ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Betul.o
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
03 Şubat 2014 20:23
Son Ziyaret:
09 Kasım 2014 21:44
Toplam Mesaj:
104 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Betül Özkal
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Lepistes ve Yavru Akvaryumum ( bol fotoğraflı )
[QUOTE=barisbaris11]Betül Hanım Çok şahane bir kurulum olmuş hayırlı olsun.Yavru akvaryumundaki yavruları ne ile besliyorsunuz ? Ana tanktaki  iç filtreyi değiştirin bana kalırsamaddi durumunuz varsa dış filtre alın derim yada tepe filtre iç filtre çok yer kaplıyor :( Ama kurulumunuz çok güzel beğendim :)[/QUOTE]

Öncelikle teşekkür ederim. Yavruları 3 4 yemle besliyorum. Gemmanın baby multi color, sera vipan, sera flora, ve kabuksuz artemia ile besliyorum bugün 11 tanesi 3 haftalık oldular diğerleri 2 haftalıklar daha. Dış filtre akvaryumun dışında yer kapluyor. Olduğu kadar kalsın şimdi filtremi değiştirme gibi bir düşüncem yok Teşekkür ederim tekrar
 
Balığım Hamile mi? Doğuma Ne Kadar Var?
[QUOTE=Eray Gurdogan]Biraz daha sabredin, dişiler genç, sanırım ilk doğumları olacak, siz akvaryumculardan hamile olduğunu sanarak aldığınız balıklar genellikle ilk gebelikleri olduğundan hemen doğuracakmış gibi sanıp alabilirsiniz. Bazen toptan balık üreten üreticiler yavrlar çabuk satış boyuna gelsinler diye onları protein ve yağ oranı yüksek yemlerle beslerler ve genç fakat doğurganlığa henüz erişmemiş dişiler dışarıdan bakıldığında hamile gibi zannedilebilir. Karnı her şiş olan balığın hamileliğine çok kısa süre var zannedilmemeli.
Bir çok hobiye yeni başlayanın yaptığı bir hataya siz de düşmüşsünüz malesef.
Nedir bu hata, aman hamile balık alayım hemen doğursun, yavrulamasını ve yavrularını göreyim.
İşte bu büyük bir hata.
1. Bu tip alınan balıklar genellikle ilk doğumlarından hemen sonra ölürler
2. Doğan ilk yavrular dişi daha doğuma elverişli vücud ölçülerine gelmeden hamile kaldıklarından yavrular tam gelişemez ve doğum sırasında ölü doğumlar olabilir.
3. Dişiler doğumdan sonra kambur kalabilir , omurga eğrilikleri olabilir.

Yukarıda saydığım şeylerle karşılaşmamak için bence genç ve daha tam gelişmemiş dişileri almak ve gelişimlerini bizzat kendi gözlemlerinizle takip etmenizde fayda var. Genelde dişiler 3 aylık olduklarında çiftleşme çağına gelirler ama, bu dönemde hamile kalan dişiler vücut yapısı olarak tam gelişmediklerinden bazı sıkıntılalar karşılaşabilirler. Bunun önüne geçmek için biz özel varyete üreticileri dişileri 4 hatta 5 aylık olmadan eşlemeye sokmaz ve bakire dişilerin bulundukları ayrı bir bölmede tutarız. Bu şekilde balık boyca daha büyür ve hem sağlıklı olur hem de vereceği yavru sayısı çok olur.

Siz hobiye yeni başlayacak olanlara önerim, dişileri biraz daha genç alın.

Diğer bir Akvaryumcu tuzağı da, yaşam döngülerinin son demini yaşayan tam damızlık dişileri satışa sunmalarıdır. Örneğin 1 sene veya daha fazla süre kendisinden 100'lerce yavru alınan boyutça da maksimum boya ulaşmış dişileri, damızlık hamile dişi diye satarlar. Bu dişiler de belki doğumda 50 60 yavru verebilir fakat doğumdan en geç 1 hafta içinde ölmeleri kaçınılmazdır, çünkü artık doğum esnasında harcadıkları enerjiyi geri kazanamadıklarından yorgunluktan ölürler.

Kısacası söylenecek çok söz var ama anlatmaya zaman yok. Sadece dikkatli olun.

Sevgiler saygılar

Eray
[/QUOTE]
Eray bey paylaşımınız ve bilgileriniz için teşekkür ederim. Öncelikle yeni başladım hobiye 1,5 ay oldu alırken çoğu hamile dediler bende alayım dedim zaten hamile almasam bile şu anda hamile olmaları akvaryumumda hamile kaldıkları anlamına da gelebilir. Özel tür beslemiyorum fakat dediğiniz konu hakkında okuduğum bazı konular oldu. Dişileri ve erkeğimi aynı akvaryumcudan aldım Allah uzun ömür versin bir sorun yaşamadım 1 dişiden ortalama 15 yavru aldım şu an aldıklarımın 3'ü yavruladı 39 yavru verdiler. Biri doğuralı 3 hafta oluyor yani doğuranlar hamile olarak geldi. Üretim adına oluşturulan bu kötü beslenme biçiminden hoşlanmadım hiç. Keza bugün erkek lepistes almaya gittim gittiğim yerdeki balıklar benim balıkların yarısı kadardı anlam veremedim benim balıklar jumbo değiller fakat diğer balıklar çok ufaktı. Şu anda 40 yavrum var onları büyütüyorum. Dediğiniz gibi dişileri ayrı tutucam erkekleri ana tanka salıcam. Fakat ne zaman doğuracaklar onu hala çözemedim fikir amaçlı sordum sizlere de. Zaten doğum ana tankta oluyor ayırmıyorum dişiyi
Balığım Hamile mi? Doğuma Ne Kadar Var?
[QUOTE=Eray Gurdogan]Betül hanım ,

Üst resimdeki dişinin yaklaşık 1 hafta içinde doğurması lazım, diğerleri de yine aynı fkt 10 ila 12 günü de bulabilir.

Benim sormak istediğim bu dişiler sizdeyken daha önce doğum yapmışlar mıydı?
Eğer yapmadılarsa dişilerin ilk hamileliği ise gebelik süresi uzun olabiliyor.

Sevgiler saygılar

Eray
[/QUOTE]
Eray bey akvaryumum 1 bucuk aylık daha ben bu dişileri hamile aldım fakat doğum yapmadılar anlamadım gitti 1 ay oldu doğurmadılar. Gözler gözüküyor karnında ikisininde
Balığım Hamile mi? Doğuma Ne Kadar Var?

Arkadaşlar bu iki dişimin doğumuna sizce ne kadar var? 1 aydır hamileler ama hala doğurmadılar. Akvaryum Isısı 26 derece
Lepistes ve Yavru Akvaryumum ( bol fotoğraflı )
[QUOTE=MmerakK57]Şu Kırmızı Lepistesinizz Harikaymış [/QUOTE]
Nazar deydirdiniz oğluma :) Kuyruk erimesi başladı
2 haftalık yavrularda kuyruk kısılması
       Arkadaşlar yavrularımda kuyruk kısılması geçmiş durumda. Bir çok konu okudum forumdan olsun farklı forumlardan olsun kimse bu konu hakkında kesin bir kanıya ulaşamamış. Ben ilaç kullanımı yapmak istemedim yavrular henüz 1,5 haftalık %75'i çekindim açıkçası. Okuduğum konularda genellikle ısı yükseltimi ve bol oksijenden bahsedilmiş. Başka bi konuda ise B vitaminin iyi geldiği konusu idi.
 
     Uyguladığım tedavi; İlk olarak bu rahatsızlığın neyden kaynaklı olduğunu araştırmak gerekiyor. Stres çoğu hastalığın baş sorunu olmakla beraber farklı sorunlarda olabiliyor. Su değerlerinin değişmesi gibi. Ben hastalığa neden olabilecek bütün sorunları göz önünde bulundurdum. Genellikle yavruların gelişimini videoya alıyordum izlediğim videoda 2 gün önce birşey yokken 2 gün sonra kısılma olduğunu tespit ettim. Konuyu daraltarak soruna odaklandım ve su değişiminden sonra olduğunu düşünerek stres kaynaklı olduğuna karar verdim.
 
         - Öncelikle yavru akvaryumunda ki ısıyı 25 dereceden 27 dereceye yükselttim.
         - İç filtre kullanıyordum onu çıkartarak pipo filtre aldım ve bol oksijen verdim.
         - Yavrulara sera vipan ve sera flora yemlerini havanda toz haline getirerek Bemiks adlı B vitamininin 3/1'ini yeme emdirerek yavruların akvaryumuna döktüm. Bu ilacı sabah akşam olmak üzere 2 gün kullandım.
         - Su değişimlerini akvaryum suyuna göre ayarlıyarak ( taze suyu kaynatıp, ısı ayarı yaparak) yavru akvaryumuna hava hortumu ile yavaş yavaş ekleme yaptım.
 
        Bu uygulamaları yaptıktan 1 gün sonra %75 açılma gördüm. 2- 4 gün arasında da %100 açılma kaydettim. Yavruların 11 tanesi 2,5 haftalık. 26 tanesi 1,5 haftalık. 2 taneside 5 günlük şu an hiç birinde sorun yok. Doğumdan ötürü postür bozukluğu var 2 balığımda fakat onlar da gayet sağlıklı.
 
      Dipte kalan yemleri de hava hortumu ve şırınga yardımıyla çekiyorum dipten yaklaşık 4 günde bir %10 kadar su çekimi ve ilavesi yapıyorum.
 
      Umarım yardımcı olur bu konu size. Çok can sıkıcı bir durum. Geçmiş olsun hepimize
 
Betul.o2014-04-04 12:39:17
2 haftalık yavrularda kuyruk kısılması
Balıklarda sanırım stres kaynaklı kısılma mevcut. İlaç tedavisi uygulamadım çünkü ilaçları temin edemedim. Başka bir ilaç aldım oda kuyruk erimesi için tedavi edici bir ilaç olduğu için kullanmaya korktum. Akvaryumum da Isı arttırması yaptım 27 derecede şu an, iç filtre yerine pipo filtre aldım bol bol hava veriyorum ve %25 akvaryum suyuyla aynı sıcaklıkta su ekledim %90 açıldı kuyruklar 3 4 tanesinde hala kısıklık var fakat geçeceğini umut ediyorum. Ayriyetten ampul vitamin kullandım 2 kere yemlerine sıkıp emdiriyorum daha sonra akvaryuma ekliyorum. Umarım iyileşme devam eder ve kurtulurlar. 1 tane yavru kaybettim bu süreç içerisinde. İlerleyen zamanlarda gelişmeleri tekrardan paylaşırım.
Lepistes ve Yavru Akvaryumum ( bol fotoğraflı )
[QUOTE=Protect]
Akvaryum güzel olmuş eline sağlık ; rafya baya bi sırıtıyor bide iç filtredeki hortum

ama şuda var mükemmel olacak diye birşeyde yok 
[/QUOTE]

Yavruları kurtarmam için rafya önemli rol oynuyor akvaryumda. Yavruluğa ayırmak istemiyorum doğum yapıcak anneyi strese sokmaktansa sağlıklı olabilen yavruların kurtulması daha iyi oluyor benim için. Teşekkür ederim. Zamanla arkadaki hortum yok olacaktır. Bitkilerin uzamalarını bekliyorum budama yaparak arka planı kapatıcağım. Teşekkür ederim

[QUOTE=dpsKinG_]Maşallah kurulumunuz çok güzel olmuş tebrik ederim hiçte acemice gelmedi bana. Özellikle ana tankta iç filitreye yaptığınız sistem çok zekice sirkülasyon olayını çok iyi anlamışsınız. Yavruları küçük akvaryuma ayırmanızda güzel olmuş zamanla o bitkiler büyüyecekler bütün arka planı kaplıyacaklar o zaman artık yavruları ayırmanıza gerek kalmayacak. Hatta o eledoalar öyle hızlı büyürlerki artık budamaktan bıkarsınız :))
[/QUOTE]

Henüz 1,5 aylık akvaristim. Forumda okuduğum ve edindiğim bilgiler doğrultusunda kurulum yaptım. İç filtrem çok akım yarattığı için balıklar savruluyordu bende bu sistemi yapmaya karar verdim. Kendim yapıcaktım fakat akvaryumcuda bulunca taktım oldu :). Biraz fazla sırıtıyor fakat su yüzeyinde oluşan sirkülasyon nedeniyle oksijen yaratıyor böylelikle hava motorunuda kullanmamış oluyorum. Yavryları yavrulukta büyütmek gelişimleri için olumsuz oluyormuş bende 10 litrelik akvaryum aldım onlar için orada bakıyorum büyüsünler ana tanka salacağım. Bitkilerinde büyümesini bekliyorum yazın fazlalaştıracağım. Teşekkür ederim.

[QUOTE=eozen81]Betül Hanım, tebrikler.

Yavru tankınızda iç motor yavruları yormuyor mu pipo filtre daha iyi olmaz mıydı?
[/QUOTE]

Yavrular için fazla gelmiyordu fakat oksijen çok fazla vermediği için pipo filtreye geçtim. Kuyruk kısılması sorunu ile karşılaştım tedavi için piponun şart olduğunu düşünerek değiştirdim. Teşekkür ederim.

[QUOTE=Kaan Aziz]Maşallah...

Bitki çeşidini arttırabilirseniz çok daha güzel olabilir.
[/QUOTE]

Kaan bey teşekkür ederim. Bitki çeşidini arttıracağım şu an okul nedeniyle çok fazla ilgilenemiyorum budama yaptığım zaman yine çoğalacak bitkiler. 

[QUOTE=eozen81]Bir öneri de arka planı tek renk yapın mesela siyah ya da mavi gibi. Bitkili de bence tek renk dışındaki arka planlar dikkat dağıtıyor.[/QUOTE]

Işıklandırmam yetersiz olduğu için arka plana tek renk uygulayamıyorum. Üst kapak yaptığımda ışıklandırmayı arttırıcağım. Teşekkürler öneri için



[QUOTE=dpsKinG_]Maşallah kurulumunuz çok güzel olmuş tebrik ederim hiçte acemice gelmedi bana. Özellikle ana tankta iç filitreye yaptığınız sistem çok zekice sirkülasyon olayını çok iyi anlamışsınız. Yavruları küçük akvaryuma ayırmanızda güzel olmuş zamanla o bitkiler büyüyecekler bütün arka planı kaplıyacaklar o zaman artık yavruları ayırmanıza gerek kalmayacak. Hatta o eledoalar öyle hızlı büyürlerki artık budamaktan bıkarsınız :))
[/QUOTE]

Henüz 1,5 aylık bir akvaristim, okuduğum öğrendiğim kadarıyla yapmaya çalışıyorum. İç filtremin akıntısı yüksek geldiği için o sistemi düşündüm. Aparatı hazır olarak satıyorlarmış kendim yapıcaktım bulamasaydım. Şimdi su üzerinde sirkülasyon yaparak oksijen sağlıyorum motor kullanmama gerek kalmadı. Yavruları yavrulukta büyütmek istemedim gelişimleri yavaş olduğu için 10 litrelik akvaryumda şu an 2,5 haftalık ve 1,5 haftalık yavrularım var maşallahları var nazar deymesin kocaman oldular. Bitkiler uzadıkça arka planı kapatıcağım. Teşekkür ederimm. 
 


[QUOTE=eozen81]Betül Hanım, tebrikler.

Yavru tankınızda iç motor yavruları yormuyor mu pipo filtre daha iyi olmaz mıydı?
[/QUOTE]

Teşekkürler emre bey, İç filtrenin yorduğu kanısına vararak pipo filtre aldım akvaryuma. Kuyruk kısılması oldu yavrular bol oksijen gerektiği için değiştirdim filtreyi şu an gayet rahat yüzüyorlar. 

 


[QUOTE=dpsKinG_]Maşallah kurulumunuz çok güzel olmuş tebrik ederim hiçte acemice gelmedi bana. Özellikle ana tankta iç filitreye yaptığınız sistem çok zekice sirkülasyon olayını çok iyi anlamışsınız. Yavruları küçük akvaryuma ayırmanızda güzel olmuş zamanla o bitkiler büyüyecekler bütün arka planı kaplıyacaklar o zaman artık yavruları ayırmanıza gerek kalmayacak. Hatta o eledoalar öyle hızlı büyürlerki artık budamaktan bıkarsınız :))
[/QUOTE]

Henüz 1,5 aylık bir akvaristim. Okuduğum ve öğrendiğim bilgiler doğrultusunda ilerlemeye çalışıyorum. İç filtremin akıntısı çok yüksek olduğu için şelale aparatı yapıcaktım fakat hazır buldum çok iyi oldu. Su üzerinde sirkülasyon yaparak oksijen sağlıyorum ve balıkların yorulmamasını sağlıyorum. Yavruları yavrulukta büyütmek istemedim gelişimleri yavaş kalıyormuş o yüzden 10 litrelik bir akvaryum aldım. Bitkileri yazın çoğaltıcam ve budayıp ekliyeceğim arka plana fakat bir süre beklemeleri gerekiyor. Teşekkür ederim
Betul.o2014-04-01 17:10:09
2 haftalık yavrularda kuyruk kısılması
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: kuyruk kısılması

Akvaryum Kapasitesi (litre): 10 litre

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 2 salyangoz kırmızılardan 

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon: iç filtre 

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : Su sıcaklığı 25 derece, %10 15 gibi su değişimi, ana tanktan alınan 2 eledoa bitkisi ( yavru tankından alınan 1 bardak suyla yıkandı), Telefon ışığı ( flash tutumu stres yaratabilirmiş öyle duydum).

Arkadaşlar yavrularım 2 haftalık yeni yeni büyümeye şekil almaya başladılar. Su değişimi 1 hafta içerisinde 2 kere dip çekimi yaptım ve en son 2 gün öncede yem birikmişti onu çektim. Taze dinlenmiş su ekliyorum çeşmeden. en az 1 hafta dinleniyor genel olarak fakat en son eklediğim suyu 2 gün dinlendirmiştim. %10 anca eklemişimdir. Dün fark ettim kısılma olduğunu ondan önceki gün birşey yoktu diye anımsıyorum. Akvaryumumda iç filtre var kadın çorabı geçirdim altına onu kullanıyorum. Birde yavru akvaryumun da ışık olmadığından flash ışığı ile gelişimlerine bakıyordum kuyruk yapılarına v.s dün bi baktım üçgen şeklini almış kuyruklar. Arkadaşlar 38 yavrum var çoğunda bu rahatsızlık var nasıl geçiririm yardımcı olun lütfen. Acil cevaplarınızı bekliyorum

Lepistes ve Yavru Akvaryumum ( bol fotoğraflı )
[QUOTE=tolunay]Maşallah bitkilerin konumları bence çok iyi ama arkaya saz dikerek akvaryumu daha doğal yapabilirsiniz birde 52 litreye 200 watt ısıtıcı fazla değilmi ?[/QUOTE]

100 w alıcaktım yanlış almışım bir sakıncası yok sadece 100w'a göre daha az süre çalışıyor. Hepsi bu okulum yüzünden pek fazla ilgilenemiyorum okul bitince bitkilendirmeyi arttıracağım

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.