ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
kemalyigit
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
29 Ocak 2014 01:12
Son Ziyaret:
19 Şubat 2017 21:10
Toplam Mesaj:
20 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Kemal yigit
Doğum Tarihi:
10 Ekim 1976
Yaş:
47
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


Kemal yigit

SON 10 MESAJI

Su Tankım Bulanık
Filtrenizi tam olarak bilmiyorum, ANcak dış filtrenin genel kaidesi,
 Filtreleme suyunun ilk giriş kısmında 1. sepet, iki kat elyaf, seramik - (kaba filtreleme ve bakteri tutumu)
2. sepet, biobal, substar, zeolit, vb. çeşitli filtre malzemeleri, üstüne biyolojik sünger olabilir
3. sepet, genelde aktif karbon ve üstüne sünger yada elyaf.
genel kaide böyledir, sistem filtre ve değişik durumlarda değişir.
Sizde belirtiğim sırayı rahatlıkla uygulayabilirsiniz, Sepetlerin malzemelerini belirtiğim sırada dizin, malzemelerin moleküler yoğunluğuna göre ayarlamanız gerekir, filtrenin su debisini düşürmemesi için. Yani elyafları sepetlerin altına ve üstüne çok katlı fazlaca koyarsanız, diğer filtre malzemelerinide fazla yoğun ve sıkı şekilde koyarsanız debi düşer. 
Nası ayarlayacam derseniz, Elyafı bir yada iki kat olarak lullanın, sepetleri üst üste koyduğunuzda rahatlıkla birbiri üzerine oturması ve oturma yerlerine rahatlıkla otruması gerekir, malzemeyide sepetlere bastırmadan sıkıştırmadan koyun.
Kolay gelsin. Bununla ilgili daha fazla bilgi web de bulabilirsiniz.
Kirlenmiş Su
Filtre yeterliyse kumun tozu çok fazla etkilemez zaten. Akvaryumun kapasitesine göre kısa surede filtre halleder kalan tozda çoker, ancak tatlı suyu bugün koyduğunu belirtiyosun, genelde akvaryumda şehir şebeke suyu kullalınılır, klorlandığı için. Klor sudaki organik ve in organik tüm maddeleri hemen hemen yok eder ızelikle mikrobik olanları. Bu nedenle suyun klordan arındırılması gerekir, buda havalandırma ve dinlendirme ile olur en az uç gün dur suresi. Balık turune ve ortam şartlarına göre değişir. Bitkiler içinde de aynı hatta ekstar şartlar gerekir. Umarım yarım gunluk suya koyduğun balıkların daynıklıdır, hastalanmadan bakarsın.
Kirlenmiş Su
Çok az bilgi vermişsin, en azından kurduğun akvaryum kaç gün oldu, şehir şebeke suyunun klordan arkndırılması gerekli havalandırma yaparak en az uç gün, biraz tuz eklemende iyi olur, kumu yıkmadan koymuşsun, filtren yeterliyse bir iki saate temizler biraz, balıklarıda kimyasal yani deterjanlı olmayan bir kovaya koy poşetteki suyuyla, bide hav motoruyla havalandırma yap kovada, sonra akvaryuma koyabilirsin, poşetle gelen suyu koyma sade blıkarı koy, genel olması gereken en azıyl bu, kolay gelsin
tropheuslardan yavru alma
Selamlar, kasakalewe tankım var benimde, kusturma ve yavru ayırma uygulamıyorum, aynı tankta bakıyorum. Sadece belli bir boya gelince ayırıyorum. Troplarım F0 olduğundan ayırıyorum en erken 12 hafta sonra, şimdiye kadar sekizli kolımine 3 tane ekleyebildim kendi yavrularından, koloni 11 oldu. Ancak tavsiyem, tank içerisinde, yavruların ilk gün ve haftalatında rahat etmeleri ve yemleme için kuçuk yuvalar oluşturmanız. Mevcut kayalarınızın yanına sadece yavruların girebileceği minik alanlar yapabilirsiniz, yemleme yaparkende bu alanlara doğru düşecek şekilde yemleme yapılmalı, en azından ben böyle uyguluyorum, sorun çıkmadı, sadece, ayrı tankta gunluk su değişiçi yapılan yavrulara göre buyumeleri biraz yavaş oluyor.
Kasakalawe yavru alma
Sağol kardeş, dediğin gibi artıcak bu hafta sıcaklık. El fanı nasıl bişey acaba, masaustu fanları var hatta bazı dolmuş larda klima niyetine ön camlara takılan lar gibi. Ben bi bakim araştırma yapayım internetten. Teşekkürler.
Kasakalawe yavru alma
Nihayet Kasakalewe m yumurta aldı, ağzı dolu bugün itibariyle.çok sıcak
Günlerdi. 29 - 30 hatta bazen 32 bile oldu 29 dan aşağı duşmedi, son iki güne kadar. Ancak iki uçgundur çalışan çiftlerden brinin ağzı dolu olduğunu gordum ve bu güzelliği paylaşmak istedim buradan yazarak. Selamünaleyküm.
Kalsiyumlu Mercan Kumu Temizliği
kardeş, bazen bazı kumlar erime yapar. Akvaryum tabanında kum güzel durur, üst görünümü güzeldir, ancak erime kumun altında olur. Bu olay başıma gelmişti daha önce. Canlılarımı başka bir tanka alarak, tankımı komple boşalttım, tabi mercan kırığı kumuda. Kuma çıkardığı mda gördüm erime yaptığını. Sonuç olarak akvarkum dan aldığım kalsiyumlu kum ile yeden kurduğum tankım tabiri caizse cam gibi oldu. Daha önce sy bulanıklığını gidermek için bu kadar büyük boyutlu değişim yapmamak için herşeyi yaptım. Hiç birinden sonuç alamadığım için komple temizlik ve kum değişimi yaptım, ayrıca akvaryum ve canlılarla ilgili konulara dikkat ederek tabii. Ayrıca özelikle filtrenin durumu dikkatli ve yonetgelere uygun hale getirilmeli. Sonrası ise kaliteli, ayarında az yem ile yemleme yapmak, berrak bir su için en önemli husus bence,
kumunu değişmeni veozellikle bildik tanıdık ve garantili bir yersen uygun kalite ve ozelikte kum temin etmek.


yazdık ama konu fi tarihinde kalkmış sanırım. Ama olsun aynı ko u hakkında bilgi paylaşımı için faydası olur umarım başkaları na.
230 akvaryumluk Malawiizmir showroom kuruluyor...
Allah kolaylık versin, hem ticari hemde manevi kazancın bol bereketli olsun, emeğinin karşılığını alırsın dilerim. Bu kadar emek yoğun hazırlık çalışması ve sonrasındada bu tempoda çalışma ile harcanan para ve emeğine değer umarım. İçinde bu işe sevgi ve hayranlık yoksa bu kadar mükemmel iş çıkmazdı zaten. Neyse soyleycek çok şey var laf bitmez. İlgili arkadaşlara hayırlı uğurlu olsun. Selametle inşallah. Allah utandırmasın.
Kalsiyumlu Mercan Kumu Temizliği
kemalyigit2014-05-27 13:24:27
MERCAN KIRIGI KUM
kardeş aynı sorun bendede var, aylardır uğraşıyorum, vardığım sonuç, m.kırığı kumun erime yaptığı, çözüm,. Kullanılmış kum diye düşünüyorum.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.