ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
raskolnikow
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
08 Mayıs 2012 16:14
Son Ziyaret:
06 Nisan 2015 12:15
Toplam Mesaj:
3 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Bülent BAŞARAN
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1974
Yaş:
50
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Japon Balığı

SON 3 MESAJI

Japon Balığımdan yumurta aldım.
Selam arkadaşlar.Dün sabah akvaryumda iki Japon balığımın sürekli birbirini kovaladığını gördüm. Daha önceden de edindiğim bilgi ve ufak tecrübelerden Japon balığımın yumurtladığını farkettim. Hemen dişi balığı sağarak akvaryum içindeki lepistes yavruluğuna yumurtalarını dökmeye çalıştım. Ardından hemen erkek Japonu sağdım ve döllenmenin gerçekleşmesini sağladım. Yaklaşık 15-20 yumurta aldıktan sonra dişi balığı daha fazla riske atmamak için bu işlemi tamamladım. Bugün ikinci gün bakalım yumurtalardan yavrular çıkacakmı merakla bekliyorum. Tecrübeli arkadaşlara şunu danışmak istiyorum. Yavrular yumurtadan çıktıktan sonra sadece haşlanmış yumurta sarısımı vermek gerekiyor? Bu yumurtadan çıkan Japon yavrularını besleyecek başka bir yem falan varmı ? Bu konuda bilgi verebilecek olan arkadaşımız varsa çok mutlu olacağım. Yumurtaların gelişim sürecini ve Fotoğrafları buradan paylaşmaya devam edeceğim. Gerçekten Japon Balığı beslemek bence bir ayrıcalık. Bahsettiğim bu konudaki bilgi ve tecrübeler paylaşıldıkça Japon Balığına olan ilginin artacağı düşüncesindeyim. 
Eheim 2211 Sürekli Çalıştırma.
Temmuz ayı içinde, Tatile giderken iki hafta boyunca Eheim 2211 dış motoru (3 yıllık bir motor) fişe takıp gitsem bir sorun olurmu. Yani iki hafta boyunca gecegündüz dış motor çalışsa herhangi bir sorun olurmu? Evde Balıklara bakacak kimse olmayacağı için, otomatik yemleme makinası aldım. filitre içinde sürekli çalışır durumda bırakıp gitmem gerekiyor. Bir yandan da çekingelerim var. Dış motor Sürekli çalışmasından dolayı yanarmı, herhangi bir kaza çıkarmı? ısınmadan dolayı herhangi bir sorun olurmu? Bu şeklide sürekli çalıştıran varmı? Tecrübeli arkadaşlarımızın yardım ve düşüncelerini bekliyorum.
japon balığında kuyruk simetrisinin bozulması
Aynı sorun bende de var. Geçen gün Akvaryumcu'dan iki tane Teleskop aldım. Alırken dikkat etmemişim, ikisininde kuyruklarında ciddi yamukluk var. Bir taraf kuyruğu düz diğer taraf da yamukluk var, kıvrılma var. Bunu düzeltmenin çaresi varmı.?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.