ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ibrahim43
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
81
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
13 Eylül 2016 17:27
Son Ziyaret:
27 Mart 2024 19:52
Toplam Mesaj:
201 [0.07 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
8 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ibrahim öztürk
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Kütahya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

ibrahim öztürk

SON 10 MESAJI

Bitkili Akvaryumda Beyaz Benek
[QUOTE=Ehtiyar]brahim43]Güncelleme bitkiler ve balıklar her hangi bir zarar görmeden dekorlar maviye boyanmadan tedavi tamamlandı ilacı bitkili akvaryumlar için sıcaklığı 26ya yükselterek uygulayabilirsiniz uygulama sonrası aktif karbon kullanarak ağır metallerden kurtulabilirsiniz.[/QUOTE
Merhaba, haydi geçmiş olsun İbrahim Bey, su değişimlerini ne şekilde ve sıklıkta yaptınız acaba ve bütün bu süreçte filtreniz çalışır durumda idi değilmi?
Tekrar geçmiş olsun, keyifli, dertsiz hobiler dilerim. [:nazar:][/QUOTE]
Su değişimi yapmadım filtre çalışır durumdaydı 1 3 ve 5. günlerde ilaçlamayı yapıp 5. Gün akşamı su değişimini %40 yapıp su düzenleyici ve aktif karbon kullandım ağır metalleri arındırmak için 2 gün sonra aktif karbonu çıkartıp %30 su değişimi yapıp bitki gübrelemesini yapacağım ilaç dozları ve günleri dışındaki uygulamalar tamamen kendi yöntemim ilaç üzerine aktif karbon uygulanması tavsiye edilmiş.
Bitkili Akvaryumda Beyaz Benek
Güncelleme bitkiler ve balıklar her hangi bir zarar görmeden dekorlar maviye boyanmadan tedavi tamamlandı ilacı bitkili akvaryumlar için sıcaklığı 26ya yükselterek uygulayabilirsiniz uygulama sonrası aktif karbon kullanarak ağır metallerden kurtulabilirsiniz.
Bitkili Akvaryumda Beyaz Benek
Güncelleme akvaryumdan salyangoz ve karidesleri çıkardıktan sonra her 40 litreye 1ml (15damla) olacak şekilde ilave ettim. İlacın kullanımı gün gün detaylarıyla üzerinde yazıyo gelişmeleri ve sonuçları daha sonra faydalanılabilmesi adına paylaşacağım.
Bitkili Akvaryumda Beyaz Benek
[QUOTE=ali]

Bu durumda beyaz benek parazitini akvaryumdan kazımak istiyorsanız Spotex ya da Seachem Cupramine gibi daha güvenli bir ilac edinip ana tankta tedavi uygulamalısınız.

Tedavi sonrası akvaryuma beyaz beneğin dönüşünü önlemek için gerekli tedbirleri mutlaka alın. Beyaz benek paraziti olan bir akvaryumda kullandığınız bir balık kepçesiyle bile taşınabilir parazitler. Başka bir akvaryumdan balık ya da bitki transferi olacaksa karantina sürecini ihmal etmeyin. [/QUOTE]
Spotexin siparişini verdim. Umarım çözüm olur. Neriteleri ayıracağım bu süreçte akvaryumda 4 tane karideste var inşallah sorun yaşamazlar çünkü yakalamam mümkün değil.[EDIT]ibrahim43,2024-03-17 01:28:43[/EDIT]
Bitkili Akvaryumda Beyaz Benek
[QUOTE=ali]Akvaryumda salyangoz yoksa Seachem Cupramine, Spotex gibi amine bağlı bakır içeren ilaçlar kullanabilirsiniz bitkilide beyaz benekle mücadele için. Salyangozlar kadar olmasa da karidesleri de etkiler bu ilaçlar.

DeepCooperFix gibi salyangoz ve yosun giderici olarak satılan bakır sülfat içeren daha hesaplı ilaçlar da düzgün kullanılırsa etkili olur ama daha yoğun yan etkileri olacaktır bu tür ilaçların.

Tedaviyi ilaç prospektüslerindeki talimatlara uyarak uygulayın. Hatalı uygulamaların ölümcül etkileri olabilir.

Ben şahsen çaresiz kalınmadıkça kimyasal kullanımını tavsiye etmiyorum. Bakır sülfatın akvaryumdaki etkileri uzun sürer. Özellikle tekrarlanan tedavilerde balıkların bünyesinde çoğalan bakır başlarda belirti vermese de orta ve uzun vadede organ hasarları ve ölümlere sebep olabilir. Bakırın geçici infertiliteye (kısırlık) sebep olduğunu da duymustum bir kaynaktan.

Tavsiyem mümkünse balıkların tamamını yakalayıp karantina tankında klasik ve güvenli beyaz benek tedavileri uygulamanız. Ana tankta balık kalmazsa parazitler 2-3 gün içinde açlıktan ölür. Yumurtada olanları da hesaba katarsanız 8-10 gün sonra ana tankta parazit kalmaz.[/QUOTE] anlaşılan her türlü bi risk bi yan etki durumu söz konusu. Balıkları alabileceğim tek bir akvaryumum var o da 20 litrelik bir akvaryum bunca balığı oraya koyduğumda aynı gün nitrit nitrat patlayacaktır
Bitkili Akvaryumda Beyaz Benek
[QUOTE=Ehtiyar]Kolay bitkiler 28 dereceye kadar sorun çıkarmaz diye biliyorum,kademeli olarak, günde en fazla bir derece olacak şekilde yükseltmeyi deneyin bakalım belki dökülmesine fayda eder, madem tuz ve ilaç kullanamıyorsunuz elimizde bir tek sıcaklığı yükseltmek kalıyor.
Benekler dökülmeye başladığında su değişimi yapıp ortamdan olabildiğince çekmek gerekiyor hastalık mikroplarını tabii.[/QUOTE]
Farklı konularda ilaç kullanıp hiç sorun olmadan hastalığı atladan hobiciler olduğunu gördüm ancak ilaç ismi vermemişler ya da sadece marka söylemişler ve yorumlar çok eski ben şu ilacı ve ya şu yöntemi kullandım ve sorunsuz kurtuldum diyebilecek biri vardır umuduyla açtım konuyu.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/189004/160320242305131.jpg[/IMG]
Bitkili Akvaryumda Beyaz Benek
[QUOTE=Ehtiyar]Merhaba,geçmiş olsun.
Tankın sıcaklığını tam biliyormusunuz acaba. Bu konuda ısıtıcının kalibrasyonuna hatta akvaryum ısı ölçerlere pek güvenilmiyor maalesef. Sağlam güveneceğiniz bir ısı ölçerle sıcaklığı doğru olarak bir ölçün gösterilen dereceyle eşit çıkmıyorsa ona göre önlem alırsınız. Tekrar geçmiş olsun. [/QUOTE]
Isıtıcı 24 derecede içinde sıvı bulunan termostatım var o da 24 gösteriyor ikiside iki farklı uçta.
Bitkili Akvaryumda Beyaz Benek
Merhabalar 15 gün önce kurulumunu tamamladığım bitkili akvaryuma balıklarımıda ekledim ancak şuan beyaz benek var. Bitkili akvaryumda tuz ve ya ısı yükseltme yapamam diye biliyorum ne yapmalıyım. 4 adet kılıç kuyruğuma ek olarak aldığım 2 adet tül kuyruk L144te yoğun miktarda beyaz benek vardı ancak kılıçlara geçmediler ve vatozlarda temizlendi tamam artık yeni balık ekleyebilirim diye düşünerek 5 adet beyaz moli ekledim ancak ertesi günün akşamı beyaz benekler molilere geçiş yapmıştı yakalayıp tuz banyosu yaptırdım şuan yetişkin hiç bir balıkta beyaz benek yok ancak 4 gün önce doğan kılıç yavrularının bazılarında gördüm az önce bu iş böyle balıktan balığa atlayarak gidecek gibi bitkilere bakteri kültürüne ve dekorasyona zarar vermeden ana tankta bu illetten nasıl kurtulabilirim. Yavrular 30u aşkın yakalama şansım olmaz ki şuan ki balık yükünü diğer akvaryumada aktarmam pek sağlıklı olmaz diye düşünüyorum.
Tank:135*35*50
Isıtıcı smart 200w
Filtre aquawing 2500L/H tepe filtre
Aydınlatma bitkili tanklar için led yerli bir üreticiden tedarik ettim
Bitkiler: hepsinin isimlerine hakim olmadığım 8 farklı kolay bitki türü
Canlılar: 5 adet moli 4 adet platy 4 adet kılıçkuyruk +30 yavruları 4 adet yavru lepistes 6 panda cory 2 L144 3 sae 2 cae 3 otosinclus 2 nerite salyangoz.[EDIT]ibrahim43,2024-03-16 23:07:07[/EDIT]
Kılıçların İçinde Siyahlık Var
Balığınızın doğumu yaklaşmış.
Plati Balığı Yavrulamiyor

[QUOTE=ayset]Daha önce de sormuştum fakat kimse cevap atmadı o yüzden tekrar konu açtım kusurabakmayin ben im akvaryumum da 3 plati 7 yavru lepistes var sorum ise platiler im 2 d 1 erkek geldiği zaman (6 ay oldu) bir kere 5 adet yavru verdi onlarda öldü [:'(] bir daha da hiç yavru vermedi (öldüler yaklaşık 2 ay sonra) [:?][:?] neden olabilir hiç yavru vermemesi [:?][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/206024/280120210943181.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/206024/280120210944411.jpg[/IMG][/QUOTE]
Aynı sorunu daha önce yaşamıştım.Akvaryuma yeni bir erkek eklediğimde sorun çözüldü.Kanımca petshopta almış olduğum ilk erkek kısırdı dişilerimde arkadaşımdan aldığım çiftleşmemiş dişilerdi.Yeni erkekle beraber olca ürediler.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.