ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Dafi
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
07 Haziran 2011 12:04
Son Ziyaret:
08 Aralık 2016 14:50
Toplam Mesaj:
95 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
yusuf algan
Doğum Tarihi:
26 Kasım 1988
Yaş:
35
İl:
Eskisehir
Meslek:
İç dekorasyon
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Yusuf Algan

Rrea Full Red, Rrea BlueTopaz, Red Lace Mohawk, Half Black White Pastel, Full Black ribbon guppy,Rrea Blue Grass, Rrea Full Platinium, Rrea Full Gold...

SON 10 MESAJI

Moss Aydınlatma Öneri
40 wat veya 30 wat gibi dusunmemek gerek isiik gucu onemlidir . Akvaryumunuzun yuksekligine gore kullanacagin floresan veya led gibi urunlerde wat degisiklik gosterecektir . Bu konu ile ilgili bir cok konu basligi mevcut site icerisinde bilgili dostlarimizin yapmis olduklari calismalardan ornek alarak kendi akvaryumuna gore en iyi isigi bulursun
Özel Tür Lepisteslerim.
[QUOTE=fatihkök]
 
 Yorumlarınızı okudum.
Siz 10 akvaryum sınırını nerden getirdiniz bunu bilmiyorun böyle bir sınır veya böyle bir yasa varsa hangi kanun ve hangi yasada yer aldığını belgeleriyle beraber açıklarmısınız ben bilmiyorum ve eminim hobici arkadaşlarımda bilmiyordur belki, öğrenelim hep beraber.
Hobi için 6 binlira para harcamışsınız çok güzel bir rakam yani bir üretimhane kurmuşsunuz demek oluyor bu 6 bin lira ciddi bir rakam aman diyeyim maliyeye dikkat.

Konu başka yerlere geçiş yapıyor evet ama öyle cevap verildiği için olabilirmi acaba.
Balıklarımı çoğaldığında satmıyorum yazdım evet öyle bana bir kişi gösterin aksini iddaa eden,
benim zevkimi parayla kimse satın alamaz ben böyle gördüm büyüklerimden zamanında bir florya kuşuna yarı taksi parası verenler olduğunda kuşu vermeyip 3 gün sonra bozuk ötüyor diye doğaya salan abilerimiz büyüklerimiz var onların yanında ve anlattıklarıyla büyüdük biz ,yani ben satmadıkça kralı gelsin alamaz benden pulunu bile.
Amaa bir arkadaşım bir abim gediğindede eline kepçeyi alır balığını seçer hediyemizdir alır gider.

Sizin ekonomik durumunuzu bilemem nasıl ayakta durursunuz ne yaparsınız balıkmı satarsınız vs. beni alakadar etmez benim ekonomik durumun bir varyeteyi kaldırıyor ben bir varyete yapıyorum 

Ama ben 6 binlira para harcayıp kavanozda balık beslemem biz kavanozda genelde turşu kuruyoruz onu söyleyeyim .
Artemya vererek balık tam anlamıyla besleniyorsa balığın bütün protein ihtiyacını artemyadan karşılayabiliyorsanız ve 12 varyete balık yapıyorsanız ne mutlu size sağlıklı lepistesler.
Bu ben yaptım oldu demekle olmaz sorarlar ne oldu diye.

Ben setimin görüntülerini yapılışını kuruluşunu bitiş anını hepsini yayınlayacaktım zaten bu güzel bir vesile oldu aslında bu konuda beni takip edin çok yakında 1,2 güne yayınlarım en geç .

Son olarak bu maliye konusu konunun en başından beri dilinizden düşmedi bende bir soru sorayım size

http://youtu.be/lTOY1h7RbJU

Bu videoda benim balkon ve yaklaşık  90,95 saksı biber var tarım bakanlığına bildirmem gereklimi acaba maliyeden sıkıntı yaşamaylım sonra.
[/QUOTE]
 
Evet  sen turşu kurmaya devam et o kavanozlar da  hazır biberin filanda varmış balıkla balkondaki yetiştirdiğin şeyi nasıl kıyaslama yapıyorsun anlamış değilim ama olsun laf olsun torba dolsun senin ki de sen hobi için bir şeyler yap benim için yapma  sen ne yapıcaksın bendeki yem çeşidini ben senin o yemlerde aradığın  vitaminlerin saf olanının alıp kendi yemimi kendim yapıyorum 6 bin tl  ise bunun sadce 3 bini akvaryum ve malzemelerine gitti turşu kavonuzun yoksa göndere bilirim malum okadar yetiştirdiğin  sebzeler boşa gitmesin . Hobi adına Hediye ederim için rahat olsun ....... 
Özel Tür Lepisteslerim.
Yorumlarınız için Teşekkürler . Şunu söylemek istiyorum siz değerli hobici dostlarıma emin her şey dediğiniz gibidir. Fakat şöyle bir olayda var sat satma hiç fark etmez  bildiğim kadarıyla 10 akvaryum üstü üretime giriyor ve bu yasak yani biri sizi maliyeye şikayet ettiği zaman maliye hobici filan dinlemiyor yapıştırıyor cezayı . Bunu biliyorsunuz dur . Ben toplamda 6 bin tl para harcadım bu balıklara ve setlerine yani tek siz para harcamıyorsunuz hobi için her kez harcıyor. Bende açık sözlü biriyim kusura bakmayın  sonuçta elimde değişik tür lepistesler var ve ben bunu yapa bildiğim yere kadar yaparım bunun dışına çıkamam hem yer hem ekonomik durumlardan dolayı ben burada zaten elimdeki türlerin resmini koydum sorulan sorulara cevap verdim kendi doğrularımla  buradaki amaç  varyentlerin paylaşımıydı fakat konu bu kadar ileriye doğru gitti
Fatih bey Balıkları satmıyorum diyorsunuz aylık giderleri gösteriyorsunuz ne kadar güzel bir şey hobi adına satmadan balıklara baka biliyorsunuz gelir düzeyi düzgün kişisiniz muhtemelen herkeze hediye ediyorsunuzdur çoğalan balıkları.
Gelelim bana ben bu hobiyi ayakta tutmak için ne kadar ekonomik yaparsam o kadar iyi benim için .
Ve çokta memnunum damızlık larımda var genç damızlıklarımda var yavruarımda var hiç yer sıkıntım yok yer sıkıntım olduğu zmanda cam turşu kavonozlarından alıyorum yeni çıkan yavrulara 5 ltrelik onlarda belli bir boya geldiğinde zaten dişi erkek ayrımı yaptığım için önemli olan dişi erkek ayrımı batım ayrımının lepisteslerde  çok etkilemiyor artemia verdiğim için hepsi yeterince besleniyor.
                                                     Ben yaptım oldu.
 
Sizde üretim resimlerininzi bir konu başlığı altında toparlarsanız biz bilinçsiz olan hobicileri bilinçlendirirsiniz hem sizin üretim şekillerinize bakırız aslında bir şeyler öğreniriz  Bildiğim kadarıyla Bilgi Paylaştıkça Güzel. 
 
 


[QUOTE=Dafi] Yorumlarınız için Teşekkürler . Şunu söylemek istiyorum siz değerli hobici dostlarıma emin her şey dediğiniz gibidir. Fakat şöyle bir olayda var sat satma hiç fark etmez  bildiğim kadarıyla 10 akvaryum üstü üretime giriyor ve bu yasak yani biri sizi maliyeye şikayet ettiği zaman maliye hobici filan dinlemiyor yapıştırıyor cezayı . Bunu biliyorsunuz dur . Ben toplamda 6 bin tl para harcadım bu balıklara ve setlerine yani tek siz para harcamıyorsunuz hobi için her kez harcıyor. Bende açık sözlü biriyim kusura bakmayın  sonuçta elimde değişik tür lepistesler var ve ben bunu yapa bildiğim yere kadar yaparım bunun dışına çıkamam hem yer hem ekonomik durumlardan dolayı ben burada zaten elimdeki türlerin resmini koydum sorulan sorulara cevap verdim kendi doğrularımla  buradaki amaç  varyentlerin paylaşımıydı fakat konu bu kadar ileriye doğru gitti
Fatih bey Balıkları satmıyorum diyorsunuz aylık giderleri gösteriyorsunuz ne kadar güzel bir şey hobi adına satmadan balıklara baka biliyorsunuz gelir düzeyi düzgün kişisiniz muhtemelen herkeze hediye ediyorsunuzdur çoğalan balıkları. Durumu olmayan 1 varyent beslesin demişsiniz buna katılmıyorum illa zengin mi olalım.  Balık beslemek için  birde ben bu işi hobi olarak yapıyorum diyorsunuz. Bu türleri illaki zengin ellit kişilermi beslesin?????????
Gelelim bana ben bu hobiyi ayakta tutmak için ne kadar ekonomik yaparsam o kadar iyi benim için .
Ve çokta memnunum damızlık larımda var genç damızlıklarımda var yavruarımda var hiç yer sıkıntım yok yer sıkıntım olduğu zmanda cam turşu kavonozlarından alıyorum yeni çıkan yavrulara 5 ltrelik onlarda belli bir boya geldiğinde zaten dişi erkek ayrımı yaptığım için önemli olan dişi erkek ayrımı batım ayrımının lepisteslerde  çok etkilemiyor artemia verdiğim için hepsi yeterince besleniyor.
                                                     Ben yaptım oldu.
 
Sizde üretim resimlerininzi bir konu başlığı altında toparlarsanız biz bilinçsiz olan hobicileri bilinçlendirirsiniz hem sizin üretim şekillerinize bakırız aslında bir şeyler öğreniriz  Bildiğim kadarıyla Bilgi Paylaştıkça Güzel. 
 
 
[/QUOTE]
Özel Tür Lepisteslerim.
[QUOTE=fatihkök]Öncelikle Atfg yi artık çözdük nasıl çalışır nasıl balık getirir nasıl balık toplar iyi biliyorum.
Geçen seneki lepistes ithalatındada vardım yani atfg ithalatında sonraki atfg ithalatındada vardım 
derneğin olmadığı ithalatta ,iki ayrı ithalatta ne kalitede balıklar geldiğini de iyi biliyorum.
Bu beline kadar kırmızı full redleride angelo eng den gelen full redleride ve birçok Türkiye ye yeni giriş yapan varyateleride ilk ben gördüm ve akvaryumlara açtım ama o iş bitti yani o balıklar geldi ve artık yerli oldular üretilebilirse tabi neden üretilebilirse diyorum öyle bir varyeteye 3,4 tank ayrılarak üretim yapılmaz yapılamaz 
[/QUOTE]
hocam biz bu işi kar amaçlı gütmedik 3 4 akvaryumlada olur 1 akvaryumlada olur her varyete için  10 adet akvaryumu koy bakalım eve  4 varyete olsun 40 akvaryum yapar  10 akvaryumdan ozaman yapmış olduğun üretim haneye girer nerde ruhsatın bana bunu söyle .  bizim kimseden kaçak Devleti kandıracak bir durumumuz yok hobi için elimizden geleni yapıyoruz sadece bunları bilmeyen yok sanırım benim akvaryumlarım tek  5 bölmeden oluşuyor .
Acaba sizelere sorayım değerli üretimci dostlarım  1 varyeteye 10 akvaryum koyuyorsunuz peki devlete bir vergi ödüyormusunuz . ???????????????
Lepistes cinneti ve yavru katliamı
[QUOTE=OguzhanPAR][QUOTE=abdullah kul][QUOTE=OguzhanPAR]2 Erkeğe 4 dişi yetmeyebilir. Erkekler bu yüzden yavrulardan hıncını çıkartmaya çalışmışlardır belki, akvaryumunuza dişi lepistes takviyesi yapmanızı öneririm. Ama hinede garip bir olay gerçekten, 60 litre gayet yeterli bir oran yer kavgası söz konusu olamaz. 
Saygılar..
[/QUOTE]
 
:(     Gene mesajım tam okunmamış herhalde.
Dostum yavrulara en çok dişiler saldırdı yani sadece erkeklerin olayı değil bu...
[/QUOTE]
Mesajınız okundu da siz benim mesajımı tam okuyamadınız sanırım. Burada dişilerin veya erkeklerin saldırması önemli değil sonuçta akvaryumda bir anda yavruları yediklerinden veya yaraladıklarından bahsetmişsiniz bende dişi oranını arttırmanız yönünde tavsiyemi yaptım. 
[/QUOTE]
Sizin dediğiniz gibi olursa balık sayısı artacak ve yavrular birinden kaçarken diğerinin ağzına düşecek bu sefer daha çok yavru kaybı olmayacak mı ?  :):):)
Ama  şöyle yaparsak yavruların rahat saklana bileceği şekilde bol bitkili bir akvaryum kursak yavrular o bitkilerin arasında takılsa belli bir boya kadar daha iyi olmaz mı hem de Görsellik açısından daha iyi olur diye düşünüyorum.
 
Abdullah bey bir önceki mesajımda size yeterli olacak kadar cevap vermiştim ama . . . :)
Dafi2013-08-18 23:37:34
Özel Tür Lepisteslerim.
[QUOTE=Fırat Güley]Çaprazlamaya örnek dişileri babaya erkekleri anneye kısmı doğru fakat bütün varyeteler için geçerlimi ? Ayrıca bende 10 adet tank var 30 litreden bana yetmiyor. Yavruları almaya başladıktan sonra baya zorladım açıkcası tek varyete olmasına rağmen. Siz balıkları temin ettiğiniz hobici arkadaşlarınız 1 varyete için kaç adet tank ayırmışlar acaba ? ve her batın yavruyu ayırmanız gerekecek secici üretimin olmassa olmazıdır. 

Sevgilerimle...
[/QUOTE]
lepistes varyetelerinin hepsini ben bu şekilde yapıyorum .  Yavruları sineklik yardımıyla batım batım ayırıyorum kafesler içinde benim seri üretim gibi bir düşüncem olmadığı için bana şu an yetiyor  ama illaki 1 varyete için en az 10 adet akvaryum gerekecektir. Ama maalesef yer darlığından dolayı bu şekilde yapıyorum. Çaprazlamaya gelince bir dişi bir erkek balık dişi yavruları bıraktıktan sonra dişi ile iş biter artık tüm iş babanındır yavrular 10 günlük iken dişi erkek ayrılıyor daha sonra zaten erkekler işimize yaramıyor onlar için böyle çaprazlanmış balıkların yavrularının tankında belli boya geldiğinde takılıyor  daha sonra 4 aylık olunca dişiler çeşitli renk varyasyonlarında gözünüze en çok takılan ve güzel olan dişi seçiliyor ve diğer dişilerde eleniyor ve o seç diğiniz dişiyi babayla eşleştiriyorsunuz ben bunları turşu kavanozlarının içinde yapıyorum onlardan çıkan yavruları yine aynı şekilde ayırıp tekrardan baş da ki gibi uyguluyorsunuz bir kaç sitede 6. Nesilden sonra saf bir ırk lepistes çıkıcağı yazılıyor Fakat deniyoruz merak için şu an elimde birbirine benzeyen yeni bir tür balık yakalamaya başladım fakat %100 bir sonuç yok yavruların % 10 gibi bir şey birbirlerine benziyor Zaten tam saf olduğunda daha detaylı bir şekilde anlatıcağım yeni bir sayfada şimdilik bukadar anlata bildim  sürç-i lisan olduysa af ola

[QUOTE=Beyzade]Yusuf hocam daha iyi bilir ama benim tahminim 4/4 lük tek varyete için 13 adet tank diye biliyorum ben.[/QUOTE]
Evet çok haklısınız Kemal Hocam.


[QUOTE=Fırat Güley]Zaten size değil arkadaşa söylemiştim. =)[/QUOTE]

[QUOTE=Fırat Güley]Kemal bey bende lepistes orgtan lemark nickli arkadaşım bilmem tanırmısınız;bu iş 4-5 akvaryumla olmaz. 10 akvaryumla tek varyete bile zor.[/QUOTE]

[QUOTE=fatihkök]Maşallah Yusuf bey balıklarınız güzel gözüküyor.
Birazda video eklerseniz her varyeteyi besleyen arkadaşlar daha iyi yorum yapabilir.
Yedi varyete saydım ve bu sayı akvaryum sayınıza göre çok fazla birde yeni varyete için çalışıyorsanız 
çok çok fazla.

[/QUOTE]
 
Video da eklerim yakın zamanda  Şu anda gözüken akvaryumlar bunlar illerde elbette akvaryum sayıları artıcak ama ilk önce bu iş için bir üretim hane ruhsatı ve birde depo gibi bir yer tutmak gerekiyor. Kısmetse Yakın zamanda oda olacak şimdilik elimizdeki türleri sağlam şekilde tutumak için yetiyor . Şu anda sizin saydığınız benim paylaştığım 7 adet var toplamda bunlara swallow larınıda katarsak 12 adet varyete oluyor.   O yüzden Atfg Balıklarını seviyorum içlerinden Swallow çıkıyor. Gerçi bir çoğu açılımını bile bilmeden Atfg balığı diye internette ilan koyup satıyor ama ben buradan yazıyım     (fantezi lepistesleri) Arkadaşlar :) :) Yani Bir nevi Senin benim gibi bir insan her yerden balık topluyor toptancı yani bu lepistesleri üreten dünyaca ünlü lepistes üreticilerinden toptan alıyor balığı daha sonra internet aracılığı ile satıyor.
Tabi kendisi de üretim yapıyor fakat özel bir türü ve ya  kendi çıkardığı bir tür şu an varmı bilmiyorum onu da bilen arkadaşlar paylaşırsa sevinirim kendi ürettiğin lepistes balığını atfg diye satmak biraz yanlış aslında onun reklamını yapıyorsun kendi adını yaz  onu yazacağına hiç yoktan avrupadaki yabancı insanlar desinler vay be Türkiye deki üretimcilere bak  ne balıklar üretiyor.... Biraz değişik duygulara kapıldım :) Kusura bakmayın  
 
Dafi2013-08-18 23:00:40
High fin blue grass-- swallow albino ful red özel ırk akvaryumu...
Kubilay bey,  Maşallah Allah nazarlardan saklasın.  Blue grass larınız  (Metal blue grass) dır bilginiz olsun
Tadını çıkarın bu tür her yerde bulunmaz.   Dafi2013-08-18 22:11:00
Lepistes cinneti ve yavru katliamı
[QUOTE=ÖvgüKavas]Tekrar çiftleşmek isteyen balıklarınızın salgıladığı hormonlardan dolayı balıklarınız çıldırmıştır. Bu dönemde balıklar aşırı agresif olurlar ve çiftleşme potansiyeli olan diğer rakipleri ortadan kaldırırlar. Çok normal.[/QUOTE]
 
Övgü bey, merhabalar sağlıklı canlı doğuran dişileri günün bütün günü erkekleri cezbedici sıvı salgılar özelliklede bu hamile dişilerde daha yoğun şekilde görülür canlı doğuran balıkları her gün defalarca çiftleşe bilir daha doğrusu net cevap olarak erkekler dişileri gonopot dediğimiz uzantılarını kullanarak gün içinde defalarca döller yani canlı doğuran grubundaki balıklar için dediğiniz biraz geçersiz sayılıyor ama sadece canlı doğuranlar için diğer türler için evet haklısınız sizin dediğiniz şekilde oluyor.
Beni sakın yanlış anlamayın sadece biraz düzeltme yaptım. Saygılar.
Birde aklıma gelmişken konumuzla pek bir ilgisi yok ama ben yine de burada paylaşayım
1) Canlı doğuran grubundaki bir dişi döl aldıysa erkek olmadan 2 ve 3 sefer daha doğum yapa bilir.
   Bunun nedeni tahminlerime göre her gün defalarca erkekler tarafından döllendikleri için ola bilir.
2) Eğer Lepistes türlerini besliyor ve farklı akvaryumlarda farklı tür lepistes balıklarınız var ise akvaryumlar arası kesinlikle kepçe değişimi veya filtre değişimi yapmayın yapacak olur sanız da  
iyi yıkayın ve kurutun aksi takdirde türler arasında kırılma olacaktır.
 
Full redlerim(resimler 4. sayfada)
Maşallah Türünün tam özelliklerini barındırıyor balıklar ince ve zarif vücutlarında bu türü beslediğiniz için tebrik ederim sizi Sağlıklı yavrular dileğiyle.
Lepistes cinneti ve yavru katliamı
Balıklar strese girmemiştir strese giren balık kuyruk kısar ve halsiz ve bitkin tavır alır  Ben Üretimde 1 dişi 1 erkek şeklinde toplam 15 adet balık besliyorum 50 litre tankta hiçbir kavgada olmuyor lepistesler omnivor canlılardır canları eğer hayvansal protein çektiyse bu kaçınılmazdır yerler çok normal en az 2 ila 3 ay olmadan yavruları karıştırmayın anaçlarıyla diyetlerine uygun şekilde beslemenizi öneririm bunlar tecrübeyle sabit kafadan uydurma mesaj kotasını doldurmak için yazılmış yazılarla karıştırmayın.
bütün canlılar agresiftir sizin de dediğiniz üzere cinnet anı ola bilir :) Bilimsel olarak henüz elimizde balıkların sinir sistemlerinin nasıl çalıştığına dail bir bilgi yok ama gözlemlediğimize göre beslediğimiz tür balıkların nasıl hal alıcaklarını hepimiz biliyoruz dikkat etmek gerekiyor .
 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.