ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Yasin
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
12
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
07 Eylül 2006 08:29
Son Ziyaret:
15 Kasım 2023 17:35
Toplam Mesaj:
30 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Yasin ÖZCABI
Doğum Tarihi:
26 Şubat 1971
Yaş:
53
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Yasin ÖZCABI yasinzcab@yahoo.com

SON 10 MESAJI

Fotoğraftaki Canlılar Salyangoz Mu?
Salyangoz, akvaryuma başka bir akvaryum dan transfer ettiğiniz herhangi bir şeyle ya kendisi ya da yumurtası gelmiştir. Genellikle bitki ile birlikte gelirler.
Milksnake
[QUOTE=arfyldz]Almak ıstesek nerden temin edebiliriz. Bakımı yaşam oartamı hakkında bilgi verirmisiniz.[/QUOTE]
Arif Bey forumlardan takip etmeniz lazım. Ortalama 15 gün sonra 3-4 tane yavru satışı yapacağım ben de . Satış ilanlarında görebilirsiniz. Reklam olur mu bilmiyorum reptula.com ve surungenforum.com dan takip edebilirsiniz. Milk, king ve corn snake ler evde bakımı en kolay canlılardır. Bakım ile ilgili konuları da bu adreslerde bulabilirsiniz, ancak aklınıza takılanları da her zaman cevaplayabilirim.
Yeni Kurulum İçin Görüşleriniz
Gökmen Bey tank 20 gün çalıştı sonra affinisler, birkaç gün sonra da 3 adet melez eklendi ;)

Tankın yeni düzeni


İlk canlılar, Otocinculus Affinis 4 adet ti ne yazık ki birini kaybettim :cry: 3 adet kaldı.


İlk karideslerim Pinto melezlerim Alpay Bey'e :thanks:



Yeni Kurulum İçin Görüşleriniz
Kuruluma devam. Kum Ada Amozonia

[url=http://hizliresim.com/j56Evj][/url

Kullanılacak Dekorlar


İlk su doldurma




İlk canlılar yosunlarım. Gökşen Bey e teşekkürler ;)

Yosunlarla gelen kaçak misafirlerden biri Gökşen Bey e tekrar teşekkürler :)



Gray Banded Kingsnake (Lampropeltis alterna)
Teşekkür ederim. Ancak yeni değil. Kendi yavrularımdan ;)
Gray Banded Kingsnake (Lampropeltis alterna)
King snake lerin en güzel örneğidir. Gray Banded Kingsnake (Lampropeltis Alterna blairi)
[URL=http://hizliresim.com/qY9A1Q][URL=#]</a></a>Yasin2015-04-21 12:14:56
Milksnake
Corn, milk ve king snake ler evde bakılabilecek en kolay, en sorunsuz ve en güzel canlılardır. Haftada ya da 10 günde 1 kez beslenir, 2 kez dışkılar, tatile giderken ne yapayım derdi yok, 3 aya kadar açlığa dayanır ki 10-15 gün onu hiç zorlamaz, sesi gürültüsü yok, iyi bakarsan pisliği diğer hayvanlarla mukayese dahi edilemeyecek kadar az. 50 TL gibi çok az bir meblağla tüm ihtiyaçlarını karşılarsınız. vs. vs. vs.Yasin2015-04-17 12:20:24
Milksnake
Milksnake ler sürüngen hobisindeki en güzel türlerden birisidir. Pek çok varyetesi ve morph ları vardır. Tavsiye ederim ;)
Bu benim Pueblan kızım (Lampropeltis triangulum campbelli)
[URL=http://hizliresim.com/l7YYyB]</a>Yasin2015-04-16 11:39:52
Mısır Yılanları Kaçışlar
Kaçışlar

Mısırlar bölgecidir ve bir yere yuvam dedikten sonra başka yerde rahat edemezler. Ancak bu kaçmaları için engel değildir.

En başarılı metot bant tuzağıdır. Sinek kağıdı konseptine benzer bu metodun mantığı yılanın banda yapışıp kalmasıdır. Aşırı yapışkan bant kullanmayın yoksa yılana zarar verirsiniz. Boyacı bandı en iyi tercidir, ne çok yapışkan ne de yılanı tutamayacak kadar güçsüzdür.

Yeni doğan mısırlar için 30x1,3 cm. bant yeterli olacaktır. Mısırlar kaçınca duvar dibinden gitme eğilimindedirler. Bu nedenle bandı çoğu yapışkan kısmı yukarı gelecek şekilde duvar diplerine yakın yere yapıştırın.

UYARI : Sakın böcek ve fareler için satılan yapışkan ilaçlardan kullanmayın, yılanınızı bunlardan kurtaramazsınız.

Bazen yılanın terrasını yere koymakta işe yarar. Bölgeci olan yılan eğer kafese “yuvam” diyecek kadar o kafeste uzun yaşadıysa içgüdüsel olarak içine girecektir. Isı kaynağını açık bırakmanız yılanın kafese girme olasılığını artıracaktır.

Diğer başarılı bir metot da huni kapanlarıdır. Huni kapanları 2 litrelik bir pet şişenin uç kısmını kesip ters şekilde şişenin içine sokulup sabitlenmesiyle oluşur. Yem olarak içine konulan fare, yılanı içeri çekecektir.

Eğer tuzaklar işe yaramıyorsa yılanın nerelerde olduğunu bilmek de işe yarayabilir. Mısırın yerini öğrenmek için yere tuz veya un dökün. Böylece yılan döküntünün üzerinden geçince izleri görür ve o alana odaklanabilirsiniz. Eğer yılan yeterince büyükse duvardan 2-3 cm. uzağa boş kola kutuları dizebilir, yılan aralarından geçerken kutular devrilince sesi duyar ve yılanı yakalayabilirsiniz.


Mısır Yılanlarında Üreme
Mısır Yılanlarında Üreme

Kış Uykusu: Kış uykusu esaret altındaki yılanlarda şart değildir, ancak kış uykusu üreme başarısını artırır. 60-90 gün tipik kış uykusunun süresidir. Sağlıksız ya da düşük kilolu yılanları kış uykusuna sokmayın.

Sıcaklık aralığını 7-18ºC’ye ayarlayın. 18-23ºC arası sıcaklık aralığı kış uykusu için kabul edilebilir. Ancak bu sıcaklık güvensiz seviyede kalori yakar. Eğer 21ºC altı sıcaklık elde edemiyorsanız kış uykusunu hiç denemeyin.

Yılanınız doğru yapılmış kış uykusunda aşırı kilo kaybetmemelidir, yine de agresif besleme üremeye hazırlık amacıyla tavsiye edilmektedir. Dişi yılanı 5-7 günde bir tam boy yemle besleyin. Üreme sonunda besin ihtiyacı yumurta üretimi için fazla olur. Bu durumda 4-5 günde tam bir boy yemle besleyin, Erkekler üreme sezonunda her 7-10 günde bir tam boy yemle beslenir.

Çiftleşme: Kış uykusu sonrası deri değişimi genelde ısınma sonrası 2-3 hafta içinde gerçekleşir. Deri değişimini müteakip çiftleşme için dişi ve erkek yan yana konulmalıdır. Erkek yılanın dişinin yanına konması ya da tersi fark etmez.

Dişi üreme açısından olgunsa ve çiftleşmeye hazırsa tanışma birkaç dakikada olur. Erkek kendini dişinin üstünde konumlandırmaya çalışır. Nadiren erkek mısırlar dişileri pozisyon aldırmaya zorlamak için ense, baş ısırırlar. Erkek iki yılanın kuyruğunda paralel olana kadar ileri hareket eder. Erkek, üreme deliklerinin paralel olduğunu anlayınca kuyruğunu dişinin kuyruğunun yanına kaydırır ve bu hareket dişinin kuyruk kaldırmasına neden olur. Çiftleşme 15-30 dakika sürer.
Çiftleşme sonrası çiftleri aryırabilirsiniz. Döllenmenin başarısı için birden çok çiftleşme tavsiye edilir.

Yumurtlama: Çiftleşme sonrası 30-35 gün içinde yumurtlama öncesi deri değişimi gerçekleşir. Dişiyi yumurtlayana kadar tekrar beslemeyin ve su kabını dişinin içine giremeyeceği büyüklükte bir kapla değiştirin böylece dişi suyun içine yumurtlayamaz.

Yumurtlama öncesi deri değişiminden sonra yumurta kutusu terraya yerleştirilmelidir. Yumurta kutusunun içinde nem medyası olarak spagnum veya vermikülit kullanabilirsiniz. Ben vermikülit. Nem için kullanılan su klorsuz olmalıdır. Kuluçka kutusunun büyüklüğü yılanınızın boyuna göre değişmekle birlikte en az 30x20x12,5 cm olarak tavsiye edilmektedir.

Yumurtlama, yumurtlama öncesi deri değişimini müteakip 5 ila15 gün içinde gerçekleşir ki bende 9 ila 10 sürdü yani bu süreyi ortaladı.

Dişi, bir problemle karşılaşılmadığı sürece yumurtlama esnasında kendi haline bırakılmalıdır. Periyodik kontrollerle yılan çok rahatsız edilmeden gözaltında tutulmalı. Yumurtlama genelde 24 saat sürer. Mısırlar genelde 10 ila 20 adet yumurtlarlar. Yumurtaları almadan önce yapışkan maddenin kurumasını bekleyin. Bu madde 20-30 dakika içinde kurur ve kuruduğu zaman yumurtanın yüzeyi derimsi hal alır.

Çoğu mısır yılanı yumurtalarını yığın oluşturacak şekilde yumurtlar ve bazen bu yumurtalar birbirine yapışır. Bu durumda yumurtaları ayırmaya çalışmayın ve grup halinde inkübe edin.

Kuluçka: Kuluçka kutusu olarak plastik veya cam saklama kabı kullanabilirsiniz. Temiz olan herhangi plastik ya da cam kutu yeterli olur. Burada dikkat edilmesi gereken nokta kutu minimum 10 cm. yüksekliğinde olmalıdır.

Yumurtalardan yapışmayanların üst kısmına kalemle işaret koyun ki pozisyon değişikliği olmamasını sağlayabilin. Yumurtaların pozisyon değişikliğini 48 saat içinde yapabilirsiniz ancak sonrasında hareket ettirmeyin.
Kuluçka malzemesinin kuru-yaş dengesi ince bir çizgidir. Eğer malzeme çok kuru olursa yumurtayı da kurutur ve embriyo ölür, eğer çok ıslak olursa da yumurta bu suyu emer ve yine embriyo ölür.

Yosun kullanırsanız yosunu klorsuz suya 1-30 dakika sokun. Sonra su damlaması kesilene kadar elle sıkın. 2,5-3,8 cm. kalınlıkta malzeme yerleştirilmesi tavsiye edilir. Nem ayarı için yosunu elinize alın ve yarım gücünüzle sıkın. Eğer su çıkıyorsa fazla ıslaktır, çıkmıyorsa başparmağınız yukarıyı gösterir şekildeyken elinizi gevşetin, eğer yosunlar dağılıp dökülüyorsa fazla kuru demektir. Asla yumurtalara direk su değirmeyin. Eğer malzemeyi ıslatmanız gerekiyorsa kutunun kenarlarına su dökün ya da spreyleyin.

Yumurtaları kuluçka kutusu içindeki malzemeye yerleştirin ve alt sıra yarısına kadar gömülene kadar nazikçe bastırın.

Yosun kullanıyorsanız; yosunu kaldırıp yumurtaları haftada bir kontrol edin. Ortam nem ayarı için su kabı kullanıyorsanız kabı kontrol edin ve tekrar doldurun. Yosun üzerinde mantar görürseniz o parçayı çıkarın ve yerine yenisini koyun. Yumurta üstünde küf, mantar oluşumu görülürse bu, embriyonun öldüğü ya da ölmekte olduğunu gösterir.

Kuluçka için ideal sıcaklık 27-29 ºC’dir. Bu sıcaklık aralığında, yumurtalar 60+3 gün içinde çatlayacaktır. Benimkiler 58-61 gün aralığında çatladılar. Yumurtalar daha yüksek sıcaklıkta 50 günde de çatlar ancak bazı embriyolar aşırı sıcaktan ölür, 27 derecenin altında ise çatlama süresi çok uzar.

Kuluçka esnasında ölü yumurta fark ederseniz kibarca o yumurtayı çıkarın. Kuluçkanın ilk birkaç haftasında yumurtada belirgin bir büyüme olacaktır. Bu, ağırlıklı olarak su emilimindedir.

Kuluçka sonuna doğru, parlak beyaz renk gittikçe koyulaşır. Bunun sebebi kalsiyumun embriyo tarafından emilmesidir. Son günlerde kabukta kırışmalar da görülebilir.

Yumurtadan çıkacak olan yılanlar yumurtaya ilk deliği açtığında içgüdüsel olarak büyük ve hareket eden yakın cisimlerden korkacaktır. Yumurta yakınında çok fazla hareket doğumu uzatacak, daha da kötüsü prematüre doğuma sebebiyet verebilecektir.

Bebek mısırlar ağızlarında kesici bir diş ile doğarlar. Oksijene ulaşmaya çalışan yılan kabuğu iterken kazara kabukta delik açar. Sonraki 24 saat kafaları dışarıda, yumurta sarısının tamamının emilmesini beklerler.

Genetiklerine bağlı olarak yeni doğan mısır yılanları 15-40 cm. uzunluğunda olurlar. Ortalamaları 20 cm. üzeridir. Çoğu mısır kabuklarını 24 saat içinde terk eder. İlk deri değişimine kadar çoğu yılan bir arada bekler, ilk deri değişimi ortalama 7 gün sonra olur. İlk deri değişiminden sonra genç yılanlar kendi terralarına alınmalıdır.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.