ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
fishosman
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
03 Eylül 2011 18:15
Son Ziyaret:
21 Kasım 2013 13:55
Toplam Mesaj:
8 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Osman Coşkun
Doğum Tarihi:
04 Şubat 1988
Yaş:
36
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Osman Coşkun

SON 7 MESAJI

Jebo'mu - Lifetech 'mi
Vermiş olduğunuz bilgiler için teşşekkür ederim. 
Jebo'mu - Lifetech 'mi
Arkadaşlar şuanda ekol 15 dış filitre kullanıyorum. Pek memnun değilim suyum pek berrak olmuyor.( Taşları değiştirdim, plastik bitki koydum, yem az veriyorum, 25 tane kılıçkuyruk besliyorum 120 lt akvaryumum var ) Bende yeni bir dış filitre almak istiyorum. İnternetten baktım Jebo 829 veya lifetech 838 4 kovalı dış filitreler içi tam dolu max 100 TL. Sizce hangisi almalıyım ? Hangisi sessiz ve sorunsuz ? 120 Lt akvaryum için debisi çok mu fazla olur, balıkları rahatsız eder mi ?
Akvaryum suyu hiç berraklaşmıyor
Akvaryumum güneş görmüyor. Yem olarak satın aldığım yerdeki kişi suyun rengini değiştirmez diye Sera'nın yemini verdi ama tam ismini hatırlamıyorum. Akvaryumun içinde kullandığım malzemelere gelince beyaz süs taşı, yapay bitki, birkaç tane büyük taş suya salınım yapacak maddeler değil hiçbiri.
 
Fitrenin içinde kullandığım malzemelere gelince ; En alt kısımda seramikler var üstünde sünger, onun üstünde 2 X elyaf ve en üstte aktif carbon ( simsiyah kömür gibi birşey ) var. Eksik birşey var mı ? Yapmam gereken veya eklemem gereken ?
 
Umarım tüm sorulara cevap vermişimdir.
KOİ ''Türler,Üretim,Havuz yapımı,Hastalık
Çok teşekkürederim verdiğiniz bilgiler için. Evet çok yedikleri kesin ve bunlar aç kalmıştır diye üzülüp ailemde sürekli yemliyor doymak nedir bilmiyorlar  Dış filitrem var ekol 15 fakat suyum hiç berrak olmuyor hep sapsarı  hep berrak olmasını istediğim halde başarılı olamadım  Çok keyifli balıklar iyiiki hobiye bu şekilde başladım diyorum.
 
Başıma bir olay geldi sizinle paylaşmak istedim. Bu koi'ler vatozumu yedi arkadaşlar böle bişi olabilir mi ?  Yok hayvan akvaryumun içinde atlamış olabilir diye etrafada baktım yok yok... Dış filitrenin çekme olasılığı hiç yok  Kumların altını üstüne getirdim ama yok...
Akvaryum suyu hiç berraklaşmıyor

Resim nasıl eklenir bilmiyorum  Arkadaşımda 300 lt akvaryum var aynı filitreyi kullanıyor 20 ye yakında balık var içinde ama pırıl pırıl suyu var... Gördükçe üzülüyorum... Peki filitre malzemesi olarak sizin önereceğiniz markalar ve ürünler  nelerdir ? Bugün suyun % 70 ini değiştirip filitre malzemelerini tekrar değiştirmek istiyorum.

KOİ ''Türler,Üretim,Havuz yapımı,Hastalık
Merhaba bende bu hobiye yeni başladı sayılır. 120 lt bir akvaryumum var ve 4 adet koi besliyorum. 10 - 15 cm boyutlarda 2 'si beyaz 1'i turuncu 1'ide üstü turuncu altı beyaz :D Bakımları hakkında çok bilgiye sahip değilim, ortamları nası olmalı butür ayrıntıları öğrenmek istiyorum yardımcı olur musunuz ?
Akvaryum suyu hiç berraklaşmıyor

Arkadaşlar ben hobiye yeni başlamış sayılırım. Ekol 15 dış filitrem var ve akvaryumum 110 Lt. 4 tane koi besliyorum 10-15 cm boylarında... Fakat bir türlü su rengim berraklaşmıyor ve sürekli koyu sarı renkte. Kullandığım yemleri değiştirmeme rağmen sonuç hep aynı. Dış filitrenin iç malzemelerinide hep kaliteli kullandım. Farklı bir dış filitre alsam sorunu çözebilir miyim ? Lütfen bu konuda yardımcı olur musunuz ? Berrak bir akvaryum istiyorum artık

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 25 Online Kullanıcı, 14 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.