ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
harundemir52
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Ocak 2013 19:10
Son Ziyaret:
27 Nisan 2018 00:00
Toplam Mesaj:
48 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Harun DEMİR
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ordu
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Harun DEMİR

SON 10 MESAJI

Dere yosununu ve otunu akvaryuma adapte ettim
arkadaşlar. öncelikle şunu belirteyim yosunlarda hiçbir şekilde kararma solma veya başka bir değişim olmadı. çevreye doğru bir gelişim de olmadı ancak. yosunların boyları dikine sert bir şekilde uzadı. fakat benim bir hatamdan dolayı sonuç biraz kötü ancak önlem alındığı takdirde hiçbir sorun olmuyor. size şöyle anlatayım ben yosunların toprak kısımlarını tam olarak temizleyemediğim için o şekilde akvaryuma koydum. bir sorun olmadı. hatta suyu çekip ağırlık yaptığı için faydalı da oldu. ancak bu yosunların köklerini salması için pek faydalı değildi. ikinci kısım ise akvaryumun kesinlikle çok iyi filtrelenmesi. ben şöyle birşey denedim ve çok şaşırdım. arkadaşlar ben bu yosunları 60 litrelik bir akvaryum tabanına serdim. içerisine filtre, ısıtıcı ve hava motoru aklınıza gelebilecek hiçbir ekipman koymadım. sadece bu yosunlar ve 5 adet lepistes bıraktım. günde 2 defa da yem verdim. Sonuç: Lepistesler 2 ay boyunca hiçbir sorun yaşamadan hallerinden memnunl bir şekilde yaşadılar. ancak geçen gün akvaryumda filtreleme olmadığı için aşırı derecede koku vardı. Ancak yosunlar yine de sapa sağlamdı. Yani iyi bir dip filtreleme sistemi sayesinde kara yosunları rahatlıkla akvaryum tabanı için kullanılabilir. Deneyimlerime dayanarak söylüyorum lepisteslere hiçbir zararı dokunmadı. bu arada lepistesler narindir falan diyen olabilir. Bence bu yanlış bir düşünce ben ısıtıcısız ortama alıştırdım ve sonuç olarak hiçbir şekilde ölmediler. Hatta daha dinçler ve akvaryumdan çıkarıp da anında çeşme suyuna da atsam birşey olmuyor. bunu da test ettim. Önemli olan nokta bu balıkları yavruyken bu duruma alıştırmak. ya da erginleri kademeli olarak 2 haftada alışır hale getirmek. Şu anda kokudan dolayı yosunları akvaryumdan çıkardım. akvaryumu komple boşaltıp yıkadım ve suyu doldurup saniyesinde lepistesleri içine attım ve aynı rahatlıkta yüzdüklerini gördüm. Birnevi japon balıkları gibi artık su sıcaklığı kolay tolore edebilir hale geldiler. İnanmayan yaptığım şeyleri sırayla yapabilir. 

1. Kara yosunlarını 10 gün kadar 10cm derinlikte bir kapta suda bekletmeniz gerekli. günde iki defa yüzeye çıkan kısımları suya batırmalısınız.
2. 10 gün sonra yosunları akvaryuma yerleştirip akvaryumu yarıya kadar su doldurmalısınız. Ancak yosunların üzerine ağırlık vs şeyler koymalısınız. bir hafta kadar bu şekilde kalması yeterlidir.
3. Akvaryum oturduktan sonra tamamen suyla doldurabilirsiniz. Bu arada yosun tamamen suyu emdiğinde üzerindeki ağırlıkları alabilirsiniz. 
4.Son aşamada tek ihtiyacınız olan çok iyi bir dip filtre sistemi. Bu sistem yosunun üzerinde birikecek olan yem ve pislikleri alacak. Hava motorunu isterseniz koyabilirsiniz. Ancak benim şahit olduğum. Yosunların hava kabarcıkları sayesinde balıkların 2 ay boyunca sorunsuz yaşaması. Kara yosunları için önemli olan şey günde 4-5 saat kadar gün ışığı görmeleri. Sadece bu gerekli. Dilerseniz akvaryuma bu şekilde ışıklandırma yapabilirsiniz.
Herşeyi kendim yaptım eksiği var mı
[QUOTE=cevter123]Ölçülerini öğrene bilir miyim ? Ben de bu şekilde bir akvaryum yapıp karides doldurmak istiyorum.[/QUOTE]

90 boy-30 en-20 yükseklik. 4 mm kalınlık. atık camlardan yaptığım için dar kısımların olduğu yer 2,5 veya 3 mm gibi sanki tam ölçü alamadım. geri kalan taban ve ön arka yüzeyler 4 mm.
Severumlar bir anda değiştiler neden acaba
Arkadaşlar galiba benim ufaklıklar eş tutmaya başladılar. Şu anda 6 aylıklar. Sizce bu muhtemel mi. çünkü internette epey bir araştırma yaptım ve sonuç beni buna götürdü. Erkekler ve dişiler çoğu kez ağız ağıza kavga ediyordu son iki haftadır ve dünden beri de bir dişi bir erkek severum yuva için koyduğum kavanozun içinde bekliyorlar. İnternette bölgelerini bekledikleri yazıyordu. Sizce bu belirtiler doğru olabilir mi. 
Severumlar bir anda değiştiler neden acaba
Fotoğraf:
[IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/140205/IMG_20140301_180933[1].jpg[/IMG]

[IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/140205/IMG_20140301_180943[1].jpg[/IMG]

[IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/140205/IMG_20140301_185249[1].jpg[/IMG]
Canlıdaki Belirtiler: Korkma ve Sürekli hareketsiz durma, saklanma.

Akvaryum Kapasitesi (litre): 90 litre

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: Bronz çöpçü

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): Tam olarak bilmiyorum.

Filitrasyon: Bir adet iç filtre, bir adet el yapımı dış filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Metilen mavisi

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : 2 gün önce %10 su değişimi yapıldı.


Arkadaşlar balıklarım son iki gündür bu şekilde ürkek bir haldeler. Saklandıkları yerden çıkmıyorlar ve yem de yemiyorlar. İki gün önce yanlarında lepistesler vardı onları aldım böyle oldular. Büyüdükçe yemeye başladılar lepistesleri. En son erkek lepistesimi yediler ondan sonra da ayırdım. Su değişimi yaptım belirttiğim şekilde ve böyle oldular. Acaba stresten mi yoksa hastalık olabilir mi. 5 adet severum hepsi de aynı yerde saklanıyorlardı. Bir ara dışarı çıkmışlar fotoları o zaman çektim. Ancak şu anda aynı şekilde saklanıyorlar. Arada bronz çöpçü de onların yanına gidiyor ancak çok nadir. Genelde geziniyor o.
harundemir522014-03-01 20:49:47
Döngüsel enerji sistemi
Arkadaşlar bu da benzer bi yöntem. Marş sistemi farklı. Daha kolay bence. 750 w üretim gücü

https://www.youtube.com/watch?v=98aiISB2DNw&feature=youtube_gdata_player
Döngüsel enerji sistemi
Arkadaşlar youtube da gezerken gördüm. Küçük çaplı üretimhaneler için düşünülebilir mi sizce fikir arayan arkadaşlara kılavuz olması babında. Oldukça etkili.

https://www.youtube.com/watch?v=LTLLnUOPOQk&feature=youtube_gdata_player
Paladaryum için fikir verir misiniz
Elimdeki sert ısı yalıtımı straforu 3 Cm kalınlığında.
Paladaryum için fikir verir misiniz
Epoksi ya da fiber kullanma imkanım yok maalesef. Ama strafor şekil verme konusunda iyi düzeyde becerim var. O şekilde yapmayı düşünüyorum.
Paladaryum için fikir verir misiniz
Arkadaşlar merhaba. Elimde 60 cm uzunluk, 20 cm genişlik ve 27 cm yüksekliği olan bir akvaryumum var. Buna küçük bir paladaryum kurmak istiyorum. Nasıl yapabilirim. Elimde şu an 160x80 uzunluklarında 3 cm sert stafor var onu kullanmayı düşünüyorum. Genel olarak aklımdaki köşede bir yüksek şelale, yanlara doğru da pınar başı gibi görünecek bir alan yapmak istiyorum. Yani akvaryumun içinde yüzeysel bir kara da olsun istiyorum. Basit bir çizim aşağıda. Fikirlerinizi bekliyorum.


Herşeyi kendim yaptım eksiği var mı
[QUOTE=mcmert]Severum bir g. Amerika cichlid türü. Yani yumuşak suya ihtiyacı olan bir tür. Taban malzemesi olarak kullandığınız midye kırığı hiç uygun değil. Hem sivri hatları olması hem de suyu sertleştirmesi sebebiyle. Bunun yerine derelerden alabileceğiniz dere kumunu kullanabilirsiniz. Suyu doğal yollarla yumuşatmak için etraftan kurumuş meşe ve çınar yaprakları toplayıp yine bu ağaçların kurumuş dallarını dekorasyon amaçlı kullanabilirsiniz. Ayrıca plastik ve yapay olan her türlü malzemeyi çıkarmanızda fayda var. Size tavsiye ettiğim malzemeler suyu sarartacaktir. Merak etmeyin, bu durum kötü bir şey degil, bilakis balıkların kendilerini daha rahat hissetmesini sağlayacak iyi birşeydir. [/QUOTE]

Bilginiz için teşekkürler. Yumuşatma için yeni dünya yaprağı kullanmayı düşünüy orum. 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.