ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
KaanE
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2677
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
2 Saat 48 Dakika önce
Toplam Mesaj:
2116 [0.35 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
545 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Kaan Ergen
Doğum Tarihi:
13 Şubat 1983
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Zebraların Cinsiyetlerini Söyleyebilir Misiniz?
[QUOTE=Orhan76]

[/QUOTE]

Geçmişte de bakmıştım çok iyi biliyorum huylarını. O yüzden tek cinsiyet bırakmaya çalıştım ama olmadı.
Zebraların Cinsiyetlerini Söyleyebilir Misiniz?
Maalesef kimse cinsiyetlerini bilemedi. Korktuğum da başıma geldi. En son bir erkek çıkmıştı vermiştim, bir tane daha erkek çıktı eş tuttu ve maalesef yavruladı. Vatozlar yumurtaları yer diye düşündüm ama korumuşlar.

Şuan akvaryum allak bullak oldu. Yavrular var, onları korumak için diğer balıkları parçalıyorlar resmen. Makrakantayı ciddi şekilde dövdüler. Diğerlerine de saldırıyorlar.

Zebraların belirgin cinsiyet ayrımı sanıyorum ki yok. Ancak kafa yapacak erkek. Bu şekilde emin olamadığım için tüm zebraları vericem. Diğer tür balıkların hepsini tek cinsiyet yapmıştım ama işte zebraların anlaşılmıyor. Tüm akvaryumlarımda ürememeleri için bütün balıkları tek cinsiyet tutmamın nedeni buydu. Ben hafta sonu zebraları götürene kadar akvaryumda ne yavru balık kalacak ne de diğer çöpçü, sajika, makrakanta.

Senegal Bişirlerim İle Yaşayacak Tür Önerisi
Özellikle mi geliyorsunuz anlamıyorum.
Camcıya Akvaryum Yaptırmak
Çöplerde çok sık cam görüyorum bu aralar. Geçen devasa camlar görmüştüm. Çöpleri karıştırmak gerek [:D] Ordan alıp camcıya kestirme parası verip evde yapılır. [:D]

Balıklarım Akvaryumdan Atlıyor?
İlla neden olmasına gerek yok. Gece "uyku" modundayken başka bir balık değer sıçrar kenardan düşer, başka balıkla oynarken ya da kaçarken zıplar düşer, erkek yumurtlasın diye dayatıyordur dişi zıplar düşer, astronot gibi bir balıktır, sizi görür heyecandan zıplar üstünüze, düşer [:D]

2009 gibi dişi zebramı atmıştı erkek, birkaç ay öncede lepistes atladı. Yani nadir olmakla beraber her şey doğru, düzenli olsa da oluyor bu tip olaylar.

O atlayan lepistesi daha öncede şelale filtrenin filtre kısmında bulmuştum. Akvaryumun cam seviyesinden de yukarıda bir yükselik olduğu halde atlamıştı. Yani atlama huyu varsa, bir kere atladıysa yine atlayacaktır.

Bir de doğası gereği atlayan beta gibi balıklar da var.

Karideslerde yarı sulu, sığ moslu yerler varsa oralara tırmanıyor, oradan aşağı akvaryum dışına da çıkabilir.
Akvaryumda Koku Var
Toprak kokusu ve yoğun bitkiliyse çürüyen bitkilerin hafif kokusu normal. Onun dışında koku olmaması lazım sağlıklı bir akvaryumda.
Oturmuş Akvaryumda Filtre Değişimi?
Süngerini, bio malzeme vs. aktif karbon vb. hariç kullanın zaten.
Akvaryumdaki Tepe Filtresi Suyu Tam Temizlemiyor
Japonları verin, 10Ltlik sürahiyi şeker, tuz çay vb. saklamada kullanın.

Şu yazıyı okuyup; https://www.akvaryum.com/yeni_tank_sendromu_ve_azot_dongusu_makaler_21_5823.asp

Ondan sonra akvaryum kurun.
Oscar Balığı
Şu 1-2 tonluk akvaryumun ölçülerini yazabilir misiniz?
Akvaryuma Öneri İstiyorum.
"40lt için 28 adet balık"

Akvaryum 500T otobüsü gibi. Üstüne sıcaklıkta eklenince artık amonyakla haşlanmış balık olarak servis edersiniz balıkları.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.