ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
karemisola
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
28 Ocak 2012 21:25
Son Ziyaret:
05 Nisan 2020 17:45
Toplam Mesaj:
70 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Yusuf Günenç
Doğum Tarihi:
28 Kasım 1995
Yaş:
28
İl:
Hatay
Meslek:
öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Yusuf Günenç

SON 10 MESAJI

Arka sumplu 280 litre
Herkese tekrar merhaba.
Akvaryumu ilk kurduğumdan beri aynı balıkları nesiller beri yaşattım. Akvaryum ve sump sistemimde çeşitli değişiklikler yaptım.
Bu 7-8 yıllık sürede çok az balık satın aldım. En son yavrulardan o kadar usandım ki yoğun taşlar koyup artık hiç yavruları ayırmadıım. En son yaklaşık 25 30 adet mpanga ve sarı prensesim vardı. Ama malesef koyduğum yabancı bir balık yüzünden balıklara hastalık bulaştı ve ne yaptıysam hepsini kaybettim.[:'(]

Sonrasında akvaryumu tamamen boşalttım. Tüm kaya ve kumu akvaryuma alıp içine çamaşır suyu koyup beklettim. Sonra birkaç defa su doldurup beklet boşalttım. En son su doldurdum ve herşeyin yolunda gttiğinden emin olmak için şu japon balığını koydum.

Akvaryum sump sisteminde çok fazla değişiklik denemelerim oldu ve şimdi bu sistem en fazla randıman aldığım oldu. Su sol alttaki delikten giriyor köşeden köşeye çapraz yerleştirilmiş geniş elyaftan geçiyor. Sonraki bölmede yaklaşık 15 litre küp şeklinde kesilmiş sünger var. Sonra da motor bölmesine geçip iç filtre vasıtası ile tanka gidiyor. Motor bölmesi ile ana tank arasında tepeden bir yarık var. Akvaryumdaki fazla su burdan geçerek direkt iç filtreden geçiyor bu sayede su yüzeyindeki tabaka da filtreleniyor. İlk başta akla yatmayabilir ama hem iç filtre hem de biyolojik temizlik aynı motorla dönüyor.
Motorun olduğu bölmede lav krığı var. Pek aktif bir sus sirkülasyonu olmasa da az da olsa biyolojik filtreleme yaptığını düşünüyorum. Oraya belki bitki de ekerim. Bazen yavru balıkları koyuyorum.

Kapağa gelince önceden yaptığımahşap kapak çok şıktı ama maalesef nemden dolayı ahşap yamuldu ve işlevsiz hale geldi. Onun yerine mobilyacıya aluminyum çerçeveden cam kapak yaptırdım arkadan içi 10 mm aluminyum profiller bulup iki parçayı cama geçirdim yaprak menteşe ile vidaladım. Aluminyum nem kapıp eklem yerlerden hafiften kabarıyor. Tahminim 3 4 sene sonra bu kapağı da değiştirecem ama olsun kapak çok kullanışlı ve şık.

Evet arkadaşlar bütün balıklar ödükten sonra yeni balık arayışındayım. Aslında japon düşünmüyordum ama bu şapşal şapşal yüzen japonu çok sevdim sizce bu akvaryumda kaç japon bakılır.
Diğer mesele ben şehirdışında okuduğum için annem alışmıştı balıkları yemleyip arada su değişimi yapmaya. Çiklitler kolay balıklardı japon biraz hassas bir tür.
Diğer seçeneklerim sarı prensenses-demasoni (demasoniyi çok istiyorum[:3]), lepistes, 4 adet green terror, Ateş ağız vb. yorumları bekliyorum.





[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/123203/030220201738371.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/123203/030220201739361.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/123203/030220201740401.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/123203/030220201741451.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/123203/030220201742511.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/123203/030220201743541.jpg[/IMG]
Karma malawi tavsiye

Merhaba.

130x55x40 ölçülerinde arkadan (14 cm) sump lu  akvaryumum var.  Yaklaşık 1 yıl önce 3 dişi 1 erkek mpanga aldım yavrular diye ama baktım bunlarda iş yok, 1-2 ay kadar hiç yavru almadım artık sağdan soldan beyendiğim türler almaya başladım. 2 yunus, 2 lithobates aldım. Sonra mpangalar yere alışınca ard arda yavru vermeye başladı. Zaten sadece bir dişi yaklaşık 60 yavru vermişti.:) yavruları başka bir tanka alıp büyüttüm vs

Şimdi 3 d 1 e yetişkin mpanga, 2 yetişkin lithobates(cinsiyetlerini bilmiyorum), 2 yetişkin dişi yunus, 1 8cm 2 tane 4-6 cm sarı prenses 40 kadar da 6-8 cm arası mpanga yavrularım var. Geçen 2 adet 4 cm kadar demasoni aldım ama malesef bugün birisi sump su girişinden bir aralık bulup orada sıkışıp ölmüş


Şimdi asıl mesele ben ne yapıyım o kadar balığı? hem yem masrafı var hem de su çabuk kirleniyor. üstelik nerdeyse hepsi mavi renk olduğu için biraz farklı bir renk istiyorum akvaryuma.

4 tane yetişkin demasoni almak niyetindeyim. belki de 1 e 4 d sarı prensen de alırım. mpangalar konusunda kararsız kaldım. yetişkinler mi kalsın yoksa 8 cm lik gençlerden mi damızlık ayarlıyım



Balıklardan istediğim rengi alamıyorum

Merhaba. Bende lithobates ve mpabgalar var. Oda aydınlığında yani  ortam loş olunca balıkların renkleri parlak canlı ve çok güzel ama akvuryumdaki ışığı açtığım an balıkların rengi 1-2 dk içinde soluyor artık pek bişeye benzemiyorlar. O parlak mavi renkler soluk bir kahverengine dönüşüyor.

Işıklandırmam led. Yani kapaktaki  cam üzerine 2 sıra silikonsuz şerit led koymuşum

Acaba bu led lambaların verdiği ışığın karakterinden mi kaynaklanıyor yoksa balıklar yüksek ışık altında kendi kendilerine mi solduruyorlar renkleri

karemisola2014-01-24 06:38:05
Aklımdaki proje 500 lt lik akvaryumu Tavana asmak?

Aslında ben de bir ara böyle bişey düşündüm ama sehpa yapmak daha mantıklı geldi

Beton o ağırlığı kesinlikle kolaylıkla taşıyacaktır ama beni endişelendiren o kullanacağınız dubeller o kadar taşır mı?

Eğer üst kat müsaitse betonu delip 12 mm gijon takmanızı öneririm. Garantili olur. Ama işte üst katta seramik parke vs varsa olmuyor o iş.

Bakalım bu iş hakkında bilgili arkadaşlar mutlaka çıkacaktır. Ben de merak ettim projenin gidişatını

Ucuz Maliyetli Isıtıcı

En mantıklı ve tasarruflu sistem şebeke elektriği kullanarak rezistansla ısıtma.

Eğer 400 l ve daha büyük akvaryum varsa kalörifer tesisatından alınan suyla ısıtma oldukça mantıklı aslında. Ama diyer seçenekler değil.

Mesela ketılda su ısıttığınızda rezistans tamamen suya daldığı için elektrikten aldığı ısının tamamını suya aktarır. Ama aynı suyu cezvede ısıtmaya kalksanız ateşten çıkan ısının bir kısmı cezveyi ısıtacak çoğu da yanlardan uçar gider. Yine büyük bir enerji israfı. 

Birde alternatif elektrik üretme yöntemlerini düşünelim. En ucuza mal edilecek bir güneş paneli ve aksesuarları 10 yıllık elektrik faturasına bedel. Rüzgar tirbünlerinde de durum farklı değil. Sistem büyüdükçe performans/maliyet oranı düşüyor ama küçük sistemlerde değil.

Yani demek istediğim bu tür şeylerde orta ve küçük akvaryumlar için orjinal parçaları en iyileri. Düşünüp alternatif çözümler üretmek iyi ama bu dediklerimi de kaale alın derim

Akvaryumu silikonladıktan sonraki yapılacak işler?

Akvaryum silikonu kokusu ilk başta ağırdır. Ama silikon kuruyunca koku filan kalmıyor. Normal silikonların kokusu 1 hafta kadar kalır. Fazla endişelenmeye gerek yok.

Ben 6 mm camlı akvaryumu yaptıktan sonra 24 saat bekleyip su doldurmuştum sorun çıkmadı. Daha büyüklerde 48 saat beklemek yetiyor


Suda sararma

Yem olarak sera, daicihini ve jbl markalarının kovadan bölme açık yemlerini kullanıyorum. Ama akvaryumcu kovaya sahte bir yemden doldurup satıyor da olabilir.

Dün sump hariç %60 kadar su değişimi yaptım. Su tam olarak berraklaştı. Daha ancak 24 saat kadar geçti suyum tekrar sararmaya başladı. Şimdiki sararma hafif ama bu kadar kısa sürede olmaması gerekiyordu.

Yarın sumpu bir elden geçirecem. daha önce yaptığım sump temizliğinde çok ilginçtir ki küp şekilde kesilmiş süngerlerde dibe çöken siyah bir çamur çıkıyor tam temizleyince ama koyduğum volkanik taş larda hiçbişey çıkmıyor kir olarak. (bu çamurdn sumpun dibinde bayağı var. karıştırınca suyu tamamen bulandırıyor birkaç saat sonra tekrar duruluyor)  Bu sarılığın bu süngerlerden olduğunu düşünüyorum. Kabul ediyorum ki mekanik filtrasyonum zayıf ve bunu nasıl iyileştireceğimi bilmiyorum

Bişey daha: akvaryum dekorunda büyük taşlar aralarında da yavru balıklar var. ondan dolayı dip çekimi yapamıyorum.

Akvaryum silikonu

Aslında konu gereksiz yere hortlanmış ama bende bir ek yapayım. 

Piyasada 3-4 liraya satılan normal silikonlar var. Onlarla da akvaryum yapılır yapılmaz diye bişey yok. Ama akvaryum silikonları kadar iyi yapışmıyorlar. 

Ayrıca kıvam olarak arada çok fark var. Bunu silikonu uygularken anlarsınız. Kuzenim 6-7 sene önce bir akvaryum yapmıştı her 3 yılda bir defa su damlatıyor. İçerden silikonları temizleyip tekrar sürüyor.      Hiçbir silikon tamamen bırakmaz ama işte zamanla özelliğini kaybedebiliyor.

Ben akvaryum yaparken aşırı silikon kullanmaya karşıyım. Önemli olan silikonun sürülme tekniği. sürerken tek bir çizgi halinde gitmeli ve silikon kabuk oluşturmadan hızlı bir şekilde yapıştırmalısınız. Yapıştırdıktan sonra silikon camın önünden düz boşluksuz bir çizgi şeklinde gözükmeli. 

Sondaj Suyu

Merhaba. 

2 yıldır kuyu suyu kullanıyorum ben şimdiye kadar bir sorun çıkmadı.

Yalnız sondaj suları çok değişken oluyor. mesela 3 km yarıçapındaki bir bölgede sondaj sularından biri hafiff tuzlu, biri hafif sodalı, biri de gayet lezzetli temiz bir su olduğunu biliyorum

Overflow yaptım Çalışmıyor
Ha anladım. Mantıklı 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.