ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
fenega
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
9
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Eylül 2011 12:18
Son Ziyaret:
04 Şubat 2016 22:27
Toplam Mesaj:
305 [0.07 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Fatih Dinç
Doğum Tarihi:
18 Eylül 1994
Yaş:
29
İl:
Bursa
Meslek:
Talebe
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Mpanga ve Afra Hara Renklendirme
İyi akşamlar. Akavaryumda damızlık altı mpanga ve 4-5 cm boylarında afra hara var.Balıklarımın renklerini canlı tutmak için nasıl bi yemleme yapmam gerekiyor. Sürekli bitkisel yemlerle besliyordum balıkları fakat artık etcil yemlerdende yakviyelemeye başladım. Yeni yeni salatalık atmaya başladım kullandğım yemler Tetra provegetable tetra bits gemma gronul green .
Akvaryum çok cabuk kirleniyor
Benim akvaryum 165 litre balıklarım 5 cm ve 7 cm boylarında ve oldukça çok balık var akvaryumda. en önemlisi bence yemleme balıkların sık beslemesin ama yemi bol kullanmadan.Yemler yere düşmeden bitecek kadar yemleme yapılmalı.Çalıştığım için suyu 20 gündür değiştiremiyorum ama Allah nazardan saklasın suyum tertemiz. Filtreyide temizleyeli yaklaşık 2 ay oluyor. Suyun tam otursun düzene girecektir.
Yumurta Alan Afra Hara
[QUOTE=Tevfik]Büyük ihtimalle bir zararı olmaz zaten zarar veremez.[/QUOTE]

İşallah bi zararı olmaz.Aacaba daha önceden uygulayan varmı.
Yumurta Alan Afra Hara
İyi akşamlar.Yarım saat önce hara dişim yavru aldı amam erkek balık dişiyi çok rahatsız ediyo yumurtaları atıcak diye korkuyorum daha öncede başıma geldi.Dişi  1-1,5 cmlik yavruların yanına atsam yavrulara bi zararı olurmu?
Afra Hara Akvaryumu Nasıl Olmalıdır?
[QUOTE=fıshmanberkay12]Anavatanı:Malawi gölü
Sıcaklık: 23C - 28C
Maksimum Boy: 15 cm
Beslenme: Omnivor (Etçil ve Otçul)
Mizaç: Agresif-Bölgeci

Bakım: Bakımı kolaydır.Canlı yem ve dondurulmuş yemlerle beslenmelidir.Sebze içerikli diyet yemlerle takviye yapılmalıdır. Yüksek ph ve sert su tavsiye edilir.Akvaryum tabanında kumlarla çok oynar. Tankta, mağara tarzı kayalardan dekorlar hazırlanmalıdır. Her bir mbuna türüne, saklanacağı bir alan oluşturulmalıdır.

Cinsiyet: Erkeklerin anal yüzgeçlerinde, sarı yumurta noktaları bulunmaktadır. Dişilerde ise anal yüzgeçlerdeki noktalar sarı değil, gölge şeklindedir. Erkekler daha parlak renklere sahiptir.

Üretim: Üç dişi bir erkek olarak çiftleştirme yapılmalıdır.Üreme tankında, kayalarla dekore edilmiş mağaralara ihtiyaç vardır. Yumurtalar ağızda kuluçka yöntemi ile olgunlaşır.Yumurtlama sonrası erkek balık tanktan kaldırılmalıdır.
[/QUOTE]

Teşekkürler.


[QUOTE=34GLP39]Merhaba, bence akvaryum en az 200 lt olmalı. Tabi balık sayısı önemli ancak ben 5-6 d 2e şeklinde beslemiştim. Kayaları ve saklanma yerlerini çok abartmamalısın bence yani bir sp akvaryumu gibi olmamalı, kumla sp'ler gibi çok haşır neşir olmazlar ancak mümkün olduğunca ince kum ve açık renkli kum olursa gayet iyi olur. Balık boyları birbirine yakın yakın olmalı. Bitkisel yem ağırlıklı beslenmeli. Su sertliği sıcaklığı v.s ilk önceleri değişken olmamalı. Ben haraların biraz daha özen isteyen bir tür olduğunu düşünüyorum. Su temizliğine ayrı bir özen gösterilmeli. Resim paylaşırsanız sevinirim. :) Sağlıklı balıklar...
[/QUOTE]

Teşekkürler.
Mbunalar hakkında her şey
Afra haralar hakkında  makaleleri okudum fakat daha fazla bilgiye ihtiyacım var.
Afra Hara Akvaryumu Nasıl Olmalıdır?
İyi geceler.Akvaryumumda afra hara besliyorum.Daha öncede beslemiştim fakat haralar hakkında geniş olarak bi bilgim yok.Tecrübeli hobici abilerimizin yorumlarını bekliyorum.
Agresif Afra Haram
Bu gidişle öyle olucak galiba sabah kusturmayı düşünüyodum eve geldiğimde böyle bi manzarayla karşılaşınca moral yerlere indi.
Agresif Afra Haram
İyi geceler.Erkek afra hara çok agresifleşti dişi balıklara saldırıp duruyor durmadan. Bi dişiyi çok fena hırpalamış kuyruğunu bitirmi hayvancağızın bide 2 gün önce yavru alan dişiye bugün vurmuş stresten atmış yumurtaları aynı şekilde onunda vücudunu tahriş etmiş.Bu erkek haraya ne yapmam lazım yada bu kada agresifleşmesinin sebebi ne olabilir? 
Termometre akaryumdayken kırıldı
Aynı sorun beimde başıma geldi. O parçalar dipe kadar inmiş suda oksitlenme yapıyo camda sarı sarı lekeler yapıyo. Birde benim mıknatıslı ca sileceğinin arasına girmiş Allahtan camı çizmeden farkettim.Tek Çözüm kumu komple çıkarmak .

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.