ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
reflekse
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
04 Aralık 2012 14:11
Son Ziyaret:
26 Mayıs 2013 20:35
Toplam Mesaj:
15 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Zülfikar uslu
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Zülfikar uslu

SON 10 MESAJI

Midas mı reddevil mı ? erkek mi dişi mi?
[/QUOTE]
benimde düşüncem bu yöneydi :) üstteki yorumu okuyunca midas mı acaba diye sevindim ama sizin yorumunuzdan sonra tamamen emınım artık o zaman reddevildır balığım :) peki dişimi erkek mi sizce ?

balığınız reddewil ve dişi erkek tüpçük çıkartmaz.
Satılıksa alabilirim
reflekse2013-03-20 00:09:28
Papağan Ciklet
[QUOTE=Süleyman.]37 litreye 3 sarı prenses de uygun değil o balıkların ya hepsi elden çıkmalı ya da büyük akvaryum alıp arasından eleme yapılıp uyumlu türlerle yola devam etmeli :)))[/QUOTE]
Akvaryum 86 litre küp şeklinde olduğu için sp lerimi verdim 4 midas ve 3 papağan kaldı hayırlısı bakalım
ışıktan anlayanlar
[QUOTE=dnzdnz]Merhaba arkadaşlar. İlk akvaryumum olan 80*50*45 cama cam akvaryumu bu gün doldurdum. Hala eksiklerim var ama artık sizden gelen resimleri gördükçe dayanamıyorum :) bu yüzden yarın ilk iş gidip aydınlatma olayını çözeceğim. Ama yanlış bir şey almak istemiyorum. Zemin sıfır numara beyaz silis kum arka fon siyah film , ölçüleri zaten biliyorsunuz ve bitkide olmayacak. Şimdi sorum şu ki nasıl kaç watt ve ne renk ışık almam lazım hiç bir fikrim yok. Bu sebepten bilen arkadaşlar lütfen ben yatmadan bir şeyler yazsın :).[/QUOTE]
Beyaz silis kum varsa 50-60 cm lik tüp içersinde olan beyaz florasan lamba(daylight) yeterli kesinlikle renkli led almayın isterseniz ben göndereyim :)
Korkuyorum
[QUOTE=cevter123]Su düzenleyicim bitti, adı neydi bir tane daha alayım. 
[/QUOTE]
Tüm balıkçılarda var 5 tl.


[QUOTE=siykan]Sebebi oksijen azlığı veya yem ihtiyacı değil. Özellikle ciklet türleri akvaryumun bir köşesinde başı yukarı da olacak şekilde su yüzeyinde ağzını açıp kapatıyor ise tecrübelerim ile 2 sebebi olduğunu öğrendim.
1) Akvaryumda kendisini sürekli taciz eden baskın başka bir balık var ise onun sahiplendiği alandan çıkarak üzerindeki baskıyı azaltmak için su yüzeyine çıkar. Böyle bir durumda su yüzeyine yakın balığın kuyruğunda veya dudaklarında kavgadan kaynaklı deformasyonlar olur. Tedavisi yok balığı. Tek yol o balığı ayırmak.

[/QUOTE]
Kesinlikle haklısınız ancak bu rahatsız edilme genelde 1 balıkta görülür. Arkadaşın tamamı aynı şekilde yanlış anlamadım ise.
BeZGiN2013-03-12 00:04:52
Dip çekimi fena su yuttum
Çeşme hortumunun bir ucunu akvaryuma daldır, diğer ucundan nefesini içeri çek fakat suyun gelişini izle. Gelen su akvaryumdaki su seviyesini geçtiğinde bırak. Bu kadar. En önemli husus ise nefes çektiğin uç kısmıda akvaryumdaki su seviyesinden alçak olsun.
Akvaryuma balık önerisi
[QUOTE=unheil] Merhabalar benim 16 litrelik akvaryumum var ufak bir şey ama idare ediyor beni şuan için daha sonra 245 litrelik bir şey düşünüyorum şuan için akvaryumumda 3 beyaz molly, 1 büyük japon, 2 zebra melek, 1 lepistes var 2 bitkim var bitkinin biri 5-6 yavru alabilecek gibi, ufak bir motor ve ısıtıcım var (ısıtıcı eski akvaryumdan kalma en iyisi) sizce bunlar fazla mı akvaryuma? ya da molly'ler, melekler doğurur veya yumurtlar mı ne dersiniz? önerileriniz nelerdir, ne tür balık alayım sıcaklık ne olsun vs. :) şimdiden teşekkürler [/QUOTE]
Kesinlikle çok fazla. bir BETA yeter.
Papağan Ciklet
[QUOTE=bozkurt681]Midastan anlamam ama yüzgeçlerinin ucu beyaz oluyor ama benek şeklinde değil. Ben midası tercih ederdim daha dost canlısı ve görsel olarak çok daha hoş. 
[/QUOTE]
Bende midası düşünüyorum ama bunlar rengi nasıl olacak onu kestiremiyorum. Papağan ve midaslarım 1 batımdan ama hepsinin büyüklüğü farklı ve midaslar renksizler (gri renkliler).
Korkuyorum
[QUOTE=cevter123] [QUOTE=Berkant]İlk bakışta havasızlık söz konusuymuş gibi duruyor ancak suyunuzu ne zamandır değiştirmiyorsunuz ?[/QUOTE]
Daha 2 gün önce değiştirdim.


[QUOTE=cevter123] [QUOTE=Berkant]İlk bakışta havasızlık söz konusuymuş gibi duruyor ancak suyunuzu ne zamandır değiştirmiyorsunuz ?[/QUOTE]
Daha 2 gün önce değiştirdim.%30 oranında
[/QUOTE]

1 hafta önce yapmışdımda yine yapayım.
[/QUOTE]

Su değişiminden sonra su düzenleyici eklemelisin.
Papağan Ciklet
[QUOTE=bozkurt681]Önceki tavsiyeler içinizi rahatlatmış ama şunu söyleyim beslediğiniz türler olumsuz olmakla birlikte akvaryum o türler için çok çok küçük. Büyüyünce akvaryumu da büyütürüm diyorsunuz ama bu işler öyle değil maalesef. Küçük hacimlerde balıklar büyümez yanık kalır. Uygun bir hacime geçin ve 1-2 tür arasında seçim yapın. Sağlıklı balıklar. 
[/QUOTE]

Bu 3 türden hangisini tavsiye edersiniz diğerlerini vermek istiyorum. Bir sorum daha olacak midaslarım 7-8 cm ve renksizler yüzgeçlerinde benekler çıkmaya başladı gri renkliler. Bu normal mi? 
Papağan Ciklet
45*45*60 tank içerisinde 3 papağan 4 midas 3 sarıı prenses var çok kalabalıklar tavsiyede bulunursanız sevinirim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.