ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Korki81
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
29 Ağustos 2012 19:45
Son Ziyaret:
14 Aralık 2012 11:53
Toplam Mesaj:
12 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mehmet Korkmaz
Doğum Tarihi:
01 Ağustos 1981
Yaş:
42
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Korkmaz

SON 10 MESAJI

Balıklarımın tür ve cinsiyetleri hakkında...
[QUOTE=serdar131977] Merhaba mesajınızda 1 tane ahli yazdınız ama o bana ahli değilde Steveni Taiwan Reef erkeği gibi geliyor aynı bende dişileri var.[/QUOTE]


      Yok dostum sanmıyorum çünkü o türün vücudunda sarılık benzeri renk dalgalanmaları var.Bunda yok.Keşke o dediğin balık olsaydı o daha güzel :) Bu arada net fikir verebilecek farklı arkadaşların da yorumlarını bekliyorum.yorumlarınız için teşekkür ederim.
Balıklarımın tür ve cinsiyetleri hakkında...
           


            Arkadaşlar akvaryumumda alırken aldığım bilgilere göre 2mp 2 mpanga 2 calico ve 1 ahli olması lazım.ve hepsinin bir erkek bir dişi olması gerekiyor.fakat benim cinsiyetleri ve türleri konusunda şüphelerim oluştu.resimlerden görebildiğiniz kadarıyla cinsiyet ve tür konusunda bilgilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim.şimdiden teşekkür ederim.
Balıkların damızlık ya da damızlık altı durumu
  Merhaba arkadaşlar.Benim merak ettiğim balıklarımın hang durumda damızlık ya da d.altı olarak nitelendirilebileceğini öğrenmek.Boya mı bakmalı süreye mi bakmalı? Boya baktığımızda aynı dönemde aldığım mpanga mavi prenses ahli ya da zebralarıma oranla çok küçük kaldılar.diğerleri ise değşik büyüme süreçleri ve boyutları gösterdiler.şimdi ben bu balıklardan ne zaman yavru alabilirim? yani başka br deyşle damızlık boyun tam karşılığı nedir?cevaplarınız için teşekkür ederim
iç parazit, azoo endoparasites ve otopsi
[QUOTE=delalo] Büyük geçmiş olsun , Sera Baktopur İç Hastalıklar için Tablet 8 Adet kullanmanızı öneririm.İlaç biraz pahalıdır 25 TL civarı , ama çok etkili olduğunu biliyorum kullanan arkadaşlar söyledi.
İlacın ENDİKASYONLARI burda yazıyor sizde bir bakın ;

Endikasyonlar;

Süs balıklarının karınlarının şişkince olmasından, bakteriyel iç hastalıklardan rahatsız olduklarını anlayabilirsiniz.

Bu durum ayrıca, çoğunlukla pullarının kabarık ve gözlerinin fırlak olması görünümü ile birlikte olur. 

Diğer belirtiler ise; sallantılı yüzme hareketleri göstermeleri, renklerinin koyulaşması, iştahlarının azalması ve en sonunda tamamen isteksiz bir durum almalarıdır. 

Hastalığı geç saptasanız bile, Sera Bactopur Direct kullanarak hastalıklı balıkları tedavi eder ve henüz hastalanmamış olan balıkları hastalıklara karşı koruyabilirsiniz.

[/QUOTE]

Bu ilacı ben de düşünüyorum ancak azoo ' nun etkisiz kalması beni biraz soğuttu bu tarz ilaçlardan.biraz ağır da olsa bu konudaki en etkili ilacı kullanmak istiyorum.hasta balığın ölümüne mal olsa bile.çünkü geçmezse tanktaki tüm balıklar sırayla ölecek .
iç parazit, azoo endoparasites ve otopsi
Fotoğraf:  

Canlıdaki Belirtiler: Su üzerinde sabit durma yeme isteksizlik ürkeklik sürekli ağız açıp kapatarak nefes alma.

Akvaryum Kapasitesi (litre):100

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:ahli mp

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):26 derece

Filitrasyon:iç filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:azoo endoparasites kaya tuzu

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :balık bir hafta boyunca bu halde can çekişti.azoo uyguladım tanka fayda etmedi. su değişikliği yaptım yine fayda etmedi. sanırım iç parazitti.balığın karnını yardığımda sarı, sümük gibi bir sıvı boşaldı ve iç organları darmadağın haldeydi.resimlere bakarak fikrinizi söyleyebilir misiniz? şu anda bir iki balığım da benzeri belirtiler göstermekte.tankın tamamına yayılmış olmasından korkuyorum.azoo'nun etkili bir ilaç olduğu söylenemez.diğer balıklara da fayda etmedi. siz ne önerirsiniz?

Korki812012-09-12 05:08:15
Balıkların su değişimi
Kardeşim seninki cinayet kusura bakma da.Şebeke suyu hele ki yeni klorlanmışsa çamaşır suyundan farksız etki yapar. açık bir kapta en az bir ya da iki gün dinlendirmeden de koyulmaz.bu olay sıcaklık farkı falan değil doğrudan klor zehirlenmesi gibi görünüyor.
Balık veremi olabilir mi ya da iç parazit?
Balığım öldü.Yardımını esirgemeyen duyarlı bilirkişilere teşekkürler!
Balık veremi olabilir mi ya da iç parazit?
Fotoğraf:Dişi ahli

Canlıdaki Belirtiler:Sürekli suyun üzerinde sabit duruyor.Ağzı havaya bakmıyor ama öyle hareketsz duruyor.Ağzını açıp kapama hareketi hiç durmuyor.Vücudunu pek hareket ettirmiyor adeta felçli gibi.Gözleri normalden daha dışarda gibi.Yem yemiyor.zayıfladı.sanki son günlerini yaşıyor gibi.

Akvaryum Kapasitesi (litre):100 lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:zebra, mpanga mavi prenses

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):26 derecede sabit

Filitrasyon:iç filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:kaya tuzu azoo anti endoparasites

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : balıkta sürekli bir hareketsizlik ve hep aynı yerde sabit durma yem yememe ağzı aralıksız açıp kapama vücut formunda bozulma var.iç parazitten şüphelenp azoo parazit ilacı kullandım.ilaç bir buçuk gün kaldı akvaryumda sonra %50 su değişimi yaptım.fakat fayda etmedi.hatta biraz bile düzelme olmadı.diğer tüm balıklar gayet normal sadece ahlinin erkek olanı da diğer balıklara oranla biraz hareketsiz fakat sorunum olan balıktaki kadar değil.balığın derisinde henüz bir sorun gözükmüyor.yaklaşık 1 haftadır böyle bu durum.balık veremi olabilir mi yoksa iç parazit mi yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar.

Koyu sarı bir ciklet türü?
[QUOTE=malawi_cheart] Vücudu beyaz yüzgeçleri turuncu olan balık snow yani albino mavi prenses değildir.Yanlış bilgilendirmemeye dikkat edelim.O balık albino greshakeidir.Sorduğunuz balıksa paslı değil erkek kenyidir dişiler açık mavi üstüne koyu mavi çizgileri olur. [/QUOTE] 


Hocam greshakei konusunda anlaştık sanırım o dediğiniz gibi.fakat diğerinin kenyi olduğuna emin misiniz? Bir iki akvaryumcuya gösterdim kenyi olmadığını kırma bir tür olabileceğini söylediler.Emin olup ona göre eş alacağım ya da farklı bir türle değiştireceğim.Cevaplarınız için teşekkür ederim.
Koyu sarı bir ciklet türü?
Yardımcı olabilecek yok mu?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.