ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Micce
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
27 Şubat 2012 22:40
Son Ziyaret:
04 Aralık 2023 10:18
Toplam Mesaj:
67 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ömer Kandan
Doğum Tarihi:
30 Ocak 1996
Yaş:
28
İl:
Istanbul
Meslek:
Öğretmen
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ömer Kandan İstanbul

SON 10 MESAJI

Dış Filtre Diziliminin Doğru Sıralaması Nedir
Bir ay ya oldu ya olmadı 603b kullanmaya başladım. Mavi ve sarı sünger ile ev ve araba temizliğinde muhteşem sonuçlar elde ettim tavsiye ederim.

Şaka bir yana, 30 litrelik akvaryumumda kullanıyorum. Evet belki gereksiz yada akvaryuma fazla olabilir fakat ben bu düşüncede değilim, debisi yağmurlama basış aparatıyla yüzeye sıfır hoş bir hareketlenme yapıyor. Bozulana kadar kullanmaya devam edeceğim çok sessiz.

Dış filtreye gelecek olursak motoru üstte akvaryumdan bir metre aşağıda çalışıyor defalarca sabah akşam bıkmadan usanmadan kontrol ettim ısınma yok.

Benim iç dizilimim yukarıdan aşağıya
(Motorum yukarıda)
Kendi siyah ızgarası (ayaklarını 3 cm kısalttım)
Kendi elyafı
Çok çok ince bir elyaf daha
Kendi siyah süngeri (ikiye böldüm)
1lt sera siporax dikine delikleri yukarı bakacak şekilde dizdim
Kendi siyah süngeri (akvaryumdan gelen suyu direk siporaxa temasa gönlüm elvermedi)
File içinde bir avuç beyaz pomza taşı (denemek için koydum içinde bulunuyor diye yazıyorum tavsiye yada öneri değildir)
Kendi siyah ızgarası (alt dirseğe yada rekora yada su emiş yerine oranlı olduğu için ayaklarını kesmedim orjinal bıraktım)

Matrix için bir çok yerde pomza diyorlar.

Size tavsiye bana göre uygun sıralama şekli
(Motorun altta olduğunu varsayıyorum )
Kendi ızgarası
Kendi siyah süngeri(ikiye bölebilirsiniz)
Matrix
Siporax
Elyaf
Purigen
Kendi ızgarası
Şeklinde olabileceğini düşünüyorum.
(Partikül yada suda sararma yoksa bir ay purigen olmadan kullanmanızı öneririm eğer arzu ettiğiniz berraklığı yakalayamazsanız ekleyebilirsiniz)
(Mavi ve sarı süngeri fazla geçirgen yapıda olduğu için kullanmanızı önermiyorum fakat çöpe atmayın sarı olan sünger cif asperox kombosuyla tezgah, tuvalet fayansları, araba jantı ve bunun gibi yüzeylerde iddialı)


Ne dizilimimle ne malzememle nede motorla bir sorun yaşamadım, debisi iyi, motor ısınması yok, kontrol amaçlı ve merakımdan içine bir kaç defa baktım (ilk dış filtrem her yerini kurcaladım). Su berraklığı maşallah muazzam derecede güzel uçan balıklar misali.
Profesyonel yada akvarist değilim


Saygılarımla
Melek üretim maceralarım
Maşallah abi Allah nazarlardan saklasın.
[:nazar:][:nazar:][:nazar:][:nazar:][:nazar:][:nazar:][:nazar:][:nazar:][:nazar:]
Karides beslemede Genel talimatlar
Faydalı önerileriniz için teşekkürler, zamanı olmayan yada araştırmayı bilmeyen çoğu insana yardımı dokunacak bir yazı[:iyi:][:iyi:][:iyi:][:)]
Su köpeğim Flowerhornum
Bir maşallah ta benden abi tosun gibi hiç bir şey olmaz Allahın izniyle. İç filitre duygulandırdı abi [:)][:)][:)][:nazar:][:nazar:][:nazar:][:nazar:][:nazar:][:nazar:][:nazar:][:nazar:][:nazar:][:nazar:]
Akvaryum tavsiyeleriniz
Başlangıç olarak sade olmuş ama ileri gidiyorsa adımı ne kadar uzağa attığın önemli değil. Akvaryumu küçük eklemelerle daha çekici bir hale getirebilirsiniz fakat bu sefer de içindeki kırmızı güzelliğin alanı daralacaktır. Büyütme şansınız varsa tankı büyütebilirsiniz. Bulaşık makinesine ilgi duyulan bir forumda değilsiniz rahat olabilirsiniz. Bakmasını bilenlerin yorumlarını önemsemeniz sizin açınızdan daha doğru olacaktır. Toxic'liğin bi anlamı yok.[:iyi:][:iyi:][:iyi:][:iyi:][:iyi:][:iyi:][:iyi:][:iyi:][:iyi:][:iyi:][:iyi:]
40*20*20 Monte Carlo - Deneysel Nano
Hocam co2'in karidesler üzerinde zararı yok denecek kadar az, fakat forumda besleyen üstadlardan zararlı olduğunu okudum. Yabancı sitelerde full tech co2 tanklarda üremenin 10-20 kat azaldığı ama ölümlerin olmadığı söyleniyor. Deneyiniz ve emekleriniz çok güzel ve yararlı olmuş tebrik ediyorum. Takipçisiyim.
Karidesler İcin Taze Donem Yeşil Yaprak
Dut ağacının dal ucundaki yeşil yaprakları 10-15 dakika kaynar suda bekletip verebilirsiniz, yeni şeylere kuşkuyla yaklaşabilirler fakat mutlaka yiyeceklerdir, keyifli hobiler.
Bitkilerimin Türü Nedir ?
Sarmaşık gibi kıvrık yaprakları vardı, çürüdüler şimdi iki yaprağının arasından filiz çıkartıyor. Cevabınız için teşekkür ederim, filizler büyürse onların resmini de atarım baya merak ettim [:D][:D][:D]
Bitkilerimin Türü Nedir ?
Petshoptan betta alırken abi ricam üstüne bir kepçe su mercimeği verdi, eve gelince bu iki bitkinin de su mercimekleriyle birlikte geldiğini gördüm. Şuan iyiler, büyüyorlar ama türlerini ve bakım şartlarını merak ediyorum.[:?][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/125167/1_20160318_212626.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/125167/20160318_212626.jpg[/IMG][EDIT]Micce,2016-03-19 00:09:51[/EDIT]
Ücretsiz Akvaryum
Abi akvaryumuna talibim umraniyedeyim bende

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.