ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
armanakturk
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
22 Mart 2014 23:19
Son Ziyaret:
13 Ocak 2016 16:01
Toplam Mesaj:
37 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Arman Aktürk
Doğum Tarihi:
10 Mayıs 1992
Yaş:
31
İl:
Istanbul
Meslek:
Öğrenci - kimya
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Arman Aktürk

SON 10 MESAJI

Ces akvaryum 4. levent ***** tebrikler
CES akvaryuma bende hayrandım ama son bir kaç ziyaret balık çeşitliliği açışından hayal kırıklığıydı benim için.
Tek göz Bettam
Cevabınız için teşekkür ederim Selman bey. Betta'nın gözü doğuştan kör, deriside arkadaşımdan aldığım zamanda bu şekildeydi. Yani anlayacağınız tankımda meydana gelen bir hadise değil. Arkadaşım yer sıkıntısı yüzünden küçük bir kovada bakıyordu bende ona henüz yavru olan meleklerimin yanına koymayı teklif ettim ve kabul gördü bu teklifim.

Evet belki bir stres faktörü olabilir ancak açıkçası çok olacağını düşünmüyorum. Sonuçta ne betta meleklerle, ne de melekler betta ile ilgileniyor. Ha ayrı bir tanka alma fikrini kafama yazdım. Gerekli maddi ve yeri sağladıktan sonra bunu yapmayı isterim.
Tek göz Bettam
Merhaba arkadaşlar,

İki aydır bir arkadaşımdan aldığım bettaya bakmaya çalışıyorum. Bir gözünün görmediğini biliyorum ancak derisinde de sorunlar olduğunun farkındayım. Açıkçası pek bir bilgim yok sorunun ne olabileceğine dair, ve tabi ki çözüm olarak ne yapabileceğimden noksanım. Hem fotoğraf hemde video ekleyeceğim. Umarım yardım bana yardım edebilirsiniz bende bettamı daha mutlu edebilirim.

Anlaşılacağı gibi pek hareket etmeyi sevmiyor, yalnızca hava almak için belli periyotlarla su yüzeyine çıkıp ardından dibe kendi içine çekiliyor. Hatta geçen hafta yanına bir dişi betta koydum, tahmin edebileceğiniz üzere tepki vermedi. Ama dişi bettanın hoşuna gitti bizim tek köz betta. Yanına gelip hal hatır soruyor bazen dişi betta. Genel olarak dipte taşların üzerine yatıyor betta. 

Aklıma gelen bilgileri yazmaya çalıştım sizi daha çok bilgilendirmek için. Açıkçası bir çözüm olacağını bilmiyorum. Sonuçta tek gözü görmeyen ancak kendi halinde yaşayan bir betta. Kanser değildir değil mi?

[VID]http://www.youtube.com/watch?v=jZBEG9G8wnQ&feature=youtu.be[/VID]




armanakturk2014-12-10 22:45:16
Tetrazone(Tiger Barb)
Hocam riski göze aldım ve bugün 5 adet tetrazon ekledim tanka. Bakalım nasıl geçinecekler.
Tetrazone(Tiger Barb)
Merhaba arkadaşlar,

Size bir sorum olacak. Bitkili 120 litrelik akvaryumumda 6 melek, 5 kardinal tetra, 6 ember tetra ve 4 yavru L144 beslemekteyim. Şu sıralar tankıma 5-6 tane tetrazon eklesem mi diye düşünüyorum. Sizce canlı yükü tanka fazla mı gelir? Ya da tetrazonlar diğer canlıları yorarlar mı? Fikirleriniz nelerdir acaba?

Teşekkür ederim
Haqos E 480 50 lt lik akvaryumum için dış filtre
Kesinlikle memnun kaldım. İçindeki filtre temizlemiyormuş meğer onu fark ettim. Tabi tetra ex 400'ün adaptörlerini takmak biraz uğraştırdı. Malum kapaklı olduğu için kapağın belirli yerlerini kesmek zorunda kaldım. Bir hafta çalıştırdıktan sonra filtreyi, akvaryum içerisindeki filtreyide cıkarttım. Ayrıca filtre haznesinide kırdım. Böylece aydınlatmada her yere ulaştı. Bunun yanında led sipariş ettim yanılmıyorsam yarın elime geçecek. Kapağa LED aydınlatmada ekleyeceğim. Bakalım nasıl olacak. 

Uzun lafın kısası tetra ex 400 den memnunum İbrahim bey. Birazdan akvaryumun fotosunu çekip yükleyeceğim, daha bir anlaşılır olmak için.


Yukarıdaki mesajda bahsettiğim fotoğraflar bunlardır.

Relax Betta'm
Hocam Abdullah beyin yem tavsiyelerine ilaveten Sera FD Kan Kurdu' nu tavsiye edebilirim. Tabiki canlı ya da dondurulmuş kan kurdunun yerini tutmaz.

İstersen yanına bir grup neon tetra ya da ember tetra koyabilirsin. Benim 60 L lik akvaryumumda 5 neon tetra 1de Betta bulunmakta. Barış içinde yaşamlarını sürdürüyorlar.
Haqos E 480 50 lt lik akvaryumum için dış filtre
Bende bugün tetra ex 400 aldım HAQOS E480'e. Bakalım nasıl olacak. Kurulumu yapmak için kapağında delikler falan açtım inşallah değer.
Melekleri nasil adapte etmeliyim
Hocam akvaryum bitkili olduktan yemlerde kaliteli ve çeşitli olduktan sonra alışmaması için bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Kimyasal kullanmadan bu dönemi atlatabilirsin.
Katil Salyangoz
Bu katil salyangoz değil ancak akvaryumdaki katillerden biri görürse hüpletir salyangozu.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.