ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Last-Ottoman
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
09 Mart 2011 18:27
Son Ziyaret:
05 Ocak 2013 16:00
Toplam Mesaj:
15 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
UGUR ÜNAL
Doğum Tarihi:
02 Haziran 1982
Yaş:
41
İl:
Yurtdisi
Meslek:
Elektrik Mühendis
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Su an Beslediklerim:
Wild Nkonde Bright Yellow, Wild Golden Kazumbe, Wild Moliro, Wild Rainbow,Wild Ujiji, Wild Malagarasi, Wild Petrochromis Moshi, Wild Petrochromis Trevawasea

SON 10 MESAJI

*** Tanganyika Nadide Türleri *** Son Foto 16-17de
Xenotilapia ve Frontosalarin cok güzel.

Fakat Frontosalar tabiki ileri ve uzun bir zaman sonra iyi yem alip büyürse, bu Akvaryumun kücük gelebilir. Ben 40cm ye kadar büyük Frontosa gördüm inan muhtesem bir görüntü. Umarim seninkilerde öyle olurlar.

Tabi daha cok zaman var. Hayirli olsun ve hersey gönlünce olsun.
İLANGİLERİM YEPYENİ FOTOLAR. SYF .11DE VİDEO SYF.13 DE
Ne yazik ki Türkiyededemi böyle bir biryle yarismalar yada Iddialar Forumlarda olusuyor. Inanin Burda (Almanyada) adamlar sanki birbirlerini balik ve hobbi icin öldürecekler. Yani birisi balik alir. Inanin Foruma koymaktan korkar. Insanlar bilmesin ve nerden aldin kaca aldin vs. sormasinlar diye.

Benim Vatanimda bu olmaz sanmistim. Ya Arkadaslar, Agbiler.

En Güzelleri ve en Muhtesemi yaratan Allah degilmi? Biz kiminle yaris yapiyoruz?
Birbirimize su Zamanda Kol Kanat gelmemiz lagzim kene, biz yanimizdaki komsumuza yardim degil, destegi birak, halini sormak bile istemiyoruz.

Burda hepimizin sevgiyle yasadigi ve paylasdigi Hobbisi var. Bagzilarimizin bilgisi fazla olabilir. Yada Balik türü Özel yada cok güzel olabilir. Yada Bagzi arkadaslarimizin Maddi gücü farklidir ve en iyi baliklari alir ve besler.

Ama yinede kime senin büyüklügün??? Onlari sana veren ALLAH degilmi?

Saygilar Efendiler.
İLANGİLERİM YEPYENİ FOTOLAR. SYF .11DE VİDEO SYF.13 DE
"Özel Yem" olarak sunu anlatmaya calistim.

Simdiye kadar bagzi Tropheus yetistiren yada besleyen arkadaslarla tanisma imkanim oldu.
Bagzilari Yem üzerinde cok deneme yapiyorlar. Mesela Sera Yemi verirkene birde baska bir Sirketin yemini deniyorlar. Balik bir yeme alismiyor. Ve bilindigi gibi Tropheuslar OTCUL Baliklar yani Spirulina Yosun öngörülüyor.

Bir keresinde bir arkadasda normal Diskus yada Malawi yeminden verdigini gördüm. Tabiki bu olmaz demiyorum. Fakat ben kendim sahsen Dogal kaynaklarla beslemeyi tercih ediyorum. Yani Otcul.

Ben Tropheuslara 100% Spirulina Tozu aldim ve bunu suyla karistirdiktan sonra bir Macun seklinde Kayaliklarin yada bir Tasin üzerine sürüyorum. 1 gün beklettikten sonra bu tasi kurumus halde Akvaryuma koyuyorum. Felaket bir sekilde Baliklarin ataklari var bu yem üzerine ve Dogada nasil Yosunlari Kayaliklarin üzerinden kemiriyorlarsa, burdada ayni olay meydana geliyor ve Tropheuslarin Kafa ve boyun kaslarinin gelistigini yani irilestiklerini ve agiz yapilarinin, cene yapilarinin sivri degil, dogada oldugu gibi yuvarlakimsi bir sekilde yetistigini görüceksiniz. 

Yabani ve Akvaryumda yetistirilmis bir Tropheusu ayira bilen arkadaslar ne demek istedigimi anliyorlardir.

Ayriyeten Tropical Spirulina 36% Flakes olarak veriyorum. Baska yok. Bu kadar. Haftalik bütün Tank larimda 80% - 90% Temiz su degisimi yapiyorum. Inanin Renkler ve büyümeleri felaket bir sekilde.
2008 den Beri Tropheus ve Petrochromis besliyorum. Inanin bir kere hastalik nedeninden Tropheusum ölmedi (cok sükür allahima).

Bana göre suyun temiz olmadigindan, Stressden, ve yemin Taze olmamasindan cogunlukla hastalik meydana geliyor. Tabiki bagzi arkadaslar benden dahada bilgilidirler. Ben bukadarini biliyorum ve bunlar kendi tecrübem. 

Tropheus dan öncede 8 sene Diskus yetistirdim ve Altum Meleklerden. Ama Tropheus ve Petrochromise Agsik oldum.

Saygilarimla Ugur
İLANGİLERİM YEPYENİ FOTOLAR. SYF .11DE VİDEO SYF.13 DE
Baliklariniz cok güzel Maasallah.

Ben sunu yazmak istiyorum. Tabiki cogumuzun merak ve arzu ettigi türler Yabani olmasidir. Yani cogumuz WILD istiyorlar. Ben cok Yabani türleri gördüm Tropheus ve Petrochromis cinslerinde.

Bagzen oluyor Wild cinsler tabiki muhtesem oluyor. Yada bakiyorsunuz F1 leri güzel olmuyor. Yada yabaniler güzel degil kene, F1 ler Muhtesem oluyor. Ben suna inaniyorum ve tecrübe olarak su kanatteyim. Balikta en Önemli Faktör, Haftalik Taze su degisimi ve ÖZEL IYI bir Yem. Ayriyeten tabiki Akvaryumun isigi. Ama baliklariniza güzel bakmissiniz Helal olsun.

Saygilar Arkadasim. Kusura bakmayin ben Almanyadan katiliyorum. Belki bagzi yazdiklarim size tam Türkce Alfabesiyle gözükmüyordur. Allaha emanet olun.
350x30x50 Akvaryum yapıyoruz
Merhaba Arkadasim

Ilk Önce Hayirli olsun.  Bence cam Olarak 12mm - 15mm Yeterli. Benim Arkadasimda
500cm x 100cm x 80cm ebatinda tam olarak 4000 Litrelik Akvaryum bulunmakta. Kendisi 15mm Cam kullandi ve bu inan bana yeterli. Sen 12mm bile kullanabilirsin.

Isitma sistemi olarak 1 tane 300W yeterli. Ama Akvaryum kurmusken bagzi arkadaslarin yazdigi gibi en azindan sizin yerinizde olsam ve Yer varsa 50 cm yükseklikte yaptirirdim Akvaryumu. Inan bence daha iyi ve hos durur. Göze daha iyi batar. Ama 30cm inan ileriki zamanlarda rahat edemiceksiniz.

Bu benim düsüncem. Hatam varsa özür dilerim. Saygilar.




Last-Ottoman2012-12-08 21:18:15
BENIM TANK
Merhaba Nusret Arkadasim

Söyle anlatayim. Yani Türk Mantigiyla ne yazik ki is yapilmiyor. Ben Italatci olarak mesela 500 Ilangi Türkiye icin aldigimi farz et. Ve bunlarin Parasi ilk önce benden cikiyor. Fakat Ben Müsterimden bir Garanti alamiyorsam. Bu is olmaz ki. Rakam olarak 500 ilangi büyük Para. Ve ben güvenmedigim bir insanla is yapiyorsam, oda bana Parami 2-3 ay sonra bile Parami yollamiyorsa, bu Dogrumu???

Ben Burda inan cook iyi ve Ganrantili Italatcilari taniyorum. Onlarda Türkiyede Balik ihtiyacinin büyük oldugunu biliyorlar. Fakat bir kaci Türkiyeyle is deneyimine girdik fakat Paramizi alamadik deyip birdaha is yapmak istemiyorlar. Sen eger Almanyada yasadiysan, kendinde biliyorsundur almanyanin ve Avrupanin sistemini.  Bence bizim Türkiyemizde olan sistem Dogrumu??? Bence degil. Olay su... Paran varsa alirsin yoksa Bakarsin.

Bende acikcasi 10 Yasimdan beri Baliklarla ugrasiyorum. Tabiki bu zaman icinde cook insan taniyorsun. Hayalim Kendi Vatanimda is yapmak. Bana türkiyeden cok teklif geldi, gel is yapalim vs. Ama Para olayina gelince.... Satinca sana yollarim olayi olursa .... Ben orda dur derim. Sonucta bende burda... Ya agbi Baliklari satabilirsem Parayi veririm demiyorum. Pesin Para verip baliklari aliyorum.

Fark iste bu.

Neyse Bakalim insallah Birseyler yapilinabilir.

Saygilar.
BENIM TANK
Merhaba Arkadaslar.

Ismim Ugur, Almanyada yasiyorum ve araniza tekrar katilmaktan memnun oldum.

Türkiyede hangi türler bulunmakta? Yada söyle sorayim. Hangi Tropheus yada Petrochromis türlerine cok talep var? Eger güvenilir birisini bulabilsem Türkiyede, inanin burdan oraya WILD türlerinden getirme imkanimiz var. Afrikadan Italat yapan Sahislari ve Firmalari burda ayarladim ve taniyorum. Ne yazikki Türkiyeyle isteyerek güvenilir is yapamiyoruz diyorlar.

Siparis verip Paramizi ödemiyorlar, yada Siparis verip almak istemiyorlar diye olaylar duyuyorum. Tabiki böyle olaylar bize yakismaz, ben üzülüyorum. Neden biz Türkiyede böyle güzel Baliklari istedigimiz gibi besleyemiyoruz diye.

Neyse bakalim zaman neyi gösterecek. Fakat Ciddi bir sekilde ve güvenilir bir ortamda is yapmak isteyen olursa, haber yazsin. Saygilar.


Last-Ottoman2012-11-19 00:20:29
Flower Horn litre ve alanı
Bence yalniz besleme.
Balik yalniz beslenirmi Arkadasim?

Ben senin yerinde olsam ya Akvaryumumu büyütürüm yada baska Balik cinsine bakarim.

Saygilar.
dış filtre
En iyi filirteler Eheim yada Fluval.

Bunlarin ikisinden baska alma derim. Ama sen bilirsin tabiki.


Eheima yedek Parca bulmak kolay. Fluval benim bilgime göre o kadar degil.
Tabiki Türkiyede eheim parcasi ne kadar bulunmakta bilemem. Almanyada cogu yerde bulabilirsiniz.

Fluval da baya serilerini gelistirdi. Mesela FX5 bence Eheim Professionel 3 den daha iyi bence. Tabiki herkezin kendine kalmis bir sey.

Her iki Markada yalnis yapmazsiniz.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.