ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
DENİZ58
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Nisan 2014 11:55
Son Ziyaret:
14 Mayıs 2014 21:34
Toplam Mesaj:
79 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Deniz AKÇA
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Izmir
Meslek:
ÖĞRENCİ
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Deniz AKÇA

60 LT yavru tankı
120 litre;
3 mücehver cihild ,1 yavru demasoni, 1 FLOWER HORN yavrusu
1 çift albino beyaz zebra, 3 yavru mavi prenses,
5-10 adet 4 damızlık 4-5 yavru sarı prenses

SON 10 MESAJI

akvaryum seti kurmak istiyorum
[QUOTE=tuncselim][QUOTE=mkaplan]Orta bolmeye isitici koyarsaniz orta kismi daha cok isitmis olursunuz. Tulden dollenme olur mu? Zannetmem ama yinede arastirin[/QUOTE]
 
Tülden döllenme olur,hemde çok güzel olur.


[QUOTE=DENİZ58]Tülden döllenme olurmu? Çok ilginç. Belkide olabiir, fakat akvaryumun yüksekliği 50 cm ise 40-43 cm cam üstünede delikli bir plastik ya da tül olur ama kalan boşluğa. Orta bölüme ısıtıcı koyarsın, suyun 0.5 cm altına bir kafa otoru ile yüzey sirikulasyonu sağlarsın mesela sorun kalmaz gibime geliyor. Fakat dölleme sorusu kafa karıştırıcı bir soru,aynı zamanda üretim yapmak isteyenler için faydalı olur.[/QUOTE]
 
Bu şekilde bir su sirkülasyonu olacaksa tankınızı bölmeye gerek yok,kaldıki bu şekilde özel tür üretimi yapmak isteyen arkadaşların akvaryumlarında ayrı ayrı kepçeler kullanması gerekir.

Ne demek istiyorsunuz ?   Eğer öyle olmazsa ortalama her bölüm 35 litre oluyor, 50 vat yada 25 wat ile rahat rahat yapar ısıtmasını. Aslında su değerleri karışacağı için çok ta manyıklı olmaz haklısınız. Ama aynı su değerlerine  alışkın-alıştırılmış balıklarda olur. En sağlıklısı komple bölerek hepsine birer pipo filitre bulursa 25 bulamassa 50 wat ısıtıcı koyar istediği gibi yapar. 100 wat yerine 150 wat olmuş ne yazar, taşş çatlasın 5 lira.
70 akvaryumluk seruvenin sonrası, N A D İ R- M B U N A *Birand KUVAN *
Çok güzel, neden sump yerine 6 tane dış filitre koydunuz hem ısıdan hem eektirikten kurtulurdunuz?
akvaryum seti kurmak istiyorum
Tülden döllenme olurmu? Çok ilginç. Belkide olabiir, fakat akvaryumun yüksekliği 50 cm ise 40-43 cm cam üstünede delikli bir plastik ya da tül olur ama kalan boşluğa. Orta bölüme ısıtıcı koyarsın, suyun 0.5 cm altına bir kafa otoru ile yüzey sirikulasyonu sağlarsın mesela sorun kalmaz gibime geliyor. Fakat dölleme sorusu kafa karıştırıcı bir soru,aynı zamanda üretim yapmak isteyenler için faydalı olur.
yeni akvaryum
Merhaba kaliko (calico) çingene çiklet diye de geçer. Ama imparator, kaliko ve bp ler60 litreye uygun değillerdir. Çiftleşme zamanında kaliko ve imparator zaten birbirinden agresif akvaryumda çok sorun çıkacak. 60 litreye en uygun canlı doğuran olacaktır.
Flower Horn Çeşitleri
Selamlar herkese, ben en çok red maymunu sevdim. Bende de yavrusu var. Cenk Bildir2014-05-12 21:56:46
Bu difüzor olur mu?
[QUOTE=Kemal Leo] [QUOTE=DENİZ58]
Hayır denemedim. Fakat forumda yüzlerce kişi yüzlerce konuya farklı farklı yorumlar yazıyor. Fakat çoğunluğu denemeden bir şeyler bilebiliyorsa benimde bilmem gerekmezmi ? Haklısınız vortex belki yüzde 90 çözer. Fakat neden o zaman her önüne gelen seramik alıyor? Bunda biraz bütçe ve bulabilme zorluğuda etkili ama çoğu kişi memlun. Eğer konuyu açan arkadaşın gözünden bakarsak;
siz bir sürü olumlu geri bildirime sahip, bir sürü konuda yopru yapmış bir özelüye siniz. Bense daha yeni üye birisiyim. Ne den o zaman binlerce kişi verim alıyorda sizde sıkıntı oluyor? Hiç düşündünüzmü. 
[/QUOTE]

Herkes istediğini yazmakta özgürdür ama yazarken kesin konuşmamak lazım. Ben daha önce denemiş biri olarak bir öneride bulundum sadece, şuan bende tüplü sistem ile seramik difüzör kullanıyorum. Şuan vortex kullanmıyorum ama kullanmama nedenim büyük olması ve akvaryumdaki görselliği bozması yoksa verimliliği en yüksek olan vortex bence. Vortexte saniyede 1-2 kabarcıkta alınan verimi seramikte 2-3 kabarçıkta alamıyorum. Seramik önermememin nedeni seremikler yüksek basınç ile co2 yi parçalayarak çözünmeyi gerçekleştiriyor mayalı sistemde pet şişe kullanıldığı için basınçtan şişenin patlama ihtimali var o yüzden. Fakat mayalı ile seremik difüzör çalışabilir de, her seramik aynı basınçta çalışmaya biliyor ama verimli olur mu o tartışılır. Benim tecrübe ettiğim en verimli çözücü vortex mayalı içinde en uygunu. 

Bu arada ben bu konuda uzman olduğumu söylemiyorum sadece tecrübe ettiklerimi yazdım.


[/QUOTE]

Sadece çoğu kişi memlun belirtmek istedim.
Papağanlarım yumurtladı güncel.
[QUOTE=mesutok][QUOTE=DENİZ58]Hayırlı olsunerkek işini yapamadığı için yediler yumurtalarını. Ben de tanesini 30 tl ye alan bir yere satacağım.

Balıkların 30 tl ye sattım tanesini 60 tl cebime irdi. Şimdilik o parayla yem ekipman vs almayı düşünüyorum. Balıkları aldığım adam sen kullanmayacaksen ekipmanları ver paslanıp bozulmasınlar balık alınca geri veririm dedi.[/QUOTE]

Malzemelerini bedavaya sakın akvrayumcuya verme güvendiğin biri değlise, tanımıyorsan iyi, evinde dursun, çünkü onları seni kandırıp alır sonra oldu bittiye getir bozuldu kırıldı fala nfilan kötü olumsuz şeyler yaşayabilirsin.
[/QUOTE]

Tamam sağol abi. Öyle yaparım.
Yeni Akvaryum (400 lt)
Akvaryumun fiyatını bilmem ama güzel bir obilya ve içten demir destekli ise çoğuna göre ucuz.
Litreniz çok güzel, onlarca tür seçme şansınız var. Ben tropheusları çok beğenirim, ya da yunus olabilir.
Aslında 400 litreye sump yakışır fakat illa eheim olacak değil. Tabi para sıkıntınız hiç yoksa :) Tetratec Tetratech gibi markaların çok güzzel modelleri var. 400 litreye 2 tane kullananda vardı ama 1200 2400 modelleri işimize yarayacaktır.
Isıtıcı eheim jager 300 wat olabilir.
Dış filitre ya da sump güzel olursa iç filitreye gerek kalmaz.

Bu difüzor olur mu?
[QUOTE=Kemal Leo][QUOTE=DENİZ58][QUOTE=Kemal Leo]Difüzörü göremedim ama seramik ise mayalı sistem için uygun değil. Mayalı sisteme en uygun ve verimli difüzör vortex diye düşünüyorum. Mayalı sistemde şişe sertleşir basınçtan dolayı geceleri kapağı açmana gerek yok sürekli co2 çıkışı olsun [/QUOTE]

Kesinlikle katılmıyorum. Şişenin ağızına 5 cm hortum, ucuna T eki, bir ucu akvaryuma gitsin. Diğerucuna 3 cm hortum ve vana koy akvaryuma gidenede vana koy. Geceleri akvaryuma gideni kapat, dışarı çıkanı aç. Böyle kullan. Bitkiler ışık görmeyine isterse saniyede 50 kabarcık olsun foto sentez yapmaz.
Ayrıca seramik difüzörü her kes kullnaıyor. Olmadı 1tl cilerde çok kalın plastik şişeler.
[/QUOTE]


Katılmıyor olabilirsin ama ben bu şekilde uzun süre kullandım ve tanıtımlarımda akvaryum var. siz denediniz de bir olumsuzluk mu gördünüz?
[/QUOTE]

Hayır denemedim. Fakat forumda yüzlerce kişi yüzlerce konuya farklı farklı yorumlar yazıyor. Fakat çoğunluğu denemeden bir şeyler bilebiliyorsa benimde bilmem gerekmezmi ? Haklısınız vortex belki yüzde 90 çözer. Fakat neden o zaman her önüne gelen seramik alıyor? Bunda biraz bütçe ve bulabilme zorluğuda etkili ama çoğu kişi memlun. Eğer konuyu açan arkadaşın gözünden bakarsak;
siz bir sürü olumlu geri bildirime sahip, bir sürü konuda yopru yapmış bir özelüye siniz. Bense daha yeni üye birisiyim. Ne den o zaman binlerce kişi verim alıyorda sizde sıkıntı oluyor? Hiç düşündünüzmü. 
Papağanlarım yumurtladı güncel.
 çok sağolun. Zaten bir abimiz ramizei istersem gönderebilecekmiş.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.