum.[/QUOTE]

Reef tuzsa 33 gram oluyor ortalama evet.
Metal halide
[QUOTE=furrion]

Metal halide lerin gün içerisinde kaç saat açık kalması gerekiyor böyle 500 lt lik yüksekliği 60 cm olan bir akvaryumda._? Devam edeyim soruma kaç adetinin yanması gerekiyor aylık watt masraf hesabı yapan oldumu acaba_?

[/QUOTE]

Adet, watt ve günlük süresi besleyeceğiniz canlılara göre değişebilir. Bu yüzden net bir hesap yapılmaz şu anda. Hesabı siz kendi düzeninize göre yaparsınız.
Kum seçimi
[QUOTE=furrion]Deniz kumunun ağustos ayında alınması gerek demişsiniz , neden ağustos ayı . [/QUOTE]

Taşınması sırasında çok fazla ısı değişikliği işimizede görecek olan organizmalarında hayatta kalamaması olasılığından dolayı.
Yeni Nano Tavsiyeleriniz.
[QUOTE=hkntll]Evet haklısınız tüm değerleri yakalayıp en az 1 hafta stabil hale gelene kadar canlı eklemeyeceğim. [/QUOTE]

Bunu 1 hafta olarak sınırlandırmayın zaten. Deniz akvaryumlarında sistem döngüsü çok daha uzun sürelerde oluşur buda doğru yapılmış kurulumla doğru orantılıdır. 1 haftalık suya amonyak, nitrit olamadan ve Barışın da dediği gibi nitratta kabul edilir seviyelerde olduğunda eklenebilecek balık türleri vardır. Ancak altın kural burda herz aman ki gibi sabır Hakan bey. Ne kadar çok sabredip sistemi zorlamadan hareket ederseniz o kadar başarılı olursunuz.
Yeni Nano Tavsiyeleriniz.
Anemon ve palyaço beslenir beslenmez değil ama biraz daha zaman lazım. Sistemin su değerleri başta olmak üzere türe göre akıntı ve ışık gerekliliklerinide buna göre düzenlerseniz olur neden olmasın. Yanlız şimdi sizin balık eklemek için soru sormanız henüz çok erken.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.