ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
tocak
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
20 Şubat 2011 00:40
Son Ziyaret:
02 Şubat 2021 15:24
Toplam Mesaj:
29 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Temel OCAK
Doğum Tarihi:
17 Mart 1985
Yaş:
39
İl:
Istanbul
Meslek:
Bilgisayar Donanımı
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Temel OCAK

SON 10 MESAJI

Özel Üretim Cichlid Taşları
Doğal kayaların pisliğinden bıkan biri olarak merakla takip ediyorum konuyu. Umarım proje gerçekleşir. Satın alma sırasına bende dahilim :)
Demasoni Gerçekten Harika Balık
Merhabalar, bende demasoninin güzelliğine bayılıp aldım. 1erkek 2dişi 1ini kestiremedim? 
Benim şöyle bir sorum olacak;
Demasonilerin dişileri birbirlerine titreme yapar mı?
Yani olay şöyle 1erkek dediğim hepsine titriyor. Yalnız başka bir balık bir ara bir dişiye titrerken görüyorum. Ben erkek diye şüpheleniyorum. Yani işin kısası sadece erkekler mi titrer ?


SARIPRENSES AĞZI ŞİŞ
Hayırlı olsun...Üçüncü ve Beşinci foto'larda net bir şekilde balığın ağzı dolu. Tahmini olarak 2 hafta sonra veya 10gün sonra doğumu yaptırabilir yada saklanılacak yerler bol ise kendiliğinden yavrulaması da beklenebilir.


Mavi prensesin ağzı dolumu?
Dolu bir ağız Torba gibi şişer bir kaç güne...

Yaralı sarı prenses
Öncelikle sizi tebrik etmek lazım. Sonuçta bu canlı bir hayvan. Yaralandığında atmak yerine insanlığımızı kullanarak onu yaşatmaya çalışmak bir insanlık görevidir. Tabi bunu anlayana.....

Balık için mümkünse ayrı bir tanka koyun ufak çaplı çünkü tedavi programı uygulamanız onu çabucak dinamik ve canlı kılar. Ya da olağan şekilde hemde akvaryumdaki komşularına alışarak da kuyruk yenilenebilir.

Az ve sık yemleyin, Yemlere dahil edilen provitamin temin edin ve yemi atmadan 5dk karıştırıp yemi vitaminli atın. Su değişimlerini haftaya 2 yapın ve mutlaka gözleyin bağlığınızı. Diğerleri meraklı şekilde davranıp kuyruğa daha fazla zarar verebilir. Buna göre saklanacak yerler fazla olmalı.

Bu hayvanın iyileşmesi de doğada var olan bişey. Sabırla düzenli bir şekilde uygularsanız beklediğiniz sonucu en iyi şekilde alırsınız. Ha bunun için kimyasal vardır mutlaka ama ben hiç uygulamadım böyle durumlarda. Bende 1 balık yüzgecinden yaralandı bu şekilde 3 haftada yavaş yavaş düzelmeye başladı.

Sizi tekrar tebrik eder, hayırlı akşamlar dilerim.
Hangi balığı çıkartmalıyım
Arkadaşlar merhaba,
 Mevcut akvaryumum; 200lt bir tank (100*40*50) 3 haftalık bir tank ve herşeyiyle oturdu diyebilirim.

Balık sayısını düzeltmem gerekiyor. Bunda yardım istiyorum. İşin kötü tarafı balıklarım küçük olduğu dişi erkek ayırımı henüz yapamamam. Hatta buna da tam tecrübem yok. Şuan;

12 Adet Sarı prenses  ( 2 tane 6cm, 8 tanesi 4cm, 2tanesi 3cm)
10 Adet Yunus (3 - 4 - 5cm boyları) Hatta bugün istemeyerek de foruma satış ilanı geçtim.
5  Adet Cüce vatoz (3-4cm)
2 Adet Makrakanta (3-3.5cm)
*3 Adet Demasoni (4-6cm) Dün aldım. 1e 2d söylendi ama 1 tanesi hariç hepsi birbirine titriyor:) Anlamadım.

Şimdi buradan ben 10 yunusu çıkartmayı ilk hedef görüyorum kendime, üzüldüğüm şey tam da renklerini almaya başlamışlardı.... Sonra Spleri nasıl ayıracaksam bişeyler yapmam lazım. Gerisi herhalde sabit kalacak.

Bunlara istinaden fikriniz yorumunuz varsa yol gösterebilir. Şimdiden teşekkür ediyorum.
Demasoni balıklarımın 3 üde yumurta tuttu ne zaman kusturmalıyım ?
İkinci bir akvaryum şansına sahipsen ki sahipsin kesinlikle kusturmanı önermiyorum. Dişileri diğer akvaryuma koy bırak doğasına göre doğum yapsın. Araştırmanı sık yaparsan eğer bir balığın kendi doğal doğumundan doğan yavruların daha canlı renklere sahip olduğunu görebilir,inceleyebilirsin.
Kusturduğundaki riskler, doğal doğumda olmayacağından bırak elleme ikinci akvaryum doğumhane olsun
Sarı Prenses vs Yunus
[QUOTE=amatörbalik] [QUOTE=akman90]1 metre akvaryum kaç litre aldığını bilmiyorum . hortumla hava veriyorum şu anda ıstıcıyı 33 dereceye ayarladım 100 w su ısınsın 26 ya düşürürüm filtreye kaçar mı sizce ? [/QUOTE]

33 fazla değil mi 
[/QUOTE]

Hızlı ısınması için şuan 33 sonradan düşürecek
Sarı Prenses vs Yunus
[QUOTE=akman90]
aldığım satıcı bir kovaya koy 10 dk bir su ekle alışsınlar koy dedi ama akvaryumun suyu biraz soğuk Daha ne kadar dayanabilirler bu şekilde ? alalı 1:30 saat oldu.
[/QUOTE]

Balıkların bulunduğu suya oksijen eksik etmiyorsan kalsınlar bişey olmaz strese girecekler normal artık. Su en az belirttiğim değerlere gelsin. Acele etme bişey olmaz bence balık satın aldığımda. 3 saat yoldan geldiler 10sp 10yunus 5vatoz... havasız bir şekilde... Yani işkence oldu ama yapacak bişeyde yoktu o an. Sen endişe etme suyu 10dk da bir az az yenile su ısınsın koy. Hava ver mutlaka hava taşını koy suyun içine.
Sarı Prenses vs Yunus
[QUOTE=akman90]1 metre akvaryum kaç litre aldığını bilmiyorum . hortumla hava veriyorum şu anda ıstıcıyı 33 dereceye ayarladım 100 w su ısınsın 26 ya düşürürüm filtreye kaçar mı sizce ? [/QUOTE]
Filtre delikleri balıklardan büyükse olabilir. Ayrıca su 26-27 dereceye geldiğinde balıkları poşette tutuyorsanız akvaryum suyunun içine poşetle koyup her 10dk da bir 1/3 oranında su koyun. 2.sefer su koyduktan ve bekledikten sonra bırakın kendileri çıksınlar. Toplamda 25dk lık sağlıklı bir periyot.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.