ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
attilattila
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
08 Aralık 2010 00:29
Son Ziyaret:
25 Eylül 2023 22:17
Toplam Mesaj:
8 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Attila Çayır
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1987
Yaş:
37
İl:
Antalya
Meslek:
İnşaat Mühendisliği
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

550 lt -

SON 8 MESAJI

Fluval 406 Modeli 550 Lt Akvaryum İçin Yeterli Mi?
Fikirleriniz için teşekkürler arkadaşlar ,fx4 aklıma gelmemişti ,internetteki ilgili videolara da bakınca kafama yattı , ve fluval fx4'ü almaya karar verdim ,içine ekstra eheim filtre malzemesi koymayı düşünüyorum , uygun fiyata bir yerden denk getirdim , kullanınca fikirlerimi paylaşırım buradan . [:iyi:][EDIT]attilattila,2017-12-22 13:01:34[/EDIT]
Fluval 406 Modeli 550 Lt Akvaryum İçin Yeterli Mi?
Teşekkürler tavsiyenizi dikkate alıcam [:)]
Fluval 406 Modeli 550 Lt Akvaryum İçin Yeterli Mi?
Merhabalar öncelikle , 150x60x60 boyutlarında akvaryum yaptırıcam , ancak dış filtre konusunda kararsız kaldım , kafamdan geçen Fluval 406 ya da fx5 serisi , yada Jbl Cristalprofi e1501 modeli ;
Fluval 406 bu litre için yetersiz kalır mı ?
Fx5 bu litre hacim için çok hızlı akıntı yapar mı ?
Jbl modelinde ses sıkıntısı olur mu ?
ya da başka bu kalitelerde filtre öneriniz var mı ?
bu arada akvaryum Mbunaların olacak ,
Dişi mavi prenseslerde kararma
Sağlık acısından problem yok diyorsanız, çok iyi o zaman :) en kısa zaman da daha büyük bir akvaryuma geçmem lazım. O da  okul bittikten sonra inşallah. Hayırlı olsun hocam yeni yavrularınız :) sağlıkla büyüsünler. Darısı benim başıma artık da 120 lt de bu akvaryum da sizce yavru alabilir miyim? bunun için önerebileceğiniz ekstradan bişey yapmama gerek var mı ? .
Dişi mavi prenseslerde kararma
Balıkları alalı 2 ay oluyor, hobici bir arkadaştan almıştım, ilk aldığımda renklerin de  herhangi bir sorun  yok .  sonradan 1 tanesi karardı, gecen günlerde de bir dişi daha karardı.Sağlıklarında herhangi bir problem yok . Yem leme olarak, sera flora, sera granu green , ve kaz ciğeri veriyorum.
Brawestatro Hocam fotoğraf  yerine video yükledim ; fotolar net değil ama video daha iyi, acaba çiftleşme öncesi kararma olabilir mi ? . bu arada siz  yavru  aldınız mı balıklarınız dan? 
Dişi mavi prenseslerde kararma
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:

Akvaryum Kapasitesi (litre):110 lt 

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:yavru yunus 2 adet, yavru sarı prenses 4 adet 

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon:
iç filtre 
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:itcho metilen mavisi , klor giderici, hafta da bir vitamin damlatımı 

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :
2 3 güne bir %20 su değişimi

1 e 5 d damızlık  mavi prenses lerden 2 dişi nin renklerinde koyulaşma, canlılar mavi den laciverte döndüler resmen , yem yemelerinde problem yok , hastalık mı başka bişey mi bilemedim arkadaslar, ilk defa mp besliorum, daha önce besleyen tecrübeli arkadaslardan bu konu hakkında yardım bekliorum :) 
Bina açısından 2 tonluk akvaryum sorun olur mu?
2 ton yük basit bir yük değildir ,ama kiriş için fazla yük de olmayabilir, burada kirişin boyutlarını,dış cephe kirişi mi iç cephe mi konumunu bilmioruz, ayrıca duvar malzemesi cinsini, kirişin sürekli uzunluğunu(2 kolon arası uzunluk)  kat yükseliğini, binanın  yaşını, bulunduğu deprem bölgesi ni gibi önemli özellikleri bilmeden buradan bu akvaryum yapılır veya yapılmaz diyemeyiz. Rezonans gibi etkiler 25 m den yüksek binalarda hesaba katılır, 25 m den aşağı binalar da rezonans olayı pek dikkate alınmaz , ayrıca arkadasın evi 3. kat  yani bir gökdelenin 50. katı falan değil ki, akvaryum deprem anında sönümleyici kütle gibi davransın, Bana sorarsanız Tansel bey cevrenizde bulunan bir proje tahahhüt ,  bürosuna gidin deneyimli bir mühendis arkadasla görüşün, akvaryumun yapılacağı yeri görsün, yerinde incelesin durumu , ona göre boyut kısıtlamasına veya artırmasına gidersiniz, şimdi buradan size bu akvaryumu yaptırın veya yaptırmayın demek yanlıs olur , Size buradan yapabileceğim en güzel tavsiye budur. İnşallah yapınızın özellikleri akvaryumu yaptırmaya uygundur :) İyi günler dilerim .. 
Bina açısından 2 tonluk akvaryum sorun olur mu?
Merhaba Tansel Bey , akvaryumun gömüleceği duvar, kiriş  üzerine mi oturuyor yahut  normal döşeme üstüne mi? bana buradan akvaryumunun,ı oturacağı konumu,,  kırılacak duvarın malzemesini (tuğla mı , gaz beton mu, bims blok mu ?) duvar kalınlığı,  kat yüksekliği  gibi önemli bilgileri detaylarıyla verebilirseniz size yardımcı olabilirim...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.