ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Turker
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
28 Ekim 2007 21:15
Son Ziyaret:
27 Temmuz 2014 18:42
Toplam Mesaj:
210 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Türker Keçeci
Doğum Tarihi:
10 Aralık 1983
Yaş:
40
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


SON 10 MESAJI

İzmirde dükkan veya OnlineStore Sylvania florasan nasıl bulabilirim
[QUOTE=sercangurbuz]Selam arkadaşlar

(Baldem ve Gem elektrik hariç,canpet.com hariç,cupcup ,altin hariç)

İzmirde dükkandan veya onlinestorelardan Sylvania florasan nerden bulabilirim ? 54w*115cm

Teşekkürler
[/QUOTE]


Grolux ve aquastarı buradan temin edebilirsin
T5 39 Watt Flo Boyut Farkları
T5 florasanlarda farklı üreticilerin aynı watt sunan ürünlerinin farklı boyları var . Örneğin Hagen Life Glo T5 Akvaryum Fluoresanı 39 W 890 mm boya sahipken SYLVANIA AQUASTAR T5 FLUORESCENT FHO39 WATT 863,2 mm boya sahip. Bunlarda bir standart olması gerekmiyor mu yoksa benim atladığım bir konu mu var? Akvaryum kapağını yaptırıyorum farklı florasan boyları olunca haliyle sabit duy kullanabileceğim daha düzenli görülen bir kapak yaptırmam mümkün olmuyor. Gözden kaçırdığım bir nokta mı var acaba?
İç Filtre Hortumu Dışarıda Olmayacak mı? (içi su doluyor)
[QUOTE=MOSAD]O zaman hortumun su içinde durmasında bir sakınca yok yani? Çünkü hortumu çıkarttığımda o giriş kısmından tavana doğru su fırlıyor yine. Yada kapatılıyor mu bilmiyorum eve gidince kontrol edeceğim o giriş kısmındaki siyah şey yukarı aşağı hareket ettiriliyordu.[/QUOTE]

Özetleyim: şelale aparatı ve hortum. Birisi takılıyken diğeri takılı olmayacak. Saygılarımla.
Bulanıklık ( 2 ay )
[QUOTE=onralbyrk]Hatalı müdahaleden kasıt nedir Türker bey ben akvaryuma müdahale etmeyi sevmeyen bir insanım dikili gördüğünüz mango köküm yaklasık 1.5 yıllık ve daha önceden kullandığım diğeri ise 1 aylık mango köküm sadece onu koyarken akvaryuma elimi sokmuşumdur onun dışında pek müdahale etmem herşeyden ziyade suyun klor seviyesi 0 zaten 3 gün dinlendirmeden hiç su kullanmadım şuana kadar apartmanda arıtma sistemi mevcut kullandıgım su gayet berrak benim sorunum 2 aydır o sis perdesi kalkmadı bir türlü berraklıktan kasıtım o istediğim olay o sisin ortadan kalkması dediğim gibi biraz daha beklemem gerek galiba teşekkürler saygılar.[/QUOTE]

Filtre malzemeleri sıralamanız nasıl. Filtreyi en son ne zaman temizlediniz? Temizleme işlemini nasıl yapıyorsunuz? Yanlış anlamayın sizi sorgulamak değil amacım ama bir probleminiz var ve sebebini bulmak için soruyorum. Belki sizin görmediğiniz ufak bir detayı yakalrız sorununuzu çözeriz. Hiçbir kusur yoksa da beklemekten başka çaremiz yok.
İç Filtre Hortumu Dışarıda Olmayacak mı? (içi su doluyor)
Şelale aparatı filtrenin debisini serbestçe boşaltmakta yetersiz kaldığı için havalandırma hortumunda su fışkırtmakta. Şelale aparatının zaten suyu havalandırma özelliği olduğundan ikisini birlikte çalıştırmanızı üretici beklememektedir. Şelale aparatını çıkarttığınızda sorun düzelecektir.
Pompasız dış filtre
Elektrikler gidince su filtrenin içine hapsolur gelince çalışmaya devam eder. Bişey yapmanıza gerek yoktur. Aksi halde tüm akvaryum sahipleri akvaryum suyu bağımlısı olurdu.
Şelale filtre vs dış filtre
Şelale filtrenin biyolojik filtreleme kapasitesi eğer varsa içerisindeki sünger kadardır. Dolayısıyla çok ta biyolojik filtrasyon beklememek lazım. Resun cyclon CY-20 ürününe bir bak derim. Bazı şikayetler var ancak ben küçük bitkili tankımda çok verim almıştım. Sünger , elyaf, substrat, seramik koyabilirsin. Debisi yeterlidir. Fiyatı biraz pahalanmış ama idare eder.
Bulanıklık ( 2 ay )
Bence aktif karbon akvaryumda devamlı kullanılmaması gereken bir malzeme. Normalde sadece ilaçlama sonrası kullanılır ve işlem bittikten sonra çıkartılıp atılır. Sizin bulanıklık sorununuz sistemin oturmamasından kaynaklanıyor. Kurulumun üstünden 2 ay geçmiş olabilir ancak yapılan hatalı müdahalelerle bu süreyi sürekli başa sarmışsınız gibi görünüyor. Mango kökünün dah önce sorun yaratmadığını söylüyorsunuz ancak mango kökünün sarımsı salınımı bile ilk kurulmuş akvaryumlarda görülür daha sonra ortadan kalkar. Bana sorsanız sarımsı su benim için daha doğal görünüme sahip ancak bu kişiden kişiye değişir tabi zevk meselesidir. Çok berrak su takıntınız olmasın. Sorunun oturmamış sistemden kaynaklanıp kaynaklanmadığını anlamanın en basit yolu amonyak ve nitrit testi yapmaktır. Eğer amonyak ya da nitrit seviyeniz 0 üzerinde bir değerse problemin fazla hatalı müdahaleden, ilaçlamadan ya da klorlu su ile filtre temizliğinden kaynaklandığını söyleriz. Aksi bir durum olamaz.
Hagen ve Lav Kırığı
[QUOTE=candc]Bitki torfunun üzerine tel çekerek 10 kg lav kırığı döktüm teli üzerini kapattı 
akvaryum 120* 50 dir.
elinizde varmı bilmiyorum ama iri taneli bir ürün 
bitki topfu + 10 kg lav kırığı + 25 kg hagen kumu ile 6 cm yükseklik yaptım ben 

[/QUOTE]

Siz benim düşündüğüm gibi Lav kırığını alta Hageni üste sermişsiniz ancak zamanla Hagen ile lav kırığı karıştığında kötü bir görüntü oluşturuyor mu?
Hagen ve Lav Kırığı
100*50*50 ölçülerinde akvaryum için alt katman lav kırığı üstüne ise Hagen Siyah kum uygulamayı düşünüyorum.  Sadece Hagen kum kullansaydım 25 kglık 2 paket ile bu işi bitiriyordum ki bu da yaklaşık 8 cmlik bir yükseklik ve ürünün 1,4 lük özkütlesinden hesapla 35 litrelik bir hacim demekti.İşin içerisine Lav kırığı girince karışım oranını nasıl yapacağım konusunda fikir danışmak istedim. Karışımı birebir mi yapmalıyım? 10kg'lık lav kırığı ölçüleri verilmiş akvaryumumda kaç cm'lik bir yükseklik yaratır? Bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan bilgi rica ediyorum.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 20 Online Kullanıcı, 11 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.