ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
baris.aydin
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
02 Kasım 2007 09:34
Son Ziyaret:
22 Mayıs 2022 12:59
Toplam Mesaj:
1563 [0.23 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Barış AYDIN
Doğum Tarihi:
28 Nisan 1980
Yaş:
45
İl:
Istanbul
Meslek:
Bilişim
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Barış AYDIN
SON 10 MESAJI
İşte Amerikan Rüyası
Herkese merhaba,
Herkese merhaba,
Ne kadar zaman oldu hatırlamıyorum siteye girmeyeli. Kendimi bu konuda suçlu hissetmiyorum desem yalan olur. Şehir değişikliği, iş değişikliği derken dünya telaşı içinde akvaryumdan ister istemez koptum.
Ama demek ki tam kopmamış olacağım ki yeniden tank kurup tekrar hobiye kaldığım yerden başlamak istiyorum. 40x40x40 ölçülerinde bir tank yaptırdım. Evde ki müsait alan ancak bu kadardı. (Aslında eşim o kadara izin verdi desem daha iyi olacak sanırım:)
Dibinde Hagen siyah kum, içinde java moss sarılı mangrove kökü, 1-2 anubias var. Filtrasyon 1 adet eheim iç filtre ve 1 adet atman şelale ile sağlanıyor. 3 neon, 5 kiraz barbus ve 20-25 tane kırmızı karides var.
Tankıma Kakadu veya önerebileceğiniz -bulunabilir olan- cüce amerikanlardan eklemek istiyorum. Hangi tür olursa olsun sadece 1 çift veya sadece erkek olarak ekleyeceğim. Önceliğim Kakadu. Forumun canlı arıyorum bölümüne de ilan açtım. Ramirezi'yi özellikle Maltepe'de ki akvaryumcularda bolca bulabiliyorum. Bu yüzden Ramirezi'yi elde var bir olarak sayıyorum. Yani ona ulaşmam oldukça kolay. Daha farklı türler olursa sevinirim.
Önerilerinize ve yardımlarınıza şimdiden teşekkür ederim.
Görüşmek üzere..
Topraksız Bitki Bilgisi
Onur Bey merhaba,
Onur Bey merhaba,
Akvaryumun üstünü camla kapattım. Sadece 10 cmlik bir alan açık, yemleme ve gerekirse müdahale için.
Bu hafta sonu küçük bir dal Anubias alarak denemeye başlayacağım. Hatta nemin fazla olması için, küçük iç filtreyi suyu dalgalandıracak şekilde yerleştirdim. Buharlaşma ve dolayısıyla nem fazla olsun diye.
Fakat bahsettiğim 10 cm'lik açıklık sanki bana dezavantaj olacak gibi? Olmazsa o boşluk için ayrı bir cam kestirip, sadece yemleme ve müdahalede o camı kaldırırım.
Bir yerde Java Moss'ların eğer sıcaklık ve nem sağlanabilirse su dışındada yaşayabildiğini okumuştum. Sipariş ettiğim Java Mosslar gelince bir kısmını deneyeceğim. Su üstünde Java Moss ve Anubias olsa yeter zaten.
Konu takibi için, gelişmeleri buradan yazıyor olacağım.
Halis Bey,
İstediğim aslında Akvaryum'du. Ama suyu yarıya kadar doldurunca, kökün su dışında kalan kısmı gözüme çok güzel göründü. Hemen senaryoyu kurdum. Küçük bir sis makinesi, su üstünde bitkiler, su altında Neon veya Kiraz Barb, ayrıca Java Moss, filtrasyon için midye. Bunlar aklıma gelince yarıya kadar su dolu olmasını istedim. Bakalım hayırlısı :)
Teşekkürler.
Topraksız Bitki Bilgisi
Arkadaşlar merhaba,
Arkadaşlar merhaba,
25 cm su derinliğine sahip, 40 cm'lik bir tankım var. Yani akvaryumun yarıdan fazlası su dolu. Tank içinde kullandığım Mangrove kökünün bir kısmı su üstünde kalıyor. Su üstünde kalan bu kısma Anubias gibi bir bitki koyup, köklerin su içinde, yaprakların sa su dışında kalmasını istiyorum. Böylelikle su dışında kalan mangrove'u değerlendirmek istiyorum.
Anubias, Java moss veyahut önerebileceğiniz bitkiler var mı, bu şekilde bakabileceğim? ilerde kara yosunu kaplı taşlarla o ölü alanı değerlendirmekte istiyorum.
Teşekkürler.
Kırmızı Crowntailim(vardı) ve Yeni Siyah Crowntail
Bende fellik fellik siyah arıyorum. Nette görünce fotoğraflarını tutuldum balığa resmen.
Bende fellik fellik siyah arıyorum. Nette görünce fotoğraflarını tutuldum balığa resmen.
Ama bulmak zor. Şimdilik bir tane 7 litrelik akvaryumcukta bir tane mavi kırmızı ct besliyorum.
Çok durgun geliyor bana. Yanınan 2 panda çöpçü atsam arkadaş olsalar diyorum :)
Kırmızı Crowntailim(vardı) ve Yeni Siyah Crowntail
Yücel selam :)
Yücel selam :)
Bende bu aralar siyah crowntail'e takmış durumdayım. Google 'da black betta crowntail diye arattırdığımda sanırım joybetta.com'da siyah bir betta fotoğrafı vardı.
Siyah beden ve kuyrukta hafif beyaz şerit. İçimdeki balık ve Beşiktaş aşkı birleşince dayanılmaz bir istek çıktı ortaya.
Amerikanlardan eli ayağı çekince (zorunluluk) betta benim için en uygun balık olacak. Çünkü bayramda vs'de memlekete gidince aklım evde kalacaktı. Ama bettayı uygun bir taşıma kabıyla yanımda gezdirebilirim diye düşünüyorum.
Eğer bahsettiğim tarz bir bettaya denk gelip haber verebilirseniz sevinirim.
Teşekkürler..
İthal ve ucuz beyaz hm betta nereden bulunur?
Merhabalar;
Merhabalar;
İlkay Bey sizin avatarınızda ki Betta Crowntail olarak isimlendirilen bettalardan değil mi?
Rengi çok güzelmiş. Sizin mi acaba?
İşte Amerikan Rüyası
Herkese merhabalar;
Herkese merhabalar;
Ne kadar zaman oldu buraya uğramayalı bilmiyorum. Şehir değişikliği, akvaryumu satmam falan derken nereden baksanız 1 seneyi geçti. İstanbul'a geldiğimden beri sadece Kakadu'yla ilgili bir gelişmem oldu. O da fazla sürmedi. Malum hem yeni taşınmışız hemde memlekete gitmek gerekiyordu tatilde. Geçici olarak arkadaşa bırakınca Kakadu'yu, döndüğümde kemiklerini bile bulamadım :(
İlk açıldığı anı biliyorum bu başlığın. İşten eve gider gitmez bi tarafta akvaryum bir tarafta bu başlık, onlarca site, araştır kopyala yapıştır :)
Ama helal olsun o kadar çok Amerikan seven varki başlık yok olup gitmedi. Kendi adıma bu başlığı yaşatıp bu günlere getirenlere çok teşekkür ederim.
Akvaryum kurmayı çok istiyorum. Ama şehir dışı seyahatelerim, memlekete gidip gelmem vs derken bir türlü yapacak hevesi bulamıyorum kendimde.
Çalıştığım yerde akvaryumumuz var. Vazgeçemediğim türlerden biri olan Green Terror'umuz var. Nurtopu gibi :)
Yani anlayacağınız hobiden vazgeçemedim ama eski hevesten eser kalmadı. Yine bi akvaryumcu görsem dalıyorum içeri, ne var ne yok bakıyorum.
Önceleri İstanbul'da ki arkadaşlara " ne kadar şanslısınız, ben sizin yerinizde olsam şunu alırım bunu yaparım" derdim. Şimdi anladım ki İstanbul'da olmak değil mesele. Mesele o güzel hobiyi canlı hatta capcanlı tutabilmekteymiş.
Hepinizi sevgiyle selamlıyorum..
İşte Amerikan Rüyası
Merhaba;
Makinemin tamirden gelmesinden hemen sonra tankın fotolarını çektim.
Şu anlık herhangi bir sorun yok. Yem konusunda Kakadu seçici davranmaya başladı. Önceleri yeml zorda olsa yerdi.Sanırım Tubifex'e başvuracağım.
Sevgiyle kalın.
İşte Amerikan Rüyası
Önder , Berk selam;
Önder , Berk selam;
Az önce kerevitleri hediye edecek olan, Atilla TARHAN Bey'den Ö.M aldım. O da ışıklar kapanırsa sorun olur dedi. Çok sevdiğim bu canlıdan vazgeçeceğim sanırım.
Önder, ayrıca dediklerinde haklısın. Biyotopu bozmaya gerek yok. Teşekkürler tavsiye ve öneri için.
Berk, balıkların yem seçme gibi huylarına aşinayım.Alışma süreci biraz sabır isteyen sancılı bir süreç.
ilk başta yem yememesi, sonra yemesi, meşe yaprakları üstündeki yemleri yemesi ve herhangi bir sağlık probleminin olmaması bana bu alışma sürecinin lehime işlediğini gösteriyor.Ayrıca hareketli olması balığın keyfinin yerinde olduğunu gösteriyor.Tane büyüklüğü konusunda kafamda bir soru işareti yok. Çünkü Kakadu'nun ağız yapısı büyük. Ama sertlik konusunda haklı olabilirsin.
Veya şu da geliyor aklıma. Belki yem yerken mücadele etmesi gerekiyor. O yüzden onun yemine çöpçü musallat olunca önce onu kovalıyor sonra yemi yiyor. Gözlemlemeye devam edelim bakalım, neler olacak.
Görüşmek üzere, sağlıcakla kalın.
İşte Amerikan Rüyası
Herkese selam;
Fotoğraf makinemin arızalanmasından dolayı akvaryumumla ilgili belirli bir süre fotoğraf paylaşımı yapamayacağım. Kısaca tankımdan bahsedeyim. 1 Erkek kakadu, 5 Adet Neon, 1 adet Bronz çöpçüm var. Balıkların keyfi oldukça yerinde. Ama 2 neon devamlı sürtüşme içinde. Ne zaman görsem birbirini kovalıyor. Kovalama tek yönlü değil.. Önce biri diğerini sonra diğeri ötekini kovalıyor.Tabanda geçen cumartesi topladığım meşe yaprakları var. Yaklaşık 10 adet. Su üstünde mercimekler,pistialar var.Ayrıca tabanda 5-6 kök saz var. Fakat bu sazlar fazla büyüyen cinsten değil. Suyum oldukça sarı ve bulanık. Bu daha doğal bir görüntü verdiği için hoşuma gidiyor.Tank içindeki mpanga köklerine java mosslar sarılı.Onlarda sarardı gitti. Ama görüntü daha da hoşuma gidiyor böyle.
Filtrasyon olarak aktif karbon, elyaf ve siyah sünger takviyeli Atman H-300 şelale filtre kullanıyorum. Haftada yarım çay bardağı çay eklemesi yapıyorum.
Kakadu'nun yeme karşı olan tepkileri çok garip. Tetranın granür yemini ağzına alıyor, tükürüyor. Bunu birkaç kez yapıp yemi yere düşürüyor. Yemi almaya gelen çöpçüyle dalaşıyor ve sonra yemi alıp yiyor. Yani illaki birinin gelip onun yemine musallat olması gerekiyor. Seranın Flora yemlerinden kırmızı olanı afiyetle yiyor. Tükürme vs yok. Artemia'yı zaten söylememe gerek yok. Elimde çok fazla yem ve az sayıda balık olduğu için yemlerin bir kısmını arkadaşımla paylaşıp Sergen ve Engin'in önerisiyle birazda tubifex alacağım.
Şu an sizden bir tavsiye almam gerekiyor. Tanka Kırmızı Kerevit eklemek istiyorum. Dipteki meşe yaprakları arasında gezen Kırmızı Kerevit'in görüntüsü oldukça güzel olacak diye düşünüyorum. Mavi Kerevit, Kırmızıya göre daha vahşi olduğundan balıklara zarar verebiliyormuş. Kırmızının daha uysal olduğunu okudum. Bu konuda fikirleriniz nelerdir? Bulgur almaya giderken evdeki pirinçten olur muyum sizce?
Olduçka araştırdım. Lepistes,plati gibi türlerle kırmızı kerevit besleyenler var.Sorun yok diyorlar. Yanlız kerevit aç kalırsa ve büyürse yavru balıklara dalaşabilir diyorlar.
Herkese selam;
Fotoğraf makinemin arızalanmasından dolayı akvaryumumla ilgili belirli bir süre fotoğraf paylaşımı yapamayacağım. Kısaca tankımdan bahsedeyim. 1 Erkek kakadu, 5 Adet Neon, 1 adet Bronz çöpçüm var. Balıkların keyfi oldukça yerinde. Ama 2 neon devamlı sürtüşme içinde. Ne zaman görsem birbirini kovalıyor. Kovalama tek yönlü değil.. Önce biri diğerini sonra diğeri ötekini kovalıyor.Tabanda geçen cumartesi topladığım meşe yaprakları var. Yaklaşık 10 adet. Su üstünde mercimekler,pistialar var.Ayrıca tabanda 5-6 kök saz var. Fakat bu sazlar fazla büyüyen cinsten değil. Suyum oldukça sarı ve bulanık. Bu daha doğal bir görüntü verdiği için hoşuma gidiyor.Tank içindeki mpanga köklerine java mosslar sarılı.Onlarda sarardı gitti. Ama görüntü daha da hoşuma gidiyor böyle.
Filtrasyon olarak aktif karbon, elyaf ve siyah sünger takviyeli Atman H-300 şelale filtre kullanıyorum. Haftada yarım çay bardağı çay eklemesi yapıyorum.
Kakadu'nun yeme karşı olan tepkileri çok garip. Tetranın granür yemini ağzına alıyor, tükürüyor. Bunu birkaç kez yapıp yemi yere düşürüyor. Yemi almaya gelen çöpçüyle dalaşıyor ve sonra yemi alıp yiyor. Yani illaki birinin gelip onun yemine musallat olması gerekiyor. Seranın Flora yemlerinden kırmızı olanı afiyetle yiyor. Tükürme vs yok. Artemia'yı zaten söylememe gerek yok. Elimde çok fazla yem ve az sayıda balık olduğu için yemlerin bir kısmını arkadaşımla paylaşıp Sergen ve Engin'in önerisiyle birazda tubifex alacağım.
Şu an sizden bir tavsiye almam gerekiyor. Tanka Kırmızı Kerevit eklemek istiyorum. Dipteki meşe yaprakları arasında gezen Kırmızı Kerevit'in görüntüsü oldukça güzel olacak diye düşünüyorum. Mavi Kerevit, Kırmızıya göre daha vahşi olduğundan balıklara zarar verebiliyormuş. Kırmızının daha uysal olduğunu okudum. Bu konuda fikirleriniz nelerdir? Bulgur almaya giderken evdeki pirinçten olur muyum sizce?
Olduçka araştırdım. Lepistes,plati gibi türlerle kırmızı kerevit besleyenler var.Sorun yok diyorlar. Yanlız kerevit aç kalırsa ve büyürse yavru balıklara dalaşabilir diyorlar.
SON MESAJLAR
- 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin twinsoul, 00:13
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Suda Sararma FerhatDumann, 23:57
Bitki Akvaryumları Genel - 200lt Akvaryum Bitkili Kurulum Kaangzkr, 23:47
Akvaryum Tanıtımı - Canlı Doğuran Akvaryumu Filtre Seçimi MG, 23:38
Canlı Doğuranlar - Japon Balığında Benekler Akvaryumcu_Doru, 22:56
Sazansıgiller - Saz Bitkisi Uzaması Ve İstilacı Java Moss acemigenchobici, 22:33
Bitki Türleri ve Bakımı - Sera Vitamin Mix Kullanma Kılavuzu Cyber_Scout, 22:17
Malzemeler ve Yemler Forumu - Akvaryumdaki Yeni Salyangoz MG, 22:11
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Akvaryum Çatlağı MG, 22:09
Yeni Üye Forumu - Amano Karides melih547, 21:50
Yeni Üye Forumu - Mücevher Ciklet Yumurtaları Cyber_Scout, 21:26
Victoria ve Batı Afrika Cichlidleri - Sarı Prenses İle Uyumlu Türler Balıkmen, 21:19
Malawi ve Diğer Afrika Cichlidleri - Kabukçul Akvaryumum Neolamprologus Multifasciatus Ehtiyar, 20:34
Akvaryum Tanıtımı - Lepistesleri Min Toplu Ölümleri Ehtiyar, 20:06
Hastalıklar ve İlaçlar - İç Filtre Motor Sesi Ehtiyar, 19:58
Yeni Üye Forumu - 🇹🇷 18 Mart Çanakkale Zaferimiz Kutlu Olsun! ahmetfiratozkaya, 19:22
Forum ve Site Hakkında - Xlpro 230 Mini Dış Filtre 210l/s gorkem41, 18:43
Filtreleme Seçenekleri - Sparkling Gurami Kavga Kaya Özyurt, 17:34
Labirentliler - Neo Co2 Esdargon, 17:22
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Karides Ve Su Mercimeği chucuk, 15:51
Yeni Üye Forumu - Ne Bu Böcekvar Napcam (akvaryumum Kusuruna Bakmayı Ruzgi, 14:57
Yeni Üye Forumu - Neolamprologus Albino Brichardi flanormimar, 14:37
Tanganyika Cichlidleri Tanıtımı - Denizli İli, Dalaman Çayı Havzası Ve Çay Balıkları Orhan76, 14:34
Sazansıgiller - Bulanıklık Sorunu bursa98, 13:57
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Transgenetik Tetra Göz Altında Şişme Cyber_Scout, 13:34
Yeni Üye Forumu - Jungle Tarzı Akvaryum Kurulumu - 60x40x30 BilalA, 13:25
Akvaryum Tanıtımı - Dış Filitre Pervane Mili ahmetfiratozkaya, 13:20
Filtre ve Sump Yapımı - 60x35x35 High Bitkili Kurulum Başlangıcım BilalA, 13:17
Akvaryum Tanıtımı - Leleupi Ve Saz Arkadaşları. flanormimar, 11:42
Akvaryum Tanıtımı - Japon Balığı Kuyruğu Aşağıda MG, 11:28
Hastalıklar ve İlaçlar - Beta İle Beraber Yaşayacak En Kolay Bitki Önerisi ProAcemi, 10:00
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bitkili Akvaryum Kurulumu Tahirbgc, 08:52
Yeni Üye Forumu - 50 Litre Akvaryum gigii70, 01:01
Yeni Üye Forumu - Sıfırdan Zirveye : MG, 00:52
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Pamukçuk Sorunu JuqLax, 00:32
Yeni Üye Forumu - Bitkilerin Üstündeki Tüylenme Cyber_Scout, 00:29
Bitki Türleri ve Bakımı - Yeni Bitkili Hazırlık Süreci Sorularım MG, 00:15
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Tropheus Yavruluk eczGrylls, 23:36
Tropheus - Yem Seçme Akvaryum Güney Amerika Akvaryumcu_Doru, 22:18
Malzemeler ve Yemler Forumu - 60x40x40 Walstad Akvaryum Ve Kurulum Süreci syerli, 19:42
Akvaryum Tanıtımı - 6-8 Tank Projesi İçin Aydınlatma Cyber_Scout, 19:24
Aydınlatma - 40/60 Litre Akvaryum İçin Balık Önerisi MG, 18:55
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yeni Kurulan Askı Filtrede Tıkırtı Sesi mustafakrml, 17:50
Filtreleme Seçenekleri - Betada Bir Günde Kırmızılıklar Çıkması Cyber_Scout, 16:51
Hastalıklar ve İlaçlar - Eş Kakadu Mu Yoksa Canlı Doğuran Ve Karides Mi? Cyber_Scout, 16:35
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Diy Wifi Yem Makinesi, 3d Print darkaura, 16:25
Kendin Yap Sistemler (DIY) - Kribensis Hobimus, 16:13
Yeni Üye Forumu - Blue Acara Ciklet Hamile Mi Cyber_Scout, 15:35
Akvaryum Tanıtımı - 40/60 Litre Akvaryuma Mangrove Kökü Orhan76, 13:37
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Stingray Vatoz scorpion26, 11:48
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Bitki Çeşitleri emreemin 00:57
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 00:57
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 00:57
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 00:57
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 00:57
- Apistogramma - İvancara Bimaculata Şahinöztürk 00:16
- Akvaryum Arıtma Sistemleri zafer3885 00:05
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 00:05
- Apistogramma İnka Candidi Hongsloi AtlasPoyraz 23:51
- Akvaryum Ve Dolap AtlasPoyraz 23:51
- Armatür Aydınlatma Bilgiler Resimlerde Kaya ankara 23:37
- Armatür Akvaryum Balık Kum Dekor Vs Kaya ankara 23:37
- Akvaryum Ve Malzeme Canlı Mevcut Kaya ankara 23:37
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 23:32
- Karides ,vatoz, Bitki Çeşitleri, Gübre reano 23:32
- Hb White Lepistes Damızlık omererbas 23:21
- Electric Blue Acara / Platinum Marble Melek omererbas 23:21
- Galaxy Fishbone - Scr - Bluebolt - Taiwan nomercy 22:47
- Black Galaxy Fishbone Shrimp ILGIN 22:30
- Fluval Ve Jbl Sıfır Kapalı Kutu Son 1 Er Adet propecia 22:14
- 1 Metre Set Akvaryum Veya Tek Tek propecia 22:14
- Anubias. Yeni İthalat. Whatsapptan Yazabilirsiniz propecia 22:14
- Tayvan Bee M510 22:02
- Velifera (sadece Yavru) MertSoyumert 21:58
- Özel Moss Türleri. smithiseek 21:44
- Black Molly Balıkları. smithiseek 21:44
- Creaqua Brown Kum Arıyorum. smithiseek 21:44
- Tüm Akvaryum Malzemelerimi Satıyorum SJess 21:30
- Sarı Ateş Karides Satılık Erkay0 20:06
- 25x25x25 Akvaryum Setleri Erkay0 20:06
- Bolbitis Heudelotii, Trident Fern metsi 18:33
- Akvaryum 30*30 metsi 18:33
- Co2 Gerektirmeyen Low Tech Akvaryum Bitkisi FurkanTezcan 18:30
- Gerçek Hobiciden Dost İşi Akvaryumlar BRHNSNMZ 18:17
- Apisto Türleri Ve Tül Ramirezi yamansengonca 18:00
- Sobo Da08 Yemleme Makinesi, Pipo Filtre, Kepçe yamansengonca 18:00
- Karides Satılık djally 17:56
- Aquaboxtr Akıllı Çoklu Priz (pano) sdurmaz1965 17:25
- L15 Pleco, 1 Erkek 2 Dişi Ve L333 1erkek 1dişi voltran 16:01
- Türkiye Lepistes Evi -lepistesin Adresi!!! serkancilek 15:56
- Odessa Barb rasporasrc 15:44
- Sarı Ateş Neon Karides rasporasrc 15:44
- Karides Yem Ve Mineral -ggarten-ebi Dama-dennerle lotnaquascaping 15:40
- Karides Mineralleri Ve Yemleri lotnaquascaping 15:40
- Genchem-no Planaria-planarya Ve Hydra'dan Kurtulun lotnaquascaping 15:40
- Smart 50 Isıtıcı 250 Tl Özgür7 15:16
- Seachem, Akvaryumlar, Malzemeler Uygun Fiyat!!!! Özgür7 15:16
- Fluval 206 Dış Filtre Yedek Parçaları erimgorgulu 15:14
- 2 Dişi 1 Erkek Tam Damızlık L144 Tül Takım erimgorgulu 15:14
- Eheim, Tetra, Atman Hava Motorları Esakvarist 14:30
KULLANICILAR
- 103 Online Kullanıcı, 59 Üye
Online Kullanıcılar
HaydarGul,
zebra93042,
bkflmn,
Rumiwegh,
UglyPaw,
Aqua Discovery,
Veronicax,
Samet.guven,
emreabay6,
metehan0106,
Mac,
osmandbnl,
mutama,
Furkan2020,
emirkagan,
MiSoSiKiaN,
K3r3m,
isakaynak,
faysall,
yigidoumit,
Denizhankuscu,
ysuf15,
Akvaryumcu_Doru,
hasancn,
sina cen,
rolll,
Kaangzkr,
ÖĞRÜNÇ,
TSevil,
ArdaCelik,
Atankofnature,
GokKurt,
Gokayb,
Tortuga7,
İnsect,
cerwantes,
CevdetSERBEST,
djally,
MG,
Cyber_Scout,
AtlasPoyraz,
yasiiinyldrm,
onuribrahim,
Yicoz2012,
ali,
mertt1925,
Ehtiyar,
ikor,
Kaya ankara,
yeekim,
FurkanYnk,
platinium,
1403balik,
Dako,
reano,
plague666,
KasimAkcay,
eflatunaxoy,
Suprabranchial,
Goldfish2000,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.






