ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
becocum
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
19 Aralık 2012 00:13
Son Ziyaret:
27 Nisan 2023 01:10
Toplam Mesaj:
125 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Bekir Çavuş
Doğum Tarihi:
14 Ağustos 1986
Yaş:
37
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Bekir Çavuş

SON 10 MESAJI

Eski Yapraklarda Problem
Son durum nedir? Çözebildiniz mi sorunu, bende de aynı sorun var da.
Yemdeposu.com
[QUOTE=Adamec]
Hayırlı olsun.Bırakmayın sevdiyseniz.[/QUOTE]

Çok bırakıp bırakmamalık bir durum yok. Mesajınızı pek anlayamadım, gereksiz de buldum.
Yemdeposu.com
2 alışveriş yaptım, ikisi de sorunsuzdu. Telefonla iletişime geçen kişi olsun, ürünleri getiren kişi olsun çok düzgün insanlar. Ankara içi aynı gün teslim ediyorlar ürünleri, benim gibi aracı olmayanlar için çok iyi hizmet bence.
Yıllar Sonra 2 (güncelleme 07.05.2015)
Bende de aynı sistemin farklı bir markası var. Büyük ihtimalle çözünüyor (gaz seviyesi azalıyor haznedeki) ama pek yeterli değil. Güzel difüzörlü mayalı sistem çok daha iyi iş çıkarıyor. Bu sistemle gözlemlemediğim fotosentez mayalı sistemle çok güzel oluyor. 
Çimentodan olur mu?
Çimento olur. Yıllar önce okuduğum akvaryum kitaplarında ve aşağıda forumdan aldığım linkte gayet güzel açıklamışlar. Bir çok başlıkta bir çok şey olmaz diye geçiştiriliyor ve yanlış bilgiler yayılıyor. 

Burdan daha ayrıntılı bilgiye ulaşabilirsiniz: http://www.akvaryum.com/Forum/diy_fon_kaplamasinda_cimento_onemli_puf_noktalari_k325561.asp
 
Çimentodaki en önemli sorun tam kuruması bir ay civarı sürüyor. Ayrıca ilk sertliğini kazandıktan sonra sanırım sık sık ıslatmak da gerekiyor(bundan tam emin değilim).
Kerevit hakkında bilgisi olan varmı
Önceden beyaz kerevit beslemiştim. Akvaryumda bitki balık ne varsa yarısını yedi. Hatta kabuk değiştiren kendisinden yarım cm ufak başka bir kereviti de yedi. Oburluğunun dışında 25 derecede sorunsuz bakmıştım. Saklanmayı seven hayvanlardı.becocum2015-02-13 12:42:24
Akvaryumdaki her şeyi Öldürmek istiyorum
Metilen mavisi diye bir dezenfektan var. Akvaryumcularda bulabilirsin. Hap şeklinde eczanelerde saılanları da var çok eskiden kullanmıştım. Daha uygun fiyata eczaneden bulabilirsin ama onların tam adını hatırlamıyorum. Eczacı yardımcı olabilir. Bu dediğim şey zehirdir o yüzden kullanırken dikkatli olmak gerek ve kumu, akvaryumu ileride kullanacaksan güzelce yıkaman gerek. Şimdi aklıma geldi de bir şişe çamaşır suyunu da boşlatsan suya aynı etkiyi yapar diye düşünüyorum. Tabi yine sonrasında kumu akvaryumu vs çok güzel yıkaman gerek.
Hobiye Akvaryum Yaparak Başlıyorum
Sadece cama cam yaparsanız biraz daha ucuza gelebilir ama kapak vs de yapmak isterseniz büyük ihtimalle aynı yada daha pahalı olur. Hazır akvaryumların fiyatları çok uygun, bir kaç farklı yerden fiyat almakta fayda var. Kendi yaptığınız akvaryumun en büyük avantajı istediğiniz ölçülerde yapabilmeniz. Tabi dezavantjları da var. Sızdırmazlık ve silikoların görünümü açısından içşiliğinizin iyi olması gerek. Ayrıca kapak vs yapacaksanız hazır kapaklar kadar güzel olmuyor.

50 litre biraz ufak sayılabilir. 60x35x40 akvaryum yapsanız 80 litre olur. Bu dediğim ölçüde akvaryum yaparsanız eğer 6mm camdan kayıtsız kuşaksız yapabilirsiniz ki cama cam olacaksa kayıt kuşak görüntüyü bozuyor. Daha ince camdan da kayıt kuşakla sağlam olur diye düşünüyorum. 

Alttaki linki kullanarak hesaplamaları yapabilirsinz. 
http://www.akvaryum.com/Hesaplayici/akvaryumyapim.asp
NE TÜR KUM KULLANMALIYIM..?
Kumu sahibinden veya sanalpazar gibi sitelerden bulabilirsiniz, kayaları da doğadan toplayabilirsiniz. Kum için ayrıca forumdaki ilanlar kısmına bir bakın. 20-30 kg civarı kum gerekli olur diye düşünüyorum. Kayalar salınım yapmasın çözünmesin yeter. Ben bir çok defa doğadan topladığım kayaları kullandım. Önerim kumu açık renk alırsanız kayaları koyu alın veya tam tersi. Biraz kontrast oluşturması güzel oluyor. becocum2015-01-22 16:12:56
Kardinal neon ve Rasbora Haricinde
Çok büyük değil ama tetrazonlar izlemesi bu iki türden de daha zevkli daha hareketli çanlılar.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 9 Online Kullanıcı, 5 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.