ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
oLdness_07
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
16 Temmuz 2014 03:41
Son Ziyaret:
14 Şubat 2015 02:51
Toplam Mesaj:
4 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
İsmail ESER
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

İsmail ESER

SON 4 MESAJI

Quik expro 1000
[QUOTE=ocun]Buradaki yorumlara bakarak bende geçenlerde aldım. İyikide almışım :) Diğer markalı ve pahalı ürünlere hiçç gerek yok. Pet shop'cu arkadaşım sağolsun sayesinde toptancıdan piyasanın yarı fiyatına aldım :) Petshopcu arkadaşım balık malzemesi satmıyor ama benim için alım yapıyor. Bendende bir kuruş kar almıyor aldığı firmanın şifleri bende de var oradan fiyatları görebiliyorum.

Ürünün dandik bir tarafı yok. Gayet kullanışlı 150LT tankı fırıl pırıl yapıyor.

Sessizlik konusu süper :) Harcadığı enerjide gayet güzel sonuçta 22w. Daha önce bende hem iç filtre hemde dış filtre vardı toplamda 32w harcıyorlardı arkadaş bir türlü akvaryumum pırıl pırıl olmuyordu.

Beslediğim balıklar discus. Bu filtrenin içine Prodac No Nitrates ve JBL Tormec Activ ekledim. Bakalım sonuç ne olacak. birde acaba Seachem Purigen kullansam mı?

Unutmadan filtrenin doğru dizilimi. Üstten aşağıya doğru Karbon, Süngerler, Seramil halka şeklindemi olmalı.


[/QUOTE]

Dostum bende expro kullanıyorum 3 aya yakındır. Keşke ekstra malzeme olarak lav kırığı ve zeolit alsaydın. Neyse almışsın aklında bulunsun bu iki ürün. Bu filtre de bakteri tutmak için sünger ve seramik bulunsa da gerçek manada bir biyolojik depo malzemesi yok, bunu uygun fiyata en güzel şekilde sağlayan lav kırığı bunu tavsiye ederim. 

Zeolit ise hemen lazım olmasa da yakında almak zorunda olacağın bir ürün. Kimyasal filtrasyon istiyorsan tabi ki. Biliyorsun karbon var expro da, sorun şu ki karbonu en fazla 3 ay kullanabilirsin (ki o kadar tutulması bile önerilmiyor) bunun yerine hem karbonun işlevini yerine getirebilecek hem amonyak ta tutabilecek, hem ömrü daha uzun, hemde tuzlu suda yıkanıp tekrar kullanılabilecek zeolit almanı tavsiye ederim :)

Dizilim konusunda ise biliyorsun expro çoğu dış filtrenin aksine aşağıdan yukarı değil, yukarıdan aşağıya doğru filtreleme yapıyor. Bu nedenle dizilim aşağıdaki gibi olmalı.

üstten aşağıya
1. bölme: seramik
2. bölme: süngerler
3. bölme: karbon

Ben yukarıda sana bahsettiğim malzemeleri de alıp aşağıdaki gibi yaptım su şu anda kristal :)

1 bölme: alta siyah sünger üstüne seramik halka
2 bölme: alta lav kırığı üste elyaf
3 bölme: alta elyaf üstüne zeolit

Benim yaptığım şekilde dizayn edersen sonuca inanamazsın :) Edindiğim bilgilere ve tecrübelerime göre en iyi sistem yukarıdaki. Su ilk olarak seramik ve geniş gözenekli süngerden geçerek büyük pislikler tortular engelleniyor. Daha sonra elyaf daha detaylı bir süzme ile mekanik temizliği daha net şekilde yapıyor ve su mekanik parçalardan arınmış şekilde (biyolojik malzemelerin oluştuğu alana mümkün olduğunca az pislik tortu girmelidir ki bakteriler çok daha rahat ve geniş şekilde yayılım gösterebilsin.) lav kırığına ulaşıyor. Lav kırığı müthiş bir bakteri yatağı olacak. Lav kırığından sonra su zeolite ulaşacak. Kimyasal filtrasyon merkezine :) Mekanik olarak temizlenmiş, biyolojik bakteri yatağından geçmiş su en son zeolit ile kimyasal işlemden de geçecek. Burada amonyok absorde edilip su yumuşatılacak kimyasal olarak. En sona tekrar elyaf koymamın sebebi lav kırığı ve zeolitten minip tortullar çıkması olası olduğu için ve suyun akvaryuma ulaşmada son kez süzülmesi için. Koymak zorunda değilsin ama koyulması faydalı olur berraklık açısından.

Dış filtre dizilimi ve malzemelerden elimden geldiğince bahsetmeye çalıştım, faydalı olmuştur umarım...
oLdness_072015-01-08 05:38:35
Yavru Öldürmeyen Yeni Filtreli Biolife Yavruluk
Uzun bir süre kaliteli yavruluk araştırmam vardı. Bu süre içerisinde ilk dikkatimi çeken Bora Bey'in FX5'i oldu. yavruluk.com sitesinden detaylı bilgi edindim ve 1 saat önce siparişimi verdim. 

Bu sayfada yazılan bütün yorumlara baktım, kanaatim gerçekten işe yarayan, yeni ve Türk malı bir ürün olduğundan yana. Canlı doğuran akvaryumumda yavru ölümlerinden bıkmıştım. Bu yeni ürünle bu dertten kurtulacağımı tahmin ediyorum. Emeklerinden ve ilgisinden dolayı Bora Bey'e teşekkürler...
Moli Mi Velifera Mı?
Bende öyle tahmin etmiştim kirik bir baliga benziyor. Acaba problem cikartirmi yada rahatsız eder mi diğer baliklari. Yoksa cikartmiycam tanktan. Zaten yelken molilerle de ciftlesebilme özelliği de var, sıkıntı olmaz sanırım.
Moli Mi Velifera Mı?
Arkadaşlar moli diye bir dişi balık aldım ama balığı biraz izledikten sonra velifera olmasından şüphelendim. Diğer balıklara vuruyor bazen, özellikle erkeklere. Akvaryumumda yelken moli olduğuna emin olduğum bir beyaz erkek var ve ondan bariz derece büyük geldi gözüme. Videoyu koyuyorum. Profesyonel arkadaşlar bir şeyler söyleyebilirse çok güzel olur.

Video: http://www.youtube.com/watch?v=y-RZROV03F0

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.