ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
frgmgdn
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
5
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
16 Mart 2014 11:21
Son Ziyaret:
24 Kasım 2022 19:29
Toplam Mesaj:
7 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ASD ASDAD
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Denizli
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Utku Soyer

SON 7 MESAJI

45x30x30 High-tech
Tank, dolap, armatür, ekipman hepsi çok güzel ve doğru seçilmiş. Ancak mağara çalışmanız emeğinizle birlikte diğerlerinin önüne geçecek kadar başarılı. O mağarayı aylarca boş tutabilecek sabıra sahip olmanız da takdire şayan, dilerim istediğiniz canlılara en kısa zamanda kavuşursunuz. Mossları mağara üzerine yapıştırıcı vs. ile tutturabilirseniz hoş olacaktır diye düşünüyorum. Bu arada tank o konumdayken televizyon izlemeniz pek mümkün olmuyordur, imkan olsa da tv ünitesinin diğer tarafına aynı boyutta tuzlu su tankı kurulsa sanırım insan saatlerce ayrılamaz başından. En azından benim hayalim böyle bir düzen. Tekrar tebrik ederim.
Ampül Seçimi
[QUOTE=Oğuzhan_ÇEPNİ]...Bitki olarak montecarlo ve alternanthera reenicki mini. Aydınlatma tertial masa lambasi ve philips tornado 23w 6500 k ampül olucak.... [/QUOTE]

Merhaba Oğuzhan Bey,
Alternanthera bitkisi için tasarruflu ampülden istediğiniz verimi alamazsınız diye düşünüyorum, bitki yaşar ve gelişir ancak renk tonundaki kayıplar sizi üzebilir. En azından ben kendi tecrübemde istediğim tonu yakalayamamıştım. Monte Carlo için Şenol Bey size çok güzel bir örnek olabilir, yeterli Co2 ve gübre desteğiyle istediğiniz sonuca ulaşabilirsiniz. Şenol Bey'in konu linki: [URL]http://www.akvaryum.com/Forum/55%C3%9735%C3%9735_yeni_tankim_k897034.asp[/URL]
Sıvı Gübre Sonrası Patlayan Kahverengi Lekeler
Çağrı Bey şu anda aynı sorunu ben de yaşıyorum. Tankı kuralı iki ay oldu ve birden diatom sorunu baş gösterdi. Ben küçük miktarda all inc. benzeri bir gübre kullanmaktaydım. Gübre miktarı değişmedi, aydınlatma süresi aynı, su değişimini aksatmadım hiç... Ancak birşeyler ters gitti ki diatom başladı. Yani Emrah Bey'in söylediği gibi sadece gübreye odaklanmayın bence de. Ben yoğun bir mekanik temizlik yaparak NPK+Mikro gübrelemeye ve su değişimlerinde Excel kullanmaya başladım. Sizin konunuzu da takip ediyorum gelişmeleri paylaşın lütfen.

[QUOTE=FurkanTezcan]
... 8-10 litrelik... 23w 6500k... [/QUOTE] Furkan Bey kendi 25 litrelik tankımda 23W olanını kullanmaktaydım ancak Co2 ve gübreleme seviyeme göre fazla geldiğini düşünerek 20W seviyesine düşürdüm. Siz de özellikle karides akvaryumu düşündüğünüze göre muhakkak moss türleri kullanacaksınız ki ışığın çok yüksek olması şart değil diye biliyorum. Yüksek oranlarda gübre de kullanamayacağınızı varsayarak ışık fazla gelir diye düşünüyorum. Daha deneyimli arkadaşlar daha iyi yönlendirecektir tabi.
Karbonat-Sitrik asit CO2 sistem yapımı 9 tl. maliy
[QUOTE=senolerdivan]Arkadaşlar merhaba. Ben bu üründe kullanılan limontuzu ve karbonat oranlarıni 1.5 katı şeklinde ayarlayıp ekledim . 300er gram kullandım. Yine 2 ltlik pet şişeye. Tabiki su oranlarınıda bunlara göre ayarladım. Sistem sıkıntısız çalışıyor bilginize.[/QUOTE]

Şenol Bey, şişelerdeki basınç eski oranlara nazaran arttı mı acaba? Ben denemek için 1 litrelik şişede 150 gr ölçülerle kurduğumda vanayı 10 saat civarında kapalı tutsam dahi hiçbir basınç sorunu yaşamadım. Gerçi 24 saat düşük oranda verildiği takdirde zaten basınç riski oluşmuyor. Ve yeni oranlarda Co2 çıkış süresinde oluşan değişiklikleri de sıvılar bitince bildirirseniz memnun oluruz.
55×35×35 Yeni Tankım
Merhabalar,
Öncelikle tebrik ederim tankınız çok hoş görünüyor. DIY armatür ve sitrik asit Co2 kullanarak hem bitkilerde gelişim sağlayıp hem de tankı stabil tutabilmek önemli.
Çünkü bir çok insan daha yüksek bütçeli ve donanımlı tanklar kurmadan bu şekilde kendini denemek istiyor. Bence sizin tankınız da buna iyi bir örnek olmuş.

Sanırım tasarruflu ampülü 2 adet 15W şeklinde arttırmışsınız, böyle daha sağlıklı olmuş. Gübrelemeyi hangi ölçek ve dönemlerde yaptığınızı biraz daha detaylı anlatırsanız daha fazla kişiye yardımcı olabilirsiniz diye düşünüyorum.
Monte Carlo'ların yayılımı düşük desteğe göre bence gayet iyi gidiyor. Lobellia cardinalis ise çok güzel bir tercih olmuş. Kayaların etrafında "Anubias barteri nana Petite" gibi küçük bir anubias kullanıp, Lobellia cardinalis'leri sol arka köşeye almayı düşünebilirsiniz. Bu şekilde arka plan da daha doygun bir hale gelmiş olur aslında.
Sitrik asit Co2'den memnun musunuz peki? Günlük kullanım sürenizi ve karışımın kaç gün gittiğini öğrenebilir miyim?
İç Filtre - Şelale Aparatı Kullanım Bilgisi
Sanırım en fazla 7-8 tane canlı doğuran bulunur akvaryumda. 
Anladığım kadarıyla oksijen oluşması için suyun yukarıdan havaya temas ederek akvaryum yüzeyine düşmesi şart değil, dalgalanma oluşması yeterli
İç Filtre - Şelale Aparatı Kullanım Bilgisi
Merhabalar,
Forumdaki bilgiler ışığında canlı doğuran beslemek üzere yaklaşık 35 litrelik bir akvaryum kurdum. Sistemin oturması adına ısıtıcı ve filtre açık halde bekletiyorum. Kullandığım filtre saatte 350 litre dönüşüm sağlıyor ve şelale aparatı ile kullanıyorum. Ancak su yüzeyinden yaklaşık 3-4 cm yukarıda durduğu için sesi biraz rahatsız etmeye başladı. Sesi kesmek adına şelale aparatını su yüzeyi hizasına ya da sudan sadece birkaç milimetre yukarıya konumlandırırsam acaba oksijen açısından sıkıntı olur mu? Yani suda oksijen oluşması için sadece yüzeyde suyun hareketlenmesi yeterli mi? Ayrıca şu an için hava motoru eklemeyi düşünmüyorum. Bahsettiğim şelale aparatı şuna benzer: 


frgmgdn2014-03-16 11:53:40

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.