ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
KaanE
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3394
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
2 Saat 38 Dakika önce
Toplam Mesaj:
2486 [0.41 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
479 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Kaan Ergen
Doğum Tarihi:
13 Şubat 1983
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Akvaryuma Sorun Çıkarırmı
O kırık yürümez ama çizgi şeklinde olsaydı yürüyebilirdi. Akvaryumun olduğu odayı evden çıkarken kitleyin, asla çocuk sokmayın.
Sahiplendirme!
"Sahiplendirme" kelimesi ücretsiz verilen hayvanlar için kullanılır normalde. İnternet üzerinden hayvan satışı yasak olduğu için ücretli hayvanlar için de bu kelimeyi kullanıyorlar. Öte yandan balık alıp satanlar hobi olarak yaptığı için kanunen bir sıkıntı olduğunu sanmıyorum.
Bu Ürünü Kullanan Var Mı?
Normalde su bekletiyorum ama bazen beklenmedik bir durum olup yetmediğinde çeşmeden takviye aldığım suda bu ürünü kullanıyorum. Öncesi ve sonrası diye klor ölçmedim. Muhtemelen zaten klor gözükecektir yine striplerde. Klor yerine kloramini tespit edecek.
Monstera Bitkisi Ve Tatlı Patates
[QUOTE=Neothauma ]Merhaba,

Farkli Monstera turlerine sahip biri olarak diyebilirim ki bitkileriniz yanlis yerden kesilmis, koklenmeyecek ve muhtemelen curuyecekler. Bitkiniz Monstera deliciosa. En yaygin ve bilinen bir tur. Bakimi da oldukca kolay. Bazi hobiciler akvaryum icinde koklendirerek uzun yillar bakabiliyor. Ancak dogru yerden kesmeniz onemli. 'Monstera propagation' diye Google'da ve Youtube'da arama yaparsaniz pek cok kaynak goreceksiniz.
[/QUOTE]

İlginçtir ben iki küçük yaprak bir köke bağlı monstera ektim geçen sene, bir sene oldu. Komple kapladı tabi orman gibi ama o kendine has delikli yaprakları daha 1-2 ay önce çıkartmaya başladı. Ondan önce hep normal ve nispeten küçük yapraklar verdi, şimdi delikli olan büyük yapraklardan çok hızlı bir şekilde veriyor. 1 taneydi, 3 oldu 5 oldu çok kısa sürede. (hmm yoksa önceki yapraklar mı form değiştirdi yeni yaprak yerine tam bilmiyorum çok hızlı gelişti herşey :D )

Öte yandan melek kanadı da var. O ise sürekli uzuyor dal veriyor az yaprak veriyor, verdiği yapraklarda yarım açılıp kalıyor öyle. Işık sanırım yetmiyor.

[QUOTE=Hatsunepuffer]Selam tatlı patates köklendi mi acaba?[:)][:P][/QUOTE]

1-2 kök veriyor, bir haftada biraz kök ve 20-30 cm bir dal yaprak veriyor. Ondan sonra ise neredeyse gözünüzle görebileceğiniz şekilde hızla dallar ve yapraklar veriyor. Dalı bir yere takın gün boyunca oradan çıktığını yeni filizleri görüyorsunuz. İnanılmaz hızlı. Ama ışık şart ve nitrat (ya da diğer azot bileşikleri) eksikliğine çok hassas.
Transgenetik Tetra Pamukçuk/et Beni Oluşumu
"""Su Değişimi: 2 haftada bir yüzde 10 su değişimi
+ Nitrat değeri 200, diğer değerler normal"""

Nitrat değeri 200 olduğu halde 2 haftada bir %10 neden yapıyorsunuz? her hafta en az %30 yapın. 2-3 hafta sonunda bir daha ölçün. Nitrat 50'lere düşmüyorsa akvaryumun canlı yükünü azaltın. Vatoz ve çöpçüleri, 10 tane kadar da tetra çıkarıp o şekilde devam edin.

Bitkiyle nitrat düşürmek için anubias değil lowtech ve çok hızlı büyüyen bitkilerden orman gibi görünecek kadar doldurup, üstüne canlı yükünü tankın hacmine göre önerilenin yarısı kadar tutmalısınız.
Pothos Sarmaşığım Sararıp Kararıyor.
[QUOTE=CoryCory]Yoo işe yaramayan eski yaprakları atıyor orada bir ışık yok dikkatinizi çektiyse büyüdüğü yön ışığa doğru. Bitkiler koyduğunuz yere göre adaptasyona uğrar eski yaprakları yeri gelir gövdelerini bile feda edebilirler kar zarar hesabı yapıyordur. Bitkiler dünyanın en matematiksel çalışan manyak canlıları. O ışığın geldiği yönü anladığı anda bütün gücünü ışık kaynağına doğru gitmek için harcayacaktır. Pothosun suyla bir derdi olmaz kökte salar suyun içine yine sorun yaşamaz. Kendi haline bırakın. Yeni gelen yapraklarda bir sorun olmadığı sürece sizi tedirgin edecek bir durum söz konusu değil.[/QUOTE]

Sevindim valla. Ölüyor diye üzülüyordum ben de [:)]
Pothos Sarmaşığım Sararıp Kararıyor.
Arkadaşlar bu tanktaki tek aquaponik bitki bu sarmaşık, başka yok. Altta lowtech bitki dolu ama onlarda besin eksikliği gözlemlemiyorum. Işık azlığı olamaz bu çürüyen yapraklara daha çok ışık geliyor. Yeni yapraklara daha az ama onlarda sorun yok.

Bitki yeni yaprak vermeye devam ediyor uçtan, ama alttan başlayarak çürüyor eski yapraklar.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/70376/121220251425101.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/70376/121220251425131.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/70376/121220251425201.jpg[/IMG]
Yapay Zeka Ve Hobici Görünen Kötü Niyetliler
Yapaya sordum muhtemelen bildi. Ama yazmıyorum. [:D]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.