ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
sametefe
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Kasım 2007 11:13
Son Ziyaret:
14 Mayıs 2009 03:10
Toplam Mesaj:
124 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
samet şen
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Sakarya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SAMET ŞEN

SON 10 MESAJI

Erkek Kılıçkuyruk-Dişi lepistes
Erkek kılıç kuyruğum ile dişi lepistesimin birbirine kur yaptıkları ve çiftleştiklerini gözlemledim.Erkek kılıcım 1 haftadır dişisiz ve kendine bir eş bulmuş gibi görünüyor.Sakıncası olmaz umarım.
Kaçımız Tedavi Edebiliyoruz?
Beyazbenek hastalığında %100 iyileştirebiliyorum.Fakat diğer hastalıklar için özellikle mantar ve dış parazit için bunu diyemem.
lepistes

Selam  9 e 3 d  diyorsunuz naptınız dişileriniz tehdit altında yorgun düşerler çiftleşmek isteyen erkekler dişilerinizi çok yoracaklardır.En azıdnan 2d 1e olmalı ki önerilen 3d 1e dir.

balığım kuyruğunu oynatamıyor!
Yaşlanmış kardeşim.Yapılacak birşey yoktu zaten.Sağlıklı balıklar.
Balıklarım öylece duruyor neden sizce? (resimli)
Üsttekinin karnı epey şiş belli ki doğum yakın.Ancak alttaki için aynı şeyi diyemeyeceğim.Lepistesin 15-20 güne kalmaz yavrular hemen değil.
Erkek Lepistesler Birarada
Hep erkek olunca kavgalar artar.
Erkek lepistesimin kuyruğu (resimli)
[QUOTE]Anchor worms (Lernea Elegans)

Hastalığın adı: Anchor worms-Lernea Elegans Hastalığın türevi: Dış parazit

Hastalık: Sık görülen bir hastalıktır. Diğer dış parazit kaynaklı hastalıkların aksine, balığa bulaşması için stres bir etken değildir. Diğer makalelerimde belirttiğim mantar ve beyaz benek hastalıklarının bulaşmasında stres sebebi ile bozulan mukoza salgısı büyük rol oynamakta idi.

Belirtiler: Gözle rahatlıkla görülebilen bir dış parazit vardır. Bir anchor worm balığın vücuduna yerleşir ve asalak olarak orada hayatsal gereksinimlerini balıktan sağlar. Diğer dış parazit hastalıklarından farklı olarak bu parazitin özelliği bir kez tutunduğu noktadan ayrılmaması, yer değiştirmemesidir. Bu yüzden ısı değişimi ile üreme şartlarının sağlanması hastalığın giderilmesinde rol oynamaz.

Tedavi: Parazit balığın vücudundan bir cımbız yardımı ile çekilir. Çekerken dikkatli olunmalıdır, parazitin vücudunda parçalanma olursa bir kısmı balığın vücudunda kalır ve enfeksiyona yahur ölüme sebep olabilir.
Parazit balıktan alındıktan sonra yara iyot ile güzelce temizlenmelidir. Bu aşamada balığı elinize almalısınız. İyon kullanımının amacı yaralı bölgede enfeksiyon oluşmasını engellemektir. Sonrasında yaralı bölgeye "neosporin krem" uygulanmalıdır. Tüm dış parazit hastalıklarında olduğu gibi tuz banyosu faydalıdır.


Tedavi sonrası: Her nekadar gözle gördüğümüz paraziti balıktan ayırmak kolay olsada, parazit larvalarının tankta barınıyor olması kuvvetle muhtemeldir. Heleki birde hastalığın seyrinin ileri aşamalarında tedavi etmişsek hastalığın tekrarlama riski çok yüksektir. Tanktada temizlik ve ilaçlama uygulanmalıdır. Eğer tanktaki parazitlerin/larvaların giderilemediği düşünülüyor ise, malzemeler kaynatılmalı/değiştirilmeli, tank boşaltıp yıkanmalı, kum değiştirilmelidir.

İkincil hastalık: Hastalığın tedavi süreci sonrasında balıkta açık yaralar olacaktır. Bu yaralarda enfeksiyon oluşmasını önlemek için balık karantinaya alınmalı. Balıklara vitamin takviyesi uygulanması, gerekli durumlarda ilaçlama yapılması, mukoza salgısını düzenleyecek antibiyotik kullanımına gidilmesi şiddetle tavsiyemdir. [/QUOTE]
 
Ben böyle bir şeye ulaştım.Fakat ne kadar doğru ne kadar yanlış.Daha doğrusu lepistesi elime alıp paraziti nasıl çekeceğim anlayamadım.
Erkek lepistesimin kuyruğu (resimli)
Peki dış parazit neden oluyor ? Yani suyun pisliğinden v.s. kaynaklanan birşey mi.
Erkek lepistesimin kuyruğu (resimli)
Arkadaşlar erkek lepistesimin kuyruğu kuyruk erimesi değil.Ama büzüşük bir şekilde duruyor acaba bunun sebebi nedir.Hastlık nedir çaresi varmıdır.Şimdiden teşekkürler.
 
 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 14 Online Kullanıcı, 8 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.