ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
AlicanTuzlu
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
26 Mayıs 2012 18:49
Son Ziyaret:
31 Mayıs 2013 17:34
Toplam Mesaj:
69 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Alican Tuzlu
Doğum Tarihi:
09 Ağustos 1997
Yaş:
26
İl:
Istanbul
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Alican TUZLU

SON 10 MESAJI

Yeni Full Red Lepistes Tankım(Sf.8)
Gayet güzel bir akvaryum.Son halini merak ediyorum.
ACİLL ÖNEMLİ LEPİSTES ÖLÜYOR.FOTO EKLENDİ
Düzenli ve sık dip çekimi bu sorunu giderecektir.Ancak geçmiş olsun balığını kaybetmişsin galiba.
Karma lepistes ile full red olurmu.
Karıştırmayın derim ırkları kırmış olursunuz.
Akvaryumcunun tavsiyesi yem
[QUOTE=onur19072010] [QUOTE=AlicanTuzlu] [QUOTE=onur19072010]Bence biraz pahalı o boyuttakı akvaryum için ben aynı paraya bunu alırdım:

Yem olarakda tetra rubin öneriririm..
[/QUOTE]

Bu akvaryumu biliyorum ancak kargo yok
[/QUOTE]
Sen zaten istanbulda oturuyorsun maltepeye gidip getitirdim senin yerinde olsam yinede kendin bilirsin.
[/QUOTE]

Tabii ki hocam sen de haklısın ancak ailem o kadar büyüğüne izin vermiyor.Ben almak isterim bu fiyata birdaha nerden bulurum diye ancak ailevi sebepler işte hocam saygı duymak zorunda kalıyorsun elindekilerle idare ediyorsun.Ancak akvaryumcudakine almama izin verdiler.Bide hocam ben İstanbul'a okumaya geldim.Daha önce gelmemiştim(Bayramlar v.b hariç) o yüzden neredeyse hiç bilmiyorum.Televizyonlar gördüğümüz kadarıyla işte.Okuldan dolayıda her gün çıkıp dolaşamadım.Zaten ailem de yerleri bilmediğim için yalnız çıkmama izin vermiyorlar.Malesef yapabileceğim bir şey yok.Bunun yanında normal pul yem de aldım nolur nolmaz diye.Yalnız hocam akvaryumu çok kirletiyor suyu direk bulanıklaştırıyor.Bu sorunu nasıl giderebilirim?

Arkadaşlar bu arada akvaryumcunun verdiği yemi araştırdım buldum.Buyrun linki inceleyip yorum yapabilirsiniz.Bana olumsuz bir şey yazıyormuş gibi gelmedi?http://www.evcilal.com/Tropical-Super-Tabin-A-1200-ml-900-gr-1800-Adet,PR-8003.html
Akvaryumcunun tavsiyesi yem
[QUOTE=onur19072010]Bence biraz pahalı o boyuttakı akvaryum için ben aynı paraya bunu alırdım:

Yem olarakda tetra rubin öneriririm..
[/QUOTE]

Bu akvaryumu biliyorum ancak kargo yok
Akvaryumcunun tavsiyesi yem
Arkadaşlar dün lepisteslerimin pul yemi bitmişti.Akvaryumcuya gittim yem almak için.Elimde yeni yem var dedi.Merak ettim "Dur gösteriyim bak,çok seviyorlar bu yemi" dedi.Yem dediğimde yuvarlak halka şeklinde suyun içinde cama yapışıyormuş.İyi güzel akvaryumcu yapıştırdı cama bi yandan da bana anlatıyor yemin nasıl olduğunu nerelerde satıldığını falan.Bir kaç dakika sonra bir baktım ki tüm lepistesler yeme üşüştüler saniyeler içinde bitti yem.Şok oldum.Daha önce bu kadar hızlı yenen bi yem görmemiştim.Günde 1 tane koysam yetermiş.Zaten bendeki lepistesler 2 tane 1 tane artar bile.Ama "Sen yinede cama yapıştır onlar acıktıkları zaman gelir yerler" dedi.Kutusunu da gösterdi.Markasını tam göremedim ama "Tropical" 'li bir şeyler yazıyordu.Heralde iyidir dedim kendi kendime.Kutusundan 15 tane yem çıkardı.Küçük yem poşetlerine koydu.Fiyatını da 5 TL olarak söyledi.Bana da makul geldi hiç itiraz etmeden aldım.Eve geldim balıklarım beni görünce hemen su yüzeyine geldiler canlarım beni bekliyorlar Hemen akvaryumcunun yaptığı gibi yemi suyun yüzeyine yakın bir yere yapıştırdım.Bir ka dakika baktım.Benimkiler hala yem atacak diye bekliyorlar.Garipler daha bu yemi ilk defa görüyorlar tabi bana normal geldi.Sonra dişi lepistesim yemi mıncıklamaya başladı ve ardından yemeye başladı.Erkek ise dişiyi hiç görmüyormuş gibi hala yüzeyde geziyordu.Bir müddet sonra o da yavaş yavaş yemeye başladı.Faydalarını görürsem devamlı almayı düşünüyorum.Bu arada oradaki akvaryumlardan birisinin fiyatını sordum "Normalde 75 ama sen iyi çocuksun tanıdıksın sana 65'e bırakırım" dedi.Akvaryum bendeki 15 lt. akvaryumdan hayli hayli büyük sanırsam en fazla 80 lt.Bana fiyatı iyi geldi rodajlı ancak kayıt-kuşak göremedim.Onu almaya gittiğimde sorarım.İşte benim yazım bu sizlerin de düşüncelerini almak isterim.
Akvaryumum Genel soru ve sorunlarım
[QUOTE=umutgunay]Merhaba kardeşim. Yaşın küçük, kendi çapında bir şeyler başarmaya çalışıyorsun. Bunu takdir ediyorum. Kötü giden şeyler hevesini kırmasın. Elimden geldiğince cevap vereyim sana:

1: Bahçe hortumu olabilir ama ucuna bir aparat taksan daha iyi. Aslında en iyisi hava motoru için satılan hava hortumu. Temizlik uzayebilir ama balık çekmez, çakıl çekmez...
Kumu boşaltırsan akvaryumun görselliği bozulabilir ama temizlik kolaylaşır. Senin tercihin...
Kumsuz yerde bitkiyi sabitlemek için anca şöyle yaparsın. Bitkinin kökleneceği yeri bir elyaf parçasına sararsın, hafifçe bağlarsın ve batırırsın. Uzunca bir süre idare edebilir.

2: Akvaryum kimyanı korumak için mümkün olduğunca ilaçlardan uzak dur. Düzenli dip çekimi ve su değişimi yap. Anladığım kadarıyla filtren pipo filtre. Haftada bir temiz suyla temizle. Çitilemene gerek yok, sıktığında çamur akmasın yeter. Sonuçta yararlı bakteriler o süngerde yaşıyor. Pislik gitse yeterli olur.

3: Akvaryum için bir şey diyemiycem, araştırman lazım.

4: Pul yem vermişler. Markasını bilemem ama anladığım kadarıyla çok fazla yem atıyorsun. 1 dakikada yiyecekleri kadar at. 3 Lepistesin yediği yem de çok çok az bir miktardır. Yem bir süre üstte durur, sonra çökmeye başlar. Bu normal bir şey. Aşırıya kaçarsan su bozulur, kirlenme artar. Çok az yem ver, yesinler, sonra tekrar çok az ver... Artık yemleri yemesi için bir elma salyangozu da alabilirsin.
Marka olarak sera'yı öneririm. Balıklar yemi çok iştahla yiyor. Piyasadaki diğer pul yemlere göre daha koyu renkli bir yem.

Sorunların:

1:Su bulanıyor çünkü çok yemleme yapıyorsun. Artık yemler gezmemeli.

2: Strese girmiş olabilir, dış görünüşünde bir sıkıntı yoksa belki dediğin gibi iç parazittir. Piyasada "sarımsaklı yem" olarak satılan kahverengi çok ince dip yemi gibi bir yem var. Ondan alır kullanırsan iç parazitin önüne geçersin.

3: Yavruluklar hiç bir balık için uygun değil. Doğumun başladığını veya başlamak üzere olduğunu gördüğün balıklar haricinde kullanma (onlar için de önermem ama en azından yavru kurtarma şansın artar). Yavrulukta bekleyen balıkların çoğu stresten ya ' doğuramaz, ya' erken doğum yapar, ya da ölür. Sağlıklı doğum yapan azdır. Akvaryumun için java moss ve elodea karışımı yaparsan sağlıklı yavrular saklanarak büyürler. Rafya ve yapay bitki hem çok çirkin durur, hem salınım yapar, hem de çok pislik toplar. Önermem.

[/QUOTE]

Öncelikle hocam tüm sorulara üşenmeyip cevap verdiğin için çok teşekkür ederim başka arkadaşların da yorumlarını almak isterim.Sağolun.
lepistesler için canlı bitki
Java moss veya eledoa tavsiyemdir.
Akvaryumum Genel soru ve sorunlarım
[QUOTE=Delyno]15 litrede 1 kaç kök bitkiyle betta besleyebilirsiniz.Eğer lepistes bakmak istiyorsanız en az 40-50 litre bir tanka ihtiyacınız var.Umarım anlaşılmıştır.[/QUOTE]

Hocam şimdiye kadar 2 lepistes akybı verdim biri zaten yapay bitkinin altında sıkışarak öldü.Diğerinin sebebini bilmiyorum.Ben bakıyorum.Sorun ve sorularım yukarıda.
Akvaryumum Genel soru ve sorunlarım
[QUOTE=Delyno]Çok basit bir cevap 15 litrede lepistes beslenmez.O kadar yazı yazmışsın fakat hiç mi aklına gelmedi 15 litrede eziyet etmiyor muyum acaba?[/QUOTE]

Bazı arkadaşlar beslenir diyorlar

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.