ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
onur alp
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
19 Ekim 2010 20:07
Son Ziyaret:
23 Kasım 2021 20:34
Toplam Mesaj:
414 [0.08 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Onuralp Işıl
Doğum Tarihi:
07 Haziran 1994
Yaş:
29
İl:
Istanbul
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA



300lt Neolamprologus Brichardi

SON 10 MESAJI

65*25*35 canlı doğuran dışında bitkili öneri?
Zebralar akvaryuma cok renk katar tavsiye ederim. Eger tetra dusunurseniz neon oneririm. Kucuk olsalar da koloni halinde yuzmeleri cok keyif verir.
Akvaryum Ronesansim
Hayir Istanbulluyum ismimin altinda gorunuyor.
Akvaryum Ronesansim
Tavsiyeleriniz icin tesekkurler. Bitkili akvaryum konusunda kucuk hacimlerde(30 ve 50lt) tecrubem var. Yapabilirsem gonlum melek turunu denemekte. Rainbow cichlidlere de baktim onlar da cok hosuma gitti. 
Bu iki tur icin(bitkili icin) akvaryumun olculeri uygun mudur? 60cm yukseklik zannedersem bitkili icin fazla bir yukseklik(isik ve bakim acisindan). Degistirmem gerekirse hangi olculer uygundur? Ortalama 200lt bir akvaryum istiyorum 1m genislikte.
Ayrica son olarak Rainbow ile birlikte  bakabilecegim balik turlerinden hangilerini onerirsiniz? Bugun biraz arastirma  yaptim icime cok sinen bir tur bulamadim. Okudugum kadariyla tetra turleriyle rahat bakiliyormus ve tek tur bakilmamasi da tavsiye ediliyormus.

Tesekkurler, saygilar.
vatoz ve brichardi
Bahsettiginiz brichardi Neolamprologus Brichardi ise cuce vatozlari pek rahat birakmazlar ancak sadece kendilerini ve yavrularini tehlikede hissederlerse problem yaratirlar. Saklanacak yerleri varsa ve baliklarin yavrulama yerlerinden uzakta durabilecekleri yerleri varsa bakabilirsiniz. Burada onemli olan dekorasyon ve akvaryum boyutu. Benim simdiki akvaryumumda bir cuce bir leopar vatoz var. Herhangi bir sikinti gozlemlemedim ancak eskisi gibi surekli calismiyorlar. Surekli bir saklanma durumundalar ve sadece yem yemek icin disari cikiyorlar. Kisacasi besleyebilirsiniz yalniz dedigim kosullara onem verin.
Akvaryum Ronesansim
Merhabalar,
Lafi uzatmadan konuya geleyim; akvaryum setimi komple degistirmeyi dusunuyorum. Simdiki akvaryumum 100*50*60 olculerinde 300 litre, icinde brichardi ailesi bulunmakta.
Su an akvaryumda kendini daha fazla gosteren, cok yogun bakim istemeyen ve izlemesi zevkli bir balik turune yonelmek istiyorum. Ture ve ihtiyacina gore yeni bir akvaryuma gecebilirim.
Aklimdan iki farkli sistem geciyor. Biri bu akvaryumda sade bir dekorasyonla frontoza beslemek. Digeri ise yeni bir akvaryum alip(100*50*40) yine sade bir akvaryum olmak uzere bitkili bir akvaryumda melekli ve neon tetrali sevimli bir sistem kurmak.
Kisacasi buyuk, gosterisli ve ayni zamanda olabiliyorsa bakimi kolay bir tur istiyorum. Bitkili yada bitkisiz butun fikirlere acigim. Yavru almasam da olur benim icin onemli olan optimum kosullari saglayip mutlu bir balik ailesi beslemek.
Simdiden tesekkurler, saygilar.



(NOT: Ingiliz klavyesinden yazdigim icin TR karakteri kullanamadim kusura bakmayin.)
Brichardi Yavrularım
Cem Bey teşekkürler, su değişimine devam ediyorum.
Canlı yem olarak sera artemia mix kullanıyorum ama hemen hemen yarısı yumurtadan çıkmıyor. önerebileceğiniz bir marka var mıdır? Ya da başka bir canlı yem alternatifi?
Saygılar.
Brichardi Yavrularım
Yorumlarınız için teşekkürler:) Resimleri paylaşıyorum. Görüldüğü gibi akvaryum yosun kaplamış durumda. Bitkiler ve balıkların rahatını bozmamak için dip cekimi yapmıyorum ve camları silmiyorum. her hafta iki damacana su bekletip akvaryuma ekliyorum. şu anda nasıl bir yol izlemeliyim? Sık su değişimi vs.




[VID]http://www.dailymotion.com/video/x147n4f_20130904-220858_lifestyle[/VID]

Çağdaş ÖZDOĞAN2013-09-05 17:51:47
Brichardi Yavrularım
Merhabalar, geçen gün akvaryuma bakarken hareketlenmeler gördüm. 60 70 tane yavru vermiş benim brichardilerim. Yalnız akvaryumda bir cüce bir de leopar vatoz var. Yavrulara bir zarar verirler mi? Bir de yavrular için sera artemia-mix aldım. suanda akvaryumun içinde açılmaya bıraktım yarın inşallah çıkınca balıklara vereceğim. önerebileceğiniz başka şeyler varsa açığım. ilk defa bu türden yavru alıyorum çok heyecanlıyım:) 
Saygılar.
Floresanlarımda hic karşılaşmadığım bir sorun?
Temassızlık olabilir bir elektrikçiye götürün yanlış bir şey olursa balıklar ödemesin bedelini. Ama büyük ihtimalle florasanların ucundaki klamensler iyi tutturulmamıştır.
Betta
Mümkün ancak iyice araştırmadan yapmayın derim. Yanlış durumlarda sonuç ölümcül olabiliyor.
Saygılar.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.