ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
KareL
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
27 Şubat 2011 21:16
Son Ziyaret:
11 Ekim 2017 09:34
Toplam Mesaj:
361 [0.08 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Orkun Ergel
Doğum Tarihi:
11 Mayıs 1990
Yaş:
33
İl:
Istanbul
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Orkun ERGEL

SON 10 MESAJI

Tropheus İçin Sıkça Sorulan Sorular
Merhabalar sayın forum dostları..Tropheusa dönüş yapmak istiyorum.Tank yaklaşık 250-300 Litre olacak.
Sorum şu olacaktır.
Tropheuslar için ne gibi su düzenleyiciler ve ilaçlar kullanmam gerekiyor ? Kurulum öncesinde ve sonrasında (balıklı ve balıksız) [:)] Şimdiden teşekkürler.
Tropheus f0 tecrübelerim
Öncelikle yazıyı 1 saat kadar okuduktan sonra bende balıklar gibi strese girdim.Bu arada verdiğin emeğe eline koluna sağlık detaylıca belirtmişsin her şeyi ama benim sana bir sorum olacak müsadenle ? Yazmış olduğun ilaçları aldığımı farz edelim.

önce 1 litre akvaryum suyundan alın,içine büyük tankınıza yetecek miktarda dökün bi 10 dk sallayıp suya iyice karışmasını sağlayın,sondan sonra tankınızın en çok dalga gören yerinden ilaçları ekleyin ki güzel yayılsın...

Demişsin burada bir karışım mı elde edeceğiz ? Yani o bütün ilaçların tankın hacmine göre hepisini o 1 litre suya ekleyip karıştıracaz mı ?

Sera aquatanı ekleyip 1 hafta bekledikten sonra mı karışımı suya dökeceğiz (kimyasalların dip çekimini  yaptıktan sonra) ?
En Sessiz Hava Motoru?
JBL'in de hava motorlarını tavsiye ediyorum minimum sessizlik veriyor.
Tanganyika Gölü Sığlıkları Biyotop(5.Sayfa)
[QUOTE=fatihbolat] [QUOTE=KareL]Fatih abi öncelikle hayırlı olsun balıklarının güzelliği muazzam maşallah  Balıkları tanka koyduğunda ilk zamanlar balıklar insandan kaçıyorlarmıydı ? Yani sen yaklaştıkça taşların arkasına saklanıyorlarmıydı? Ya da direk hiper aktif olarak tanka alıştılar mi ? böyle bir süreç yaşadın mı abi ? Biraz bahsedermisin.[/QUOTE]


İyi dileklerin için teşekkür ederim Orkun kardeşim...
Balıklarımı ilk koyduğum zaman belli bir süre ışık yakmadım çünki troplar çabuk sitrese giren balıklardır. Daha sonra ilk ışık yaktığımda tabiki kayaların arkasına kaçmalar vardı ilerleyen zamanlarda kayaların arkasından çıkıp gezmeye başladılar fakat ben akvaryuma ne zaman yaklaşsam tekrar kayaların arkasına kaçıyorlardı şimdi ise yaklaştığım zaman yem vereceğimi zannederek cama doğru geliyorlar. Her ne kadar alışsalarda ani hareketlerde iç güdüsel olarak yine kayalarrın arkasına kaçıyorlar sonra tekrar çıkıyorlar. Bu hareketler normaldir merak edilecek bir durum değildir, bunu herkez yaşar ama zamanla alışacaklardır...

Saygılar[/QUOTE]

Başıma geldi böyle bir sıkıntı alıştıramadım ne yaptıysam.Bende elden çıkarmak zorunda kalmıştım.Bu olay tahmini süreci nedir sence fatih abi ? Ne kadar zamanda alıştılar abi ?
Tanganyika Gölü Sığlıkları Biyotop(5.Sayfa)
Fatih abi öncelikle hayırlı olsun balıklarının güzelliği muazzam maşallah  Balıkları tanka koyduğunda ilk zamanlar balıklar insandan kaçıyorlarmıydı ? Yani sen yaklaştıkça taşların arkasına saklanıyorlarmıydı? Ya da direk hiper aktif olarak tanka alıştılar mi ? böyle bir süreç yaşadın mı abi ? Biraz bahsedermisin.
Cıvıl Cıvıl Rengarenk Çeşit Çeşit Canlı Dolu Olsun Dedik, Yaptık :)

Peki bu rainbow türlerinden eklemeyi düşünüyormusun ?
Cıvıl Cıvıl Rengarenk Çeşit Çeşit Canlı Dolu Olsun Dedik, Yaptık :)
Umut arkadaşım öncelikle hayırlı olsun takın.Video bir harika olmuş.Ağırlık olarak kılıç,moly ve velifera gitmişsin.200 Litre tanka gayet güzel bir bitkili ortam oluşturmuşsun maşallah diyeyim.Kaç adet kılıç erkeği var tankta ? Hatırladığım kadarıyla kılıçlar sertti aralarında bir sorun oluyor mu velifera erkeği ile ?
Halkalı ve Küçükçekmece ikamet eden ACİL !
Merhabalar..Bir iş görüşmem var.Elimde açık adres var ama insan kaynaklarına ulaşamıyorum ve bana nasıl geleceğimi bildirmediler.Sizden ricam Halkalı ve ya küçükcekmece de ikamet eden ve ya çalışan dostlarım veya abilerimden çok önemle rica ediyorum.

Dereboyu caddesi NO:54 Halkalı/Küçükçekmece.Çapa da oturuyorum oraya nasıl varırım ulaşımla ve ya hangi araçlarla gidebilirim metrobüs otobüs ?
Tropheus Red Rainbow Kasanga Yeni dekor ile sayfa 14
[QUOTE=Oasis]Koymasan daha iyi tabi ki ama illa koyacağım diyorsan Pirana koy tam olsun :) Yunusun ne işi var Tropheus yanında  Orkun :)[/QUOTE]

Örnek verdim be abi  20 cm yunus koyacak halim yok yavruların yanına


[QUOTE=GÖKHAN ÖZDEMİR]Orkun Tropheusun yanına gidecek balıklar yine onlar gibi vejeteryan olan Petrocromis türleri(ki bunlarda dev boyutlarda tanklara ihtiyaç duyarlar) ve Eretmodus diğer adıyla Tanganyika palyaçosu denen balıktır.Son tercih daha yerinde bir karar olacaktır. [/QUOTE]

Bende şunlara heves ettim belki olabilir mi diye sordum yanlarına gökhan abi.




İstanbul/FATİH İlçesindeki Hobiciler buraya.Güncel Liste syf.14
Ne bileyim abi sen öyle deyince aklıma orası geldi direk 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.