ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
sufy
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
23 Ocak 2011 20:01
Son Ziyaret:
20 Ekim 2016 14:57
Toplam Mesaj:
149 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
mehmet islam
Doğum Tarihi:
29 Mayıs 1982
Yaş:
41
İl:
Ankara
Meslek:
cnc operatörü
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

"Bizi aldatan bizden değildir."    Mehmet GÜRBÜZ

SON 10 MESAJI

Malzemeler
İç filtre kesinlikle gerekli. Birde yedek olarak hava motoru. Temizlik ve oksijen olmazsa olmaz. Çöpcü vatoz 30 tl çok  bence. Birde melek sakin balık çöpcü vatoz (benim aldıklarım ise) meleğe yapışıyorlar. Balığı öldürene kadar yapışıyor. Tavsiye etmem.
Sp yumurtaların yarısını kustu
Sarı prenses yumurtasını en iyi koruyan balıklardan biridir. Yumurtaların yarısını kusması korkudan olabilir. Akvaryuma dışardan müdahale edildiyse korkudan bırakmış olabilir. Diğer balıkların aşırı rahatsız etmesi de bir sebeptir. Ben 1 haftada alıyorum yumurtaları. Eğer yumurtlara bakabiliyorsan kustur. Yoksa biraz daha beklet.  
hastalık mı değil mi ?
Dekor değişimi balıklarda biraz stres yapmış olabilir, bu durum geçicidir. Fakat balıkların kuma sürtünmesi mantardandır. Balık kaşındığı için kuma sürtünür. Su değişimi 1/4 yaparak akvaryumun büyüklüğüne göre kaya tuzu eklerseniz sorun kalmaz. Tabi 2-3 gün arayla 2-3 kez değişim iyi olur.
Balıklarım tek tek ölüyor
Canım kardeşim seninki tam fıkra gibi olmuş. Kusura bakma ama sabunla yıkamak nerden aklına geldi. Ben sabunladığım ellerimi bile akvaryuma sokmuyorum. Sen acı bir tecrübe yaşamışsın. Yapacak bişey yok herkes hatalarından ders çıkartmalı
Turna yavrusu
Balığı bulursun ama beslemek değilde işkence etmiş olursun sen bu sevdadan vazgeç. Onun yerine arowana besleyebilirsin. Onur Nergiz2013-06-20 09:44:02
Brundi akvaryumum yeni dizayn ve yeni brundilerimle karşınızda
Kardeş akvaryumunda balıklarında maşallah çok güzel olmuş. Dekor konusunda bazı arkadaşlar yorum yapmışlar ama senin balıkların yavru vermesine daha çok var. O zamana kadar anaç balığın girebileceği uygun yerler ayarlarsın zaten. Su değişimine ve kaliteli yeme dikkat et gerisini zaten balık sana formunda ve rengindeki güzellik olarak geri dönecektir. 
Green Terror - Yeni Fotoğraflar 3'te
Akvaryumda balığın saklanabileceği ve sahiplenebileceği yerler yaparsan çok daha güzel olur. Balığın formu ve hareketleri güzel. Sağlıklı bir şekilde büyütürsün inşallah.
Tanganyika akvaryumum (Frontosa Brundi) Yeni fotolar 2. sayfada
Mustafa kardeşim hayırlı olsun inşallah istediğin gibi sağlıklı büyütürsün. Akvaryumun bir balığın ihtiyacından fazlasını sunuyor. Beğenmeyen olacaktır. Önemli olan senin göz ve seyir zevkin. Başkalarını taklit etmek yerine kendi hayal dünyandaki akvaryumu oluştur derim ben. Frontosa sabır gerektiren bir balık. Ama bir işin zahmeti ve sabrı ne kadar çoksa sonucu o kadar güzel olur. Bazı arkadaşlar damızlık  alıyor ama ben her zaman yavrudan yanayım. Büyümelerini izlemek balıklara duyduğu sevgiyi pekiştirir. Sana akvaryumun ve balıklarınla sağlıklı mutlu günler dilerim.  
discus
Pek inandırıcı gelmedi ama hediye eden arkadaşın sana nasıl bir balık olduğunu nasıl bir akvaryum istediğini söylemesi gerekirdi. 
Yeni Başlıyorum Tür Seçimim Sizce Ne Olmalı ?
Tropheus türlerini yeni başlayan arkadaşa tavsiye etmek biraz hatalı olur. Malawi türleri daha dayanıklı balıklardır. Aslında tropheus türleri de çok sağlam ve dayanıklıdır fakat, yeni başlayan kardeşimiz akvaryumdaki düzeni ve dengeyi kurmakta biraz zorlanacağı için balıkları riske atmaya değmez. Kafalı ve dudaklı yunus en güzel tür olur senin için acizane tavsiyemdir. 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.