ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
BuR0cK
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
14
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
19 Kasım 2011 01:03
Son Ziyaret:
30 Ekim 2022 21:02
Toplam Mesaj:
326 [0.07 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Kadir Burak OLGUN
Doğum Tarihi:
12 Mayıs 1988
Yaş:
35
İl:
Bursa
Meslek:
Akademisyen
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Kadir Burak OLGUN 465 LT Hazırlanıyor..

SON 10 MESAJI

Akvaryumu Taşır Mı?
3 ay önce 5x5 ağaç iskelet Üzerine mdf giydirme ve taç kapak 130x60x60 akvaryum için masa yaptırdım forumdan @Woodwork Can TEK arkadaşımıza oldukça güzel işçilik ve uygun fiyata yaptı sağolsun. Gayet sağlam da olduğunu düşünüyorum Demir profil yerine ağaç iskelet de düşünebilirsiniz tabi iyi bir ustaya yaptırmak gerek. Bahsettiğim arkadaşımız Bursa da ikamet ediyor eğer buradaysanız bir ulaşın derim. Demir profil daha maliyetli olacaktır ve üzerine mdf giydirme profildeki minik hatalardan dolayı bile sıkıntılı olabilir.
Su İçinde Pislikler
Daha tecrübeli arkadaşlar mutlaka daha iyi bilecektir fakat görür görmez yem artıklarına benzettim. Kullandığınız yemin markası nedir ve ne sıklıkla yemleme yapıyorsunuz acaba?
Birlikte Yaşar Mı Tavsiye
Merhabalar bahsettiğiniz türlere baktığımızda otçul ve hem etçil hem otçul türler var aralarında bu da beslenmede fazlasıyla dikkatli olmanız gerektiğini gösterir. Balık sayısı olarak sorun yok gibi görünse de tür fazlalığı akvaryumda bölge savaşlarına neden olabilir bol bol kayalık alan oluşturmanız gerekecektir. Yem konusunda sera ya da tetra marka çeşitli yemleri kullanabilirsiniz fakat dediğim gibi hem etçil hem otçul karma bir grup olacak otçul ağırlıklı beslemek daha mantıklı olabilir. Ayrıca haftada 1 kez artemia gibi canlı yemler kullanmanızı öneririm. Balıkların boyutları tamamen size kalmış tabi ama özellikle aynı boyutlarda olmasına dikkat edin yoksa daha küçük balıklar aç kalabilir. Tavsiyem böyle büyük bir akvaryumda 7-12 cm aralığında daha az tür daha büyük koloni şeklinde damızlık balıklar bakmanız dır. Iceman kesinlikle öneririm çok hareketli balıklar ve diğer türlerin çekingenliğini de kaldırıyorlar.
Sarı Prenses Dişimi Erkekmi ?
Merhabalar. Bana da balığınız dişi gibi geldi fakat sarı prensesler eş tutmaz koloni olarak yaşarlar. Yani 1 erkek 4 dişi şeklinde bakılması uygun olacaktır yoksa erkek dişiyi fazla yorar ve öldürebilir. İyi hobiler dilerim.
Dişimi Erkekmi Bilen Varmi Acab
Tecrübeme dayanarak diyebilirim ki Green terror lerin çift tutması da pek kolay olmuyor erkeğin yanına koyduğum bir başka Green terror un dişi olmadığını düşündüm uzun süre beklememe rağmen yumurta dökmedi daha sonra bir arkadaşımla değiştirdim ve balık o arkadaşımdaki bir erkekle çift tuttu yumurta döktü. Biraz sabır ve deneme gerekiyor sanırım.
Sarı Prenses İçin Bilgi Lazım
[QUOTE=Osmangultekin]tavsiyeleriniz için teşekkürler sanırım pet shoptan cinsiyeti anlaşılan ama yetişkin olmayan (yaklaşık 3-4 cm) büyüklükte olanlardan alacağım[/QUOTE]

Merhabalar. Pet Shop yerine hobici birinden edinmenizi tavsiye ederim forum ilanlarında mutlaka bulacaksınızdır.
Dişimi Erkekmi Bilen Varmi Acab
Balığınız erkek gibi görünüyor fakat daha önce bir çok kişinin erkek dediği balığım en büyük erkeğimle çift tutarak binlerce yavru verdiği için Green Terror de erkek olduğundan emin olduğunuz bir balığın yanındaki davranışları izlemek gerek. Tabi bazen baskın erkekle kavga etmemek için dişi gibi davranan erkeklerle de karşılaştım ama sonunda yumurta dökmeyince anlıyorsunuz tabi ki.
Sarı Prenses'im Yem Yemiyor
Verdiğiniz küçük yemler farklı bir marka ya da farklı bir kaptan olabilir mi ? Aklıma gelen balığın büyük yemi beğenmeyip yememesi geliyor açıkçası eğer ağzına alabileceği kadar büyükse ki parçalıyor da diyorsunuz parçalayıp yer normal şartlarda. Hiç yemiyor olsa hastalık belirtisi olabilir.

Küçük yemler otçul yem ise iç parazit olma ihtimaline karşı balık etçil yemlerden uzak durup otçul yemleri de tercih ediyor olabilir. Bu konuyu mutlaka araştırın iç parazit ilerlerse diğer balıklarınıza da bulaşma ihtimali var ve sonu ölümcül malesef.
Akvaryum İç Filtre
Akvaryumunuzun litresini yanlış yazdığınızı düşünmek istiyorum. Umarım 12 değil de 120 lt dir. Zira 12'yse akvaryumunuzda düzenli bir kasırga efekti oluşturmuş oluyorsunuz.

Eğer 120 lt ise akvaryumunuz kullandığınız filtrenin marka model bilgisi ya da fotoğrafını atmanızda fayda var. İç filtreler genellikle sadece sünger içerir sizde karbon da varsa farklı bir filtre olabilir buna göre tavsiyede bulunulur diye düşünüyorum. Bir de eğer sıralama yapabiliyorsanız öncelikle kirli suyun girişinde biyolojik süngeriniz olsun kalın tortular burada kalacaktır bu sayede.
Bursada Akvaryum İmalatçısı
Forumda CANTEK isimli kullanıcıya şu an bir akvaryum dolabı yaptırıyorum. Akvaryum üretimi de yapıyor mu bilmiyorum fakat bir sor istersen ÖM'den.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.