ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
babatorik
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
6
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
31 Temmuz 2006 00:08
Son Ziyaret:
19 Haziran 2009 15:11
Toplam Mesaj:
675 [0.10 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
erdem demirtaş
Doğum Tarihi:
19 Ekim 1983
Yaş:
40
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


*Nano Deniz Akvaryumu*

SON 10 MESAJI

Bu balık hakkında bilgisi olan varmı?
Balık Banded goby . Bir başka deyişle kayabalığı. Çok güzel gözüküyor.Bu balığa akvaryumda da bakabilirsiniz fakat sizin balıklarınız için tehlike teşkil edebilecek parazitler taşıyor olabilir.babatorik2008-06-29 01:59:53
Deniz akvaryumuna yeni başlıyorum, yardım lütfen
Merhaba,
tuzlu su akvaryumu kurmak istiyorsanız kendinize belli bir araştırma süresi tanıyın. Eğer su kimyası biyolojisi konularında çok bilginiz yoksa önce bunları öğrenmekle işe başlayın.(biyolojik döngü, yararlı bakteriler, ph, gh, sertlik vs). Bunları öğrendikten sonra bütçenize göre bir akvaryum tasarlayın kafanızda.Beslemek istediğiniz canlılara yönelik bilgi tOplayın. Bütün bu süreçlerden sonra akvaryumunuzu kurarsanız hiç bir sorun yaşamazsınız.

kolay gelsin.
Amatörler için bitki dezenfektasyonu
Bitkileri permasollu suda 1-2 dk bekletmeniz yeterli. Köklerini sokmak zorunda değilsiniz. Benim uyguladığım oran 10 lt suya 1 tablet permasol.
Nano Balık akvaryumu (nedir bu canlılar)
5 i biryerde testlere hiç güvenmem ama 27 gün olduğu için döngünün oturmuş olduğunu düşünüyorum.Benim nanomda (45lt) yanlış hatırlamıyorsam 22. günde nitrit sıfırlanmıştı. 30. günde 2 percula 1 goby ekledim 8 aydır sorunsuz gidiyoruz.
İlaç Katılmamış Tankın Dezenfektasyonu Nasıl Olur?
Celil Bey ben suda serbest dolaşan zararlı bakteri olduğunu düşünmüyorum. Bu bakteriler genelde konak ararlar.Balıklarınızın üstüne konaklayıp orada çoğalırlar. Sudaki serbest bakteri,protozon vs yi yok etmek için uv filitre kullanabilirsiniz. Balıklarınıza uyguladığınız tedavi uygun gözüküyor , bu günlerde yemlerine sarmısak suyu damlatırsanız balıkların direnci artar.

kolay gelsin.
Discus + Arowana Mümkün mü ?
Özellikle uzak doğudaki hobiciler böyle şeylere bayılıyorlar discus, arowana, papağan bir arada çok video var internette.İlk gördüğümde bende şaşırmıştım ama forumlarda araştırınca çok fazla kişinin bu canlıları birlikte beslediğini gördüm.İzlediğim videolardaki discuslar hiç de rahatsız gözükmüyorlardı ama ben yine de pek sıcak bakmıyorum.
Permasol nasıl kullanılmalıdır?
Balığınızın permasolden öldüğünü sanmıyorum. Ayrıca permasol iç parazitte etkisizdir. Dış parazit, mantar,solungaç paraziti gibi hastalıklarda etkili bir ilaçtır. Ben gözü mantar olan cobalt cichlidi permasolle tedavi ettim. Çok da iyi sonuç aldım. Uyguladığım doz 10 lt suya yarım tablet permasol şeklindeydi. Balığı bu hazırladığım suda 5 dk süreyle beklettim.İşlemi 5 gün süreyle tekrarladım, 5. günün sonunda mantaradan kurtuldum.Aynı işlemi solungaç çevresi mantar olan bir japon balığına da uygulayıp iyi sonuç aldım.

Benim tasiyem öncelikle daha basit ilaçların kullanılması.Permasol oldukça zehirli bir madde ve uzun vadede balığa nasıl bir zarar vereceğini bilmiyorum.Yukarıda bahsettiğim iki vakada da hastalığın en ileri aşamalarında permasol kullanmaya karar verdik.

saygılar.
Mantar
Hasta yunusu başka bir akvaryuma ayırıp tedavi etmeniz lazım. Ya da büyükçe bir kovadada yapabilirsiniz.Kovaya ısıtıcı ve hava takviyesi yaparsanız hasta balığı burada bir kaç gün tutabilirsiniz. Diğer balıklara bu süre zarfında sarımsaklı yem verirseniz bağışıklık sistemleri biraz daha güçlenir.
Mantar
Hiçbir ilacı bütün akvaryuma uygulamayın.Kumda ve dış filitrede kümelenen bakteri kolonisini yok edersiniz. Ölen bakteriler size toksik madde olarak geri döner.Dİğer balıklarda mantar yoksa onlara dokunmayın.Stres yaratacak müdahalelerden uzak durun ve iyi besleyin yeter.

saygılar.
İsrail sazanı aslında çiklit mi?
Balık düz zemine yumurtluyor erkek balığın yumurtaları döllemesinin ardından dişi balık yumurtaları ağzına topluyor.
Çok dayanıklı bir balık inanılmaz hızla çoğalıyor. Uygulanan yanlış politikalar sonucu göllerimizi işgal etmiş durumda. Yerli türlerimiz yok olmanın eşiğine geldi.Çünkü yerli balıkların yumurta ve yavrularını silip süpürüyor. Bazı göllerde günde 30-40 ton israil sazanı yakalanmasına rağmen göller bu canlıdan temizlenemiyor.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.