ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
aykutayhan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
16 Haziran 2011 22:33
Son Ziyaret:
11 Aralık 2011 16:02
Toplam Mesaj:
93 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
aykut ayhan
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

aykut ayhan

SON 10 MESAJI

NAZAR Duası ve meali
ALLAH razı olsun çok güzel olmuş bende
MEHMET TALU HOCANIN konuyla ilgili yazısını paylaşayım


Nazar, Arapça “nazara” kelimesinden dilimize geçmiş olup bakış, bakma anlamındadır. Dilimizde ise nazar kelimesi, kem (kötü) gözün, kem bakışın neden olduğu göz değmesi anlamında kullanılmaktadır. Arapça’da göz değmesi için isabetül-ayn tabirini kullanılmaktadır.


Dinimizce nazar yani göz değmesi haktır, gerçektir. Ebu Hureyre (R.A.)dan rivayete göre Hz.Peygamber (S.A.V.) Efendimiz “Göz değmesi olayı doğrudur, haktır.”1 buyurmuştur.


Müfessirlerin birçoğu “O inkâr edenler Zikr’i (Kur’an’ı) işittikleri zaman, neredeyse seni gözleriyle devirivereceklerdi…”2 ayet-i kerimesinde geçen “gözleriyle devirivereceklerdi” ifadesini nazar (göz değmesi) manasında tefsir etmişlerdir.


Nazarın nedeni duygu yoğunluğudur. Nasıl ki öfke bedende belli bir etkiye sahipse, kıskançlık veya aşırı sevme, beğenme gibi duygular da göz üzerinden dışarıya etki edebilmektedir. Bu nedenle insan bilerek veya bilmeyerek nazar edebilir.


Nazar kavramının batıdaki ifadesi, psikokinezidir. Nazar olayında iyi niyet ve yoğuşmaya göre alıcı ile verici uçlardan geçen bir “ark” oluşmaktadır. Gıbta, övünme, imrenme gibi dostça duygular, hatta ebeveynlerin; çocuklarına sevgisi, nazarın küçük dozda uğratma sebebidir. Nazara uğrayan kişi,ÇOK SIK ESNER VE SIKILIR. Asıl uğursuz nazar, "HASET" duygusundan gelişir. Bu duyguda, düşmanlık, kin ve intikam mevcuttur. Nazarın dozajında bu haset duygusunun şiddeti çok önemlidir. Haset duygusu ne kadar şiddetli olursa, nazarın gücü de o kadar şiddetli olur.


Nazar olayı eşyanın özelliklerindendir, bir eserdir, görünür. Fakat sırrının ve sebebinin ne olduğu Hak Teâlâ hazretlerinden başkasına malum olmaz. 


Yani nazar batıl değil, haktır. Nazara inanmak günah değildir. Günah ve batıl olan, nazardan korunmak için nazar boncuğu gibi din dışı adetlere inanmak ve bunlardan medet ummaktır.


Bu konuda halk arasında en çok yaygın olan inanışlar nazar boncuğu takmak, iğde dalı takmak, kurşun dökmek, tuz çevirmek, üzerlik yakmak vb. inanışlardır. Ancak, bunların tıp yönünden bir faydası olmadığı gibi, bâtıl inançlar devam ettirildiği için de bu tür davranışlar dinimizce haram kılınmıştır.


Resûlullah (S.A.V) Efendimiz nazarlık kullanmayı yasaklamış, bu gibi şeyleri üzerinde taşıyan kimselerin bey’atlerini kabul etmemiştir.3

Kurşun döktürmek de nazar boncuğu gibi bidat ve batıl inançlardan olup kesinlikle caiz değildir.

Nazarı hak kabul eden dinimiz, bundan korunmanın ve tedavinin çaresini de göstermiştir.

Nazardan ALLAH Teâlâ’ya sığınmalıdır. Abdullah b. Amir (R.A.) den rivayete göre Resûlullah (S.A.V) Efendimiz buyurmuştur ki:
“Kendisinin veya kardeşinin bir şeyi bir kimsenin hoşuna gidince bereketle dua etsin. Çünkü göz deymesi haktır.”4 Bereketle dua ise, şöyle yapılır:

“TebarekALLAH’ü ahsenü’l-halikine. ALLAH’ümme barik fîhi = Yapıp yaratanların en güzelini yapan ALLAH ne yücedir! Ne güzel yaratmış! Ey ALLAH’ım ona bereket ihsan eyle.”5

Bizlerce “MaşaALLAH, Tebarekâllah = ALLAH’ın dilediği oldu, ALLAH bereketli kılsın” denilmesi yaygındır.

Enes b. Malik (R.A.) den rivayete göre Resûlullah (S.A.V) Efendimiz:
 “Her kim hoşuna giden bir şeyi görünce:
“مَا شَاءَ اللهُ لاَ قُوَّةَ إِلاَّ بِاللهِ = MaşaALLAH. Lâ kuvvete illa billah = MaşaALLAH kuvvet yalnız ALLAH’ındır”6 derse ona göz zarar vermez.”7 diye buyurmuştur.


Nazara karşı korunma niyetiyle okunacak duaların başında Felak-Nas, Fatiha ve ayete’l kürsi gelmektedir.8  Her mümin bu duaları sık sık okumalı, ailesine de okutmalıdır. Ayrıca, Kalem suresinin 51. ve 52. ayetlerinin de nazara karşı tedavi edici özelliğinin bulunduğu söylenmektedir.

dipnot

(1) Buharî, Tıb 36, Libas 86; Müslim, Selâm 41, 42; Tirmizî, Tıb 19; Muvatta, Ayn 21; Ah¬med b. Hanbel, I, 274, 294
(2) Kalem suresi: 51
(3) Neseî, Zinet, 17; İbn Mace, Tıb, 39
(4) A. b. Hanbel; No:15273; 3/447
(5) Heysemi, Mecmau’z-Zevaid; 5/109
(6) Kehf sûresi:39
(7) Heysemi, Mecmeu’z-Zevaid; 5/109
(8) İbn Mace, Tıb, 34; Buhârî, Deavât, 12


aykutayhan2011-09-19 00:11:06
Japon Balığı Yeni Evi - Video
Bu balığınıza yeni ev değil zindan olmuş,balığınızı koyduğunuz şey vazo gibi bir şey. .Hacmi çok ufak birde iç filtre koyarak daha da ufak hale gelmiş. .Bır mılyonculardan şeffaf plastık kaplar var ondan alın en azından. .20 litrelık fılan alırsanız gecıcı bır çözüm olur. ..
Balığım su üstüne çıkmıyor
[QUOTE=enclave]Bütün balıklarım iki gün içinde öldü ):[/QU

diğer balıklarınızda bir sorun yoktu nasıl oldu hepsinin birden böyle ani ölmesi
Hobiciler için Test
You have correctly answered 7 of 10 questions.

eğlenceli bir paylaşım ama bilgi seviyesini belirlemede kriter değil..
Nişantaşı ve Beşiktaş'ta pet shop
Emirhan lisende hayırlı olsun nuri akına mı kayıt oldun rüştü uzele mi yoksa maçka teknığe mi nişantaşında başka lıse yok zaten.
akvaryum tavsiyesi
20 tl mi başka var mı 8mm kayıtlı kuşaklı 20 tl nıye bu kadar ucuzmuş ki o 20 lirayıda almasın.
Afrika'ya Bağış ( video eklenmiştir)
[QUOTE=fordmustang]        Dediklerimi yanlış anlamadınız umarım. Burdan bir kez daha söylüyorum yardımların yıllardır bir sonuç vermediğini taşıma su ile değirmen dönmediğin daha başka bişeylerin yapılması gerektiğini vurgulamak istedim. Bu seferki sıkıntı ramazan ayına geldiği için çözüldü bu kadar çok para toplandı bu kadar çok yardım yapıldı ve bu kadar hızlı sonuca bağlandı. Simdi soruyorum size  200.000.000 euro yardımın sizce sizce ne kadarı sadece ramazan ayında verdiğimiz fitre ve tutamadığımız oruçların parası? Benim tahminin %80 i bundan oluşmakta peki biz hangimiz (istisnalar hariç) diğer aylarda bu kadar yardım yapıyoruz zekat dağıtıryoruz?. Yani bir sonraki ay olsaydı imkanı yok bu paranın dortte biri toplanamazdı. Herkes kendi kurban parasına düşecek 10 yardım yaptıysa bir ay sonra 1 yardım anca yapıcak. 
           Dünyanın dört bir tarafı bizden yardım beklemekte bugün Kuzeyde = çeçenler boşnaklar Doğuda = DOĞU TÜRKİSTAN  hala çin istilasındaki TÜRK cumhuriyetleri ıraktaki TÜRKMEN ler. Güneyde = Kıbrıs - Yemen vs herbiri Türkiye'den yardım beklemekte. Ben Türkiye cumhuriyetinin bu kadar zengin olduğunu düşünmüyorum ve bizim önceliğimiz tek derdimizin somalideki fakirlerin olmadığını artık buraya yapılan bu yardımların yeterli olduğunu bundan sonrasınında SHOW olduğunu söylüyorum. Kişisel görüşümdür. Yazdıklarımı cevap verecek veya beni bu yazdığımdan dolayı eleştirecek arkadaşlar lüften kendinize şu soruyu sorun sonra cevap verin sonra eleştirin bu ricamdır.
     Bir sonraki ay bu yaptığın yardımın kaçta kaçını yapıcaksın veya içtenlik ile mübrek ramazan ayı olmasa ne kadar yardım yapıcaktın geçen 3 ay önce somalinin durumundan haberin yokmuydu? Niye yardım yapmadın?
[/QUOTE]

Alper bey sizin demek ıstedığıız heralde gıden paralar sadece ekmek yemek olarak gıtmesın aynı zamanda alt yapı zıraat gıbı alanlarada kullanılsın ki ilerıkı zamanlara yonelıkde bır çözüm olsun. .
bu konuda haklısınız gıden yardımların bu yonde de organıze edılmesı lazım ama bunu zaten yapmaya çalışıyorlar bırde şu anda aşırı bır kuraklık sebebıyle olağanustu bır durum var bunu da goz ardı etmemek lazım. .

ınanın musluman alemı elele verse burda ıktıdarları fılan kast etmıyorum musluman nufusu kast edıyorum ınanın saydığınız butun coğrafyalara yeter. Sadece ege ve akdenızdekı 5 yıldızlı otellerımız ısraf edılenlerı somalıye gonderseler çok şey değişir. Şu anda sadece turkıye de nufusun yarısı bır kereye mahsus bır paket sıgara fıyatı kadar yardım etse ab nın yaptığı yardımdan fazla para eder. ..

musluman alemı kanaat etmeyı ve paylaşmayı tam manasıyla yaşasa bır sorun kalmaz zaten allahın ıznıyle.
akvaryum uygun mu?
Bir arkadaşınız filan varsa hedıye edin yada cama cam bır akvaryum yaptırın tahmın ettığınız kadar pahalı değil. .Balıklarınıza ezıyet olur bır arada yaşamaları. ..
Afrika'ya Bağış ( video eklenmiştir)
[QUOTE=fordmustang]Ben buraya yardım yapılmasına karşıyım ama genede yapıyorum yaptım yapıcamda. Çünkü ben beni bildim bileli burası böyle çocukken bile hatırlarsınız biraz zayıf olan arkaşımıza somaliden mi geldin esprisi yapardık sonuç olarak bizim büyük atalarımız bu işi yıllar önce dedi Taşıma su ile değirmen dönmez. Yılda 2 kere yağmur yağan bir yerden umut beklemek boşuna. Sonuç olarak hadi bu sene Türk halkı kurtardı yeryüzünde bir fakire Türk halkından başka yardım eden bi topluluk varmı? Seneye ne olucak? Daha kalıcı bir yöntem bulunmalı diye düşünüyorum
[/QUOTE]

Aslında yapılan yardımlar aynı zamanda tarım alanlarının ıslahı,sağlıklı hayvancılık ve su kanallarının oluşturulması ve kullanılmasınıda kapsıyor. Bm dünya gıda programı sadece bunlar için acılen 350 mılyon euro lazım olduğunu açıklamıştı. .

TÜRKİYE' DE KIZILAY başkanlığında dıyanet ve dıyanet vakfı ve dığr kurululuşların ışbırlığıyle toplanan yardımların acil gıda yardımı yanında tarım ve hayvancılık ıslahı ıle su kuyularının acılması yönunde hızmet vereceğını hukumet aracılığıyla beyan ettı. Ayrıca somalı hukumetınınden arazı talebınde bulunarak buyuk bır sahaya turk yardım kampı kurulması ve burda sağlık kontrolunden guvenlığe kadar koşulların tam olduğu bır alanı tesıs etmek için izin istedi. .

AVRUPA BİRLİĞİ somalıye yardım olarak 160 mılyon euro tahattut ettı
TÜRKİYE’nin inisiyatifi ile İstanbul’da toplanan islam ülkeleri somali’ye 350 milyon dolar yardım taahhüdünde bulunmuşlardır. Bunun yarısından fazlasını da TÜRKİYE taahhüt etmiştir. 
hukumetın yaptığı açıklamaya göre şu ana kadar TÜRK HALKININ yaptığı yardımlarla bırlıkte TÜRKİYE yaklaşık 200milyon euro yardım yapmış

TÜRK HALKI dünyaya yıne ınsanlık dersı vermiş anlaşılan. Sıradan bır yerde dahı ıftar menusunun 30 lira olduğunu düşünürsek, bir gün kendimizi dışarda ıftar yapıyor sayarak yardım edersek bır çok kışıyı HAYATA BAĞLAMIŞ oluruz. ...
akvaryum uygun mu?
Lepistesle japon balığı bır arada yaşayamaz,japon balığını bıran once verin yoksa bır muddet sonra ölür,lepıstesler çok yavrular ılerleyen zamanda yavrularda oldukça akvaryum ufak gelecektır. .


aykutayhan2011-08-24 19:19:31

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.